Cholina_Lokica wrote:Friesian wrote:hahaha.. ma sa terijerima nikad na zelenu granu.. cak je jedno vrijeme na ogrlici imala cuturicu sa podacima za ne daj Boze (jer je ovo za ocekivati od njih) ali je to provlaceci se zijanila negdje.. ali kakve fajde.. jutros kad se vratila nije bilo ni ogrlice ni povodca.. nema teorije da ih je mogla sama skinuti, vjerujem da je neko zovnuo, "oslobodio" je tereta i pustio dalje

ma nek' je ona ziva i zdrava.. najvise me brinulo da ne ode pod auto..
Ma klasika bosanceros ce sa kera skinut ogrlicu samo da nest uzme

Friesiane, pa jos sa povodcem otisla.... a vjerovao sam u tebe i volio te.
I oslobodio je slucajni polaznik/kradljivac tereta?
Mog su jednog tako oslobodili neke ogrlice od 3 km.
Imam jednu prigodnu priču u vezi kradje ovih ogrilica.
Bio je jedan siromasni stari Hamo koji je stalno po čaršiji hodao sa svojim Batom kojeg je neizmjerno volio i pazio.
Jednom mi se pozalio da je i njemu neko skinuo ogrlicu sa Bate vrijednu cc 2 km.
Naravno da sam se razbjesnio kad sam čuo za to gnusno djelo i da sam zelio da zadavim gada koji je to uradio.
Kada je stari Hamo umro forumas Cober je preuzeo brigu o Bati.
Drug Cober koji je prisustvovao dženazi kaze da je hodza, sto nije uobicajeno na dzenazama, odrzao poduzi govor o Hami kao bezgrjesnom čovjeku i čistoj duši baš zbog njegove ljubavi i brize prema životinjama i nazvao sretnicima one koji su imali čast da prisustvuju njegovoj dženazi.
Bilo mi je strasno zao i starog Hame i Bate, a bilo mi je i zao da nisam znao da je Hamo bio bolestan i da je umro.
Ali, kad sam kasnije nekad razmisljao o Hami i Bati i drugu Coberu koji se sad o njemu brine (a brinuo se i o Hami dok je bio živ), pade mi na pamet ta ogrlica od 2km koju je neki gad ukrao u kontekstu ove price da je Hamo bio siromasan, star i da se smatrao bezgrjesnim, a razveseli me crnjak da je gad za korist od 2 km zaradio grijeha kao da je od sirotista urkao 2 milijarde. Bolje bi mu bilo da je opljackao 7 brace sedam puta, nego sto je ukrao Batinu ogrlicu.
Gad je ubo jack pot sa dvije marke!!!
Sto ce se iznenaditi kad mu izlistaju na sudnjem danu. Reci ce "stani malo ovo je neka greska od kud ove dvije milijarde". Nije, nije greska.... ovdje nema greske (imaju fiskalne račune za sve transakcije), de da podvucemo pa da saberemo a ti se malo namazi uljem "da ne izgoris".