Imamo hadžiju u klubu. A safataćemo i popa ili fratra. Ideja je predobra!scooterista wrote:Po svijetu, a i u susjednoj Hrvatskoj, uobičajena su bogosluženja i mise za motoriste, često i multikonfesionalna pa se tu nađe i katolički i protestantski sveštenik i rabin, najčešće i sami bajkeri. Ja znam da se pisalo da i kod nas u Bosni ima neki imam koji vozi motor, čini mi se Bihać ili tamo negdje drugo po Bosanskoj krajini, a i da u Hercegovini ima isto neki franjevac.Ramzess Veliki wrote:Mi smo sinoć razgovarali o ovoj inicijativi i naše mišljenje je da na leđima svi imamo natpis "UBIJATE NAS !!!".
Za pripremu će nam trebati dvije sedmice, ako hoćemo da ovo ima jak odjek. Sa svoje strane dićemo sve naše klubove, neka akcija počne u svakom gradu u isto vrijeme. Facebook je čudo za to.
Eh sad, ako će se već vako nešto organizovati, ako su vam poznati ovi "božiji ljudi" na motorima (i pravoslavni pop i rabin ako ima), a i neki drugi, da se i njih pozove, pa prouči Fatiha, učini dova za nas ŽIVE da nas manje nesreća strefi, izgovore molitve. Bogme, sa ovakim vozačima auta, Božija nam je pomoć dobro potrebna, a i ja nikad ne krećem bez Bismille