Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
-
#24951 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
to što mi nismo šveđani
#24952 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Neko reče da smo mi čak civilizacija višLJa od njihove. Stoga opet ne vidim u čemu je problem

-
#24953 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
-
#24955 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ko se ne iscmace danas u guzvi nije nikakav mumin
Sretan hizaslav
https://www.klix.ba/vijesti/bih/ruzan-p ... /200731032

Sretan hizaslav

#24956 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ovo je fake krv. Podmeću nam. @TESLA_EDISON je pokazao da smo mi najciviliziraniji u Evropi.L u c i f e r wrote: ↑31/07/2020 11:35Ko se ne iscmace danas u guzvi nije nikakav mumin
Sretan hizaslav
![]()
#24957 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Upravo to, IZ ili imam ne može nikog istjerati iz džamije. Onaj ko ne radi sa narodom nema pojma kako je teško objasniti našem narodu da ima neko pravilo i da se mora poštovati. Govorio zidu ili toj osobi isto dođe, ne čuje ništa. A i zašto nam treba preporuka, kazna pa valjda smo dovoljno pametni da sami odlučimo šta treba a šta ne. Mi samo čekamo da neko drugi nešto uradi, nemoj da ja nešto radim, nek država kažnjava, nek silom spriječava veća okupljanja,... treba i to ali za manji broj ljudi koji neće ili ne mogu da shvate i poštuju ono što treba a mi većinski se moramo ponašati kao pametne, civilizovane osobe. Zar treba nekome kazna, preporuka, sila da ga se spriječi da skoči sa 30. sprata zgrade? Ako 90% naroda ne može skontati da će ga to ubiti, imamo ogroman problem.un1ted wrote: ↑31/07/2020 10:26Ja volim da serem, ali ti si bas usrao sve. Da si gledao sta kazu imami, ovo ne bi ni u snu napisao!emmir1 wrote: ↑31/07/2020 08:00100 ljudi na otvorenom kaže krizni štab
Naredba!
Islamska zajednica kaže boli nas izmedju prepona.
Bajram i hiljade ljudi, grljenje, ljubljene, svaki deseti ima masku.
Za dojam su se pobrinuli da unutar Begove bude kao da se poštuje jer ide na tv.
No pogledajte slike npr iz Zenice
Nema razlike u odnosu na Bajrame u prošlim godinama
Ljudi su bukvalno ZABRANILI klanjanje sabaha, organizovali klanjanje ispred dzamija i STOTINU PUTA PONOVILI da se ne rukuje, ljubi, grli, pa cak ako ne mora da se ni ne okuplja. Vrati prilog Federalne tv sinoc, vazio je imam pa pola sata. Nekoliko puta ponovio da se moramo odnositi odgovorno i zaboraviti ranije tradicije.
To sto nema razlike nije do vjere, nije do IZ, nije do imama, to je DO NAS!
- zateznistub
#24958 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
I mi bi kao u Evropu. Nato... NeštoL u c i f e r wrote: ↑31/07/2020 11:35Ko se ne iscmace danas u guzvi nije nikakav mumin
Sretan hizaslav
![]()
#24959 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
E zato treba kazna... i ne, nismo dovoljno pametni...red evil wrote: ↑31/07/2020 11:43Upravo to, IZ ili imam ne može nikog istjerati iz džamije. Onaj ko ne radi sa narodom nema pojma kako je teško objasniti našem narodu da ima neko pravilo i da se mora poštovati. Govorio zidu ili toj osobi isto dođe, ne čuje ništa. A i zašto nam treba preporuka, kazna pa valjda smo dovoljno pametni da sami odlučimo šta treba a šta ne. Mi samo čekamo da neko drugi nešto uradi, nemoj da ja nešto radim, nek država kažnjava, nek silom spriječava veća okupljanja,... treba i to ali za manji broj ljudi koji neće ili ne mogu da shvate i poštuju ono što treba a mi većinski se moramo ponašati kao pametne, civilizovane osobe. Zar treba nekome kazna, preporuka, sila da ga se spriječi da skoči sa 30. sprata zgrade? Ako 90% naroda ne može skontati da će ga to ubiti, imamo ogroman problem.
#24960 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Bajram - Povecanje broja zarazenih - SFF - Povecanje broja zarazenih - Lockdown

#24961 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
posto kod nas imamo samo brojke i slova, evo jedan zanimljiv video iz komsiluka
vjerujem da je i kod nas slicno
vjerujem da je i kod nas slicno
#24962 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
idemooooo... lider regiJona...STANJE U GLAVNOM GRADU
|
Čak 117 novozaraženih u Kantonu Sarajevo, četiri osobe preminule

#24963 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Znam da nismo, sistemski stvaramo neobrazovane ljude koji nakon svega nipodaštavaju stručne ljude koji govore u svojoj sferi onoga što rade. Bojim se da takvima ni kazne ne pomažu. Konkretno vezano za Bajram, IZ je učinila sve što je mogla i ne može imam da istjeruje ljude, da zabrani grljenje i ljubljenje, rukovanje, opominjalo se više puta. A i struka govori mjesecima i upozorava i opet mali broj ljudi poštuje.zubi wrote: ↑31/07/2020 11:47E zato treba kazna... i ne, nismo dovoljno pametni...red evil wrote: ↑31/07/2020 11:43Upravo to, IZ ili imam ne može nikog istjerati iz džamije. Onaj ko ne radi sa narodom nema pojma kako je teško objasniti našem narodu da ima neko pravilo i da se mora poštovati. Govorio zidu ili toj osobi isto dođe, ne čuje ništa. A i zašto nam treba preporuka, kazna pa valjda smo dovoljno pametni da sami odlučimo šta treba a šta ne. Mi samo čekamo da neko drugi nešto uradi, nemoj da ja nešto radim, nek država kažnjava, nek silom spriječava veća okupljanja,... treba i to ali za manji broj ljudi koji neće ili ne mogu da shvate i poštuju ono što treba a mi većinski se moramo ponašati kao pametne, civilizovane osobe. Zar treba nekome kazna, preporuka, sila da ga se spriječi da skoči sa 30. sprata zgrade? Ako 90% naroda ne može skontati da će ga to ubiti, imamo ogroman problem.
#24966 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Pomaze, pomaze, kazne uvijek pomazu... sa magarcima samo batinom, nema tu lijepe rijeci...red evil wrote: ↑31/07/2020 12:00Znam da nismo, sistemski stvaramo neobrazovane ljude koji nakon svega nipodaštavaju stručne ljude koji govore u svojoj sferi onoga što rade. Bojim se da takvima ni kazne ne pomažu. Konkretno vezano za Bajram, IZ je učinila sve što je mogla i ne može imam da istjeruje ljude, da zabrani grljenje i ljubljenje, rukovanje, opominjalo se više puta. A i struka govori mjesecima i upozorava i opet mali broj ljudi poštuje.zubi wrote: ↑31/07/2020 11:47E zato treba kazna... i ne, nismo dovoljno pametni...red evil wrote: ↑31/07/2020 11:43Upravo to, IZ ili imam ne može nikog istjerati iz džamije. Onaj ko ne radi sa narodom nema pojma kako je teško objasniti našem narodu da ima neko pravilo i da se mora poštovati. Govorio zidu ili toj osobi isto dođe, ne čuje ništa. A i zašto nam treba preporuka, kazna pa valjda smo dovoljno pametni da sami odlučimo šta treba a šta ne. Mi samo čekamo da neko drugi nešto uradi, nemoj da ja nešto radim, nek država kažnjava, nek silom spriječava veća okupljanja,... treba i to ali za manji broj ljudi koji neće ili ne mogu da shvate i poštuju ono što treba a mi većinski se moramo ponašati kao pametne, civilizovane osobe. Zar treba nekome kazna, preporuka, sila da ga se spriječi da skoči sa 30. sprata zgrade? Ako 90% naroda ne može skontati da će ga to ubiti, imamo ogroman problem.
#24967 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Za 10-20 dana ovim tempom bicemo blizu katastrofe i onda ce nasi na velika brata da prose od svijeta humanitarnu pomoc, zivi bili pa vidili..
- TESLA_EDISON
#24968 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Udaranje po džepu uvijek pomaže. Koliko god ko bio tvrdoglav.zubi wrote: ↑31/07/2020 12:13Pomaze, pomaze, kazne uvijek pomazu... sa magarcima samo batinom, nema tu lijepe rijeci...red evil wrote: ↑31/07/2020 12:00Znam da nismo, sistemski stvaramo neobrazovane ljude koji nakon svega nipodaštavaju stručne ljude koji govore u svojoj sferi onoga što rade. Bojim se da takvima ni kazne ne pomažu. Konkretno vezano za Bajram, IZ je učinila sve što je mogla i ne može imam da istjeruje ljude, da zabrani grljenje i ljubljenje, rukovanje, opominjalo se više puta. A i struka govori mjesecima i upozorava i opet mali broj ljudi poštuje.
Kod mene bivši komšija svaki dan parkirao u zabranu i svaki dan dobijao zakačene kazne. Uzme kaznu, opsuje i baci. Tako svaki dan dok nije došla registracija na red.
I šta mislite jel poslije parkirao na istom mjestu?
- dječak sa šibicama
#24969 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Na zalost, dvoje komsija preminuli, jedan je bivsi komsija ali dugo smo bili komsije i racunam ga i dalje kao takvog.
Preminuo neki dan, 60+ godina.
Drugi preminuo ja mislim jucer, ali za ovog drugog joj nije zvanicno da je od korone. Pozitivan je ali nije bolovao na klinici, samo se srusio. Ne znam detalje. Malo je mladji.
Preminuo neki dan, 60+ godina.
Drugi preminuo ja mislim jucer, ali za ovog drugog joj nije zvanicno da je od korone. Pozitivan je ali nije bolovao na klinici, samo se srusio. Ne znam detalje. Malo je mladji.
-
#24971 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Tek je krenulo.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑31/07/2020 13:07https://www.klix.ba/vijesti/bih/novi-re ... /200731047
- nosara
#24972 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Koja je muljaza s ovim brojkama. Jutros pise uzorci prikupljeni unazad 3 dana, sad kazu 24 sata.
Ovaj broj je rezultat analize provedene u protekla 24 sata nad uzorcima prikupljenim u periodu od 27. do 30. jula ove godine. U navedenom periodu obrađeno je 357 testova, među kojima je pomenutih 117 bilo pozitivno na ovaj virus.
U Bosni i Hercegovini su u posljednja 24 sata urađena 1.756 testa na koronavirus od čega je 432 novozaraženih.
Debili.
Ovaj broj je rezultat analize provedene u protekla 24 sata nad uzorcima prikupljenim u periodu od 27. do 30. jula ove godine. U navedenom periodu obrađeno je 357 testova, među kojima je pomenutih 117 bilo pozitivno na ovaj virus.
U Bosni i Hercegovini su u posljednja 24 sata urađena 1.756 testa na koronavirus od čega je 432 novozaraženih.
Debili.
#24973 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
1.756 TESTOVA
Novi rekord u BiH: Čak 434 novozaraženih koronavirusom u posljednja 24 sata

-
#24974 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ali nisu to svi uzorci prikupljeni u zadnja tri dana, nego samo oni koji su ostali kao repovi.nosara wrote: ↑31/07/2020 13:15Koja je muljaza s ovim brojkama. Jutros pise uzorci prikupljeni unazad 3 dana, sad kazu 24 sata.
Debili.
-
#24975 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Uzorci su prikupljeni u periodu od 27. do 30., a TESTIRANI, tj. analizirani u protekla 24 sata. Ovdje je bitno kada je obavljena njihova analiza, a ne kada su brisevi uzeti od pacijenata.nosara wrote: ↑31/07/2020 13:15Koja je muljaza s ovim brojkama. Jutros pise uzorci prikupljeni unazad 3 dana, sad kazu 24 sata.
Debili.