Pa H benzin, vidiš da je pitao iznad

Moderators: Bobi, _BataZiv_0809
zar i ti sine brute
bobinom, sori
Tako ti je to kad ne koristiš domaću širokorasprostranjenu riječ cindšpula ....drug_profi wrote: ↑04/02/2020 09:32bobinom, sori
navuku te jalijasi na grijeh
Hvala ti na informacijama. Ne prelazim puno, ne mogu godišnje ni 10K prečći tako da ne znači litar manje ili više samo nema nekih problema. generalno taj 1.4 turbo mi se sviđa, samo što ih ima relativno malo.drug_profi wrote: ↑04/02/2020 13:22Astra J 1,4 turbo sve preporuke. Provjeren motor, maksimalno modernizovan, relativno stedljiv (ovisi od nacina voznje), dovoljno jak.
1,6 atmosferac sa 115 ks je također ok, ali ovaj manji turbak je bolji.
1,4 atmosferac ti ne bih savjetovao. Ipak premalo snage za masu automobila.
Imaš dosta Astri J 1.4 turbo novih koje se prodaju u Betaniji trenutno, pisali smo o tome ranije, ne sumnjam da se i polovnih može naći. Što kaže @drug_profi za 1.4 atmo to je relativno slab motor (uzimajući u obzir kilažu Astre J) jer ja imam taj motor u Astri K, ok je to i u većini slučajeva dovoljno, ali zafali turbina ako je više osoba unutra. A K je u prosjeku 150 kg lakša od J.forzaitalia wrote: ↑04/02/2020 13:53Hvala ti na informacijama. Ne prelazim puno, ne mogu godišnje ni 10K prečći tako da ne znači litar manje ili više samo nema nekih problema. generalno taj 1.4 turbo mi se sviđa, samo što ih ima relativno malo.drug_profi wrote: ↑04/02/2020 13:22Astra J 1,4 turbo sve preporuke. Provjeren motor, maksimalno modernizovan, relativno stedljiv (ovisi od nacina voznje), dovoljno jak.
Pa nije bas da ima svaki dan, ali cekaj malo na oglasima, pojave se i brzo odu ako valjaju.forzaitalia wrote: ↑04/02/2020 13:53Hvala ti na informacijama. Ne prelazim puno, ne mogu godišnje ni 10K prečći tako da ne znači litar manje ili više samo nema nekih problema. generalno taj 1.4 turbo mi se sviđa, samo što ih ima relativno malo.drug_profi wrote: ↑04/02/2020 13:22Astra J 1,4 turbo sve preporuke. Provjeren motor, maksimalno modernizovan, relativno stedljiv (ovisi od nacina voznje), dovoljno jak.
Koje je godiste? Ovo sto Amar kaze vrijedi samo za starije Astre J, zakljucno sa 2012. godinom. Od 2013 pa ovamo nema tih problema.mitarmitrakis wrote: ↑29/03/2020 11:54Pozdrav drugari. U procesu sam kupovine auta i u uži izbor mi je ušla Astra j 1.7 cdti 81kw karavan. Snaga mi ne igra ulogu jer nisam oštar na gasu. Ima li neko od vas ovakav primjerak i na šta bih trebao obratiti pažnju prilikom kupovine ove Astre?
2013 godište....evo jedne za primjerUmaX wrote: ↑29/03/2020 20:23Koje je godiste? Ovo sto Amar kaze vrijedi samo za starije Astre J, zakljucno sa 2012. godinom. Od 2013 pa ovamo nema tih problema.mitarmitrakis wrote: ↑29/03/2020 11:54Pozdrav drugari. U procesu sam kupovine auta i u uži izbor mi je ušla Astra j 1.7 cdti 81kw karavan. Snaga mi ne igra ulogu jer nisam oštar na gasu. Ima li neko od vas ovakav primjerak i na šta bih trebao obratiti pažnju prilikom kupovine ove Astre?
Onda nemas brige sto se mjenjaca tice. Jedino sto bi te moglo zezat je DPF. Ako auto budes koristio na kratkim relacijama, cesto ce ti se palit aktivna regeneracija. Mada, to se moze rec za bilo koji polovni dizel sa DPF-om, samo sto mislim da je to kod Astre J 1.7CDTI malo vise izrazeno. Za duze relacije nece bit problema.mitarmitrakis wrote: ↑29/03/2020 21:102013 godište....evo jedne za primjerUmaX wrote: ↑29/03/2020 20:23Koje je godiste? Ovo sto Amar kaze vrijedi samo za starije Astre J, zakljucno sa 2012. godinom. Od 2013 pa ovamo nema tih problema.mitarmitrakis wrote: ↑29/03/2020 11:54Pozdrav drugari. U procesu sam kupovine auta i u uži izbor mi je ušla Astra j 1.7 cdti 81kw karavan. Snaga mi ne igra ulogu jer nisam oštar na gasu. Ima li neko od vas ovakav primjerak i na šta bih trebao obratiti pažnju prilikom kupovine ove Astre?
OPEL ASTRA 2013. FACELIFT/LED SVJETLA/PARK. ASSIST (12.100 KM)
https://www.olx.ba/r/36957688/1096370
Vjerovatnoća da nije nigdje udaren je 5%. Ja nemam problem s tim da je dijelom farban ali mi je bitno da nije baš havarisan. Mislim da je to najlakše vudjeti kad se podigne na dizalicu da li se vide veća oštećenja. Šta mislite o autodna i sličnim sajtivima za provjere? Ima li to svrhe? Da li ovlašteni servisi opela vode evidenciju o popravkama limarije i da li se na taj način može nešto provjeriti?