vatrogasac wrote: ↑21/04/2021 20:28 Ti k'o evlijah. Da hoće meni tako san kako čuvam ovce i jagnjad po Vlašiću.
Jel' to @škafi tek sad iftari?
Jagode su odlične, ukusne i mirišu
Moderator: Bloo
vatrogasac wrote: ↑21/04/2021 20:28 Ti k'o evlijah. Da hoće meni tako san kako čuvam ovce i jagnjad po Vlašiću.
Jel' to @škafi tek sad iftari?
Kako vi preživite,ja pržim meso pred sehur Nista bez meske, ako je za iftar meska,onda moze i laganiji sehur ili kontra. To sendvici,mlijeko hurme,nista to kod mene, to je desert. Samo konkretno. Doduse jutros sam smlatio jaja s gljivama i neke hrenovke.Zoya wrote: ↑20/04/2021 22:32Probala sam bez kafe, ne ide. Od dva zla, biram jedno, da me boli želudacSnake Eyes wrote: ↑20/04/2021 22:24Ja za sehur ne pijem čajeve i kafu zbog dehidracije a glava me boli prvi/drugi dan dok ne baždarim organizam da dobija kofein poslije 20:00hZoya wrote: ↑20/04/2021 22:11 Ja cijeli dan razmišljam o tome kako ću svašta nešto jesti za iftar i na kraju završim sa krem supom i nesto sitno pored toga.
Na sehur čašu mlijeka i dvije hurme, kafa, pa poslije toga ne mogu ni zaspati koliko me želudac muči od kafe. Kafu pijem isključivo da me ne bi glava u toku dana boljela. I tako. Hodam k'o zombi na poslu
Imam osjećaj kad bih tu topu pojela da bih crkla. Ne znam moze li to moj želudac da svari.
Mlijeko je odličan izbor za sehur.
Sad evo čitam šta sve ljudi mogu pojesti. Pa kako to? Gdje im sve stane?
Ako treba recept za mantije imam i ja, samo su zahmetli. Najbolje ih raditi kad se ima slobodan dan/vikend.
Šejh Husary. Sliči dosta Abdul Samedu.
Mora li tava biti Tefalova kao kod hadžinice, možda daje onaj poseban šmek?Snake Eyes wrote: ↑22/04/2021 00:21
Kada se tava zagrije ulije se sastav i miješa se dok se smjesa ne izjednači (2-3 minute)
Poseban šmek hrani daje ljubav kuhara prema spremanju a možda i tava, @hadzinicasa će znativatrogasac wrote: ↑22/04/2021 00:29Mora li tava biti Tefalova kao kod hadžinice, možda daje onaj poseban šmek?Snake Eyes wrote: ↑22/04/2021 00:21
Kada se tava zagrije ulije se sastav i miješa se dok se smjesa ne izjednači (2-3 minute)
Nema ramazana bez iftara i sehura.
Vjerovatno goveđi želatin.
Suti, u grlu mi knedla odmah
Ma sve 5, ja kupujem one neke makedonske, mislim da su one sa agar-agar, ali ima dosta toga i sa svinjskim.skafiskafsnjak wrote: ↑22/04/2021 01:15 Zabrino sam se sad pa guglao...na netu pise da je E428....
I.nadjoh da je halal taj 428
@_Reds_ zadovoljan? Hahaha