Sookie McSue wrote:jesu, i Korekcije su nevjerovatne, Franzen mi je toliko dobar da bih ga rado uvrstila u omiljene pisce, ali ne mogu još(imam pravilo da moram pročitati bar tri knjige nekog autora da bi mi bio među favoritima).
Slobodu imaš sad uzeti svuda, pa i na trafikama, a Korekcije već malo teže. Laguna je objavila to nekad daaaavno, imala sam to izdanje, pa mi neko uzeo i nije vratioa onda sam jednom na rasprodaji u Šahinpašiću kupila neko hrvatsko za 6 KM
Pojačala u maju jer sam znala da će jun biti sušan zbog ispitnog rokasadmire wrote:Vidim da si pojacala intenzitet, i po broju knjiga i po broju stranica!?Briseida7 wrote:Evo moje liste za maj:
Sylvia Plath "The Bell Jar"
Anja Seton "Katarina"
Vilijem Golding "Gospodar muva"
Herman Hese "Stepski vuk"
E. M. Remark "Na zapadu ništa novo"
Graham Greene "The third man"
Bila sam skeptična u vezi Silvije, jer je ona zapravo nenadmašna pjesnikinja, a ova poluautobiografska knjiga je jedino prozno djelo koje je u životu napisala, ali na kraju mi se jako svidjela knjiga, pomalo u feminističkom maniru napisana i u potpunosti iskrena ispovijest jedne izgubljene žene.
Što se ostalih tiče, Hese odličan, jedva čekam da počnem čitati Igru staklenih perli. I Remark mi se svidio, knjigu sam "progutala" za dva dana
Zadnje dvije sam citao, srednje dvije se nalaze na mojoj listi, s tim da sam "Gospodara muva" gledao u pozoristu, dok mi prve dvije nisu poznate.
koji je to naslov bio vrijedan reprize?Black swan wrote:juni i juli samo 4 naslova...od toga jedan repriza iz 1997.
pazi samo da ti ostale ne budu ljubomorne zbog zapostavljanja!?Black swan wrote:ma nešto od nastavaka pješčane planete
čitao sam je i 2001 na kompjuteru kad su se tek pojavio onaj cd s SF knjigama
kakav ti je Diaz?sadmire wrote:Posto ide vikend pa godisnji, evo vec sad moja lista za juli:
C. Cussler - Cyclop
M. Connelly - Crni odjek
M. Connelly - Crni led
B. Redzepagic - Pobunjenik
T. Buzan - Brzo citanje
J. Diaz - Kratki cudnovati zivot Oscara zvanog Wao
A. Christie - Tajna sedam satova
W. Groom - Forrest Gump
Taman sam htjela pitati je li mu se svidio Oscarov život?Sookie McSue wrote:kakav ti je Diaz?sadmire wrote:Posto ide vikend pa godisnji, evo vec sad moja lista za juli:
C. Cussler - Cyclop
M. Connelly - Crni odjek
M. Connelly - Crni led
T. Buzan - Brzo citanje
W. Groom - Forrest Gump
ja sam u junu i julu pročitala komplet Harry Pottera, po valjda hiljaditi put
Moram priznati da mi se vise svidio dio koji se odnosi na period Trujillove diktature nego onaj koji se tice samog oscarovog zivota. Tako da cu sigurno potraziti i Jarcevo slavlje od Llose, koju nekoliko navrata i Diaz pominje.SinjaD wrote:Taman sam htjela pitati je li mu se svidio Oscarov život?Sookie McSue wrote:kakav ti je Diaz?sadmire wrote:Posto ide vikend pa godisnji, evo vec sad moja lista za juli:
C. Cussler - Cyclop
M. Connelly - Crni odjek
M. Connelly - Crni led
T. Buzan - Brzo citanje
W. Groom - Forrest Gump
kako uspijes tako brzo citav serijal procitati? Sedam knjiga, ako se ne varam!? Nisam citao nijednu, jednostavno nisam imao priliku, a znam o cemu se radi i mnogi su se pohvalno o njemu izrazili. Ljudi u ciji sud se mogu pouzdati tako da ne sumnjam da se radi o dobrom stivu!?Sookie McSue wrote:kakav ti je Diaz?sadmire wrote:Posto ide vikend pa godisnji, evo vec sad moja lista za juli:
C. Cussler - Cyclop
M. Connelly - Crni odjek
M. Connelly - Crni led
T. Buzan - Brzo citanje
W. Groom - Forrest Gump
Položilasadmire wrote:ako si polozila, sve ti je oprosteno!?
Dobro ti od ispita stignes ikako citati, ja sam za vrijeme studija totalno zakazao po tom pitanju pa to sad pokusavam malo nadoknaditi!?