Pitamo Mehanicare ?
Moderators: Bobi, _BataZiv_0809
- Industrialyzer
#13901 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ne znam gdje se postavlja, znam da ima jedno crijevo koje se povezuje sa hladnjakom a drugo ne znam gdje ide
Edit: Izgleda da jeste to taj Dryer, ali kako se to zove na nasem? Gdje kupiti zamjenski?
Edit: Izgleda da jeste to taj Dryer, ali kako se to zove na nasem? Gdje kupiti zamjenski?
Last edited by Industrialyzer on 09/04/2018 18:01, edited 1 time in total.
#13902 Re: Pitamo Mehanicare ?
Skini koji teg i ne brinisivi911 wrote:Bogami je imalo veze balansiranje guma sa ovim što mi se treslo auto, stavio ljetne gume, balansirane, sad klizi ne trese. Jedino me strah što sad i ne primjetim kad idem 140

#13903 Re: Pitamo Mehanicare ?
https://omoto.pl/de/przewod-klimatyzacj ... 94944.htmlIndustrialyzer wrote:Ne znam gdje se postavlja, znam da ima jedno crijevo koje se povezuje sa hladnjakom a drugo ne znam gdje ide
eto nije skup
za starije fiate/lancije
u većim sistemima je prihvat gasa/isušivač, auto klime nisam čačkao

#13904 Re: Pitamo Mehanicare ?
Benzinac 1.2
Muka sa prvim paljenjem
Zatrza i ugasi se..tako jedno 3x dok ne sastavi kako treba i onda pali na pola kljuca..
Akumulator nije..nov je
Bobina nije..stavljali novu i isti problem
Pumpa goriva je bila riknula ima koji mjesec..zamjenjena..al od tad zuji ko luda..
Dijagnoza?
Muka sa prvim paljenjem
Zatrza i ugasi se..tako jedno 3x dok ne sastavi kako treba i onda pali na pola kljuca..
Akumulator nije..nov je
Pumpa goriva je bila riknula ima koji mjesec..zamjenjena..al od tad zuji ko luda..
Dijagnoza?
- bitanga_sa_otesa
#13905 Re: Pitamo Mehanicare ?
mogla bi bit pumpa,izmjeri pritisak goriva
#13906 Re: Pitamo Mehanicare ?
Vidi i senzor temperature...
- Maraschino
#13907 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ocisti malo karburator.kokuz_sa wrote:Benzinac 1.2
Muka sa prvim paljenjem
Akumulator nije..nov je
Dijagnoza?
-
#13908 Re: Pitamo Mehanicare ?
Pozdrav ljudi, moze li mi neko objasniti zasto mi se nekad kod auta desava kad upalim (obicno ga drzim u prvoj brzini dok je u garazi) izbacim u ler pustim da malo odradi i onda ubacim u prvu i hocu da krenem polako ali on nece oko 1 sekundu kao da je rucna povucena, cuje se kao da malo lupne, i onda krene. mozda su diskovi ne znam, ali je auto nov, sad ce godina dana kako ga vozim. Uglavnom to mi se desavalo 2 puta zimi i 3 puta sad kad je malo toplije vrijeme, i danas kad sam ga oprao u autopraoni, pa uvecer ga htio voziti. Auto je KIA pro ceed 2016 godiste 1.6 gdi benzin. Hvala vam unaprijed.
#13909 Re: Pitamo Mehanicare ?
Mokri diskovi pa zalijepe?
#13910 Re: Pitamo Mehanicare ?
Korodira disk kad je mokro i zalijepe plocice.. Samo gas i ne brini..
-
#13911 Re: Pitamo Mehanicare ?
Pa primjetio sam da je pocelo malo smedje se nakupljati kod diska, ali ne znam zasto se to "blokiranje" desava i kad su vise temperature, kad nije mokro. Moze li biti da kad ugasim auto i stanem na kocnicu i kvacilo pa ubacim u prvu brzinu, da ostane disk malo pritisnut ili nesto drugo da ostane zablokirano?
#13912 Re: Pitamo Mehanicare ?
Disk je jako glatka metalna povrsina i kao takav idealan da se na njemu za tren stvori korozija. Zazor izmedju diska i plocice je mali, i kada se stvori ta korozija onda zalijepe disk i plocica, i desi ti se to sto se desi. Meni se na starom Cee'du bukvalno odvalio komad plocice zbog toga. Zna mi se desiti i na novom Cee'du da zalijepe. Na Suzukiju bas rijetko, ako je bila neka kisa pa je stajao dan-dva. Uglavnom nijedan auto nije imun na taj problemcic, desava se. Nemas razlog za brigu.
-
#13913 Re: Pitamo Mehanicare ?
Kia izgleda ima problem sa tim. Mozda je kvalitet diskova ili plocica. Buraz kad je kupio ceeda, par mjeseci prije toga prodavac ga slabo vozio jer mu je to bilo auto od oca. Prenji diskovi tresli kad zakocis. Kupimo nove pagid plocice i istokarimo diskove, sad je sve super.
-
#13914 Re: Pitamo Mehanicare ?
U redu onda. Hvala puno na odgovorima, ovo mi je prvi auto koji sam kupio i to nov sa garancijom, a ne znam bas puno o tim stvarima pa me uvijek strah kad tako nesto ne predvidjeno se desi, kontam kako kad je auto nov. XD
#13915 Re: Pitamo Mehanicare ?
Kad tresu diskovi ili ti kočnica.hladan.preminger wrote:Kia izgleda ima problem sa tim. Mozda je kvalitet diskova ili plocica. Buraz kad je kupio ceeda, par mjeseci prije toga prodavac ga slabo vozio jer mu je to bilo auto od oca. Prenji diskovi tresli kad zakocis. Kupimo nove pagid plocice i istokarimo diskove, sad je sve super.
To je kad kupiš drugu klasu diskova i prilikom jačih kočenja a mokro ili snijeg
dolazi do krivljenja diskova tj izađe iz balansa.
Tako da ti se može desit da za mjesec dva moraš kupit nove diskove.
I TO SE MOŽE DESITI NA SVAKOM AUTU
proletiš kroz baru i malo se skale hhahah
#13916 Re: Pitamo Mehanicare ?
De odvadi malo...
#13917 Re: Pitamo Mehanicare ?
astra '99, benzin, atmosferac klasični
Šta može biti razlog povremenom lošijem odzivu gasa i slabijem pogonu na autu? Od čeg treba krenut kada se to riješava?
Takođe mu je prenos iz prve u drugu slabiji u odnosu na druga auta, već u trećoj osjeti se ko neka snaga. U prvom prelazu kao da momentalno gubi snagu.
Šta može biti razlog povremenom lošijem odzivu gasa i slabijem pogonu na autu? Od čeg treba krenut kada se to riješava?
Takođe mu je prenos iz prve u drugu slabiji u odnosu na druga auta, već u trećoj osjeti se ko neka snaga. U prvom prelazu kao da momentalno gubi snagu.
#13918 Re: Pitamo Mehanicare ?
nešto se pojebalobersK wrote:astra '99, benzin, atmosferac klasični

-
#13919 Re: Pitamo Mehanicare ?
bilic wrote:Kad tresu diskovi ili ti kočnica.hladan.preminger wrote:Kia izgleda ima problem sa tim. Mozda je kvalitet diskova ili plocica. Buraz kad je kupio ceeda, par mjeseci prije toga prodavac ga slabo vozio jer mu je to bilo auto od oca. Prenji diskovi tresli kad zakocis. Kupimo nove pagid plocice i istokarimo diskove, sad je sve super.
To je kad kupiš drugu klasu diskova i prilikom jačih kočenja a mokro ili snijeg
dolazi do krivljenja diskova tj izađe iz balansa.
Tako da ti se može desit da za mjesec dva moraš kupit nove diskove.
I TO SE MOŽE DESITI NA SVAKOM AUTU
proletiš kroz baru i malo se skale hhahah
Na ceedu su bili tvronički diskovi sa puno "mesa" i pločice, jer je auto preslo 40k. Oni su i ostali na autu nakon malog tokarenja.
Nisu se iskrivili. Problem je bila korozija na ivicama diska (mozda 2-3mm) koje plocica ne dodiruje kada kočiš. Samo taj dio je očišćen/istokaren i zamjenjene pločice i sada je sve ok. Auto se vozi svakodnevno pa se problem ne može ponoviti.
- drug_profi
#13920 Re: Pitamo Mehanicare ?
Kao što su ti kolege rekle, a poznat je još i pod imenom - kondenzator.Industrialyzer wrote:pozdrav ljudi, kako se zove ovaj dio klima uredjaja?
https://postimg.org/gallery/33khvkp30/
- drug_profi
#13921 Re: Pitamo Mehanicare ?
Pa kreni od malog servisa ako mu je vakat. Filter zraka, filter goriva, ulje...bersK wrote:astra '99, benzin, atmosferac klasični
To bih ja kao laik prvo pomislio, a ako ne pomogne dalje mozda dijagnostika da se uradi da se nadje problem.
#13922 Re: Pitamo Mehanicare ?
Nastavno na onu priču o ulasku vode u auto, urađeno je slijedeće, predihtovano dekalinom cijeli lim ispod tapacirunga, provjereno da ne pušta ispod lima ni oko zvučnika i stvarno kad se vrata posipaju vodom nema vode osim kroz otvore na dnu vrata i kroz jednu rupu od šarafa ali nije to razlog. Međutim kad se vrata zatvore i posipa se vodom voda se pojavljuje opet na spoju lima od vrata i kedera na pragu, je li moguće da vrata ne dihtuju dobro jer više ne znam šta da radim s ovim evo ima i snimak:
https://vimeo.com/263942550
#13923 Re: Pitamo Mehanicare ?
Koji je obo BMW?nookey wrote:Nastavno na onu priču o ulasku vode u auto, urađeno je slijedeće, predihtovano dekalinom cijeli lim ispod tapacirunga, provjereno da ne pušta ispod lima ni oko zvučnika i stvarno kad se vrata posipaju vodom nema vode osim kroz otvore na dnu vrata i kroz jednu rupu od šarafa ali nije to razlog. Međutim kad se vrata zatvore i posipa se vodom voda se pojavljuje opet na spoju lima od vrata i kedera na pragu, je li moguće da vrata ne dihtuju dobro jer više ne znam šta da radim s ovim evo ima i snimak:
Zacepi tu malu rupu zivom gumom i ako je na metalnom modulu sve onda moras skroz okolo sve da ponovo zadihtujes.
Na svakom autu to pusta, u glavnom voda ti ulazi jer se slijeva na unutrasnju stranu vrata.
To sam popravljao na R5, G2,3,4, BMW E36, E46...P206 i jos par.
#13924 Re: Pitamo Mehanicare ?
Prije par mjeseci sam postavljao yt-link dede kojem je jednom mjesecno mijenjan kuplung.
Evo ga opet, sad je motoru dohakao...
https://youtu.be/9Peaa-IQpJ0
od 08:00

Evo ga opet, sad je motoru dohakao...
https://youtu.be/9Peaa-IQpJ0
od 08:00

#13925 Re: Pitamo Mehanicare ?
Mislim da je ovo Passat 3 Bnookey wrote:Nastavno na onu priču o ulasku vode u auto, urađeno je slijedeće, predihtovano dekalinom cijeli lim ispod tapacirunga, provjereno da ne pušta ispod lima ni oko zvučnika i stvarno kad se vrata posipaju vodom nema vode osim kroz otvore na dnu vrata i kroz jednu rupu od šarafa ali nije to razlog. Međutim kad se vrata zatvore i posipa se vodom voda se pojavljuje opet na spoju lima od vrata i kedera na pragu, je li moguće da vrata ne dihtuju dobro jer više ne znam šta da radim s ovim evo ima i snimak:

I onda na par stranih foruma nadjem da pusta izmedju tih limova ( ispod tapacirunga) na vratima ostari ona orginalna traka-dihtung.
Tako da sam uzeo sanitarni silikon i skroz ispod silikonirao