Daj mu šansu, dobra je knjiga.sadmire wrote: sada Crni obelisk od Remarka, nije mi tako dobar kao njegova ranija djela koja sam citao, al, eto, moze proci.
Šta trenutno čitate?
#5126 Re: Šta trenutno čitate?
- Collector604
#5127 Re: Šta trenutno čitate?
elSaik wrote:

#5128 Re: Šta trenutno čitate?
ne kazem da nije dobra, ali je citam nakon Tri ratna druga i jedostavno se osjeti razlika. Mozda sam previse ocekivao, ne znam!?SinjaD wrote:Daj mu šansu, dobra je knjiga.sadmire wrote: sada Crni obelisk od Remarka, nije mi tako dobar kao njegova ranija djela koja sam citao, al, eto, moze proci.
#5129 Re: Šta trenutno čitate?
Nikad nemoj previše očekivati od knjige ili filma jer ćeš se zasigurno razočaratisadmire wrote:ne kazem da nije dobra, ali je citam nakon Tri ratna druga i jedostavno se osjeti razlika. Mozda sam previse ocekivao, ne znam!?SinjaD wrote:Daj mu šansu, dobra je knjiga.sadmire wrote: sada Crni obelisk od Remarka, nije mi tako dobar kao njegova ranija djela koja sam citao, al, eto, moze proci.

- AC_grom_DC
#5130 Re: Šta trenutno čitate?
jesi li čitala izvornog Drakulu od Brama Stokera ?Mannequin wrote:
Sta cu, postala slaba na ove vampire
#5132 Re: Šta trenutno čitate?
Bram Stoker's "Dracula" mi je jedna od najdražih knjiga. Obavezno pročitati.AC_grom_DC wrote:jesi li čitala izvornog Drakulu od Brama Stokera ?Mannequin wrote:
Sta cu, postala slaba na ove vampire
- al_akhisari
#5134 Re: Šta trenutno čitate?
..."naletih" za 1 KM na buvljaku
na "novcanica od 1 000 000 funti"; m. twen
red je da se docita 

#5135 Re: Šta trenutno čitate?
dobra, dobraA jedan wrote:meni je ta njegova najboljasadmire wrote:sada Crni obelisk od Remarka, nije mi tako dobar kao njegova ranija djela koja sam citao, al, eto, moze proci.

#5136 Re: Šta trenutno čitate?
eh ti ima da mi kazes kakva je knjiga, imam je ali jos se nisam usudio da je citamSa_dy wrote:

#5137 Re: Šta trenutno čitate?
Dobra dedem`kritichar wrote:eh ti ima da mi kazes kakva je knjiga, imam je ali jos se nisam usudio da je citamSa_dy wrote:

#5138 Re: Šta trenutno čitate?
Ser Artur Konan Dojl- LIKOVI PLESAČA i Kayu Mirjane Đurđević
- vjesticanametli
#5139 Re: Šta trenutno čitate?
nije nesto .............mozda sam ja ocekivala previse ači mi je malo isla na zivcekritichar wrote:eh ti ima da mi kazes kakva je knjiga, imam je ali jos se nisam usudio da je citamSa_dy wrote:

#5141 Re: Šta trenutno čitate?
lAzRichakl wrote:Stranac
Alber Kami

Samo se nemoj nafurati na knjigu

- Black swan
#5142 Re: Šta trenutno čitate?
ubijat će arape po gradu
kratka knjiga za predah između rata i mira i ane karenjine

kratka knjiga za predah između rata i mira i ane karenjine

- lAzRichakl
#5143 Re: Šta trenutno čitate?
A ovo mi je sad lektira u cetvrtom razredu, pa rekoh malo da vidim kakav je taj modernizam
Kazu da se Kami i njegova filozofija mogu nekako i razumjeti, ali kad dodje Hese na repertoar... jadna ja :/

Kazu da se Kami i njegova filozofija mogu nekako i razumjeti, ali kad dodje Hese na repertoar... jadna ja :/
#5144 Re: Šta trenutno čitate?
Ma razumijet ces pisca apsurda itekako.lAzRichakl wrote:A ovo mi je sad lektira u cetvrtom razredu, pa rekoh malo da vidim kakav je taj modernizam![]()
Kazu da se Kami i njegova filozofija mogu nekako i razumIjeti, ali kad dodje Hese na repertoar... jadna ja :/

Stepski vuk pretpostavljam?! Prije omiljeno knjizevno dijelo, i lik Harry Haller. Sad? Ne mogu ga organski. Shvatam koji je to supak sebicni. A vjerovatno sam i ja tad bila cim me toliko fascinirao...
I Kafku malo protabiri. Ali u tim godina, bezuspjesno.

#5145 Re: Šta trenutno čitate?
VA : Krvna zakletva
#5146 Re: Šta trenutno čitate?
citam paralelno Plavusa u betonu od Connellija i Djavolja zvijezda od J. Nesboa.
Malo sam se navukao na ova dva pisca i njihova dva Harija, Boscha i Hola.
Malo sam se navukao na ova dva pisca i njihova dva Harija, Boscha i Hola.
#5147 Re: Šta trenutno čitate?

The Know-It-All: One Man’s Humble Quest to Become the Smartest Person in the World - A. J. Jacobs
Sabrana djela, v. 1 - Čehov
- Soul_Sista
#5148 Re: Šta trenutno čitate?
Meni ovaj "Stranac" i nije bila nesto posebno...al jest mom bivsem, koji se bas sto ti rece nafuraoerni3 wrote:lAzRichakl wrote:Stranac
Alber Kami
![]()
![]()
![]()
![]()
Samo se nemoj nafurati na knjigu

Ne znam ako sam sta propustila ali glavni protagonista je toliko pasivan da je na granici gluposti. Mozda jos jednom da procitam...
- Soul_Sista
#5149 Re: Šta trenutno čitate?
..posto nam je ovde biblioteka stradala u teroristickom napadu, trenutno nista ne citam 

#5150 Re: Šta trenutno čitate?
Ne tuguj, Aid el-Karni
Bas mi godi lagano uz Ramazan
Bas mi godi lagano uz Ramazan