Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Moderator: anex
- Cholina_Lokica
#2001 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Zna li iko ima li igdje kod nas neki veterinar koji ima cukece plombe za zube i zna to raditi
Da ne idem u Zg?

#2002 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Nema ovdje tetanusa za ljude a kamo li plombi za pse.... a i da ima ne bih rekao da ima neki zubar za pse.Cholina_Lokica wrote:Zna li iko ima li igdje kod nas neki veterinar koji ima cukece plombe za zube i zna to raditiDa ne idem u Zg?
Kad smo vec kod te price, prije jedno 10-tak dana su mi na ultra zvuku na Slatini, ne jedan, nego 3 veterinara rekli da mi je kuja skotna i to me naravno devastiralo jer sam se vec vidio sa desetak kucica koje nikom ne bih mogao dati i moja postojeca 3 psa. Sjedio ja tako i brinuo se, nisam mogao spavati, sta da radim kukala mi majka itd. i evo sad vidim da mi kuja uopste nije skotna.

Trebao bih ih tuziti za pretrpljeni strah, emocionalnu bol, itd.
- Cholina_Lokica
#2003 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Ma to moze uraditi skoro svaki hirurg, oni i rade takve intervencije ali je problem sto nema materijala... Isplati se pitati jbg...
#2004 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Naravno, imal kakva varijanta da se to poruci iz Zagreba da ne moras klapnuti 1000 km radi plombe?Cholina_Lokica wrote:Ma to moze uraditi skoro svaki hirurg, oni i rade takve intervencije ali je problem sto nema materijala... Isplati se pitati jbg...
- Cholina_Lokica
#2005 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Raspitujem se o svim opcijama, pa budmo videli sta bude...
Ovdje imam opciju da cekamo proces da se desi pa da vade sve, ili da sad buse i ostave otvoreno, i jedno i drugo mi je van pameti, a zubi su mu ocajni
Ovdje imam opciju da cekamo proces da se desi pa da vade sve, ili da sad buse i ostave otvoreno, i jedno i drugo mi je van pameti, a zubi su mu ocajni

- covjekizsjene
#2006 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Majku im krpeljsku...Zivotinja koju s rahmetom ubijam.Tokom svakodnevne masaze koju sprovodim na svom medi u svrhu snizavanja secera u krvi nadjem krpelja.Eno ga sad umjesto da
ko i obicno pobudalio , ne zna sta ce od sebe.Probudi cijeli komsiluk 

-
#2007 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
@covjekizsjene
cuvam fige da malac bude dobro
cuvam fige da malac bude dobro

- covjekizsjene
#2008 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Hvala selmice
Vid se pogorsao sto je i bilo za ocekivati , skroz skroz slabo vidi to cemo najvjerovatnije rijesiti operacijom,ali prvo cekamo caninsulin i diabetic hranu koja stize za 3 dana , nadam se...

Vid se pogorsao sto je i bilo za ocekivati , skroz skroz slabo vidi to cemo najvjerovatnije rijesiti operacijom,ali prvo cekamo caninsulin i diabetic hranu koja stize za 3 dana , nadam se...
- Black swan
#2009 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
večeras ima da se smrznu životinje

#2010 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
vala kad nisu prosle zime, sto bi sadBlack swan wrote:večeras ima da se smrznu životinje

- Black swan
#2011 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
šta prošle?
ako pada snijeg metar ne znači da je hladno
prošle godine na današnji dan bilo je 20 stepeni preko dana a dva ujutro
a ove godine -12 s tendencijom na -15 i extremno je hladno bilo
#2012 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
na danasnji dan ok, al' u februaru je islo i do -18 i -20.. uz sav onaj snijeg.. sto je mene fasciniralo, jer obicno cim pocne padat, temperature su vece..Black swan wrote:šta prošle?
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#2013 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Kako je samojed? Šta se dešava?covjekizsjene wrote:Hvala selmice![]()
- covjekizsjene
#2014 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Slijep je nekih 90%-95% , veterinari iz dojclanda nedaju insulin bez recepta.Uzeo danas od svog veterinara recept i cekam put aus dojcland.Hrana bi trebala doci ubrzo.Sto se tice ponasanja psa odlican je...Ne mokri i ne pije vode kao prije u nenormalnim kolicinama.Eno sad glodje kost ,sad mu je kupio kad smo se vracali sa trcanja...
Obozava je...

Obozava je...

- KatarinaKosaca
#2015 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Želim ti od srca da se oporavi sa tom hranom..
I hvala u ime svih ljubimaca i svih životinja svijeta što imaš takav odnos prema svom psu

- covjekizsjene
-
#2017 Re: Pasmine-rase pasa, linkovi uzgajivaca i komentari
PRVO KLUPSKO PRVENSTVO RETRIVERA RS I CACIB BANJA LUKA..07 APRIL.2013.
PRIJAVE SE PRIMAJU DO 01.APRILA 2013. DOBRO DOSLI!
PRIJAVE SE PRIMAJU DO 01.APRILA 2013. DOBRO DOSLI!
#2018 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Moze li mi neko reci par rijeci u vezi parenje sibirskog haskija.Imao sam zenkicu samu koja je u međuvremenu dobila drugo tjeranje i nabavio sam joj zagonđiju,prvi dan sam imao strasnih problema posto je dosta ljubomorna pa ga je dosta puta ujela ali sviđa joj se pa su sad u paru.Danas joj je 2 dan kako je dobila tjeranje i sad su zajedno u box-u,ona je imala kucu od prije a njemu sam danas napravio istu pa su sad jedno do drugog.Zanima me na sta bih trebao obratiti paznju jer nikad nisam prije pario psa niti sam bio u prilici da prisistvujem parenju.
#2019 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Prvih nekoliko dana neće dati pristup mužjaku, u zavisnosti od pasmine to može biti desetak dana čak. Kada dopusti koitus to će trajati 2-3 ili pet dana te će nakon toga prestati da dozvoljava parenje.
Nekad se zna desiti da četrnaesti, petnaesti i šesnaesti dan kuja pusti mužjaka i to opet traje par dana (obično je vidljivo kada rodnica ''omekša'' i ne bude više onako nabrekla kao s početka tjeranja.
Nakon 2010 opet mi se kod mog staffordskog terijera javila babezioza.
Reagovao sam : Imizol, Calcium te vit B + C parenteralno.
Došao je sebi ali je ''kaskao'' desetak dana, prehranu sam mu promijenio i ubacio surutke + jetricu... Rekovalescent je već 15 dana ali nije još 100% zdrav.
Prošli put se brže oporavio (valjda mlađi) ili je sad veća infestacija bila
Nekad se zna desiti da četrnaesti, petnaesti i šesnaesti dan kuja pusti mužjaka i to opet traje par dana (obično je vidljivo kada rodnica ''omekša'' i ne bude više onako nabrekla kao s početka tjeranja.
Nakon 2010 opet mi se kod mog staffordskog terijera javila babezioza.

Došao je sebi ali je ''kaskao'' desetak dana, prehranu sam mu promijenio i ubacio surutke + jetricu... Rekovalescent je već 15 dana ali nije još 100% zdrav.
#2020 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
cime ga stitis? bem ti krpelje vise!! AAAAAAAAAA!!!!!!!!!!Tigar1 wrote:Prvih nekoliko dana neće dati pristup mužjaku, u zavisnosti od pasmine to može biti desetak dana čak. Kada dopusti koitus to će trajati 2-3 ili pet dana te će nakon toga prestati da dozvoljava parenje.
Nakon 2010 opet mi se kod mog staffordskog terijera javila babezioza.![]()
drzim fige da se mali dozove skroz! ne damo pujde!!!
#2021 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Neke kolege veterinari daju preventivno Imizol (sa čim se ja ne slažem).
Koristio sam Frontline ali nisam bio zadovoljan.
Prije šetnje u prirodu sam koristio stari-dobri NeoPitroid koji sam prašio pogotovo po distalnim dijelovima tijela i bilo mi je ok jer su se krpelji mnogo manje kačili...
Prije 15 dana stari išao u šetnju i zaboravio... et'...
Koristio sam Frontline ali nisam bio zadovoljan.
Prije šetnje u prirodu sam koristio stari-dobri NeoPitroid koji sam prašio pogotovo po distalnim dijelovima tijela i bilo mi je ok jer su se krpelji mnogo manje kačili...
Prije 15 dana stari išao u šetnju i zaboravio... et'...
- KatarinaKosaca
#2022 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Poslije krpeljske groznice i svega šta preživih
, naručila sam od prijateljice iz Kanade pa mi je poslala ogrlicu skalibor + fron line.. koji ću stavljati jednom mjesečno, valjda više neće doći krpeljčine 

-
#2023 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Imam jedno pitanje za forumase koji imaju psa od vremena kad je bio/la stene. Ja bih trebala za nekih dvadesetak dana dobiti cuku od 2 mjeseca 
Nikad nisam imala psa, uvijek sam zeljela, ali nismo imali uslovi zbog ceste selidbe itd., a i nisam za to da bude u kuci. Sad treba da ga napokon dobijem, bice u dvoristu, imat ce kucicu.
Naravno, jedva cekam, ali me sad pomalo i hvata panika jer nikad nisam imala psa, pa me interesuju bilo kakvi savjeti kako se ponasati od pocetka, sta ocekivati, sigurno ce i cuki biti cudno kad ga odvoje od majke/brace pa ne znam kako ce se ponasati itd. Bilo kakvi generalno savjeti o 'odgajanju' steneta su dobrodosli

Nikad nisam imala psa, uvijek sam zeljela, ali nismo imali uslovi zbog ceste selidbe itd., a i nisam za to da bude u kuci. Sad treba da ga napokon dobijem, bice u dvoristu, imat ce kucicu.
Naravno, jedva cekam, ali me sad pomalo i hvata panika jer nikad nisam imala psa, pa me interesuju bilo kakvi savjeti kako se ponasati od pocetka, sta ocekivati, sigurno ce i cuki biti cudno kad ga odvoje od majke/brace pa ne znam kako ce se ponasati itd. Bilo kakvi generalno savjeti o 'odgajanju' steneta su dobrodosli

#2024 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Ja nemam psa, ali ću uskoro nabaviti jednog i zbog toga sam pročitao jedno 1000 stranica raznih foruma
(a ima mi i cura jednog mješanca)
Prvo kada dođe štene moraš mu pokazati njegovo mjesto, pripremi mu posudu sa vodom i hranom. Prvi dan-dva će biti dosta zbunjeno štene i neka te ne čudi, nemojte ga previše gnjaviti. Bilo bi dobro da kažeš koja je rasa u pitanju. Mora primiti neke 3 vakcine i ne smije dolaziti u kontatk sa drugim psima za to vrijeme. Prve dvije godine(dok se ne formira fizicki) moraš ga hraniti dobro. Mora da uzima kvalitetnu hranu, granule, da ima dovoljno kalcijuma i vitamina. Opet sve zavisi koja je rasa u pitanju. Meni bi bilo žao da mi pas ne može u kuću ući, moj će živjeti sa mnom u stanu
Ti nama napiši koja je rasa pa ćeš dobiti više informacija. Psu treba kretanje, pogotovo ako je veći, nije dovoljno da bude samo po avliji, a ako žečiš zdravog i poslušnog psa moraš ga propisno dresirati i trenirati.

Prvo kada dođe štene moraš mu pokazati njegovo mjesto, pripremi mu posudu sa vodom i hranom. Prvi dan-dva će biti dosta zbunjeno štene i neka te ne čudi, nemojte ga previše gnjaviti. Bilo bi dobro da kažeš koja je rasa u pitanju. Mora primiti neke 3 vakcine i ne smije dolaziti u kontatk sa drugim psima za to vrijeme. Prve dvije godine(dok se ne formira fizicki) moraš ga hraniti dobro. Mora da uzima kvalitetnu hranu, granule, da ima dovoljno kalcijuma i vitamina. Opet sve zavisi koja je rasa u pitanju. Meni bi bilo žao da mi pas ne može u kuću ući, moj će živjeti sa mnom u stanu

Ti nama napiši koja je rasa pa ćeš dobiti više informacija. Psu treba kretanje, pogotovo ako je veći, nije dovoljno da bude samo po avliji, a ako žečiš zdravog i poslušnog psa moraš ga propisno dresirati i trenirati.
- KatarinaKosaca
#2025 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Zavisi to i od šteneta i od mnogo faktora. Moja sadašnja cuka je došla u kuću jako mala, uopće nije plakala za leglom ni braćom, nije htjela u krevet , samo da jede i da spava...Opet mješanac kojeg sam imala prije nje, je preplakao prvu noć toliko za braćom i majkom da je uzet u krevet gdje je spavao narednih 15 godina sve do svoje smrti... nema puno pravila oko toga, mada u principu ih pogodi odvajanje i promjena.. Puno ljubavi, pažnje, maženja nikada ne škodi..