Preporucite veterinara

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

User avatar
pakica_
Posts: 6137
Joined: 22/08/2011 17:23
Location: rajvoSa

#576 Re: Preporucite veterinara

Post by pakica_ » 12/10/2012 16:41

sad ce to paz otrest dok si rek'o frontline! :D ne moze se onoj curetini nesto desiti, ne dam je ja! saljemo joj pozitivne vibracije, sunce moje cupavo!! evo i basta mlatara onim svojim patrljkom od repica samo za nju :D a nala daje shapu (to joj je novi fazon, pa svima daje shapu hehe)
i narode, citajte o plazmopirozi, posmatrajte svoje pse, sezona je krpelja, a izgleda da im slabo sta smeta, ne daj Boze da im se zakaci taj zarazeni krpelj.. pu pu!
nas troje vas grlimo sve redom :oops:


User avatar
KatarinaKosaca
Posts: 19670
Joined: 30/08/2008 17:28
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#577 Re: Preporucite veterinara

Post by KatarinaKosaca » 12/10/2012 17:41

Hvala @paki.. nemoj me opet rasplakati... Sad će mi doći dijete iz škole, ne smijem pred njim, a posebno će navaliti da vidi Paz, a neću da je gleda sad ovakvu... Večeras joj dolazi Izet.. nastavlja se tretman. Pa kad ako Bog da ozdravimo, eto nas pred drugu gimanziju.....

p1nky
Posts: 21
Joined: 29/11/2009 10:54

#578 Re: Preporucite veterinara

Post by p1nky » 14/10/2012 08:52

Moje iskustvo sa veterinarom IZETOM KULENOVIĆEM, užas.Najradije bih ubila tog čovjeka kao što je on moja dva mačića od 4mjeseca.Prošle godine u septembru sam ga pozvala jer je jedno mače imalo temperaturu,onako da se posavjetujem telefonski,medjutim ,on se ponudio da dodje da vidi macu.I došao je Izet,on je navodno radio u Hrvatskoj,stičete dojam dobrog veterinara,otvara istoriju bolesti,detaljno pristupa anamnezi i doći će on nekoliko puta tokom dana da prati stanje vase mace.Ili je to radi toga sto je moje mace unistio,sto se iskomplikovalo,jedno mace je odmah poslije boce doživilo anafilaktički šok, i uginulo nekoliko sati kasnije,ovo drugo nekoliko dana kasnije,a trecem je napravio užasan gnojni apsces da smo ga jedva izvukli i ono je ostalo zahvaljujuci drugim veterinarima.Zdravi mačići,veseli,razigrani ali dotični veterinar reče viroza,izboca ih i naparavi mi pakao od života.

User avatar
pakica_
Posts: 6137
Joined: 22/08/2011 17:23
Location: rajvoSa

#579 Re: Preporucite veterinara

Post by pakica_ » 14/10/2012 14:00

jbg p1nky, vidis da nas ima sa svakakvim iskustvima.. ja npr. vjerujem samo harisu custovicu, dok katarina ne bi vise ni pomislila da ode njemu.. sve u svemu kad bi se sastavilo svo znanje kojima raspolazu svi veterinari, dobili bi dva kvalitetna covjeka!
ps. znam da krasnom necu NIKAD! nijednom od njih! fuj!

Alica
Posts: 305
Joined: 20/03/2007 09:01
Location: Sarajevo

#580 Re: Preporucite veterinara

Post by Alica » 15/10/2012 08:22

pakica_ wrote:jbg p1nky, vidis da nas ima sa svakakvim iskustvima.. ja npr. vjerujem samo harisu custovicu, dok katarina ne bi vise ni pomislila da ode njemu.. sve u svemu kad bi se sastavilo svo znanje kojima raspolazu svi veterinari, dobili bi dva kvalitetna covjeka!
ps. znam da krasnom necu NIKAD! nijednom od njih! fuj!
Ma da , svi imamo razlicita iskustva sa veterinarima.. meni je Izet spasio Aru kad su svi sigli ruke..Andrej krasni je unistio i odbacio kao smece ..

zvrk
Posts: 1710
Joined: 19/08/2008 13:00

#581 Re: Preporucite veterinara

Post by zvrk » 15/10/2012 08:36

p1nky wrote:Moje iskustvo sa veterinarom IZETOM KULENOVIĆEM, užas.Najradije bih ubila tog čovjeka kao što je on moja dva mačića od 4mjeseca.Prošle godine u septembru sam ga pozvala jer je jedno mače imalo temperaturu,onako da se posavjetujem telefonski,medjutim ,on se ponudio da dodje da vidi macu.I došao je Izet,on je navodno radio u Hrvatskoj,stičete dojam dobrog veterinara,otvara istoriju bolesti,detaljno pristupa anamnezi i doći će on nekoliko puta tokom dana da prati stanje vase mace.Ili je to radi toga sto je moje mace unistio,sto se iskomplikovalo,jedno mace je odmah poslije boce doživilo anafilaktički šok, i uginulo nekoliko sati kasnije,ovo drugo nekoliko dana kasnije,a trecem je napravio užasan gnojni apsces da smo ga jedva izvukli i ono je ostalo zahvaljujuci drugim veterinarima.Zdravi mačići,veseli,razigrani ali dotični veterinar reče viroza,izboca ih i naparavi mi pakao od života.
Ne branim nikoga, ali od cega su ustvari macici umrli ?

i gdje je on pogrijesio?

ja neke veterinare postujem, neke ne

ali ove koje ne postujem - imam argumente, jer je nakon belaja uspostavljena dobra dijagnoza od strane drugog ljekara i ispostavilo se da su ovi prvi dali pogresnu.

ja ovdje vidim samo ogorcenje, drugo nista

zao mi je macica, ali po meni je ocito da su bolovali od necega, a ti nisi nikada ustanovila od cega

ja sam sklonila sa ulice mjesanku dalmatinera.
uradjena joj je sterilizacija i nakon toga je bila dobro tri dana, a onda prestala jesti i jednostavno se ugasila.
znam da ljekar koji joj je radio sterilizaciju vise nikada necu otici

znam i gdje je mozda pogrijesio

ali kako nisam dozvolila da joj se tijelo masakrira ponovo i radi obdukcija - nisam nikad ustvrdila da ju je ubio.

jos je ona bila zdrav pas, bez simptoma bolesti kao tvoji macici

p1nky
Posts: 21
Joined: 29/11/2009 10:54

#582 Re: Preporucite veterinara

Post by p1nky » 15/10/2012 20:24

Svako ima pravo na mišljenje,ja ostajem pri svom.Imam puno maca i psa, i iskustva sa veterinarima,i dobrih i loših,.Mačići su bili zdravi,kao što sam rekla jedno je imalo tu noć malo visočiju temperaturu.Imam veterinara kojem nosim svoje mace, i bez obzira na ishod poslije liječenja,a bilo je i uginuća, nisam bila mišljenja kao u ovom slučaju.Zamislite da gledate mačiće koji se igraju, sasvim zdrave i dopustite veterinaru da vam kaze da je viroza na osnovu temperature kod jednog,da ih sve izboca ,uključi pogrešnu terapiju,što mi je potvrdilo nekoliko veterinara u gradu, a i dotični gospodin je shvatio šta je uradio jer ni on na kraju nije znao dijagnozu.Maca koja je imala temperaturu je tokom samog injiciranja i ubrizgavanja ispustila užasan krik i pala u a.šok,da bi par sati kasnije uginula.I ove dvije sasvim zdrave mace su poslije terapije bile bolesne, druga je uginula par dana kasnije a trecem je od tih neprofesionalnih uboda i terapije nastao takav gnojni apsces na trbuhu od čega mu je naravno skočila i temperatura,nije dao niti dlaku dohvatiti,sa bolnim mjaukanjem, ali srećom, dobro urađenom incizijom i daljnjom terapijom je ostao..Prvi dojam je bio više nego pozitivan,ali eto čovjek se prevari.Dijagnoza je bila zdravi mačići koji odoše u par dana.Bilo bi mi drago da se to ne desi još nekome,ja znam šta je dao što nije smio dati,ali kad si doveden pred svršen čin..........Ogorčena sam što mi trenutno leži bolestan mačak sa jako napuhanim i tvrdim trbuhom,niti kaki niti piški već dva dana,to je mačak koji nije stalno u kući, i nisam uspjela napraviti niti rentgen,niti ultrazvuk,danas sam se vratila sa fak.jer rtg ne radi,a situacija nije nimalo bezazlena.Juče je tretiran kod veterinara,sa kateterom niko nije ni pokušao,čak ni danas,a radni je dan,tako da nam je preostalo da preživimo još jednu noć...................

User avatar
KatarinaKosaca
Posts: 19670
Joined: 30/08/2008 17:28
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#583 Re: Preporucite veterinara

Post by KatarinaKosaca » 15/10/2012 20:53

p1nky wrote:Ogorčena sam što mi trenutno leži bolestan mačak sa jako napuhanim i tvrdim trbuhom,niti kaki niti piški već dva dana,to je mačak koji nije stalno u kući, i nisam uspjela napraviti niti rentgen,niti ultrazvuk,danas sam se vratila sa fak.jer rtg ne radi,a situacija nije nimalo bezazlena.Juče je tretiran kod veterinara,sa kateterom niko nije ni pokušao,čak ni danas,a radni je dan,tako da nam je preostalo da preživimo još jednu noć...................
:(
Nadam se da ćete preživjeti ovu noć i sutra pomoći mačku. Bio je prije rata na fakultetu veterinar expert za mačke, čudo od veterinara, nažalost poginuo je od snajpera 1994, nekoliko dana nakon što je posjetio moju macu. Zvao se Dragan, prezimena se nažalost ne sjećam. Ako nam je kriza za veterinare za cuke, za mace je super kriza.

Mi ćemo, mislim, noćas spavati. Paz je izgleda spašena. Ima apetit, hoće da skače i trči, hoće da se tuče :lol: na ulici , još uvijek ne smijem dva puta napisati, ali mislim da je prva kriza prošla.
Ovo pišem prevashodno što želim da vam se svima zahvalim na dobrim vibracijama koje ste nam dali, jer znam da svi ovdje razumijete koliko to znači i kako znači kad je nekome stalo do vašeg člana obitelji.
Dakle, za nekoliko dana ćemo postaviti sliku, :dance: da vas ne nabrajam sad sve pojedinačno, hvala vam svima. Čika dokrotu smo se već zahvalili usmeno :)

Alica
Posts: 305
Joined: 20/03/2007 09:01
Location: Sarajevo

#584 Re: Preporucite veterinara

Post by Alica » 16/10/2012 08:26

KatarinaKosaca wrote: Mi ćemo, mislim, noćas spavati. Paz je izgleda spašena. Ima apetit, hoće da skače i trči, hoće da se tuče :lol: na ulici , još uvijek ne smijem dva puta napisati, ali mislim da je prva kriza prošla.
Ovo pišem prevashodno što želim da vam se svima zahvalim na dobrim vibracijama koje ste nam dali, jer znam da svi ovdje razumijete koliko to znači i kako znači kad je nekome stalo do vašeg člana obitelji.
Dakle, za nekoliko dana ćemo postaviti sliku, :dance: da vas ne nabrajam sad sve pojedinačno, hvala vam svima. Čika dokrotu smo se već zahvalili usmeno :)

Jutro :) PA ti si meni dan popravila sa ovom vijescu :) DIVNOOOOOO
Nadams e uskoro i susretu i ugodnom druzenju :) :thumbup:

User avatar
Pasiflora
Posts: 3838
Joined: 30/03/2007 20:41
Location: Bolje bi bilo da je malo dalje

#585 Re: Preporucite veterinara

Post by Pasiflora » 16/10/2012 11:40

KatarinaKosaca wrote: Paz je izgleda spašena. Ima apetit, hoće da skače i trči, hoće da se tuče :lol: na ulici , još uvijek ne smijem dva puta napisati, ali mislim da je prva kriza prošla.
Super, drago mi je zbog vas :-D
Cuvajte se :-)

User avatar
terra_incognita
Posts: 1913
Joined: 08/10/2007 11:43
Location: Terra Incognita

#586 Re: Preporucite veterinara

Post by terra_incognita » 16/10/2012 23:03

želim jednog malog psića sa ulice odvesti na veterinu zbog krpelja.
Zadnjih dana je tako usporen i ne jede, kad danas vidim ogromnog krpelja, velicine dva graska.

Sad, interesuje me do koliko sati mogu doci s njim, obzirom da to moram poslije posla a ne mogu cekati vikend, baš ne izgleda dobro :S

POMOOOĆĆĆĆĆ

globosa
Posts: 153
Joined: 17/10/2010 20:28

#587 Re: Preporucite veterinara

Post by globosa » 16/10/2012 23:21

terra_incognita wrote:želim jednog malog psića sa ulice odvesti na veterinu zbog krpelja.
Zadnjih dana je tako usporen i ne jede, kad danas vidim ogromnog krpelja, velicine dva graska.

Sad, interesuje me do koliko sati mogu doci s njim, obzirom da to moram poslije posla a ne mogu cekati vikend, baš ne izgleda dobro :S

POMOOOĆĆĆĆĆ
vetrinarska st. stup radi do 19h
ako tada već ne bude kasno

privatni veterinari uvijek
imaš brojeve na forumu

User avatar
terra_incognita
Posts: 1913
Joined: 08/10/2007 11:43
Location: Terra Incognita

#588 Re: Preporucite veterinara

Post by terra_incognita » 17/10/2012 06:47

hvala, stup odgovara i radno vrijeme takođe :)

Alica
Posts: 305
Joined: 20/03/2007 09:01
Location: Sarajevo

#589 Re: Preporucite veterinara

Post by Alica » 17/10/2012 08:14

terra_incognita wrote:hvala, stup odgovara i radno vrijeme takođe :)
Hej, sta je sa cukicom????

User avatar
KatarinaKosaca
Posts: 19670
Joined: 30/08/2008 17:28
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#590 Re: Preporucite veterinara

Post by KatarinaKosaca » 31/10/2012 15:59

Poslije teške bolesti koja napade mog psa :sad: , i sretnog ishoda :) , mogu preporučiti veterinara Izeta Kulenovića. Jako savjesno je pristupio lječenju, borio se, i izlječena je...
U svemu nije ni bio gramežljiv, a mogao je tražiti puno više , dali bismo mu za Paz i zadnju paru... dakle zaista super veterinar za pse..
Naravno, zahvaljujući ovom forumu i ovoj temi sam došla do njega. i moja vječita zahvalnost onima koji su nam ga preporučili. Paz je opet vesela i sa nama.. Bilo je nekoliko paklenih dana, tuge, očaja i straha..

User avatar
pakica_
Posts: 6137
Joined: 22/08/2011 17:23
Location: rajvoSa

#591 Re: Preporucite veterinara

Post by pakica_ » 31/10/2012 18:21

KatarinaKosaca wrote:Poslije teške bolesti koja napade mog psa :sad: , i sretnog ishoda :) , mogu preporučiti veterinara Izeta Kulenovića. Jako savjesno je pristupio lječenju, borio se, i izlječena je...
U svemu nije ni bio gramežljiv, a mogao je tražiti puno više , dali bismo mu za Paz i zadnju paru... dakle zaista super veterinar za pse..
Naravno, zahvaljujući ovom forumu i ovoj temi sam došla do njega. i moja vječita zahvalnost onima koji su nam ga preporučili. Paz je opet vesela i sa nama.. Bilo je nekoliko paklenih dana, tuge, očaja i straha..
nek' je moja cupavica bolje, ljubi je majka!! a i izet nek' je ziv i zdrav jer joj je pomogao! od sad vazda flasu sirceta nosajte u djepu kad idete u divljinu, zlu ne trebalo :D
glupi krpelji :x :x

User avatar
Phia
Posts: 1439
Joined: 01/12/2006 00:33
Location: Sarajevo
Contact:

#592 Re: Preporucite veterinara

Post by Phia » 12/11/2012 13:20

Zna li neko koja je aktuelna cijena za vakcinaciju i cipiranje macke? Prva vakc, bjesnilo i cip znaci?

User avatar
Cholina_Lokica
Posts: 11105
Joined: 20/10/2008 23:16
Location: ...

#593 Re: Preporucite veterinara

Post by Cholina_Lokica » 12/11/2012 13:46

Phia wrote:Zna li neko koja je aktuelna cijena za vakcinaciju i cipiranje macke? Prva vakc, bjesnilo i cip znaci?
Koliko sam cula i dalje nema vakcina za mace :roll: Elem treba provjeriti, posto ja bas i nemam mace nego od raje sam to cula

User avatar
sarajevoooo
Posts: 29
Joined: 10/01/2013 09:45

#594 Re: Preporucite veterinara

Post by sarajevoooo » 12/01/2013 20:35

jel moze neko meni u inboks da posalje broj od nekog dobrog veterinara koji dolazi kuci na podruciju sarajeva ?

User avatar
sarajevoooo
Posts: 29
Joined: 10/01/2013 09:45

#595 Re: Preporucite veterinara

Post by sarajevoooo » 12/01/2013 20:39

ja svog psa vodim na stup i tamo je katastrofa vjerujte PLATIM 35 KM INEKCIJU doktor da psu i neda mi nikakav racun DA SAM PLATIOOO preskupi su i neljubazni sta god pitas ODERU TE ........ili preporuce DA U NJIHOVOJ APOTECI SASVIM SLUCAJNO KUPIS NAJSKPLJI LIJEK ....ne idite tamo

User avatar
BadSanta
Posts: 366
Joined: 30/11/2011 22:43
Location: Sarajevo

#596 Re: Preporucite veterinara

Post by BadSanta » 15/01/2013 20:48

Možete li mi preporučiti neku veterinasku ambulantu na Ilidži ili bar što bliže njoj. Hvala

zvrk
Posts: 1710
Joined: 19/08/2008 13:00

#597 Re: Preporucite veterinara

Post by zvrk » 16/01/2013 10:43

hadzici
i privatna ambulanta vetlife u aerodromskom naselju
i stup -javna ambulanta

a za rad svakog od njih - procitajte

jedino bih u hadzice otisla ako nije neophodna specijalna oprema

User avatar
Phia
Posts: 1439
Joined: 01/12/2006 00:33
Location: Sarajevo
Contact:

#598 Re: Preporucite veterinara

Post by Phia » 26/01/2013 05:37

BadSanta wrote:Možete li mi preporučiti neku veterinasku ambulantu na Ilidži ili bar što bliže njoj. Hvala
Mozes i zovnuti nekog od ovih veterinara da ti dodju kuci.

Havana-princess
Posts: 1
Joined: 29/01/2013 01:07

#599 Re: Preporucite veterinara

Post by Havana-princess » 29/01/2013 22:19

... Svega se ja na ovom forumu nacitah....
Ne mogu da shvatim kako neki ljudi mogu ruzno pisati o veterinaru Harisu Custovicu?!
Naime,kada je mog psa udarilo auto, i kada sam donijela rtg snimak na pregled, gdja Filipovic Selma je htjela da joj izreze zglob...ili kako ona kaze ocisti i pas nikad ne bi normalno mogao hodati... tada sam u panici pobjegla sa fakuteta,jer nisam ni slutila da ce mi neko reci:Ostavi je sad je kasno da je radim, pa cu sutra kad dodjem na posao" a kada sam pitala sta cete raditi,gđa je odg da ce da reze zglob, a kad sam pitala da li ce normalno hodat gđa je rekla hlano da nece... radilo se o povredi preloma glave butne kosti ili lat.femus... Tada sam shvatila da su na veteriarskm fakultetu tipicni mesari...
kada sam otisla kod Cutovica,covjek mi je rekao da ce dati sve od sebe da moja havana normalno hoda... i kad sam ga pitala da li ce rezati zglob covek se zgrozio i rekao da je to zadnja solucija. Moja havana danas trci kao da nikada nije imala povredu a ne opeaciju i to samo zahvaljujuci harisu custovicu! razni ljudi su pametovali i preporucivali mi neke takozvane veterinare koji uopste nisu hirurzi... ja sam vjerovala samo harisu i nisam se pokajala jer danas imam normalnog psa....
...a da vam ne nabrajam ostale veterinare poput krasnog kojem je dobar dan 17KM a dovidjenja 23KM,plus ako zelite pregled ili neku uslugu. :x ili npr. da na veterinarskom fakultetu rtg nije radio mjesec dana...i sl gluposti
gospodo, Harisa Custovica nazovite vikendom,kasno rano uvijek je dostupan i uvijek ce doci ako moze za razliku od pojedinaca...

User avatar
pakica_
Posts: 6137
Joined: 22/08/2011 17:23
Location: rajvoSa

#600 Re: Preporucite veterinara

Post by pakica_ » 29/01/2013 22:32

custa, ruke ti se pozlatile i zivio ti nama 100 godina.. kome se ne svidja, nek' mu ne ide :D meni je 'vaki :thumbup:

Post Reply