Filmovi (i knjige) Avde Huseinovića

zagonetka
Posts: 46
Joined: 26/11/2008 00:03

#26 Re: "DŽELATI NARODA MOG" knjiga o najvećim ratnim zločincima

Post by zagonetka » 29/04/2009 18:18

Knjiga je sigurno nešto što će ući u istoriju Bošnjaka. Što se tiče ovog ravnogorca, ne trebate se zamarati njegovom prevaziđenom ideologijom. Nije mu lako. Njemu je neko kriv. Kriv mu je onaj što mu je kako se u filmu Vanzemaljci kaže obećao deset dunuma zemlje poslije rata. Od Velike Srbije Srbima je ostao Beogradski pašaluk.
Umjesto Miloševićeve ideje da svi Srbi žive u jednoj državi, ispalo da su mnogi Srbi ostali bez ijedne države.
Milošević je bio uvjeren da na ruševinama Jugoslavije može napraviti Veliku Srbiju, ta politika je bila pogubna,puna žrtava i ruševina. Dobro ga je Avdo nazvao "krvavi pas Balkana".
Bošnjak nikada nije bio nacionalista, uvijek je bio tolerantan, uvijek bio najbolji ratnik pod tuđom zastavom.Jeste da je i u ovom ratu Bošnjak krvario ali je opstao na svojoj zemlji, nije iskorjenjen. To jeste dobra pouka iz ove knjige. Daj nam Bože više Mašovića, Huseinovića, Fata Orlović i drugih koji se ne boje staviti svoje ime, bezbjednost, čast, ponos u ime traganja za istinom o stradanju Bošnjaka. Selam svim mojim Sembercima širom svijeta i da ih napomenem da u ovoj knjizi imaju dvije priče o našoj Bijeljini. Jedna je o zlotvoru Arkanu, a druga o Vojkanu Đurkoviću, zločinačkoj životinji(izvinjavam se životinjama što ih vrijeđam) koju će svaki Bijeljinac koji je u ratu bio u Bijeljini pamtiti do kraja života.


ravnogorac
Posts: 4
Joined: 28/04/2009 14:29

#27 Re: "DŽELATI NARODA MOG" knjiga o najvećim ratnim zločincima

Post by ravnogorac » 29/04/2009 22:43

]Имам пиштољ немам на њег право, дао ми га ДЕРИКОЊА САВО

User avatar
Bassinak
Posts: 95
Joined: 10/04/2009 00:43

#28 Re: "DŽELATI NARODA MOG" knjiga o najvećim ratnim zločincima

Post by Bassinak » 29/04/2009 23:41

Konstantin Porfirogenit se okrece u grobu zbog ovakvog kurcenja Serva - Sluga!

podrinjskivuk
Posts: 93
Joined: 26/04/2009 10:14

#29 Re: "DŽELATI NARODA MOG" knjiga o najvećim ratnim zločincima

Post by podrinjskivuk » 03/05/2009 10:28

Srdžba-El-gadabu (2 dio)
Petak, 24 Travanj 2009 .Hatib: Nezim Halilović Muderris.

Braćo i sestre u islamu! Danas 29. rebiu-l-ahira 1430.h., što odgovara 24. aprilu 2009. godine, u drugoj hutbi zaredom uz Allahovu, dž.š., pomoć govorim na temu "Srdžba – El-gadabu". U prošloj hutbi sam dao definiciju srdžbe i o njoj govorio kroz Kur'an i hadis. Jedno od načelnih važnih pitanja, koje sam u prošloj hutbi posebno obradio je da je srdžba dozvoljena, odnosno naređena onda kada se krše Allahovi, dž.š., propisi i tada mi muslimani ne smijemo šutiti i biti ravnodušni.

Uzvišeni Allah u 36. i 37. ajetu Sure Eš-Šura, kaže:
"Sve što vam je dato, samo je uživanje na ovom svijetu, a ono što je u Allaha bolje je i trajnije za one koji vjeruju i u Gospodara svoga se uzdaju;(36) "za one koji se klone velikih grijeha i razvrata i koji kada ih ko rasrdi, praštaju."(37) (Suretu Eš-Šura, 36-37)
Allah, s.w.t., u citiranim ajetima za vjernike, koji se na Njega oslanjaju, koji se čuvaju grijeha i razvrata i koji kada se naljute praštaju, obećava trajno dobro u džennetima, koji su pripremljeni za mu'mine.

Poslanik, s.a.v.s., podučava jednog od ashaba, riječima:
Prenosi Ebu Hurejre, r.a., da je Poslaniku, s.a.v.s., došao neki čovjek, pa mu je rekao: "Posavjetuj me!" Reče (Poslanik, s.a.v.s.,): "Ne ljuti se!" Čovjek je nekoliko puta ponavljao pitanje, a Poslanik, s.a.v.s., je odgovarao: "Ne ljuti se!" (Buharija)
Sve što je ljudima dato od dunjalučkih ukrasa prolazno je, pa zato vjernici treba da budu strpljivi i da se ne ljute bez opravdanog razloga, jer ih bezrazložna srdžba udaljava od Allaha.
Ima među nama mnogo onih koji se neopravdano ljute na one na koje se ne smijemo ljutiti, bez opravdanog razloga, kao što su: roditelji, supruge, djeca, braća i sestre, bliža rodbina i općenito braća muslimani.
Poslanik, s.a.v.s., nas u slijedećoj predaji podučava na koji način ćemo se osloboditi ljutnje:
Prenosi Sulejman bin Sard: "Dvojica ljudi su se posvađala kod Poslanika, s.a.v.s., pa se jedan od njih naljutio i zacrvenilo mu se lice i napuhale se vratne žile, pa ga Poslanik, s.a.v.s., pogleda i reče:
"Ja znam riječi, koje kada bi akzao, od njega bi to otišlo: "Utječem se Allahu od prokletog šejtana!" (Ibn Malik)
Kada bi braćo i sestre primijenili ove riječi Poslanika, s.a.v.s., onda bi imali mnogo manje stresova, međusobnih ljutnji i kidanja komunikacija.
A u drugoj predaji stoji:
Prenosi Atijja Es-Sa'di, r.a., da je Poslanik, s.a.v.s., rekao: „Srdžba je do šejtana, šejtan je stvoren od vatre, a vatra se gasi vodom, pa kada se neko od vas naljuti, neka abdesti!“ (Ebu Davud)
Kako je lijep savjet Poslanika, s.a.v.s., da u ljutnji promijenimo položaj i ljutnja će inša-Allah proći:
Prenosi Ebu Zerr, r.a., da je Poslanik, s.a.v.s., rekao: „Kada se neko od vas naljuti stojeći, neka sjede, pa ako ga ne prođe ljutnja, neka se nasloni!“ (Ebu Davud)
Poslanik, s.a.v.s., nas podučava da je prava snaga u savlađivanju srdžbe, pa u hadisu koji bilježe dva imama, stoji:
Prenosi Ebu Hurejre, r.a., da je Poslanik, s.a.v.s., rekao:
"Nije snažan onaj ko nadjača svoje protivnike. Snažan je onaj ko se suzdrži kad je ljut."
(Muttefek alejhi)
Braćo i sestre, važno je znati da ne smijemo biti ravnodušni i šutiti onda kada se čini zulum (nasilje) ljudima i kada se ponižavaju Allahovi, dž.š., robovi, da ne smijemo kriti istinu, makar se ona ne sviđala razvratnicima i da ne smijemo zaboraviti i pozivati druge na zaborav, jer to spada u teške grijehe.
U Banja Luci je prije tri dana svečano otvoren dio ulice koja nosi ime Ilija Garašanin, a znamo li mi ko je Ilija Garašanin? Smiju li Bošnjaci govoriti o tome ili je najbezbolnije šutiti? Ne, ne smijemo šutiti, već govoriti istinu i samo istinu. U ovoj zemlji se Sarajevski aerodrom prije nekoliko godina nije mogao nazvati po simbolu ove zemlje, rahmetli Aliji Izetbegoviću, prvom predsjedavajućem Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine, a ulica u Banja Luci nosi naziv velikog srpskog ideologa, autora Načertanija (Program vanjske i nacionalne politike Srbije – osnova za velikosrpski šovinizam), koji je 1844. godine sačinio pomenuti program, koji je čuvan u tajnosti pola stoljeća, a bio je inspiracija za mnogobrojne genocide u posljednjih šesnaest decenija.

Dok most u Čapljini pravljen prije nekoliko godina sredstvima Vlade Federacije Bosne i Hercegovine nosi naziv Franjo Tuđman, dotle se u Sarajevskom Kantonu vodi žestoka kampanja za promjenu naziva škola, koje su dobile nazive po imenima najhrabrijih sinova Bosne i Hercegovine, jer je po pomenutoj odluci zabranjeno imati naziv škole po "ličnosti koja je na bilo koji način načinila štetu pripadnicima drugih naroda i vjerskih zajednica". Još je apsurdnije da Osnovna škola Fatima Gunić, treba da promijeni naziv, a dobila je ime po nastavnici koja je ubijena zajedno sa svojih troje učenika dok je držala nastavu, a 27 djece je tom prilikom teže i lakše ranjeno.

Zašto šutimo, a u toku je perfidna agresija na ovu našu lijepu Bosnu i Hercegovinu, zašto smo ravnodušni dok se ova zemlja za koju su prolivene rijeke krvi sve više rastače i zašto šutimo dok zločinci i neprijatelji ove zemlje ruše ono što smo goloruki branili našim tijelima? Gdje je kraj našoj naivnosti i kako definisati to da prihvatamo da se istina prikazuje kao laž, a laž kao najviše civlizacijsko dostignuće? Oni koji šute, oni koji su ravnodušni, oni koji su pogeli glave i oni koji se plaše prijekora prijekornika su kukavice i oni ne poštuju sebe, a samim time ni vlastitu žrtvu.

Naša borba za cjelovitu Bosnu i Hercegovinu, državu u kojoj ima mjesta za sve koji je osjećaju svojom zemljom nije završena potpisivanjem Dejtonskog mirovnog sporazuma, naprotiv ona se nastavlja drugim metodama i na tom putu nema stajanja. Borba u ovom vremenu je mnogo teža nego prije 17 ili 14 godina, kada su se znale prve borbene linije i kada su Bošnjaci i rijetki građani iz reda drugih naroda bili u istom borbenom poretku. Danas je sve pomiješano i sve je više onih koji napadaju i razgrađuju od onih koji brane i uspostavljaju. Istina je naše snažno oružje, oružje koje nas neće izdati i svaka riječ istine je nova cigla u velikoj građevini koja se zove država Bosna i Hercegovina. Oni koji se plaše istine, oni se plaše sami sebe.

Narode moj, drži se islama, ne zaboravi, ne halali, govori i piši istinu, svjedoči, rađaj, odgajaj, školuj, uči, podučavaj, ne predaji se, brani se i brani sve one koji su obespravljeni, nikada ne pomišljaj na predaju i neka tvoji potomci budu hrabri i odvažni, a ne kukavice i poniženi!
Knjiga "Dželati naroda mog", autora Avde Huseinovića, koja je juče promovirana u Domu mladih Skenderija je nezaobilazno štivo za sve one koji žele da se podsjete na nepobitne historijske činjenice u vrijeme agresije na Republiku Bosnu i Hercegovinu, te da podrobnije saznaju o zločincima i njihovim zločinima, kako se Bošnjacima nešto slično nikada ne bi ponovilo!
Braćo i sestre, kontrolišimo našu srdžbu i ne ljutimo se osim kada se krše Allahovi, dž.š., propisi, kada se ruši naša Bosna i Hercegovina, natopljena šehidskom krvlju i kada se istina želi predstaviti kao laž, a laž istina!
Gospodaru, učvrsti nas na putu islama, ne iskušavaj nas sa onim što nećemo moći podnijeti, učini nas od onih koji se savlađuju u srdžbi, uputi našu djecu i naše potomke i učini ih časnim pripadnicima ummeta, budi nam milostiv na Sudnjem danu i počasti nas u džennetu, društvom sa: poslanicima, šehidima i dobrim ljudima!

Sarajevo: 29. rebiu-l-ahir 1430.h. 24. april 2009.g.
Hutba: Džamija “Kralj Fahd
Nezim Halilović Muderris

sandžaklijapravi
Posts: 1
Joined: 03/05/2009 22:25

#30 Re: "DŽELATI NARODA MOG" knjiga o najvećim ratnim zločincima

Post by sandžaklijapravi » 03/05/2009 22:31

Aferim za knjigu, nekoliko moje svojte je ubijeno kada su oteti u vozu u Štrpcima, o čemu se ovdje piše. Mene čudi da mi Bošnjaci nemamo svog Vizentala koji bi tu zločinačku bagru hvatao po Srbiji, Republici SRPSKOJ, Crnoj Gori

User avatar
oddodood
Posts: 317
Joined: 21/03/2009 23:17
Location: dunjaluk bb

#31 Re: "DŽELATI NARODA MOG" knjiga o najvećim ratnim zločincima

Post by oddodood » 03/05/2009 23:08

Ne znam, ali mislim da izuzev Kurda - danas ne postoji narod bez države. Što li, uporno, idemo na ruku srbonacistina Slobodana Miloševića. Iz neznanja, ili s namjerom da branimo njegove vjerne saveznike u BiH?

degenek
Posts: 100
Joined: 26/04/2009 12:54

#32 Re: "DŽELATI NARODA MOG" knjiga o najvećim ratnim zločincima

Post by degenek » 06/05/2009 17:16

REkli su mi da knjiga ima u interliberu, Baybuku

http://www.interliber.com

Ja_Ja
Posts: 1998
Joined: 07/03/2006 06:59
Location: tamo daleko...

#33 Re: "DŽELATI NARODA MOG" knjiga o najvećim ratnim zločincima

Post by Ja_Ja » 07/05/2009 05:46

Mahalac wrote:Greska, ne treba ga brisati :roll:
On je realnost, a s realnoscu se treba znati nositi i biti spreman:bih:
Apsolutno se slazem. On je sljam drustva i to onaj koji se ne treba ignorisati vec sjeci u korijenu.

Gdje se moze naci ova knjiga? Volio bih da je malo protabirim :)

degenek
Posts: 100
Joined: 26/04/2009 12:54

#34 Re: "DŽELATI NARODA MOG" knjiga o najvećim ratnim zločincima

Post by degenek » 07/05/2009 22:43

Vidio sam da se prodaje kod uličnih prodavača ispred Tržnice i Katedrale, kod mosta na Skenderiji,kod onog što šnjira DVD-ijeve na Baščaršiji, a kažu da ima u knjižari Baybuka u Radićevoj

podrinjskivuk
Posts: 93
Joined: 26/04/2009 10:14

#35 Re: "DŽELATI NARODA MOG" knjiga o najvećim ratnim zločincima

Post by podrinjskivuk » 09/05/2009 11:05

Obilježavanje Dana džamija: Predavanje Fatmira Alispahića u Zenici

Mi moramo osvojiti bošnjačku prošlost

U prisustvu velikog broja vjernika iz Zenice i okolnih mjesta u džematu Trgovišće je 7. maja priređeno centralno obilježavanje Dana džamija za područje Medžlisa IZ Zenica na kome je predavanje održao mr. Fatmir Alispahić. Nakon uvodne riječi hfz. Amira ef. Kaknje, koji je podsjetio na podatke o rušenju džamija i vjerskih objekata u toku genocidne agresije, izveden je prigodan kulturni program, u kome su se polaznici mektebske nastave predstavili da učenjem Kur'ana, sa nekoliko ilahija i literarnih sastava na temu vjerskog života i sjećanja na šehide.
Na početku predavanja Fatmir Alispahić je rekao da su Bošnjaci narod bez historije, utoliko su im historiju uvijek pisali i nametali drugi. Rekao je da historija proizilazi iz političke i ekonomske moći, koju Bošnjaci ni danas nemaju, pa tako ostaju bez historijskog sjećanja i na period najvećih stradanja od 1992. do 1995. godine.

- Dan džamija je povod da se učimo svojoj prognanoj historiji, u kojoj piše da se džamije u Bosni ruše od odlaska Otomanske carevine pa do ovih vremena, da se Bošnjaci vrijeđaju i progone zbog svoje vjere već 130 godina, pa se mora govoriti o genocidu koji traje u kontinuitetu, i koji je historijsko pravilo, a ne historijski izuzetak. U toj prognanoj historiji činjenice svjedoče da su svi režimi, uključujući i ovaj dejtonski, nastojali razmuslimaniti Bošnjake. Svi režimi su koristili represivne mehanizme u obračunu sa vjerom u Bošnjaka, bilo da se radi o ubistvima na vjerskoj osnovi, o maltretiranjima i poniženjima, ili o ovom aktuelnom dejtonskom islamofobijskom fašizmu putem kojeg se Bošnjaci zastrašuju svojom vjerom i identitetom, te im se nameće uvjerenje da je najsigurnije biti ateista. Stoga je pogrešno bošnjačku žrtvu smještati u ma koji separirani vremenski okvir, jer je već 130 godina to jedna te ista priča, koju ovdje kreira islamofobično i netolerantno kršćansko okruženje – rekao je Fatmir Alispahić.

Govoreći o mogućnostima prevazilaženja ovakvog stanja, Alispahić je kazao kako ne postoji nikakva šansa da Bošnjaci pobjegnu od historijskih i sudbinskih obrazaca, i da je najbezbolnije suočiti se sa teretom borbe za ljudska prava, pošto je alternativa tome život u poniženju i stalnom izvanjavanju zbog svoga muslimanskog porijekla. Kazao je kako bi sve to bilo lakše da Bošnjaci imaju političku elitu koja se žrtvuje za narod i narodne interese, namjesto što imaju otuđene centre moći koji vode računa samo o ličnim šićarima.

- Nama se dogodilo najgore što se moglo dogoditi. Mi smo okupirani i s vana i iznutra. Dejton je realiziran kao strašna prevara, jer sve što velikosrpske i velikohrvatske genocidne snage nisu uspjele uraditi u ratu, realizirale su u miru. Mi živimo u stanju okupacije, utoliko što su okupatori kroz lažne reforme, i podršku međunarodne zajednice, preuzeli sve mehanizme države, odakle se danas progoni bošnjačka žrtva i bošnjačko dostojanstvo. Ali, ima i nešto gore... Mi smo okupirani iznutra, jer su u međuvremenu bošnjački političari i kadrovi na uticajnim mjestima pokupovani, pa su postali sluge srpskih, hrvatskih i slovenačkih kolonijalnih interesa u Bosni. Najmanje što možemo uraditi u ovom trenu jeste da u narodu širimo istinu o stanju dejtonske okupacije, da pozivamo na slogu, jedinstvo i solidarnost – rekao je Fatmir Alispahić.

Na kraju predavanja Fatmir Alispahić je citirao misao Džordža Orvela iz njegovog romana „1984“, rekavši da – onaj ko kontroliše prošlost kontroliše i budućnost.

- Mi se moramo boriti da osvojimo svoju prošlost, da osvojimo sjećanje na svoje žrtve i na progone koje smo pretrpjeli, jer samo tako možemo osvojiti pravo na budućnost – zaključio

zagonetka
Posts: 46
Joined: 26/11/2008 00:03

#36 Re: "DŽELATI NARODA MOG" knjiga o najvećim ratnim zločincima

Post by zagonetka » 11/05/2009 07:10

Za ovog kaljavog Ravnogorca

1.KATIL OD KALINOVIKA - General Ratko Mladić
2.KRVAVI PAS BALKANA - Slobodan Milošević
3.KRALJ GENOCIDA - Radovan Karadžić
4.UHAPŠEN U BEOGRADU, A U CRNOJ KESI DONIJET U BRATUNAC– General Zdravko Tolimir
5.“NAJKRVAVIJA RUKA ISTOČNE BOSNE“ ZAPALILA I BEBU OD DVA DANA – Milan i Sredoje Lukić, Mitar Vasiljević, Boban Šimšić...
6.CRNOGORSKI MONSTRUM SA GRBAVICE - Veselin Vlahović Batko
7.UBISTVA SA AUTOGRAMOM JOJE TINTORA -Vogošćanski zločini i zločinci
8.ROGATIČKA ZVIJER MUSLIMANE KLALA MOTORKOM - Rajko Kušić
9.NA DRINI GROBNICA – Zločini i zločinci u Foči i okolini
10.PET MARAKA ZA SVAKOG UBIJENOG SREBRENIČANINA - Milorad Mišo Pelemiš, Deseti diverzantski odred
11.DAMA KRVAVE DUŠE - Biljana Plavšić
12. PREDSJEDNIK SKUPŠTINE BIH „NAGRAĐEN“ U HAGU - Momčilo Krajišnik
13.MRTVAČNICA SLOBODE – Prijedor i negovi dželati
14.LJUDI KOJI SU UBIJALI SARAJEVO - Generali Stanislav Galić i Dragomir Milošević
15.SILOVATELJ DVANAESTOGODIŠNJIH DJEVOJČICA POBJEGAO IZ FOČANSKOG ZATVORA - Radovan Stanković
16.SREBRENIČKOM KASAPINU 35. GODINA ZATVORA - General Radislav Krstić
17.284. GODINE ZATVORA EGZUKUTORIMA SREBRENIČANA U KRAVICI
18. KO SU DŽELATI ZAKLOPAČE?
19.DOKTOR SMRTI IZ ČAJNIČA - Duško Kornjača
20.ŠEŠELJEV UBICA IZ PODLUGOVA - Vojvoda Vasilije Vaske Vidović
21.ĐUKIĆEVA GRANATA „NA DAN MLADOSTI“ UBILA TUZLANSKU MLADOST - General Novak Đukić
22.SRPSKOM ADOLFU 40. GODINA ZATVORA – Goran Jelisić
23. MLADIĆEVOM ŠEGRTU “ZBOG POKAJANJA”, SAMO 17. GODINA ZA UČEŠĆE U GENOCIDU - Dragan Obrenović
24. PRVA OSOBA KOJA JE U NJEMAČKOJ, NAKON DRUGOG SVJETSKOG RATA, OSUĐENA ZA GENOCID - Nikola Jorgić Jorga
25.NOVINAR KOJEG JE ARKAN POSLAO U DUBINE DRINE - Risto Đogo
26.TOKOM SKRIVANJA NAPRAVIO VANBRAČNO DIJETE - Stojan Župljanin
27.ARKANOV ZLOČINAC IZ SEMBERIJE -Vojkan Đurković
28.INVENTURA ZLA U BOSANSKOJ KRAJINI - Radislav Brđanin i general Momir Talić
29.ŠEF POSAVSKIH ZLOČINACA OŽENJEN MUSLIMANKOM FATIMOM-Simo Zarić
30.PRVOM HAŠKOM OPTUŽENIKU 20. GODINA ZA UBISTVA 500 VLASENIČANA - Dragan Nikolić Jenki
31.KRVAVI TRAG DOLANCOVOG UČENIKA - Željko Ražnatović Arkan
32.PIR SMRTI PRED KAMERAMA - Škorpioni
33.BOKANOVI KOLJAČI OPŠTE PRAKSE - Beli orlovi
34.BANDA IZ SRBIJE ŠTO NAGRDI ZVORNIK - Žute ose
35.KARADŽIĆEV MINISTAR MUP-a DOBROVOLJNO SE PREDAO HAGU -Mićo Stanišić
36.BRATUNAČKI ZLOTVOR UMRO U ŠVEDSKOM ZATVORU - Miroslav Deronjić
37. ZLOČINAC UBIJEN NA MJESTU ZLOČINA-Simo Drljača
38. ŠEJTANOVE SLUGE IZ DOLINE SANE – Zločini u Ključu i okolini
39. ZLOČINCI GORI OD ZVIJERI – UBILI I BEBU PORODICE ŠIPKOVIĆ, STARU SEDAM - Zločini u Nevesinju
40.POZIVI U PONOĆ GLANICI SMRTI PO - General Momčilo Perišić
41.SREBRENICA, UN-ova NAJMRAČNIJA TAJNA – Pad Srebrenice, režiseri i glavni protagonisti genocida
42.GDJE JE NEST'O PALIĆ AVDO?

reuf69
Posts: 29
Joined: 19/05/2008 19:33

#37 Re: "DŽELATI NARODA MOG" knjiga o najvećim ratnim zločincima

Post by reuf69 » 12/05/2009 09:53

U prodaji je knjiga " Dželati naroda mog" autora Avde Huseinovića .
narudžbe na broj mob. :
062 257 281
062 347 001
ili putem maila [email protected]

Narudžbe za dijasporu http://www.interliber.com (isporuka za sedam dana)
Cijena: 20,00 KM
Image

podrinjskivuk
Posts: 93
Joined: 26/04/2009 10:14

#38 Re: "DŽELATI NARODA MOG" knjiga o najvećim ratnim zločincima

Post by podrinjskivuk » 19/05/2009 00:15

KRAJ SUĐENJA ZA VIŠEGRADSKE ZLOČINE
HAG/DEN HAAG, 17.05.2009.





Završnim rečima strana u utorak se zaključuje suđenje Milanu i Sredoju Lukiću. Zbog izuzetne težine zločina za koje se terete tužilaštvo traži kaznu doživotnog zatvora za obojicu optuženih. Nastavak tri tekuća suđenja i konferencija o stanju u postupku protiv Florans Artman, optužene za nepoštovanje suda

Završnim rečima optužbe i odbrane u utorak 19. maja biće okončano suđenje Milanu i Sredoju Lukiću koji se terete da su 1992. godine u dve kuće u Višegradu žive spalili oko 140 žena, dece i staraca, kao i da su u više navrata fizički zlostavljali bošnjačke civile u zatočeničkom objektu u Uzamnici. Prvooptuženi Milan Lukić se dodatno tereti i za streljanje dve grupe muškaraca na obali Drine, kao i za ubistvo jedne Muslimanke iz Višegrada. Obojica su se, inače, branili alibijem tvrdeći da u vreme tih zločina nisu bili u Višegradu.

U završnim podnescima optužba je zatražila kaznu doživotnog zatvora za obojicu optuženih, dok odbrana Milana Lukića traži njegovo oslobađanje po svim tačkama optužnice. Nema sumnje da će isto tražiti i odbrana Sredoja Lukića, čiji završni podnesak još nije objavljen.

zagonetka
Posts: 46
Joined: 26/11/2008 00:03

#39 Re: "DŽELATI NARODA MOG" knjiga o najvećim ratnim zločincima

Post by zagonetka » 21/05/2009 00:37

SRS čestitao rođendan Ratku Mladiću
12. mart 2009. | 17:58 | Izvor: B92
Beograd -- Poslanica Srpske radikalne stranke Gordana Pop-Lazić za skupštinskom govornicom čestitala je rođendan haškom optuženiku Ratku Mladiću.

U Skupštini Srbije mogle su se baš danas čuti i neuobičajene rođendanske čestitke. Jednu od njih, i to haškom beguncu Ratku Mladiću, za govornicom je iznela poslanica Srpske radikalne stranke Gordana Pop-Lazić.

“Kad sam već izašla, evo, koristim priliku da danas čestitam rođendan generalu Ratku Mladiću. Želim mu dobro zdravlje, da ga Bog čuva, i da nikada ne padne u ruke onih koje sigurno možemo da nazovemo teroristima koji drže vlast”, rekla je Pop-Lazićeva.

EVO POGLEDAJTE FAŠIZAM U NAŠOJ SUSJEDNOJ DRŽAVI JE JOŠ PRISUTAN U SKUPŠTINI A TA ISTA SKUPŠTINA PROGANJA LJUDE KOJI SU ODBRANILI SARAJEVO(ZA DOBROVOLJAČKU) I TUZLU/TUZLANSKA KOLONA).DOKLE DA ŠUTIMO

Nacelnik
Posts: 12
Joined: 02/08/2009 03:05

#40 Re: "DŽELATI NARODA MOG" knjiga o najvećim ratnim zločincima

Post by Nacelnik » 04/08/2009 11:30

ravnogorac wrote:Зашто се у овој бљувотини од књиге неспомињу муслимански злочинци и геноцид над Србима током атака џихадлија на српске вековне домове.
Ко дозволи овом Турчину да пљује по српским витезовима који су животе дали за своју отаџбину. Ко му дозволи да пљује по нашим Немањићима. Знали он на кога је ударио жалосна му мајка, знали да нас милион има који ћемо живот дати за Младића. Дозволили смо му ми Срби да долази у Бијељину, Зворник, Приједор, Вишеград, Фочу…. да нам вршља и шњуха.
Муслимани су га убацили као контраобавештајца Да вршља по Републици Српској . Браћо СРБИ супроставимо се лажима које се шире и у којима су само Срби злочинци. Где су овим причама Орић, Изетбеговић, Силајџић, Дудаковић, и хиљаде других који су убијали Србе.
Зато недозволимо потурицама да пљују по српским величинама, спречимо их кад их видите да вршљају по Републици Српској. Проклет био Србин који се несупростави Хусеиновићима, Машовићима и осталим. Спречимо их силом
Da nisi jadan,glup,tup,imbecil i kreten komentarisao bih te...

said.sa
Posts: 81
Joined: 26/06/2009 15:25

#41 Re: "DŽELATI NARODA MOG" knjiga o najvećim ratnim zločincima

Post by said.sa » 04/08/2009 11:42

zagonetka wrote:Za ovog kaljavog Ravnogorca

1.KATIL OD KALINOVIKA - General Ratko Mladić
2.KRVAVI PAS BALKANA - Slobodan Milošević
3.KRALJ GENOCIDA - Radovan Karadžić
4.UHAPŠEN U BEOGRADU, A U CRNOJ KESI DONIJET U BRATUNAC– General Zdravko Tolimir
5.“NAJKRVAVIJA RUKA ISTOČNE BOSNE“ ZAPALILA I BEBU OD DVA DANA – Milan i Sredoje Lukić, Mitar Vasiljević, Boban Šimšić...
6.CRNOGORSKI MONSTRUM SA GRBAVICE - Veselin Vlahović Batko
7.UBISTVA SA AUTOGRAMOM JOJE TINTORA -Vogošćanski zločini i zločinci
8.ROGATIČKA ZVIJER MUSLIMANE KLALA MOTORKOM - Rajko Kušić
9.NA DRINI GROBNICA – Zločini i zločinci u Foči i okolini
10.PET MARAKA ZA SVAKOG UBIJENOG SREBRENIČANINA - Milorad Mišo Pelemiš, Deseti diverzantski odred
11.DAMA KRVAVE DUŠE - Biljana Plavšić
12. PREDSJEDNIK SKUPŠTINE BIH „NAGRAĐEN“ U HAGU - Momčilo Krajišnik
13.MRTVAČNICA SLOBODE – Prijedor i negovi dželati
14.LJUDI KOJI SU UBIJALI SARAJEVO - Generali Stanislav Galić i Dragomir Milošević
15.SILOVATELJ DVANAESTOGODIŠNJIH DJEVOJČICA POBJEGAO IZ FOČANSKOG ZATVORA - Radovan Stanković
16.SREBRENIČKOM KASAPINU 35. GODINA ZATVORA - General Radislav Krstić
17.284. GODINE ZATVORA EGZUKUTORIMA SREBRENIČANA U KRAVICI
18. KO SU DŽELATI ZAKLOPAČE?
19.DOKTOR SMRTI IZ ČAJNIČA - Duško Kornjača
20.ŠEŠELJEV UBICA IZ PODLUGOVA - Vojvoda Vasilije Vaske Vidović
21.ĐUKIĆEVA GRANATA „NA DAN MLADOSTI“ UBILA TUZLANSKU MLADOST - General Novak Đukić
22.SRPSKOM ADOLFU 40. GODINA ZATVORA – Goran Jelisić
23. MLADIĆEVOM ŠEGRTU “ZBOG POKAJANJA”, SAMO 17. GODINA ZA UČEŠĆE U GENOCIDU - Dragan Obrenović
24. PRVA OSOBA KOJA JE U NJEMAČKOJ, NAKON DRUGOG SVJETSKOG RATA, OSUĐENA ZA GENOCID - Nikola Jorgić Jorga
25.NOVINAR KOJEG JE ARKAN POSLAO U DUBINE DRINE - Risto Đogo
26.TOKOM SKRIVANJA NAPRAVIO VANBRAČNO DIJETE - Stojan Župljanin
27.ARKANOV ZLOČINAC IZ SEMBERIJE -Vojkan Đurković
28.INVENTURA ZLA U BOSANSKOJ KRAJINI - Radislav Brđanin i general Momir Talić
29.ŠEF POSAVSKIH ZLOČINACA OŽENJEN MUSLIMANKOM FATIMOM-Simo Zarić
30.PRVOM HAŠKOM OPTUŽENIKU 20. GODINA ZA UBISTVA 500 VLASENIČANA - Dragan Nikolić Jenki
31.KRVAVI TRAG DOLANCOVOG UČENIKA - Željko Ražnatović Arkan
32.PIR SMRTI PRED KAMERAMA - Škorpioni
33.BOKANOVI KOLJAČI OPŠTE PRAKSE - Beli orlovi
34.BANDA IZ SRBIJE ŠTO NAGRDI ZVORNIK - Žute ose
35.KARADŽIĆEV MINISTAR MUP-a DOBROVOLJNO SE PREDAO HAGU -Mićo Stanišić
36.BRATUNAČKI ZLOTVOR UMRO U ŠVEDSKOM ZATVORU - Miroslav Deronjić
37. ZLOČINAC UBIJEN NA MJESTU ZLOČINA-Simo Drljača
38. ŠEJTANOVE SLUGE IZ DOLINE SANE – Zločini u Ključu i okolini
39. ZLOČINCI GORI OD ZVIJERI – UBILI I BEBU PORODICE ŠIPKOVIĆ, STARU SEDAM - Zločini u Nevesinju
40.POZIVI U PONOĆ GLANICI SMRTI PO - General Momčilo Perišić
41.SREBRENICA, UN-ova NAJMRAČNIJA TAJNA – Pad Srebrenice, režiseri i glavni protagonisti genocida
42.GDJE JE NEST'O PALIĆ AVDO?
Narod koji ima ovakve predstavnike i u čije su ime učinjena ova (ne)djela neka se dobro zapita za svoju budućnost. Tolika količina mržnje i zla mora se negdje odraziti.

@ravnogorac ti si sigurno ponosan na ovaj "dream team." Kad se aBd počenete klati međusobno mi ćemo navijati za tvoje :bih:

Sargan
Posts: 330
Joined: 10/07/2008 21:06

#42 Re: "DŽELATI NARODA MOG" knjiga o najvećim ratnim zločincima

Post by Sargan » 25/01/2010 19:01

Mislim da ovu knjigu svatko ko je Bosnjak, ko je Bosanac i Hercegovac, ko se rodio na Balkanu i uopste i 1% zanima za bivsu Jugoslaviju treba procitati. Svaki komentar je suvisan i svaka rijec nakon citanja ove knjige je bez smislena bas kao i nasa stvarnost gdje zivimo kuca uz kucu za ljudima koji su nam pobili djecu, roditelje, braci i sestre.

Moja Bosno hoces li ikada pravde vidjeti? :-(

Svaka cast autoru. Kapa do poda !

zonbirile
Posts: 11870
Joined: 09/10/2008 12:06

#43 Re: "DŽELATI NARODA MOG" knjiga o najvećim ratnim zločincima

Post by zonbirile » 25/01/2010 19:16

kontroliše li iko ovu sklameriju,počev od reklamiranja do međusobnog vrijeđanja.

degenek
Posts: 100
Joined: 26/04/2009 12:54

#44 RATNI ZLOČINCI POČELI UBIJATI ISTINU

Post by degenek » 25/01/2010 23:00

RATNI ZLOČINAC IZ VIŠEGRADA ŽELJKO LELEK, TUŽIO AVDU HUSEINOVIĆA, AUTORA KNJIGE "DŽELATI NARODA MOG" I TRAŽI ODŠTETU OD 70 HILJADA KM ZA "NARUŠENI UGLED" [/b]

Poslije Fate Orlović, pred sudom u Republici Srpskoj optužen je i Avdo Huseinović, autor knjige “Dželati naroda mog” u kojoj je opisao najveće ratne zločince i zločine tokom agresije na BiH u periodu 1992-1995. godine.
U Bosni je sve moguće, pa i da ratni zločinac tuži publicistu.
Naime, Huseinovića je tužio Željko Lelek, ratni zločinac iz Višegrada, bivši pripadnik MUP-a RS-a, kojeg je SUD BiH 20. februara 2009. godine drugostepenom presudom osudio na 16. godina zatvora za Zločin protiv čovječnosti u opštini Višegrad tokom 1992. godine. Proglašen je krivim za ubistva, protjerivanje i silovanja počinjena na početku rata u ovom gradu.
Huseinović je u svojoj knjizi prenio šokantno svjedočenje, svjedokinje Tužilaštva koja je 17.juna 2007. godine, svjedočila u procesu protiv Leleka izjavivši “da je Lelek na mostu Mehmed paše Sokolovića u Višegradu sa Miletom Joksimovićem i Vlatkom Pecikozom zaklao dvije žene, a da je jednoj od njih na nož nabio šestomjesečnu bebu, kao i da se hvalio ratnim plijenom i izvadio kesu za smrzavanje u kojoj su bile oči mnogih ubijenih žrtava”. To je “povrijedilo” zločinca koji se trenutno nalazi u KPD Foča na izdržavanju kazne, pa je odlučio tužiti Huseinovića i na ime “narušenog ugleda” traži odštetu od 70 hiljada konvertibilnih maraka. Suđenje Huseinoviću bi se trebalo održati u Višegradu , gradu smrti, u Osnovnom sudu koji se nalazi na stotinjak metara od mjesta gdje su srpski zločinci ubili nekoliko hiljada Bošnjaka ovog grada.
-Dželat me je tužio, a ko će mi suditi?
Hoće da mi sude u gradu u kojem su 150 Bošnjaka zapalili u dvije kuće, u gradu u kojem su na stotine nevinih zaklali, među kojima je bilo i bezimenih beba od nekoliko dana života koje još imena nisu bile dobile, gradu u kojem su silovali naše sestre, tijela ubijenih bacali sa ćuprije Mehmed paše Sokolovića u Drinu, najveću vodenu gobnicu na dunjaluku. U Višegradu, gradu koji nije više grad, u kojem za 3000 ubijenih Bošnjaka nijednog zločinca nisu procesuirali, vodiće se tužba protiv istine, pokušaće se u Drininim talasima ugušiti. i pokopati i istina o ubijenim Bošnjacima. Ne plašim se ići na suđenje u Višegrad, mada znam da će mi suditi oni koji su “ljubitelji dželata naroda mog”.
Ne bojim se ni susreta sa stotinama zločinaca koji se slobodno šetaju pored Drine-govori Huseinović na početku razgovora.
+Ovo nije prva reakcija na Vašu knjigu koja je doživjela značajan tiraž i bila jedna od najtraženijih prošle godine u BiH. Pisali smo da Vas je ljetos Ravnogorski-četnički pokret osudio na smrt.
-Šta je moja glava u odnosu na preko sto hiljada glava nevino ubijene naše braće i sestara? Ravnogorci su prijetili, pa kad sam im ljetos otišao u Draževinu i slikao se ispred Dražinog spomenika, a ti “opasni atentatori” nisu došli da me likvidiraju, prestali su sa prijetnjama. Ne bi me iznenadilo da me sutra tuži i Mladić, Milan Lukić, Plavšićka… Ustvari, meni je želja da me tuže Rajko Kušić zločinac iz Rogatice, Radovan Stanković iz Foče, vojvoda Vasilije Vidović Vaske iz Ilijaša, Joja Tintor iz Vogošće, Mišo Pelemiš i Zoran Obrenović Maljić egzukutori Srebreničana. Zašto ovo kažem? Pa ako mene tuže zbog istine o njima opisane u knjizi, biće nam to najlakši način da ih na ročištima uhapsimo jer se već 14. godina vješto kriju.
+Vratimo se Lelekovoj tužbi. Kako gledate na ishod tužbe?
-Lelek je monstrum i nema veće nagrade za mene i moju knjigu od toga da sam bar nakratko uznemirio monstruma. Problem je što je monstrum u knjizi ovjekovječen i što će Bošnjaci, i naša nerođena djeca i za 50. godina iz ove knjige imati pouku i opomenu. Leleku i ostaloj zločinačkoj bagri smeta što se pisanjem ovakvih knjiga vrši atentat na bošnjački zaborav. Znate, u ranijim genocidima su četnici klali Bošnjake i nakon toga nastavljali živjeti s nama kao da ništa bilo nije. Nigdje nismo imali označena stratišta poklanih Bošnjaka od strane četnika tokom Drugog svjetskog rata. Nisi zločincu smio reći da je zločinac. Nakon ovog rata, djeca, unuci, praunuci Željka Leleka, Milana Lukića i ostalih zločinaca će uvijek biti označeni kao potomci ratnog zločinca.
O ishodu tužbe ne razmišljam jer sam pisao ono što je bilo, za šta postoje i zvanični dokumenti u Tužilaštvu.

+Šta trenutno radite, hoćete li nastaviti put borbe za istinu o stradanju Bošnjaka.
-Naravno, Lelek mi je samo dao dodatnu snagu. 01.marta za Dan nezavisnosti premijerno će ako Bogda u Domu mladih biti prikazan moj novi dokumentarni film “Krvavi ples po šeheru” u kojem između ostalog dokumentujemo i učešće ruskih dobrovoljaca u napadima na Sarajevo, kao i ratne zločine Veselina Batka Vlahovića, još jednog ober zločinca, koji je u bjekstvu i čiju tužbu zbog knjige, a i filma uskoro očekujem. Također, uz podršku Instituta za ratne zločine, počeo sam i realizaciju dokumentarnog filma radnog naziva “Daleko je Tuzla” koji bi trebao biti prezentovan, 10.jula ove godine, povodom 15-godišnjice genocida u Srebrenici, a govori o događajima u Srebrenici i okolini od 1992 do 1995. godine, sa posebnim akcentom na egzukutore srebreničkih Bošnjaka - rekao nam je na kraju Huseinović.

User avatar
stochar
Posts: 3385
Joined: 17/10/2007 18:02
Location: pod suncem
Contact:

#45 Re: RATNI ZLOČINCI POČELI UBIJATI ISTINU

Post by stochar » 25/01/2010 23:13

da s' ti zhiv i zdrav, ratni zlochinci osim ljudi ubijaju i istinu, a to su počeli neštio prije nego su počeli ubijati ljude, potom su ubijali ljude i paralelno s njima i istinu, a nakon rata ubijaju samo istinu krijući grobnice i informacije o grobnicama, i pritiscima na preživjele i svjedoke. helem, sve ljude nisu ubili, a nadajmo se da će istina na kraju ubiti njih, ako ništa bar simbolično.

User avatar
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji
Posts: 35588
Joined: 05/06/2008 03:41
Location: i vukove stid reći odakle sam...

#46 Re: "DŽELATI NARODA MOG" knjiga o najvećim ratnim zločincima

Post by Chmoljo » 26/01/2010 01:26

teme spojene. :)

User avatar
innovision
Posts: 729
Joined: 04/08/2009 19:06

#47 Re: "DŽELATI NARODA MOG" knjiga o najvećim ratnim zločincima

Post by innovision » 26/01/2010 13:03

imam knjigu slomila me dok sam je presao

zonbirile
Posts: 11870
Joined: 09/10/2008 12:06

#48 Re: "DŽELATI NARODA MOG" knjiga o najvećim ratnim zločincima

Post by zonbirile » 26/01/2010 13:57

jah,nekad davno kada je bilo države,bilo je sve jednostavnije i ekspresno.Tuča u kafani,saobraćajka,plin u sobi,ali trijebila se banda.Danas zločinci šetaju,smiju se u lice,traže odštetu,onda su zločinci na svojoj smrti bili zahvalni.Demokratija,ili sranje pitanje je sad.

tempora
Posts: 2799
Joined: 03/07/2002 00:00

#49 Re: "DŽELATI NARODA MOG" knjiga o najvećim ratnim zločincima

Post by tempora » 31/01/2010 16:00

Ja jos nisam dosla dalje od listanja strasnih slika koje se nalaze u knjizi. Neki dijelovi - tj vec neke procitane recenice nagovjestavaju mi da cu skapati.

atan_
Posts: 16
Joined: 28/01/2010 15:08
Location: Zenica

#50 Re: "DŽELATI NARODA MOG" knjiga o najvećim ratnim zločincima

Post by atan_ » 31/01/2010 18:58

,

Post Reply