Dolazi zima - zimske gume
Moderators: Bobi, _BataZiv_0809
#5251 Re: Dolazi zima - zimske gume
jbg toliko i kosta...
- undefined007
#5252 Re: Dolazi zima - zimske gume
Vredestein snowtrack isto dobra guma 

- insomnia78
#5253 Re: Dolazi zima - zimske gume
'ta ce zima
E'o sad trenutno

E'o sad trenutno

#5254 Re: Dolazi zima - zimske gume
Nije da se opterecujem, samo sam spomenuo mozda za eu postoje neki.drugi standardi i sl, mozda se drugacije prave jer mnogi kazu da guma i nije nesto dok sam ja sto se tice prijanjanja zadovoljanWarashii wrote:Jbga.boky327 wrote:Ne znam da li sr sava iz eu razlikuje od ove sto se kod nas prodaje ali ja vec 2. zimu vozim na savi(made in germany) i poprilicno sam.zadovoljan voznim kakrakteristikama iako su sad na oko 4.5mm sare.
Ali zato bruje ko da vozim orgulje![]()
A stare samo 3 god.
Te proizvedene u Njemackoj su mozebit Eskimo HP, nemam pojma zasto se ljudi opterecuju s tim gdje su proizvedene, odjednom ako 195/65/15 nije iz Slovenije ne valja bolje da je tamo proizvedena. Ono sto ja znam S3 u toj dimenziji se radi u Poljskoj a HP u DE a S3+ XL u FR, to je politika GoodYear-a i to je tako.
Ja 195/65/15 S3 nisam ove godine vidio a da nije bili proizvedena u PL.
#5255 Re: Dolazi zima - zimske gume
ts850 205/50/r17 kupljene.. već su prešle 1000 km.. odlične.. led, snijeg, kiša, suho.. u svemu su fantastične... možda za nijansu bučnije od GY ali opet biće da sam im morao tražiti manu pa i to umislio..
subjektivno puno sam sigurniji sa conti nego prethodno sa gy...
subjektivno puno sam sigurniji sa conti nego prethodno sa gy...
#5257 Re: Dolazi zima - zimske gume
Mozda ne licno ti ali brdo raje da.boky327 wrote:Nije da se opterecujem, samo sam spomenuo mozda za eu postoje neki.drugi standardi i sl, mozda se drugacije prave jer mnogi kazu da guma i nije nesto dok sam ja sto se tice prijanjanja zadovoljanWarashii wrote:Jbga.boky327 wrote:Ne znam da li sr sava iz eu razlikuje od ove sto se kod nas prodaje ali ja vec 2. zimu vozim na savi(made in germany) i poprilicno sam.zadovoljan voznim kakrakteristikama iako su sad na oko 4.5mm sare.
Ali zato bruje ko da vozim orgulje![]()
A stare samo 3 god.
Te proizvedene u Njemackoj su mozebit Eskimo HP, nemam pojma zasto se ljudi opterecuju s tim gdje su proizvedene, odjednom ako 195/65/15 nije iz Slovenije ne valja bolje da je tamo proizvedena. Ono sto ja znam S3 u toj dimenziji se radi u Poljskoj a HP u DE a S3+ XL u FR, to je politika GoodYear-a i to je tako.
Ja 195/65/15 S3 nisam ove godine vidio a da nije bili proizvedena u PL.
-
#5258 Re: Dolazi zima - zimske gume
Nokian je napokon zvanicno stigao u BiH i toplo ih preporucijem,prije,njih sam imao conti ts850 i mogi reci da su istog ranga
#5259 Re: Dolazi zima - zimske gume
To si se registrovao samo da nam kazes kako je napokon Nokian stigao u BiH?Struja1921 wrote:Nokian je napokon zvanicno stigao u BiH i toplo ih preporucijem,prije,njih sam imao conti ts850 i mogi reci da su istog ranga
Koliko ja znam stigao je prije nekoliko mjeseci, a umjesto da trosis vrijeme ne registraciju mogli ste potrositi to vrijeme na placene oglase na Klixu.
#5260 Re: Dolazi zima - zimske gume
A gledaj ovo Jeff. Regostrovao se 5.oktobra 2012. a prvi post 10. januara 2016. Dobro nije zaboravio i sifru i nick.jefferson wrote:To si se registrovao samo da nam kazes kako je napokon Nokian stigao u BiH?Struja1921 wrote:Nokian je napokon zvanicno stigao u BiH i toplo ih preporucijem,prije,njih sam imao conti ts850 i mogi reci da su istog ranga
Koliko ja znam stigao je prije nekoliko mjeseci, a umjesto da trosis vrijeme ne registraciju mogli ste potrositi to vrijeme na placene oglase na Klixu.

Struja1921
- jao_situacije
#5261 Re: Dolazi zima - zimske gume
da li se iko susreo sa ovakvim lancima ili slučajno vozio sa njima
#5262 Re: Dolazi zima - zimske gume
Ne, ali procitao par misljenja, prvo nemaju dozvolu (ili bolje receno ne zadovoljavaju normu) ni nakon pet godina na trzistu (A,D,CH), ni u jednom "EU" testu nisu navedeni. (ne uzimaj me za rijec, jer je ovo sto sam na brzine preletio, pisano 2010-2013).jao_situacije wrote:da li se iko susreo sa ovakvim lancima ili slučajno vozio sa njima
[youtube]http:/[/youtube]
Oni koji su vozili pisu da nema trakcije. Ne ciste se sami kao obicni lanci (koji su djelimicno labavi).
Inace imas ovdje opsiran test.
http://extraspecialtreat.blogspot.ch/20 ... -fail.html
#5263 Re: Dolazi zima - zimske gume
Kakva je "Makbel Guma"? Nije valjda da Makbel ima svoju brand gumu? Vidjeh na nekom SUV-u sinoc.
#5264 Re: Dolazi zima - zimske gume
Vjerovatno protekt. Vidio sam ja i "Mujic".Entropio wrote:Kakva je "Makbel Guma"? Nije valjda da Makbel ima svoju brand gumu? Vidjeh na nekom SUV-u sinoc.
#5265 Re: Dolazi zima - zimske gume
Dobro opazanje, to je vec uspjeh.Optimist wrote:A gledaj ovo Jeff. Regostrovao se 5.oktobra 2012. a prvi post 10. januara 2016. Dobro nije zaboravio i sifru i nick.jefferson wrote:To si se registrovao samo da nam kazes kako je napokon Nokian stigao u BiH?Struja1921 wrote:Nokian je napokon zvanicno stigao u BiH i toplo ih preporucijem,prije,njih sam imao conti ts850 i mogi reci da su istog ranga
Struja1921
#5266 Re: Dolazi zima - zimske gume
Continental TS850
Mana : zuje preko 120km/h,koda JET kakv polijece

#5267 Re: Dolazi zima - zimske gume
Protekt. Od 45 km pa navise...Entropio wrote:Kakva je "Makbel Guma"? Nije valjda da Makbel ima svoju brand gumu? Vidjeh na nekom SUV-u sinoc.
#5268 Re: Dolazi zima - zimske gume
To reklamiraj ako je tako.amar1994 wrote:Continental TS850
- drug_profi
#5269 Re: Dolazi zima - zimske gume
Kad se brze vozi po mokroj cesti cuje se taj visoki ton, pretpostavljam da je rijec o vodi koja udara od unutrasnji blatobran, koju lamele ispumpavaju.jefferson wrote:To reklamiraj ako je tako.amar1994 wrote:Continental TS850
Po suhoj cesti nisu bucnije od drugih zimskih guma.
#5270 Re: Dolazi zima - zimske gume
Onda je to todrugi profil wrote:Kad se brze vozi po mokroj cesti cuje se taj visoki ton, pretpostavljam da je rijec o vodi koja udara od unutrasnji blatobran, koju lamele ispumpavaju.jefferson wrote:To reklamiraj ako je tako.amar1994 wrote:Continental TS850
Po suhoj cesti nisu bucnije od drugih zimskih guma.

#5271 Re: Dolazi zima - zimske gume
sabralo se ovih dana i leda i bljuzge, i dubljeg snijega i ciste ceste. i jahorine i vlasica i sarajevskih mahala.
sportiva cetvrtu sezonu fino pici...
sportiva cetvrtu sezonu fino pici...
-
#5272 Re: Dolazi zima - zimske gume
Ja nisam nista tako primijetio na TS850, a vozio sam i 150, mokro, kisa, suho... Moguce da je neka od njih defektna.
Sto se tice Nokiana, Nokian nije nikakva novost i bilo ga je kod nas kupiti i prije skoro 10 godina, mislim Anet auto, ili tako nesto, u sklopu Strojorada. Njihove gume su poprilicno skupe, i tad bile (ja mislio uzeti pa uzeo nesto drugo), a i sad su. Raja se lozi sto su proizvedene i testirane u Finskoj, ali jbg ovo nije Finska.
Gume su asicare po testovima projektovane da budu sto bolje po snijegu, pa tako na suhoj i mokroj podlozi zaostaju za top proizvodjacima, a pri tome nisu nista jeftinije.
Sto se tice Nokiana, Nokian nije nikakva novost i bilo ga je kod nas kupiti i prije skoro 10 godina, mislim Anet auto, ili tako nesto, u sklopu Strojorada. Njihove gume su poprilicno skupe, i tad bile (ja mislio uzeti pa uzeo nesto drugo), a i sad su. Raja se lozi sto su proizvedene i testirane u Finskoj, ali jbg ovo nije Finska.

#5273 Re: Dolazi zima - zimske gume
Ja sam kontao da uzmem ovdje Nokian Hakkapeliitta R2 jer mi trebaju gume za dubok snijeg i slicno. Bridgestone u 255/55 R18 dimenziji bio 156 dolara Nokian 302. E jbg, vala toliko bolje nisu.ado-šampion wrote:Ja nisam nista tako primijetio na TS850, a vozio sam i 150, mokro, kisa, suho... Moguce da je neka od njih defektna.
Sto se tice Nokiana, Nokian nije nikakva novost i bilo ga je kod nas kupiti i prije skoro 10 godina, mislim Anet auto, ili tako nesto, u sklopu Strojorada. Njihove gume su poprilicno skupe, i tad bile (ja mislio uzeti pa uzeo nesto drugo), a i sad su. Raja se lozi sto su proizvedene i testirane u Finskoj, ali jbg ovo nije Finska.Gume su asicare po testovima projektovane da budu sto bolje po snijegu, pa tako na suhoj i mokroj podlozi zaostaju za top proizvodjacima, a pri tome nisu nista jeftinije.
-
#5274 Re: Dolazi zima - zimske gume
I ovdje su poprilicno skupe, sad gledam 205 16 H dodje 183 marke, a TS 850 je 166. Cak i kad bi bilo 10% popusta na kes, opet dodje na isto.
- Black swan