A u gradskoj voznji se ne prelazi puno kilometara, tako da ce svaka guma trajati sto se tice sare i prije ce ostariti i izgubiti performanse nego se potrositi.
Ako mene pitas, moj izbor je uvijek Michelin, osim Energy Savera.

Moderators: Bobi, _BataZiv_0809
Pa jest gradska, ali nekad se zaputim na duže puteve, ali nije autoput, nego normala ceste, ograničenje 50-80 ugl. Ništa pretjerano. Tako da godišnje pređem 10.000-15.000km. Recimo relacije, iz Doboja pa do Broda, Tuzle, Zenice i sl. sve je to natenane. Dok bar jednom godišnje znam preći 2000km, ali neću uzimati gume za taj put od jednom godišnje. Sad, ADAC za bridgestone daje nekih 30.000km ukupno. To mi je onda 2-3 god max. Zato se i dvoumim.NediM17 wrote: ↑18/10/2020 22:10Rekao sam ti, Michelin se najmanje trosi, i najdruze zadrzava prvobitne performanse. Mozda je taj Bridgestone kao nov bolji od Michelina, ali za 2 ili 3 godine nece biti.
A u gradskoj voznji se ne prelazi puno kilometara, tako da ce svaka guma trajati sto se tice sare i prije ce ostariti i izgubiti performanse nego se potrositi.
Ako mene pitas, moj izbor je uvijek Michelin, osim Energy Savera.![]()
Jedino ako ih ne mislis nikako skidati, onda ce ti biti 3 godine. A ako imas jos i ljetni set, onda ce ti trajati 6.
Razmislio, vjerovatno iduće godine će budesemirsar wrote: ↑18/10/2020 13:05pa vid' nesto, ne znam kakav si sa prostorom, al' bi mog'o razmislit' i otom, ha ja... men' se jajca otegla do ispod koljena dok sam izniJo onije moje ljetne na alu felUgama na 6-i sprat... draze bi mi bilo da sam hi ostavio kod tebe da ne teglim jopet dogodine![]()
Bit cedrug_profi wrote: ↑18/10/2020 20:04Što ne'aš? 100 kvadrata, min. 200 setova guma po cvaju u sezoni 4000 samo za cuvanje plus su ti svi musterije za montazu. 8-10 milja da ti digne godisnji prihod najmanje.
ovdje uzimaju od 20 KM pa navise za cuvanje seta. Ti bi morao ponuditi jeftinije vjerovatno, ali uz reklamu napunio bi hotel stalnim musterijama za godinu.
20KMNaslovnica wrote: ↑18/10/2020 13:19Meni su gume trenutno u Djeemu.
Koliko je kod tebe demontaže ljetnih, montaža zimskih, balansiranje. Na istu felgu (čeličnu) jer nemam pričuvne.
Prodaj te sto imas i kupi sve 4 iste. Poyyy
Dok sam zivio dole,isti sam ti bio. Goni ih u P M.
u bosni ne moze biti problema, dodjes sa kakvim hoces gumama
Da sam odustao od BFG dijelomicno i kad sam vidio adresu Ravnogorska.