Moderators: Bobi, _BataZiv_0809
Nema veze kondenz sa tim dali je vani +40 ili +30. Kondenz ima veze sa vlaznoscu vanjskog zraka.Evolution_IV wrote: ↑03/10/2020 22:22meni danas poludio auto,od klime lokva vode ispod i kaplje kondenz kod filtera kabine,nikad nije bila nista slicno ni na +40,ventilator isto vrtio a temp vode 87,koji mu je vrag,??
sve radi normalno i hladjenje i grijanje..
Kad klima prestane puhati hladno vrijeme je da se popravi...phillie wrote: ↑04/10/2020 08:10Kazu da je normalno kad ima kondenza. Problem je kad nema.
Inace, kako znam kad je vrijeme za punjenje klime? Kad nikako ne hladi ili...? Kad sam je tek napunio, mozda je trebalo pet minuta da puse kao iz frizidera. Jucer krenuo u Sa (iz Ze) i tek oko Visokog poce da hladi.
ama znam to ali odakle onoliko,na sve strane vodapreludezalude wrote: ↑04/10/2020 01:55Nema veze kondenz sa tim dali je vani +40 ili +30. Kondenz ima veze sa vlaznoscu vanjskog zraka.Evolution_IV wrote: ↑03/10/2020 22:22meni danas poludio auto,od klime lokva vode ispod i kaplje kondenz kod filtera kabine,nikad nije bila nista slicno ni na +40,ventilator isto vrtio a temp vode 87,koji mu je vrag,??
sve radi normalno i hladjenje i grijanje..
Da nije prenocio ispod oraha pa poludioEvolution_IV wrote: ↑04/10/2020 09:49ama znam to ali odakle onoliko,na sve strane vodapreludezalude wrote: ↑04/10/2020 01:55Nema veze kondenz sa tim dali je vani +40 ili +30. Kondenz ima veze sa vlaznoscu vanjskog zraka.Evolution_IV wrote: ↑03/10/2020 22:22meni danas poludio auto,od klime lokva vode ispod i kaplje kondenz kod filtera kabine,nikad nije bila nista slicno ni na +40,ventilator isto vrtio a temp vode 87,koji mu je vrag,??
sve radi normalno i hladjenje i grijanje..,mozda mi je sta upalo jer je bio auto pod drvecem dosta zadnju sedmicu pa ne odvodi dovoljno...
Pregledaj one dzepove oko brisaca. Tu zna da zacepi lisce pa se nakupi vode i ona ide kad ona hoce.Evolution_IV wrote: ↑04/10/2020 09:49ama znam to ali odakle onoliko,na sve strane vodapreludezalude wrote: ↑04/10/2020 01:55Nema veze kondenz sa tim dali je vani +40 ili +30. Kondenz ima veze sa vlaznoscu vanjskog zraka.Evolution_IV wrote: ↑03/10/2020 22:22meni danas poludio auto,od klime lokva vode ispod i kaplje kondenz kod filtera kabine,nikad nije bila nista slicno ni na +40,ventilator isto vrtio a temp vode 87,koji mu je vrag,??
sve radi normalno i hladjenje i grijanje..,mozda mi je sta upalo jer je bio auto pod drvecem dosta zadnju sedmicu pa ne odvodi dovoljno...
ma nek ide u pmHemel wrote: ↑04/10/2020 11:04Pregledaj one dzepove oko brisaca. Tu zna da zacepi lisce pa se nakupi vode i ona ide kad ona hoce.Evolution_IV wrote: ↑04/10/2020 09:49ama znam to ali odakle onoliko,na sve strane vodapreludezalude wrote: ↑04/10/2020 01:55
Nema veze kondenz sa tim dali je vani +40 ili +30. Kondenz ima veze sa vlaznoscu vanjskog zraka.,mozda mi je sta upalo jer je bio auto pod drvecem dosta zadnju sedmicu pa ne odvodi dovoljno...
![]()
ja sam na a klasi koristio sonax antimist sprej jer se nicim nije moglo sprijeciti da zamagle stakla
Tako sto nadjemo uzrok te vlage pa se njime pozabavimo.
Nema poseban uzrok vlage vec mi se auto zimi sporije zagrijava pa pokusavam da ne palim ventilaciju dok temperatura ne poraste a to je prvih 15-20 minuta, ali tada povecano magli.
Moras da pazis da ti se ne pregrije motor
To mi je nepoznat problem
pa jedino ako mu je ujeban termostat
Pobrko si lončiće. Ne kontaš zayebanciju.
Ako je Vw grupacija moguce je, potrebno je da zamijenis gumicu antene i naravno da je stegnes. A ako neces to hahaha zakajmaci ljepilom za sajbe