SinjaD wrote:@Masha.sa
Maca ti je premedena! Već si dobila puno dobrih savjeta.
Ja bih još samo dodala par stvari:
1. Proguglaj da li su biljke koje imaš u stanu otrovne za mace (jer mnoge to jesu)
2. Nemoj je kupati! Okupala si je već jednom kad si je donijela i to je sasvim dovoljno! Nije ni čudo što te je ujela.
3. Mace često, kad promjene hranu, dobiju proljev. Ko zna šta je jadnica jela na ulici. Mislim da će se sve to fino smiriti dok se malo privikne na hranu koju joj daješ. Također će regulaciji probave pomoći i tabletica protiv unutrašnjih parazita.
4. WC za macu obavezno kupi ili bar neki plastični lavor. Kartonska kutija nije rješenje.
Kako prođe posjet veterinaru?
Hvala na savjetima. Kupala sam je ponovo jer je imala proliv i uvalila se u to - pa se bas, bas cula.

morala sam fkt.
Wc joj namjeravam zaista kupiti, ali s lovom sam kriza, ostala sam bez posla i ono, kokuzluk stisnuo na sve strane. Sad za sad je to improvizovani wc - kutija od nekog super kartona, kao plastificirani, ne prolazi nista... na srecu! Kad budem kupovala, kupit cu odmah ovaj zatvoreni... znas onu poslovicu "nisam dovoljno bogat da kupujem jeftine stvari". Ono, sad mi je prioritet bio zavrsiti vakcinaciju i regulisati njenu probavu...
Sto se veta tice, dobila je kod Amara samo antiparazitik... vakcina nakon antibiotika. Onaj iscjedak iz nosa koja sam spominjala - najvjerovatnije je herpes virus i prvo moramo to sanirati, da bi dobila vakcinu... Pocela je bila i da kise... pa je to kihanje+iscjedak potrebno srediti...
Nije me bilo par dana kuci (bile smo kod mog momka u gostima)... i super je proslo, obzirom da on ima dva psa...

Medjutim, kad smo se veceras vracale kuci, izadjem ja iz auta do prodavnice i pri povratku otvorim vrata i u djelicu sekunde moja Masha fijuuuuuuuuuuu! i pod auto... prvo nase, pa slijedece, pa trece, pa deseto... pa predje na drugu stranu, pa pod jedno, drugo, sesto... Znate sta ljudi: POPIZDILA SAM!!!!

Zovi, mami igrackama, zavlaci se pod auta... jok, nema sanse je uhvatiti... Na kraju mi doslo da sjednem na sred ulice i okinem plakat' od muke. I kad sam bas bila na rubu, momak je uspije uhvatiti... Nisu ljudi dzabe izmislili one transportere za zivotinje. Kad mi kuja zeca stigne i to mi valja nabavljat'... ne trebam spominjati kako su nas posmatrali ljudi dok smo se zavlacili pod auta k'o dva debila i vise od pola sata lovili mace.
Veceras sam je stvarno dobrooooo naruzila, uhvatila sam je za kozu iznad vrata (citala sam da ih tako mame ruze, a znam da je i kod pasa isto) i bas je nerezilila... I misa joj njenog, kako je samo namazana - otkako smo usle u stan (neka 4h) k'o bubica je i sve se fol mota oko mene i lize mi noge i mjauce... i sva je slatka na kvadrat... a ja je jos ignorisem i k'o ljuta sam, a ako je uhvatim gnjavit' - gotova je!