Audi A6 iskustva
Moderators: Bobi, _BataZiv_0809
#1 Audi A6 iskustva
Kakva su iskustva sa ovim autom(druge generacije posle facelifta-2002-2003. godina)?Vidim da su im cijene polovnih nize nego za A4 istog godista?Kakvi su 2.5 TDI motori ?
#2 Re: Audi A6 iskustva
prezvakano nekoliko puta ali ne mogu da nadjem temu, mozda se tebi posreci.
#3 Re: Audi A6 iskustva
Pa da sam mogao naci nebi pravio novu temu!Ako vec znas nesto o tome nebi bilo lose da nesto konkretno napises! 

#4 Re: Audi A6 iskustva
Taj 2.5 TDI nije bio bas pouzdan. Ako se ne varam imao je problema sa bregastom. Ali modeli 2002-2003 god bi trebalo da su izliječeni.
U svakom slucaju mislim da je isplativije ici na 1.9 TDI sa 130 KS, koji su laksi za odrzavanje, malo skuplji od 2.5 što nesto i govori.
U svakom slucaju mislim da je isplativije ici na 1.9 TDI sa 130 KS, koji su laksi za odrzavanje, malo skuplji od 2.5 što nesto i govori.
#5 Re: Audi A6 iskustva
Problemi sa hidropodizacima, rastrosni, onaj sa 180ks trosi kao i benzinac. Ako je sa 180ks mozda cak jeftinije porodjes sa 3.0V6 s obzirom da je dizel skuplji
Komplikovan razvod, preopterecen zupcasti remen, a dok ga zamjenis mozes kupiti i nov motor (zezam se, ali tu je negdje)
.
Uglavnom, dalekoooooooooooooooooo bolja opcija 1.9 tdi sa 130ks i 310nm!!!!

Komplikovan razvod, preopterecen zupcasti remen, a dok ga zamjenis mozes kupiti i nov motor (zezam se, ali tu je negdje)

Uglavnom, dalekoooooooooooooooooo bolja opcija 1.9 tdi sa 130ks i 310nm!!!!
Last edited by jefferson on 16/10/2011 22:22, edited 1 time in total.
- kreso_atac
#6 Re: Audi A6 iskustva
ne znam mnogo, ali ono što znam iz ličnog iskustva je da je trap relativno osjetljiv na loše puteve i dijelovi za trap su dosta skupi (jer i samo auto je iz više srednje klase) - jedno rame oko 200 €. Drugi problem je bosch pumpa, i rijetki su na kojima ona nije "crkla", prije ili kasnije. Popravka je oko 700-900€.
#7 Re: Audi A6 iskustva
Probaj izbjeci 2,5 tdi ( taj motor se cesto zove dijabeticar ili seceras) probaj sam shvatiti sto

elem mislim da je pametnije uzeti 1,9tdi ili probat novijeg malo a4

elem mislim da je pametnije uzeti 1,9tdi ili probat novijeg malo a4