Zanima me znate li za neki tecaj joge u Sarajevu po pristupacnoj cijeni, i po mogucnosti, sa popustom za plitki studentski dzep.
ja radim ashtangu od davida swensona...dobra je i ova od ursuleRosebud_ wrote:I sta velis alica, imas li jos kakav savjet za "uradi sam" plan?
Misaki wrote:Ima na Grbavici joga centar Atman, adresa je Dervisa Numica 8...kod poliklinike SANASA. Cijena je 25KM (1 x sedmicno, po cca 2,5 sata) za studente i nezaposlene... Prvi cas je svakako besplatan, pa mozes otici da provjeris da li ti ta vrsta ''rekreacije'' uopste odgovara.Evo tu je i web str.:
http://www.joga-shambala.com
P.S. Malo iz licnog iskustva: trazeci neku vrstu rekreacije koja nije ''agresivna'' a ipak ''daje rezultate'', ostisla sam prije par godina na svoj prvi cas u ovom joga centru, puna skepse prema mogucnostima joge da me relaksira, rastegne, osvjezi + sa ocekivanjima da ce ''ta ezoterija'' ipak biti too much for me... ali, kako sam svasta isprobala, preostalo mi je jos samo jogu da testiram...nakon ta prva 2 sata osjecala sam se kao poslije dooobre masaze i kvalitetnog sna, a teoretski dio je prezentiran vrlo nenametljivo i odmjereno... Evo vec 4.godinu ne prestaje mi rasti odusevljenje efektima koje osjecam poslije svakog casa - kako na fizickom tako i na mentalnom nivou (smirenost, pribranost, fokusiranost, konstanta u raspolozenju, ''pozitiva''... )
I za kraj... prije nego pokusas samostalno jogirati ipak bih ti preporucila da odes na jedan ''probni'' cas - svaka joginska pozicija/vjezba/asana, iako izgleda jednostavna, ima svoje ''cake'', koje ako ih ne poznajes mogu dovesti do povrede misica, zglobova isl...a na casu ti instruktor ukaze na njih, stalno te kontrolise, ispravlja...jer ako vjezbe ne radis ispravno, nece imati ni pravog efekta.
zapisala sam javitamini wrote:Da li neko ima informaciju održavaju li se časovi joge u školi za slijepu i slabovidnu djecu u Neđarićima? Treba mi i broj mobitela. Bili su nedavno po Dobrinji plakati za jogu na toj lokaciji, ali nisam zapisala telefon.