Page 1 of 1

#1 Ugradnja polovne klime - ponovo

Posted: 13/04/2007 09:23
by dieselman
Pozdrav svima od novog forumasa.

Dakle, nadjoh topic o ugradnji auto klime iz prosle godine, i u okviru njega zanimljiv prijedlog od Ajdina_ze o ugradnji polovne klime.

Zamolio bih Ajdina, ako ovo procita, da mi se javi privatnom porukom ili na forum (obzirom da sam mu poslao privatnu poruku koju vjerovatno nije procitao) kako bismo razmotrili navedenu opciju.

Takodje bih zamolio i ostale forumase koji imaju prijedlog/komentar/iskustvo u vezi ugradnje polovne klime da iznesu misljenje.

Inace, imam Astru G 1,7 TD (98. godiste, 50 kw/68 KS, njemacki motor, presla 160 000 km garant, nije udarana, odrzavana kako treba i vrlo dobro ocuvana) koju sam prije 2 godine licno kupio u Njemackoj od poznanika i dovezao, pa mi je zao prodavati je samo zato sto nema klimu.

Tacnije, imam sljedeci izbor:

1) prodati auto bez klime za koji znam da je dobar i kupiti auto sa klimom za cije stanje mi niko ne moze garantovati (i prezivjeti sav stres oko kupoprodaje polovog auta),

2) ugraditi klimu u auto koje vec imam (sto je vrlo skup zahvat, cak totalno neisplativ ako je nova klima u pitanju),

3) nastaviti sa patnjom vozeci se bez klime.

Pozdrav svima.

#2

Posted: 13/04/2007 09:29
by FX900
Moje ti je mišljenje da klima zaista nije potrebna. Imaš samo probleme. Koliko ja znam, Astra ima dobru ventilaciju. Nemamo mi baš puno žarkih dana, a klimu valja i održavati. Polovna se ne isplati nikako, ko ti garantuje kvalitet. Onda moraš dirati i rashladni sistem kola. Ko će ti to kvalitetno kod nas uraditi. Probaj kod "Grizelja", ali ja ne preporučujem. Vozi ti tu Astru sretni i sigurno, jebo klimu. Moraš je nekad i zimi palit', šta će ti ti problemi? 8)

#3

Posted: 13/04/2007 12:21
by ado-šampion
Ja mislim da je klima najvažniji dio opreme za povećanje udobnosti. Ko je vozio auto bez klime pa onda sa klimom zna o čemu pričam. Klima je toliko bitna da je ne bih ni u snu pomislio da uzmem auto bez kilme. Meni se ljetos ispraznio sistem i na putu od Makarske do Dubrovnika u podnevnim satima sam bio sav u goloj vodi, sreća pa sam iz Sarajeva do Makrske i nazad od Dubrovnika do Sarajeva putovao rano ujutro odnosno kasnije naveče.

A isplati li se ugraditi klimu naknadno ne bih komentarisao.

#4

Posted: 13/04/2007 15:35
by dr.iver
Vozi i uživaj.
Nit je ispaltivo mijenjati poznato auto za nepoznato, nit se isplati naknadno stavljati klimu.