Evo mog iskustva sa ovim:
1. Jos nismo svi u porodici dobili ove papire. Svaka osoba dobije po 2 x 3 formulara (3 za doktora porodicne medicine, 3 za stomatologa) Na svaki formular se potpisujes 2 puta, znaci ja sam 12, stari 24 (za sebe i za maloljetnu kcerku), kad nije odustao na pola. Zar se nisu mogli staviti neki formulari da kad potpises jednom, da ostane na sva tri papira (nesto tipa indigo papira)?
2. Kad napokon odlucis se za stomatologa (ja sam napisala svog privatnika, jer se ne slazem sa nacinom biranja stomatologa, a evo i zasto: kod moje doktorice sam vec 6 godina, i ne smatram da cu dobiti isti kvalitet usluge kod ovog koji je na spisku. Raspitivala sam se kod drugih, kazu neki su dobri doktori, ali materijal im je jeftine kvalitete, a ja bas zato ne zelim da neko stedi na mojim zubima na kvaliteti materijala i onda skuplja pita nego tepsija ) Stari je izabrao nekog blizu kuce, on se ne slaze sad sa mojim misljenjem
3. Korak tri: taman mislis da si sve napravio, odneses formulare kod svog porodicnog doktora, on uzme samo svoje formulare, a tebe obavijesti da ostale moras odnijeti kod stomatologa kojeg/u si izabrao. Hajde, odes tamo, kad stomatolog je na odmoru do 14.9., kazu ti da trebas doci kasnije, i to sa svim zdravstvenim knjizicama (ja sam nosila za nas 4)??? Sad cekam 15.9. da odnesem.
Kakve su posljedice kad ne predas za stomatologa nikako?