Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
#32876 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
@TESLA_EDISON , baš ti ne bi imao pravo nikoga da prozivaš jer si mišljenje mijenjao na dnevnoj bazi. Ja i dalje stojim na stanovištu da je tada na 15 dana zatvoriti sve i uvesti rigorozne mjere za ulazak u državu (i na taj način se očistiti od korone) ili pak pustiti sve. Ovako smo ni tamo ni ovamo a rezultate vidimo danas, kako u broju zaraženih tako i kada je u pitanju ekonomija.
#32877 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Prvo i da imamo House doktore, mi smo jedina europska zemlja kojoj vlada jos nije uspjela nabaviti remdesevir (ne ulazim u to sto WHO kaze da nije ucinkovit, to je prica za sirotinju da se ne bi osjecali jos gore). Nemaju opremu i nemaju pola lijekova. Jedina zemlja u kojoj su se svi doktori sa iskustvom sakrili u misju rupu i hodaju od televizije do televezije dok su specijalizanti cak i prve godine se salju da dezuraju. Prije nego sto krene u internet lincovanje doktora bolje se preispitat za koga se glasalo (npr meni je savjest cista SDP-Nasa stranka-Nasa stranka, Komsic-Raguz-Komsic, i bijeg u dijasporu nakon sto je SDA osvojila opstinu Centar). I ima dosta doktora koji nisu otisli vani jer imaju stare roditelje a ne zbog toga sto tamo ne bi uspjeli.Lajavikrelac wrote: ↑28/10/2020 11:33100% tačnoCikCikCikPogodi wrote: ↑28/10/2020 11:31Mi nemamo ni 14 dana, nase zdravstvo je vec u kolapsu samo jos nisu to izjevili. Kod nas nema niko da te lijeci, sve su otjerali, cak i upalu pluca ne znaju dijagnosticirati. Doktori ne znaju upravljati respiratorima, jer ih nema niko da obuci, jer naravno sve su sposobne otjerali.Znam dosta primjera medicinskih radnika i ljekara koji su otiši vani jer ih je stranačka banda uhljeba i njihovih švalerki otjerala.
- banjaluka078
#32878 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Lajavikrelac wrote: ↑28/10/2020 11:33100% tačnoCikCikCikPogodi wrote: ↑28/10/2020 11:31Mi nemamo ni 14 dana, nase zdravstvo je vec u kolapsu samo jos nisu to izjevili. Kod nas nema niko da te lijeci, sve su otjerali, cak i upalu pluca ne znaju dijagnosticirati. Doktori ne znaju upravljati respiratorima, jer ih nema niko da obuci, jer naravno sve su sposobne otjerali.Znam dosta primjera medicinskih radnika i ljekara koji su otiši vani jer ih je stranačka banda uhljeba i njihovih švalerki otjerala.
Šta je, šta hoće, evo su dobili drvored zahvalnosti?!
https://www.nezavisne.com/novosti/banja ... vcu/628829
Banjaluka je od danas bogatija za dvije nove aleje – jedna u znak zahvalnosti medicinskim radnicima u blizini Univerzitetsko-kliničkog centra i Aleje maturanata uz novu saobraćajnicu koja spaja Paprikovac i Lauš.
-Banja Luka je grad zelenila i ponosi se time – kazao je, ovom prilikom, gradonačelnik Igor Radojičić koji je zajedno sa medicinskim radnicima, studentima medicine i matutrantima banjalučkih srednjih škola prisustvovao sadnji na obje lokacije.
Ove godine ukupno je planirano da se u gradu zasadi 1.000 novih sadnica, a pored toga već je zasađeno više od 600 sadnica u okviru pošumljavanja Ponira.
-Drvored uz Klinički centar u budućnosti će nas podsjećati na teško vrijeme u kojima su zdravstveni radnici nosili ogroman teret – kazao je Radojičić.
Kad se onaj moj probudi poslije noćne, od huje će otići zubima iščupati ovo drveće iz zemlje.
Btw. tačno. Drug je jedan od najperspektivnijih ortopeda-hirurga. Ne može ga od guzonjinih sinova zapasti da ide u salu, trpio, trpio i prije 10 dana počeo probni u Njemačkoj. Žali Bože protraćenih godina ovdje.
Last edited by banjaluka078 on 28/10/2020 12:26, edited 1 time in total.
#32879 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Pa ako je nase zdravstvo vec u kolapsu, a i ja mislim da jeste, i ako dodamo visoke brojeve i procente pozitivnih u odnosu na testirane, onda imamo najgori moguci scenario i mislim da ce nam naredne 2-3 sedmice jasno pokazati i dokazati kakve su posljedice u najgorem mogucem scenariju, u drzavi koja nema ni s od strategije, a ni 1% kontrole nad bilo cim vezano za ovaj virus.CikCikCikPogodi wrote: ↑28/10/2020 11:31Mi nemamo ni 14 dana, nase zdravstvo je vec u kolapsu samo jos nisu to izjevili. Kod nas nema niko da te lijeci, sve su otjerali, cak i upalu pluca ne znaju dijagnosticirati. Doktori ne znaju upravljati respiratorima, jer ih nema niko da obuci, jer naravno sve su sposobne otjerali.laik1981 wrote: ↑28/10/2020 09:52Mnogi ce me pogresno shvatiti, ali po meni ove brojke ne djeluju tragicno. Jedina tragedija u svemu ovome je mali broj kreveta u bolnicama, kao i ogranicene mogucnosti kvalitetne zdravstvene usluge i komplikacije u putu pacijenta koje ugrozavaju osobe koje imaju teze klinicke slike.
Narednih 14 dana je kljucno i nisam ironican. Zaista mislim da ce nam narednih 14 dana dati puno odgovora, bar kada su brojke i razni procenti u pitanju..
-
#32880 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
šumska 630/1408 45%
FBiH 932/2275 41%
BiH 1562/3683 42%
FBiH 932/2275 41%
BiH 1562/3683 42%
#32881 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
E sad zamislite da ova afera nije otkrivena i da su u onoj frci ove igracke instalirali i poceli kopcati ljude na njih
https://www.klix.ba/vijesti/bih/problem ... /201028059

https://www.klix.ba/vijesti/bih/problem ... /201028059
-
#32882 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ovdje je jedina opcija nazalost lockdown, nisu zato krivi gradani sto ovi nadlezni govore, nego su oni sami krivi. Druge nam opcije nema.laik1981 wrote: ↑28/10/2020 12:06Pa ako je nase zdravstvo vec u kolapsu, a i ja mislim da jeste, i ako dodamo visoke brojeve i procente pozitivnih u odnosu na testirane, onda imamo najgori moguci scenario i mislim da ce nam naredne 2-3 sedmice jasno pokazati i dokazati kakve su posljedice u najgorem mogucem scenariju, u drzavi koja nema ni s od strategije, a ni 1% kontrole nad bilo cim vezano za ovaj virus.CikCikCikPogodi wrote: ↑28/10/2020 11:31Mi nemamo ni 14 dana, nase zdravstvo je vec u kolapsu samo jos nisu to izjevili. Kod nas nema niko da te lijeci, sve su otjerali, cak i upalu pluca ne znaju dijagnosticirati. Doktori ne znaju upravljati respiratorima, jer ih nema niko da obuci, jer naravno sve su sposobne otjerali.laik1981 wrote: ↑28/10/2020 09:52Mnogi ce me pogresno shvatiti, ali po meni ove brojke ne djeluju tragicno. Jedina tragedija u svemu ovome je mali broj kreveta u bolnicama, kao i ogranicene mogucnosti kvalitetne zdravstvene usluge i komplikacije u putu pacijenta koje ugrozavaju osobe koje imaju teze klinicke slike.
Narednih 14 dana je kljucno i nisam ironican. Zaista mislim da ce nam narednih 14 dana dati puno odgovora, bar kada su brojke i razni procenti u pitanju..
-
#32883 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
A pogledajte botine sto brani respiratore.

#32884 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Tesla napokon dobar post i od tebe vala
Cuj onog djecaka znao imena u zgradi ko je u samoizolaciji i on ga kao pratio da ne izadje, pa sto bi ja volio da me neki podrumaš isprepadani bez zivota tako "prati"

Cuj onog djecaka znao imena u zgradi ko je u samoizolaciji i on ga kao pratio da ne izadje, pa sto bi ja volio da me neki podrumaš isprepadani bez zivota tako "prati"

#32885 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Koliko dugo lockdown? Kad smo imali 30-40 slucajeva trebalo je 2 mjeseca da se svede na jednocifren broj, to znaci sad godinu dana lockdown treba uvesti? I sta onda kad se popusti opet ?CikCikCikPogodi wrote: ↑28/10/2020 12:15Ovdje je jedina opcija nazalost lockdown, nisu zato krivi gradani sto ovi nadlezni govore, nego su oni sami krivi. Druge nam opcije nema.laik1981 wrote: ↑28/10/2020 12:06Pa ako je nase zdravstvo vec u kolapsu, a i ja mislim da jeste, i ako dodamo visoke brojeve i procente pozitivnih u odnosu na testirane, onda imamo najgori moguci scenario i mislim da ce nam naredne 2-3 sedmice jasno pokazati i dokazati kakve su posljedice u najgorem mogucem scenariju, u drzavi koja nema ni s od strategije, a ni 1% kontrole nad bilo cim vezano za ovaj virus.CikCikCikPogodi wrote: ↑28/10/2020 11:31
Mi nemamo ni 14 dana, nase zdravstvo je vec u kolapsu samo jos nisu to izjevili. Kod nas nema niko da te lijeci, sve su otjerali, cak i upalu pluca ne znaju dijagnosticirati. Doktori ne znaju upravljati respiratorima, jer ih nema niko da obuci, jer naravno sve su sposobne otjerali.
#32886 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
To je vjerovatno onaj pod nikom doktor sto je neki dan banovan, a neki ga molili da pise da mogu nesto pametno procitati

Snažna SDA, sigurna BiH.

#32887 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
https://faktor.ba/vijest/zdravstveni-si ... ima/102553
"Pritom, direktorica Opće bolnice u Konjicu, povećala je sebi plaću na 6,500 KM. Brojni građani čekaju na hladnoći, na parkingu u krugu bolnice, kako bi uradili test na COVID-19."
Pa hljeb te jebo nije ni cudo sto svi doktori zagovaraju lockdown, direktorica bi dolazila svaki drugi-treci dan na posao a zagarantovano 6500 u novcanik
"Pritom, direktorica Opće bolnice u Konjicu, povećala je sebi plaću na 6,500 KM. Brojni građani čekaju na hladnoći, na parkingu u krugu bolnice, kako bi uradili test na COVID-19."
Pa hljeb te jebo nije ni cudo sto svi doktori zagovaraju lockdown, direktorica bi dolazila svaki drugi-treci dan na posao a zagarantovano 6500 u novcanik

#32888 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Lockdown nije normalna opcija jer on samo odgadja neizbjezno. A pogotovo nije normalna opcija kod nas jer devastira sve aspekte privrede, a mi nemamo intrumente koje ima Njemacka da tu devastaciju ublazimo..CikCikCikPogodi wrote: ↑28/10/2020 12:15Ovdje je jedina opcija nazalost lockdown, nisu zato krivi gradani sto ovi nadlezni govore, nego su oni sami krivi. Druge nam opcije nema.laik1981 wrote: ↑28/10/2020 12:06Pa ako je nase zdravstvo vec u kolapsu, a i ja mislim da jeste, i ako dodamo visoke brojeve i procente pozitivnih u odnosu na testirane, onda imamo najgori moguci scenario i mislim da ce nam naredne 2-3 sedmice jasno pokazati i dokazati kakve su posljedice u najgorem mogucem scenariju, u drzavi koja nema ni s od strategije, a ni 1% kontrole nad bilo cim vezano za ovaj virus.CikCikCikPogodi wrote: ↑28/10/2020 11:31
Mi nemamo ni 14 dana, nase zdravstvo je vec u kolapsu samo jos nisu to izjevili. Kod nas nema niko da te lijeci, sve su otjerali, cak i upalu pluca ne znaju dijagnosticirati. Doktori ne znaju upravljati respiratorima, jer ih nema niko da obuci, jer naravno sve su sposobne otjerali.
-
#32889 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Lockdown nije opcija.CikCikCikPogodi wrote: ↑28/10/2020 12:15Ovdje je jedina opcija nazalost lockdown, nisu zato krivi gradani sto ovi nadlezni govore, nego su oni sami krivi. Druge nam opcije nema.
Zdravstveni sistem nije i neće kolapsirati. Panici nema mjesta.
- TESLA_EDISON
#32890 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Neka polahko. Uvijek se možeš sam zatvoriti, niko ti ne braniMMM1977 wrote: ↑28/10/2020 12:04@TESLA_EDISON , baš ti ne bi imao pravo nikoga da prozivaš jer si mišljenje mijenjao na dnevnoj bazi. Ja i dalje stojim na stanovištu da je tada na 15 dana zatvoriti sve i uvesti rigorozne mjere za ulazak u državu (i na taj način se očistiti od korone) ili pak pustiti sve. Ovako smo ni tamo ni ovamo a rezultate vidimo danas, kako u broju zaraženih tako i kada je u pitanju ekonomija.

-
#32891 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Kada vidis da se cenifa koristi kao soba za snimanje pluca onda je jedno sigurno.daddy-kool wrote: ↑28/10/2020 12:21Lockdown nije opcija.CikCikCikPogodi wrote: ↑28/10/2020 12:15Ovdje je jedina opcija nazalost lockdown, nisu zato krivi gradani sto ovi nadlezni govore, nego su oni sami krivi. Druge nam opcije nema.
#32892 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Kakav kolaps, sve sto se treba uraditi, uradi se.Samo jucer je sa jedne opstine u Tk doslo dva infarkta i uredno odradjeno stentiranje pacijenata.daddy-kool wrote: ↑28/10/2020 12:21Lockdown nije opcija.CikCikCikPogodi wrote: ↑28/10/2020 12:15Ovdje je jedina opcija nazalost lockdown, nisu zato krivi gradani sto ovi nadlezni govore, nego su oni sami krivi. Druge nam opcije nema.
- TESLA_EDISON
#32893 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
To je taj.
Raniji nickovi:
direktor1 (nije doctor), Bola, BolaBola, SuperBolaBola, Abolsup, Arminvlv,...
Inace on je otvorio par tema. Prva je anketa za lockdown a druga je ona o dnevnom presjeku stanja. Konta ako su mu u stranci nepismeni, svi su pa nam postavlja temu "dnevni pregled" kao da ne znamo čitati

Što je najgore, neki mu se zahvaljivali

A možda je žensko iza nicka

Last edited by TESLA_EDISON on 28/10/2020 12:27, edited 1 time in total.
-
#32894 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ono jeste sramota, ali razlog tome nije povećanje broja zaraženih nego nesposobnost i bahatost.CikCikCikPogodi wrote: ↑28/10/2020 12:23Kada vidis da se cenifa koristi kao soba za snimanje pluca onda je jedno sigurno.daddy-kool wrote: ↑28/10/2020 12:21Lockdown nije opcija.CikCikCikPogodi wrote: ↑28/10/2020 12:15Ovdje je jedina opcija nazalost lockdown, nisu zato krivi gradani sto ovi nadlezni govore, nego su oni sami krivi. Druge nam opcije nema.
Opet ponavljam sistem neće kolapsirati, nismo ni blizu takvog scenarija.
#32895 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Panici nikada nije bilo mjesta i lockdown kao i mnoge druge nebulozne mjere nikada nisu ni trebale i vise su stete napravile nego sam virus..
-
#32896 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ovo nije dobro, krenuli su ih sada postavljati jer se povećava broj novozaraženih i raste potreba za respiratorima, a ovi haman neispravni. Ima li insajderskih info kako stojimo sa slobodnim mjestima za respiratore? Sad je možda vrijeme da traže hitne donacije ili posudbe.https://www.klix.ba/vijesti/bih/problem ... /201028059
Problemi i s respiratorima na KCUS-u: Zvat ćemo dobavljača i proizvođača da vidimo šta dalje
#32897 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Zahvaljivali su mu se panik botovi slicnog profila, samo se bolje kamuflirali..TESLA_EDISON wrote: ↑28/10/2020 12:26To je taj.
Raniji nickovi:
Inace on je otvorio par tema. Prva je anketa za lockdown a druga je ona o dnevnom presjeku stanja. Konta ako su mu u stranci nepismeni, svi su pa nam postavlja temu "dnevni pregled" kao da ne znamo čitati![]()
A možda je žensko iza nicka. Ne bi me iznenadilo da je to ustvari direktorica1
![]()
![]()
![]()
-
#32898 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Evo jos jednog.TESLA_EDISON wrote: ↑28/10/2020 12:26To je taj.
Raniji nickovi:
Inace on je otvorio par tema. Prva je anketa za lockdown a druga je ona o dnevnom presjeku stanja. Konta ako su mu u stranci nepismeni, svi su pa nam postavlja temu "dnevni pregled" kao da ne znamo čitati![]()
![]()
![]()
![]()

- TESLA_EDISON
#32899 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Pa to je taj isti. Nije džaba bot. Samo koti profile.CikCikCikPogodi wrote: ↑28/10/2020 12:40Evo jos jednog.TESLA_EDISON wrote: ↑28/10/2020 12:26To je taj.
Raniji nickovi:
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Eto njega ubrzo i ovdje, samo kad osvane. Par puta je već.
#32900 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ja i? Pogrijesio sam sto nam nije trebao scenarij iz Italije da nesposbna vlast pokaze kako je jos nesposobnija... Ministarstvo zdravstva u KS u raspadu, citav fijasko sa respiratorima - koji jos uvijek traje, mjere, krizni stab 0 bodova, broj kreveta, izolatoriji... I to samo moze sve biti jos gore. A platit ce ljudi... svojim zivotima.TESLA_EDISON wrote: ↑28/10/2020 11:54Najebali smo. Kupiće nas bagerima ispred SCC-a
28.10. Ni mrtvih, ni bagera...
Disclamer: Svi citirani forumaši su tu slučajnim odabirom. Nikoga ne prozivam direktno jer smo, manje više, u martu i aprilu svi isto mislili.
Malo podsjećanje na to vrijeme.