Mogy87 wrote: ↑14/11/2020 22:48
@Naslovnica ne dokazujem ja nikom nista, diskutujemo na forumu.
Za razliku od vecine koji nalijepe 2 linka od kojih je jedan video koje ni ne pogledaju diskusija s tobom lici na nesto.
E moja je poenta sve vrijeme da:
1. Kolektivni imunitet za bolesti koje se mogu prebolovati vise puta nije moguc
2. Sve i da moze previse kosta (i u broju zivota koje odnosi i u smislu ekonomskih i drustvenih posljedica).
3. Nismo ni blizu da ga ostvarimo i kad bi bio moguc
4. Ono sto je bilo prihvatljivo u smislu izgubljenih ljudskih zivota prije 100 godina (a i sta su drugo mogli) i danas posebno u Zapadnoj Evropi i Sjevernoj Americi nije ni blizu brojkama koje su prihvatljive danas.
Pa zašto me onda konstantno navodiš kada kažem da je epidemija Španske gripe iz 1918 nestala nakon što je populacija stekla imunitet krda?
U tome se slažu u naučnici.
Mene citiraš i praviš konekcije na moje postove, tako da se lično osjećam prozvanim.
Ja jednako govorim o 1918 godini i o onome što se tada desilo, ako je laž - napiši da je laž.
1918 oni nisu imali izbora i desilo se to što se desilo.
Sve ostalo što pišeš i na šta bezveze trošiš vrijeme zaista nema smisla niti svrhe.
Niti ko potencira imunitet krda u slučaju korone, niti živimo u 1918 nego u 2020.
Pogotovu ova tačka broj 4.
Na momente mi se čini da ti sama sa sobom polemišeš, izvlačiš nekakve zaključke onako kako ti želiš da ih pročitaš a ne onako kako je napisano, pa repliciraš na te sopstvene projekcije. Izvini ako griješim, ali zbilja imam takav dojam.