sadie_forever wrote:Mis mekinjas wrote:Kod djece do 5 godina, koja su naročito osjetljiva, morbile (male boginje), mogu imati za posljedice: pneumoniju, gubitak sluha i zapaljenje mozga koji se uglavnom završava...nije za izgovoriti....
Damn ovaj je podatak dostupan u medicinskim enciklopedijama. Osim od morbila MMR štiti od rubeole i zaušnjaka. Zaušnjaci kod dječaka izazivaju sterilitet.
Ma ko ga j... šta se imaju vakcinisati.
Neke je ljude bolje bilo izdrk... u wc školjku.

Ja ne iskljucujem vakcine totalno,ali bi ih dala sa 10 godina umjesto sa 1 godinu
uzmi koju knjigu imunologije pa procitaj prije nego sto izjavis da bi ti nesto uradila u medicini drugacije
tako dodje zena sa djetetom koje ima epilepsiju, eemg pokazao napade, sestra ih primjetila i zabiljezila i kaze joj doktor: "Gospodjo, povecat cemo joj dozu lijeka."
a zena ce: "Ja joj ne bih povecavala."
Otkud ljudima iz naseg naroda ideja da se oni zapravo nesto pitaju u ovakvim situacijama? Tipa kako zena sa foruma koja nema dana medicinskog obrazovanja ili bilo kakve druge prirodne nauke, da sebi za pravo da tvrdi da bi ona vakcine dala nekad poslije kao da bi to bilo bolje, efikasnije, sigurnije. Draga gospodjo, postoji razlog zasto se vakcine daju kad se daju. Sumnjam da je skupina naucnika sjedila na kafi pa jedan rekao " ja bih vakcine davao u prvoj godini" vec iza toga stoje istrazivanja, pokusi i tone drugih dokaza... da se vas, laike, ista pita, mi bismo danas bolovali od cerebralne paralize, morbila, pertussisa, tetanusa, i jos stotinjak drugih bolesti.
Da se narod pita, epilepsija bi se idalje smatrala dzinima i sejtanskim poslima.