Moderator: _BataZiv_0809
Prati rusku ligu.
Nisam bas pojela al da sam pila cveklu i mrkvu jesam bogapitaj koliko hektolitara
drug_profi wrote: ↑13/05/2022 09:37 Naravno niko od sigurnosnih agencija ne zna zasto se gomila bogatih rusa vrzma po Sarajevu.
jedva ćekam da idem gledat,ja zivim za strit rejs
Evo bas o ovome hocu pisati. Ne samo da me nervira nego mi nikako nije jasno kako im nije mrsko da se vuku ko puzevi, ko crkotine, prebijene macketine. Jutros od Rudanke do autoputa u Kladarima on vozi 60, skoro cijelom dionicom je 80 ogranicenje. Znaci fino mozes 90. Cesta je odlicna. Stalno ima saobracaja iz suprotnog smjera i ne mozes ga preteci. A on lagano, orilo gorilo. Ne zurim ni ja nigdje, muz se i ne nervira, valjda godine treniranja, ali meni doslo da izgrizem sjediste, pojede me srklet. Dakle, sporaci, ako vas ima, kako vam nije mrsko tako sporo voziti?Throttle wrote: ↑08/05/2022 11:15 Sinoc od Ljubljane do Rudanke normalno vozio, bez nerviranja. Kad sam stigao kolonu na M17 pocelo nerviranje. Na ogranicenjima 70-80 ljudi voze 50. Razlog, pada kisa. U Topcic polju prosli radove, neko na celu kolone vozi 27. I, normalno, pola kolone u lijevu traku odmah, pizdarija na cesti![]()
Koliko sam upratio, najcesci sporaci u saobracaju su naravno neki pocetnici(sto donekle i razumijem), provjerivaci insta/fb.....story-ja i slicno, i oni koji su na zalasku svoje zivotne karijere (75+ godina).komsinica_s_drugog wrote: ↑13/05/2022 12:40
Evo bas o ovome hocu pisati. Ne samo da me nervira nego mi nikako nije jasno kako im nije mrsko da se vuku ko puzevi, ko crkotine, prebijene macketine. Jutros od Rudanke do autoputa u Kladarima on vozi 60, skoro cijelom dionicom je 80 ogranicenje. Znaci fino mozes 90. Cesta je odlicna. Stalno ima saobracaja iz suprotnog smjera i ne mozes ga preteci. A on lagano, orilo gorilo. Ne zurim ni ja nigdje, muz se i ne nervira, valjda godine treniranja, ali meni doslo da izgrizem sjediste, pojede me srklet. Dakle, sporaci, ako vas ima, kako vam nije mrsko tako sporo voziti?
Nikakva kisa, suho, vedro, idealni uslovi za voznju.
I ja sam s P pazila. Moras voziti 10 ispod ogranicenja, pa sam vise vozila samo tamo gdje bas dobro znam teren i da nema policije. Al ovo ostalo nije normalnozdruzdjo wrote: ↑13/05/2022 12:57Koliko sam upratio, najcesci sporaci u saobracaju su naravno neki pocetnici(sto donekle i razumijem), provjerivaci insta/fb.....story-ja i slicno, i oni koji su na zalasku svoje zivotne karijere (75+ godina).komsinica_s_drugog wrote: ↑13/05/2022 12:40
Evo bas o ovome hocu pisati. Ne samo da me nervira nego mi nikako nije jasno kako im nije mrsko da se vuku ko puzevi, ko crkotine, prebijene macketine. Jutros od Rudanke do autoputa u Kladarima on vozi 60, skoro cijelom dionicom je 80 ogranicenje. Znaci fino mozes 90. Cesta je odlicna. Stalno ima saobracaja iz suprotnog smjera i ne mozes ga preteci. A on lagano, orilo gorilo. Ne zurim ni ja nigdje, muz se i ne nervira, valjda godine treniranja, ali meni doslo da izgrizem sjediste, pojede me srklet. Dakle, sporaci, ako vas ima, kako vam nije mrsko tako sporo voziti?
Nikakva kisa, suho, vedro, idealni uslovi za voznju.
Bude tu sporadicno i nekih koji onako "utackaju" po malo.
Na odredjenim katoegorijama puta. Ne na svim.
Realno, i jeste glupost. Zašto početniku ograničavati brzinu 10 ispod? Zar ne bi bilo bolje da ga auto škola nauči da vozi po ograničenju? Neki dan vozim iza auto škole. Bukvalno sam morao voziti u prvoj brzini, tek nekad kasnije sam uspio ubaciti u drugu.EFD22 wrote: ↑13/05/2022 21:36 Ja sam sa P vozio kao i kasnije bez P, isto. 5-10 iznad ograničenja, gdje sam mogao naravno. Činjenica je da je bilo osjetno manje vozila tad na cesti.
Čak sam najmanje 6 puta dobio kaznu za prebrzu vožnju i svaki put sam tretiran kao i bez P, npr. za vožnju od 71 km/h na mjestu gdje je ograničenje 60 km/h dobio bih kaznu za prekoračenje od 11 km/h a ne od 21 km/h…
Najmanje tri puta kamera, ostalo sve zaustavljanje sa ručnim radarom. Nikad niko nije potegnuo to niže ograničenje za P.
A realno, to je strašna glupost.
I neko potencijalno treba kupovati drugo auto da bi mogao voziti nakon sto polozi?zdruzdjo wrote: ↑14/05/2022 10:05 Ogranicavanja brzine vozacima sa P je jedna veeeeeelika glupost. Kontraproduktivno je iz razloga koje spominjemo. Sporaćenje i pravljenje nepotrebne guzve na cesti.
Najpametnije ogranicenje koje bi trebalo uvesti svim P vozacima je ogranicenje na vlasnistvo i voznju auta sa preko xy konjskih snaga kroz neki period.
Znaci neko je polozio prije deset dana i babo mu kupi(ili on sam) npr bmw-a sa 200 konskih snaga i zadnjom vucom. Jedan pocetnik nema sanse da zna kako vladati autom koje ima veliku snagu. E to su potencijalne ubice na cesti. Da ne pricamo kad polozi nekad oko septembra i sjedne u neko tako jako auto i dodje zima i snijeg...
Ogranici.mu voznju auta preko npr 60ks na nekih godinu dvije dok ne stekne malo iskustva u saobracaju i voznji.
Sva ostala ogranicenja nad vozacima sa P su kontraproduktivna.