Gdje bi ti upisao umrle u periodu gripe svake godine?svjezi_ustipak wrote: ↑05/04/2020 18:45gdje bi ti upisao COVID u ovaj list?perfect_guy wrote: ↑05/04/2020 18:35a da li je baš kod svakog od ove 2000 u bolnici korona zadala finalni udarac, ili druge dijagnoze (tamo gdje postoje)?geralt wrote: ↑05/04/2020 17:42Evo definitivnih statistickih podataka za Bergamo za mart 2020: preko 5400 umrlih u provinciji sa oko 1 100 000 stanovnika - oko 0,5% ukupnog stanovnistva provincije u jednom mjesecu. Od toga je 2060 zvanicno uslo u statistiku korone jer su testirani i umrli u bolnici. 2500 je umrlo u kuci od upale pluca sa prethodnim simptomima korone, ali nisu usli u statistiku jer nisu testirani. 840 je umrlo od svih drugih razloga.
Poredjenje sa martom 2019: 900 umrlih u martu 2019, 5400 u martu 2020, odnosno povecanje od 600%. Na linku ima poredjenje za vecinu naseljenih mjesta u provinciji izmedju ta dva mjeseca: https://www.ecodibergamo.it/stories/ber ... 347414_11/
Mislim da je ovo definitivni kraj price "da se sve smrti pripisuju koroni", i da "niko ni od cega drugo ne umire".
![]()
Gdje bi upisao umrle od gladi, oni ne trebaju vakcinu, samo hranu, koliko si nahranio gladnih prosle godine?
Gdje bi ti upisao ranjene, umrli s metkom ili od metka?
Filozofi na baterije, klix doktori bez granica 24/7 jer ih u ovoj pandemiji svjetskih razmjera ne trebaju po bolnicama, pa su na klixu

Da, virus hara, ne nema vakcine, po izjavama zaduzenih nece je ni biti uskoro, zato se dozovite o brojaci leseva i idite ih brojati u svom svijetu.
Ostale pustite da zive sa ovim virusom, ne u trezorima, vec postovanjem pravila koja su, bar meni uvijek bila normalna i logicna:
Ne pusi ljudima za vrat u redovima, igdje, ikada, makni se i u vrijeme virusa i bez, drzi to odstojanje jebemu.
Ne leti da ih jases i grlis, ovo mi je ionako uvijek bio sok, ono de ba neka te, vidjeli smo se juce.
Operi ruke vazda i nosaj asepsolete u tasni ili dzepu, isto mi je bilo cudno da to nisu ljudi imali do sada.
Operi ih ponovo, ruke, uhljupe. Da, ponovo, nece otpasti od vode i sapuna.
O i uvazeni hrakaci, kisaci, kasljaci, pljuvaci i izbacivaci nosnog sadrzaja po ulicama, nadam se da cete prestati s tim i poslije zabrane nosenja maski.