Generalno, tih 6 litara u gradu zaboravi, to se nekad moglo izvući na SDI i starim TDI, računaj min 8 litara, ako ne i više. Manje snage ne znači manja potrošnja jer će manji motor troštiti više po opterećenjem, a to je u gradu prilično čest slušaj, pogotovo kad je u pitanju veći auto.illbill wrote: ↑03/04/2021 10:17 Ma kakva snaga to mi je nebitno, porodicno auto koje ce se vozati po gradu, nista puno i pretjerano jer zivim u centru..manje vise sve mi je blizu...gledam sto ekonomicnije da prodjem, benzinac vise trosi, mada na nase cijene goriva dodje to tu negdje , valjda. Kontam gradske voznje oko 6 litara, otprilike ?
S druge strane, grad, spora vožnja ma malo obrtaja, stani-krenu su smrt za DPF, kat, kvačilo, a sve to kod dizela je puno skuplje za održavati.
Najoptimalnija stvar je uzeti papir i olovku, koliko košta dizel, koliko košta benzinac, cijena održavanja jednog (uz sve potencijalne probleme sa dizelom), cijena održavanja drugog, godišnja kilometraža i koliko ćeš morati preći kolometara i za koliko godina da ti se kupovina dizela isplati.
Bio sam u dilemi benzinac vs dizel, i bez obzira što je sve vuklo na dizel, matematika je svaki put pokazala da je, s obzirom na tehnologiju i održavanje savremenih dizela, benzinac iste snage isplativija varijanta.