S Misimovićem si potrošio bruku para za ta mjesta, i to Željinih para, ne njegovih. Gomila igrača i trenera su profurali kroz klub. Raskidi ugovora nakon 15 dana ili jedne polusezone, smjene trenera pred početak sezone su samo primjeri lutanja. Sjeti se samo Vlade Čapljića, kako smo ga expressno potrošili.hrasno38 wrote: ↑10/11/2020 00:06Da ja tebi nesto objasnim...u tih puno godina sto sam nabio u vlastitio prkno neces vjerovati ali sam bio i trener....i to izuzetno uspjesan trener kod kojeg su uvijek igrali najbolji bez obzira na godine, zasluge, sta su nekada bili itd itd. Dakle ako su mi u ekipi trenutno bili najbolji namladji oni su i igrali. Ti si kazes bio fudbaler....onoliko koliko si bio ti bilo nas je i pola ovdje na forumu. Bekric je u Slobodi bio najbolji igrac a u Zrinjskom jednostavno nije igrao. Bekric u Slobodi ako ti nije jso niko javio je upravo pokopao i nas i Pitare. Mi smo sa Misketom se stalno borili za titulu u tome je poenta da ne spominje ono sve ostalo a to sto nismo imali ljude u savezu to je druga prica jer za vrijeme Misketa nas su sudije krale a za vrijeme Amara nema potrebe da nas iko krade kad veliki trenerski mag zasere najbitnije utakmice. Igrace pred penzijom nisam dovodio ja niti sam tjerao omladinu iz kluba nego Amar Osim. Jebo vise priccu bio je nejtrojfejniji.....BIO je proslo vrijeme sta je sad??? Mnogii treneri koji su BILI najtrofejniji su odletili ko flakovi kad su rezultati bili za kurac i to ne pardon treneri nego TRENERSKI MAGOVI! Da su babi muda bila bi deda....Amar ima ekipu koja ne bi smjela nikako gubiti od Krupe i Mladosti pod broj 1 i dalje je bezpredmetno raspravljati. Dakle igrao sam fudbal kad ti nisi postojao, bio sam u kosarci sto kao igrac sto kao trener jedno 17 godina i nemoj vise ziv bio meni pricati o sportu i njegovim postulatima. Jer znas sto je Bosna bila prvak Evrope??? Zato sto su kod Tanjevica uvijek igrali samo najbolji i nije bilo nezamjenjljivih. Pucali su se samari svima u svlacionici osim Kindzetu. Nema nezamjenjljivi bio to golman, bek, centarhalf, vezni ili napadac ....savko moze imati katastrofalan dan i to trener treba da prepozna. Ovaj je danas prepoznao kitu Marjanovu. I da mi silujemo malene u medjusobnim susretima a oni nas u titulama i parama koje dobijaju za to! Maleni su zaradili 3 miliona KM od nastupa u LP a mi smo zaradili....nee vuci me za jezik samo zato sto je gospodin Osim malo zamiksao ekipu koja je dobijala protiv Veleza!Melbourne_Australia wrote: ↑09/11/2020 23:18Hrasno drag si mi ali ti si na vi sa fudbalom i poslom trenera.To sto ti imas puno godina i sto si gledao Zelju 1925Ne znaci da se razumijes u fudbal...I dalje te gotivim ali ti ako mislis da u ovakvim uslovima i financijama bi i jedan drugi trener bio u vrhu sa Zeljom onda je vrijeme da pocnes pratiti neki drugi sport fakat.Bolan Zeljo je u nikad goroj fin situaciji nije bio..I opet 5 bodova samo u minusu..Nama su najbolji igraci oni koji su haman pred penzijom i kao takvi 2 puta silujemo malene i 3 put bude x...Zapamti da Amar moze da dovede kvalitet on bi se setao ovom ligom..Jako je tesko motivisati igrace kad para manjka..Jako je tesko dovesti igraca kad je kokuzluk...Ti bi titulu a da se nista ne ulozi...Bekric u Zrinjskom nije mogao meda a u Zelji dobar? Sta mislis sto? Pola ovih igraca nikad ne bi dosli da nije Amara..Mi smo sa Misketom na celu imali bruku para pa titula kurko..Da je Amar tad bio ,sigurno bi bili sampioni.Prihoda i nema haman , samo rashodi.
Mi se nismo borili svake sezone za titulu, pod Mulalićem nismo ni otišli u Europu, a 2018. smo vrlo brzo počeli zaostajati. Pod Adžemom se vidjelo da je Europa puna šaka brade. Igrali smo nikako. Slavko je i ličio na trenera i to je jedina sezona kad smo se stvarno borili za titulu, a ekipu je preuzeo nakon debelog minusa koji ostao za Kostićem. Samo me nemoj pitati koliko su Lešnik i Kostić plaćeni.
Mi smo jedne sezone, kad nismo ni dokučili Europu, spiskali 1. milion KM na pojačanja i raskide ugovora. To je period polusezone pod Mulalićem i period polusezone kada je Kostić preuzeo ekipu.
Realno bili smo cirkus. Stadion je super stvar, ali postavlja se pitanje je li investicija bila opravdana u našoj situaciji. Naši današnji finansijski problemi počinju početkom 2018. godine, a korporativnim sranjima i kreditima koje smo kao predstavljali da su sponzorstva se kupovao mir.
Sve je kulminiralo kad smo nanizali 5 ili 6 poraza, a povod je bio navodno kažnjavanje igrača platama. Postavlja se pitanje jesmo li ih uopšte tada mogli isplatiti. Razlika tada i sada je samo što smo tada bili složni, a danas smo više nego razjedninjeni, i to je atmosfera u kojoj Željo trenutno živi.
I kad smo kod omladine, ko je otjerao "Atletikovce", a ko je stvorio Bajića ili HAdžiosmanovića?
I ta priča o parama je više kampanja komšija. Mi igračima dugujemo dvije plate. Kako uspijevaju u vrijeme nikad veće krize u zemlji, stvarno ne znam.