Ja juce imao sudar da je jedna gospodja sa svojim autom udarila u zadnjim dio mog auta, a onda sam ja, pod tim naletom, sa svojim autom udario u zadnji dio auta ispred mene. I dogovorim se sa ovim sto sam ga ja udario da mu platim stetu. U mene zadnja karambolka ostecena, ostecena boja u liniji od 70ak cm, karambolka nije pukla, i trazim joj 100 KM, no ona hoce da zovemo policiju, i par puta je zvala agenta za osiguranje. A kad je dosla policija, pitamo da li se ja mogu dogovoriti s ovim sto sam ga ja udario, oni rekli da mogu, pa sam to rijesio. Policija joj objasnjava joj da ce platiti kaznu ako oni budu pisali, od 100 do 300 KM kazna, plus gubitak bonusa. Pita je policajac koliki joj je bonus, ona ne zna. Spustim ponudu na 70 KM, no ona nece. I policija predlozi da ispunimo taj evropski obrazac, da ona prihvati odgovornost, da je kriva, da ne placa kaznu. Snimio sam mjesto udesa mobitelom. I ispunimo, a dok je ispunjavala bila je na vezi sa agentom osiguranja koji je uspitivao sta smo pisali, da ja trebam napisati da je u pitanju manje ostecenje karambolke...i jutros otisao u svoje osiguranje sa tim obrascem i slikama od udesa...
I na kraju ja nju opet ubjedjujem da joj je jeftinije da je odmah platila, umjesto osiguranja, no ona opet "ma nije"...