Manje ribice su mi odjednom počele "nestajati", a ne mogu da odgonetnem ko ih tamami

Moderator: anex
sta imas od riba???juli84 wrote:Ljudi jel sve vrste riba jedu manje ribice?
Manje ribice su mi odjednom počele "nestajati", a ne mogu da odgonetnem ko ih tamami
Eh sad kad vas čitam vidim i ja da ovo moje nije ni blizu onoga kako bi to sve trebalo biti.strafna wrote:Ma tebi je neko opasno natrpao akvarijum svim i svacim iskreno.
Prava sarena salata, moje neko vidjenje svega toga je da su ti se mozda c.salvini uparili i da su potamamili manje ribe koje su im smetale.
Koliki je akvarijum,koja litraza daj neku sliku svega toga.
ajkula je takodje mogla da ih pojede... u svakom slucaju, sve ribe jedu one male koje se okote...jedino poneke brizno cuvaju male od drugih riba, ali kod tebe takvih nema...ukoliko hoces da male prezive, kupi kotilicu gdje ce se male okotiti i odvoji male u mrezu dok malo porastu.juli84 wrote:Eh sad kad vas čitam vidim i ja da ovo moje nije ni blizu onoga kako bi to sve trebalo biti.strafna wrote:Ma tebi je neko opasno natrpao akvarijum svim i svacim iskreno.
Prava sarena salata, moje neko vidjenje svega toga je da su ti se mozda c.salvini uparili i da su potamamili manje ribe koje su im smetale.
Koliki je akvarijum,koja litraza daj neku sliku svega toga.
Bilo je tu još svega al ovo je ono što je do sad preživjelo.
Ne znam da li su c. salvini "uljezi" jer neonka koja je nestala nije bila baš mala da bi je one mogle "pojesti".
Akvarijum je 80 l
Qler wrote:Ko mi moze napraviti dobar stalak za akvarijum? Dobit cu uskoro akvarij, ali nemam stalka. Htio bih nesto da ima police, ladice, tako na neki fazon, da je cvrsto, i oku lijepo...
meni sve super izgleda,svaka cast strafni na izradi...samo je ovaj pjesak malo presvetao..mislim da bi ljepse i prirodnije izgledalo da je tamniji,ali je AQ svakako za desetkufantashokata wrote:Zdravo, nakon mog predstavljanja na jednoj od predhodnih stranica dosao je red i da vam predstavim moj akvarijum.
Akvarijum je tek uradjen tako da neke stvari treba da dodju jos na svoje mjesto.
Radjen je u dogovoru sa jednim clanom foruma (strafna) i ovom prilikom zelim da mu se zahvalim na razumjevanju kao i korektnosti prilikom izrade ovog moh ljepotana.
Akvarijum je 80dx42vx35š, uradjena je DIY pozadina kao i HAUBA (replika juwel)
Filter je trokomorni vanjski sa protokom 600L/h, pijesak je sitni kvarc (bijela kafa) dok je dekoracija kamen (tamnije boje) radi slaganja sa pozadinom.
Ribe su malawi ciklidi (tacne naziv neznam dok mi nedostave spisak istih)
Akvarijum je zradjen po nekom mom vidjenju i uz par savjeta vec pomenutog majstora.
Projekat je malo kasnio prije svega zbog godisnjih odmora,ramazana i drugih sitnica.
Sve pohvale i kritike su dobro dosle.
Lijep pozz
Uploaded with ImageShack.us