Moderators: Bobi, _BataZiv_0809
Vjeruj mi da sam bas bijesan na njih,i odavno kontam kako da se utice na njih..aveos wrote:Da, bas citam,,,mi cemo talasatjuzna_strana wrote:Imamo li kakvih informacija o smanjenju cijena ?
U Hrvatskoj benzin od ponoci ide dole nekih 30 lipa,mislim da je to oko 8 feninga..
Nasi lihvari sute,ne talasaju.. Mediji takodje..
HOCEMO I MI POJEFTINJENJE!!!!!![]()
U HR je benzin u zadnja dva pojeftinjenja isao dole oko 18 feninga,kod nas je jos uvijek 5 feninga.Znaci i kad bi sad spustili 10 feninga,opet bi imali manje pojeftinjenje nego u HR.juzna_strana wrote:Imamo li kakvih informacija o smanjenju cijena ?
U Hrvatskoj benzin od ponoci ide dole nekih 30 lipa,mislim da je to oko 8 feninga..
Nasi lihvari sute,ne talasaju.. Mediji takodje..
Zaboravljaš da i država uzima dobar dio tog kolača od MPC cijene.Qler wrote:Svaki put se sjetim one dug zivot i tesku bolest. Nazalost ne mozemo im nista, drzava nece da stane u kraj monopolu i lopovluku, a mi smo primorani da sipamo gorivo. Jedino da se zapali par benzinskih, pa da vide da je i nama vise prekipilo. Da im potrosimo te zalihe...
Kakva kombinacija,naftni lihvari i budzetlijeshlauf wrote:Zaboravljaš da i država uzima dobar dio tog kolača od MPC cijene.Qler wrote:Svaki put se sjetim one dug zivot i tesku bolest. Nazalost ne mozemo im nista, drzava nece da stane u kraj monopolu i lopovluku, a mi smo primorani da sipamo gorivo. Jedino da se zapali par benzinskih, pa da vide da je i nama vise prekipilo. Da im potrosimo te zalihe...
Aleeeee aleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
Danas u RS-u, u Lukavici na Mandicu 2,42 dizel ako se ne varam..juzna_strana wrote:Kakva kombinacija,naftni lihvari i budzetlijeshlauf wrote:Zaboravljaš da i država uzima dobar dio tog kolača od MPC cijene.Qler wrote:Svaki put se sjetim one dug zivot i tesku bolest. Nazalost ne mozemo im nista, drzava nece da stane u kraj monopolu i lopovluku, a mi smo primorani da sipamo gorivo. Jedino da se zapali par benzinskih, pa da vide da je i nama vise prekipilo. Da im potrosimo te zalihe...
Aleeeee aleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
A gorivo u zadnjih 6 mjeseci na najnizem nivouWind wrote:ma i ja ne mogu da vjerujem.....citavih 5 feninga....
na Selex pumpi gorivo 2.60 i 2.50![]()
Hifa 2.45 Disel
Nije samo vama(nama) svugdje je u svijetu tako, a naravno oni imaju nekakva opravdanja za to :Smotorola01 wrote:A gorivo u zadnjih 6 mjeseci na najnizem nivouWind wrote:ma i ja ne mogu da vjerujem.....citavih 5 feninga....
na Selex pumpi gorivo 2.60 i 2.50![]()
Hifa 2.45 Disel,a kod nas cijene goriva vise nego kad je barel u doba krize bio 147 dolara.Aferim stoko na vlasti,Lagumdzija,Komsic i ostala stoko...
Pumpadzije nas zavrcu na tom zaokruzenju, jer ono uopste nije potrebno kod roba u tečnom stanju koje nisu pakovane u ambalazu. Ono sto trebaju zaokruziti jeste cjelokupni racun.motorola01 wrote:Gdje nadjose ona dva feninga kad cijene idu na okruglo 5 ili 10 feninga???
Sve je to uredu,ali kako dodjose do ta dva feninga kad je trenutno po zakonu(oni odredili) formiranje cijena na 5 ili 10 feninga.Zato pitam otkud sad ta 2 feninga?Krsi zakon i nista vise...Dok ne poleti koja pumpa u zrak,oni ce raditi ovo sto rade...metronom wrote:Pumpadzije nas zavrcu na tom zaokruzenju, jer ono uopste nije potrebno kod roba u tečnom stanju koje nisu pakovane u ambalazu. Ono sto trebaju zaokruziti jeste cjelokupni racun.motorola01 wrote:Gdje nadjose ona dva feninga kad cijene idu na okruglo 5 ili 10 feninga???
Zamislite sad situacije da skontaju da od sad gorivo prodaju u decilitrima i onda zaokruze cijene na 5 pf...
Kako otkud mi kad formiraju cijene ima i godina dana na 5 i 10 feninga..On tebi ne kaze eto cijena bi trebala biti 2,53,ali cmeo mi zaokruziti na 2,55,nego jednostavno kaze cijena ide dole/gore 5 feninga i kraj price.A sad odjednom kad treba cijena ici puno vise od tih 5 feninga dole,sad odjednom izbace cijenu 2,42 i slicno.Kako sad moze,a prije nije moglo?!To sma neki dan vidio na Caginoj pumpi u Lasvi.Cijena BMB95 2,42drndalo wrote:Otkud ti ta prica sa zaokruzivanjem ? Ovo sto su radili sa zaokrucivanjem po litri na .05 je lopovluk, u pravu je @metronom... Ako pumpa dize cijenu, sa npr. 2.55 za odredjen procenat, pa bi cijena treba biti 2.63, onda to nije 2.65 (onda je to povecanje za >% od odobrenog), jer se gorivo kupuje i na npr. 34.73 litra, pa je konacna cijena 34.73 x 2.63 = 91.34, pa se ta cijena za cash placanje treba zaokruziti na 91.35 jer drugaciji apoeni ne postoje, a za placanje karticom na POS-u, ta cijena treba da bude 91.34 i zdravo...
Black swan wrote:e za ovakve stvari nam je potreban jedan staljin
2-3 glave kad se zakotrljaju ubuduće će paziti![]()
![]()
![]()
Bice onda da je to opet neki "izum" u Kantonu Sarajevo... Za sisanje ovaca...motorola01 wrote:Kako otkud mi kad formiraju cijene ima i godina dana na 5 i 10 feninga..On tebi ne kaze eto cijena bi trebala biti 2,53,ali cmeo mi zaokruziti na 2,55,nego jednostavno kaze cijena ide dole/gore 5 feninga i kraj price.A sad odjednom kad treba cijena ici puno vise od tih 5 feninga dole,sad odjednom izbace cijenu 2,42 i slicno.Kako sad moze,a prije nije moglo?!To sma neki dan vidio na Caginoj pumpi u Lasvi.Cijena BMB95 2,42drndalo wrote:Otkud ti ta prica sa zaokruzivanjem ? Ovo sto su radili sa zaokrucivanjem po litri na .05 je lopovluk, u pravu je @metronom... Ako pumpa dize cijenu, sa npr. 2.55 za odredjen procenat, pa bi cijena treba biti 2.63, onda to nije 2.65 (onda je to povecanje za >% od odobrenog), jer se gorivo kupuje i na npr. 34.73 litra, pa je konacna cijena 34.73 x 2.63 = 91.34, pa se ta cijena za cash placanje treba zaokruziti na 91.35 jer drugaciji apoeni ne postoje, a za placanje karticom na POS-u, ta cijena treba da bude 91.34 i zdravo...