#19801 Re: Ramazan, opet ;)
Posted: 11/05/2021 04:13
Ma sve je to u pet deka. Pravimo po istom receptu ja mislim, po receptu indigo-x.
Ja planiram danas aBd baklavu pa, ne bilo ti zapovidjeno , ako možeš postavi link ili recept jer bas mi se čini umjerena sa šećerom .
Hvala , skusst je na coolinarci znaciZoya wrote: ↑11/05/2021 04:32 Evo izvoli https://www.coolinarika.com/recept/bakl ... 42ac120057
U receptu stoji 1l vode, meni je to malo, pa mi je omjer 1,3l na kilogram šećera. Limun ne stavljam. Nekako mi pokvari ukus.
Hahahahahan nemam sta postaviti
We alejkumu selam
Uživaj u slobodnim danimaRockefeller wrote: ↑11/05/2021 15:55 Sad imam slobodna dva dana pa cu vaz od hafiza Bugarija do kraja preslusati a inace sam na 21-22. Ima na jutjubu.
Muž kaže da je odlična, pojeo jedan mali coskicZoya wrote: ↑11/05/2021 04:32 Evo izvoli https://www.coolinarika.com/recept/bakl ... 42ac120057
U receptu stoji 1l vode, meni je to malo, pa mi je omjer 1,3l na kilogram šećera. Limun ne stavljam. Nekako mi pokvari ukus.
Super , uživaj aBd sa svojimaskafiskafsnjak wrote: ↑11/05/2021 17:15 Jes je razvijala ili je kupovna jufka
Joj meni mama salje, razvijala.... Vracam se iz BiH s dodatnih 5kg
https://youtube.com/user/SulejmanBugarivazi wrote: ↑11/05/2021 16:59Uživaj u slobodnim danimaRockefeller wrote: ↑11/05/2021 15:55 Sad imam slobodna dva dana pa cu vaz od hafiza Bugarija do kraja preslusati a inace sam na 21-22. Ima na jutjubu.
Ima li link za taj vaz ?
Hvala, valja poslušati uz spremanje iftaraRockefeller wrote: ↑11/05/2021 17:34https://youtube.com/user/SulejmanBugarivazi wrote: ↑11/05/2021 16:59Uživaj u slobodnim danimaRockefeller wrote: ↑11/05/2021 15:55 Sad imam slobodna dva dana pa cu vaz od hafiza Bugarija do kraja preslusati a inace sam na 21-22. Ima na jutjubu.
Ima li link za taj vaz ?
Evo kanal pa ima svaki vaz sto je jako pohvalno.
Uh ja sam jucer slusala opet njegov ispracaj Ramazana
Super izgleda svaka častvazi wrote: ↑11/05/2021 17:09Muž kaže da je odlična, pojeo jedan mali coskicZoya wrote: ↑11/05/2021 04:32 Evo izvoli https://www.coolinarika.com/recept/bakl ... 42ac120057
U receptu stoji 1l vode, meni je to malo, pa mi je omjer 1,3l na kilogram šećera. Limun ne stavljam. Nekako mi pokvari ukus.
Ja sam ipak dodala i tirit, ne znam baklavu bez tirita pa dzaba, nekako mi bude socnija i ljepše upije agdu a čini mi se i duže zadrži svježinu .
Prošli put je rezanje išlo super a jutros nigdje trokuta , hajd znaj gdje su to ljetos djeca ostavila tako da je rezanje tu i tamo sto me ponukalo da se vise ne igram geometrije već fino aBd režem kako mi je i mati rahm rezala , na klasične tilsume.
Zoya wrote: ↑11/05/2021 22:17Hvala, zadovoljan sam, ukus je odličan .vazi wrote: ↑11/05/2021 17:09Muž kaže da je odlična, pojeo jedan mali coskicZoya wrote: ↑11/05/2021 04:32 Evo izvoli https://www.coolinarika.com/recept/bakl ... 42ac120057
U receptu stoji 1l vode, meni je to malo, pa mi je omjer 1,3l na kilogram šećera. Limun ne stavljam. Nekako mi pokvari ukus.
Ja sam ipak dodala i tirit, ne znam baklavu bez tirita pa dzaba, nekako mi bude socnija i ljepše upije agdu a čini mi se i duže zadrži svježinu .
Prošli put je rezanje išlo super a jutros nigdje trokuta , hajd znaj gdje su to ljetos djeca ostavila tako da je rezanje tu i tamo sto me ponukalo da se vise ne igram geometrije već fino aBd režem kako mi je i mati rahm rezala , na klasične tilsume.
Super izgleda svaka čast
Glede rezanja, kod mene stalno uheravo izreženo. Ne znam ja dobro izrezati. Prošli put sam sjekla na kocke. Kad mogu Turci, mogu i ja
Još jedan dan ako Bog da Danas pokupovala poklone najbližima. Novac mi nekako nema istu draž, više volim pokloniti nešto.
A vi kako 'te?
Slazem se glede rezanja
I ja djeci i unučićima poklonim nešto od odjeće , tako su i meni moji rahm roditelji . Ta nova, bajramska odjeća je imala poseban miris ...
Nismo nikad pare poklanjali za bajram , svekrvi rahm platno za kat ( dimije i košulja ) a mami rahm za haljine i sl .
Lijepi su Bajrama u krugu porodice.
Nije lako raditi , kućne obaveze i postitiimmuno wrote: ↑11/05/2021 23:15 Dragi moji u koja doba ste vi kod mene puse opet topli vjetar oni ga zovu "fen" I jeste ko da ti neko u lice fen ukljucen okrene jedva dan izgura pola posla nisam stigla sta sam htjela nema veze nocas ce kisa pa sutra insallah zavrsiti.
Ja baklavu uvijek pravim Dan prije Bajrama tako naucila, poklone sam prije kupovala al sad damo pare. Ja uvijek dobije cvijece jedino to dozvoljavam
Dragi moji hairli jos ovaj jedan dan da se isposti I da svima Amin dragi Allah dz ukabuli
hadzinicasa wrote: ↑11/05/2021 23:18 Dosla s posla u 19:30. srecom imala iftar od neki dan preteklo prase s rizom i fasiranim. Tezak dan, al‘ prodje. Sve prodje