Prvo se javila bol u kičmi da bi kasnije prešlo u desni kuk, nakon brojnih terapija, doktora, injekcija--apsolutno ništa ne pomaže
Bol se malo smanjila, ali je pojačan svrab kao i trnjenje, ne znam više šta da uradim?
Neko neku preporuku? iskustvo?
Bol u kuku i svrab( 4 mjeseca)
- Dr.medicine
#2 Re: Bol u kuku i svrab( 4 mjeseca)
nlt wrote:Prvo se javila bol u kičmi da bi kasnije prešlo u desni kuk, nakon brojnih terapija, doktora, injekcija--apsolutno ništa ne pomaže
Bol se malo smanjila, ali je pojačan svrab kao i trnjenje, ne znam više šta da uradim?
Svrab i trnjenje. Gdje, šta kako, lokalizacija?????
Svrab, ili možda mislis kao neku hipersenzaciju, nadražaj ili te baš svrbi.
Pitanje su i te injekcije ako su nisko davane u guzu.
Malo informacija
#3 Re: Bol u kuku i svrab( 4 mjeseca)
nije do mene, pišem ovo za jednu osobuDr.medicine wrote:nlt wrote:Prvo se javila bol u kičmi da bi kasnije prešlo u desni kuk, nakon brojnih terapija, doktora, injekcija--apsolutno ništa ne pomaže
Svrab i trnjenje. Gdje, šta kako, lokalizacija?????
Svrab, ili možda mislis kao neku hipersenzaciju, nadražaj ili te baš svrbi.
Pitanje su i te injekcije ako su nisko davane u guzu.
Malo informacija
u kuku, nekako je osjećaj u mesu, da tako kažem, svrab-kao svrab-traži češanje, u većoj mjeri
nekad i utrne komplet noga
-
#4 Re: Bol u kuku i svrab( 4 mjeseca)
Je li se obratila neurologu? A i neurohirurg bi mogao pogledati snimke (vjerovatno su rađeni).
#5 Re: Bol u kuku i svrab( 4 mjeseca)
bice da je ukljesten nerv, negdje izmedju ledja i noge. ako nije svrab, povrsinski, nego vise peckanje i trnjenje misica, onda googlaj Meralgia Paraesthetica