Liska wrote:U redu ako govoriš o 1992. godini ali opet griješiš. Dobar dio poginulih Hrvata se sahranjivao po katoličkim grobljima u Mostaru i zapadnoj Hercegovini. To si zaboravio izgleda, ako su živi ljudi mogli izlaziti iz Mostara mogli su i mrtvi.
Što se tiče priče o tome jesam li bio vojnik to jutro ili ne, čak je i nebitna. Znam da su se mnogi u HVO branili kako ono nisu progonili civile na Heliodrom nego vojnike u civilnoj odjeći. Ista vam je logika, ista vam je i greška. Isto tako znam da se na suđenjima za ratne zločine ovo pitanje pažljivo razmatra ali sama činjenica da si u civilu, bez oružja te nikako ne može staviti u kategoriju vojnika. Postoji i kategorija naoružanog civila ako nisi znao. Dokazano na desetinama suđenja u BiH a i u Hagu. Prema tome, prvo se malo informiraj o tome što znači po pravu biti vojnik u ratnoj situaciji. A o ulozi HVO i Armije BiH u Mostaru možeš pronaći desetine tekstova iz "Mostarskog jutra" kojeg je izdavalo Samostalni bataljon. Evo ti samo jedan citat od Arifa Pašalića: "Za mene kao zapovjednika to je bio taktički zadatak koji je uspješno riješen na bojišnici dugoj nekoliko stotina metara. Konkretno na prostoru Carinskog - Lučkog te do mosto Hasana brkića. Nije to isključivo zasluga Samostalnog bataljona. To je zasluga svih postrojbi HVO-a jer smo pod jedinstvenim zapovjedništvom, jer smo jedinstveno planirali i izvršavali sve zadatke. Sačinili smo plan, koji nam je odobren od Zapovjedništva Općinskog i glavnog stožera, a zatim u suradnji s ostalim postrojbama HVO-a, posebno uz podršku artiljerije prešli smo na lijevu obalu." Dalje nema potrebe komentirati tvoje nebuloze o tome da je HV i HVO prenio rat u Mostar, kao da slušam generala Perišića. Ako meni ne vjeruješ valjda ti je Pašalić relevantan, pa on sigurno ne bi sa agresorom oslobađao Mostar, bio bi na strani JNA, zar ne? HV i HVO nije okružio Mostar sa svih strana, ukopao pješadiju i topništvo i napao grad. Ali da nije bilo HV i HVO Mostar bi još 1992. godine pao u ruke JNA.
Što se tiče mog motiva, ja nikome nisam upao ni u stan ni u zgradu, nego je Armija upala meni. Toliko o dugom planiranju neke akcije. Poslije toga ti ne treba jači motiv za borbu. A stid i krivicu bih osjećao da sam ubijao i pljačkao civile, iz bilo kojeg razloga, a ne samo zato što su druge vjere po tvom tumačenju. Stid bih osjećao da nekoga optužujem za te stvari a nemam dobrih dokaza za to. Samo nošenje uniforme nije zločin, ratni zločin je definiran ratnim i kaznenim pravom. I nitko nikada nije osuđen jer je nosio pušku i uniformu, nego samo zato jer je povrijedio neki zakon dok je nosio tu pušku i uniformu. Vidim da tu razliku ne shvataš. Forum je zahvalan jer možeš do mile volje srati po drugome bez ikakvih posljedica. Ako misliš da sam ubijao i pljačkao forum nije mjesto za to. Prijavi me nadležnom tužiteljstvu. Lako je junačiti se na forumu. Na sud pa neka sud presudi, ima i kazna za lažnu prijavu. Ovako samo prdiš u mahovinu, kako bi rekli u Mostaru.
Armija BiH, jedina regularna vojska svijetske priznate drzave BiH ima pravo da upada u bilo ciji stan u bilo kojem dijelu BiH.
HVO, ustase, ili cetnici su agresori i to je dokazano u Hagu, tako da se tu nema sta puno pisati.
Na celu te tvoje takozvane "HVO" koji su te vodili su bili Prlic i kompanija i zavrsili su u Hagu kao zlocinci i ubice, i tu se nema sta puno pisati.
Radije nam pisi malo kako je taj tvoj "HVO" 9. maja vodio zene, djecu, i starce na stadion? Kako ste pripremili autobuse za planski pripremljeno etnicko ciscenje Mostara? Kako ste imali u zgradama zaduzenog covjeka da pokazuje "bojovnicima" ciji stan je muslimanski/bosnjacki? Odakle tolika mrznja da ubijate zene, djecu i starce samo zato sto nisu hrvati? Odakle tolika mrznja da dojucerasnjem komsiji zabijete noz u ledja to jutro u 5 sati?