Jes mašala, sta ces od malog

Moderators: Bobi, _BataZiv_0809
I ja sam na istom tragu.zrakomlat wrote: ↑18/06/2020 17:47Mislim da je bolje uzeti nenamjenski kredit u banci. I valjda nije u pitanju onaj Mogo leasing? Ako su oni, nemoj, preskupo je.
Ma to kontam, sta je u konacnici povoljnije, uzeti nenamjenski kredit (osigurani) ili preko lizinga finansiratio dio iznosa, ali i meni se cini da je kredit bolja varijanta.drndalo wrote: ↑18/06/2020 18:47I ja sam na istom tragu.
Prije svega lizing je posebno interesantan pravnim licima jer rata ulazi u troskove poslovanja pa je legalan nacin smanjenja profita...
Drugo, zavisi i dal uzimas novo ili polovno na lizing otplatu. Novo ces svakako i sam kasko osigurati, ali 6 god. star auto ti mozda ne bi kaskir’o, a lizing ce traziti i taj trosak da moras...
Kolege s posla, do sada 3 auta kupljena tu, 2 Citroena i 1 Peugeot, sve 5.
Ja to uvijek radim ovako... Prvi put se '96 nategao za nov auto sa 100% kredita, ali - potrosacki nenamjenski. Kes u moje ruke, jer na to onda dobijem malo i dodatnog popusta.Industrialyzer wrote: ↑19/06/2020 09:44Kljucna razlika je upravo ovo sto Emko kaze, kod kredita si vlasnik auta od prvog dana, a kod leasinga nisi dok ga ne otplatis. Neki kraci period otplate kredita uopste nije losa opcija za kupovinu auta, kamate nisu tako visoke, pogotovo ako si klijent te banke, primas platu na njihov racun itd.
Auto vec kupljeno, i naknadno provjerili radi sebe, kad je vec bilo moguce. Kupljeno 1.1. bez posjeta ikakvim majstorima a to otprilike govori o stanju. Pregledao ja sta sam znao i to je to. Pola godine kasnije, trosak samo za registraciju. Auto je ispod cijene bilo. Doduse, nije atraktivno ovako na prvuartur morgan wrote: ↑19/06/2020 20:11Znaci iskustva su vam odlicna, iako je prodavac sve rekao malo sumnje je bilo pa ste uradili temeljite provjere auta od njegove servisne historije pa sve do provjere instagram profila vlasnice ... :
![]()
![]()
Nisam bio ironican, sve razumijem, bilo mi ovo sa instagramom zanimljivo pa sam se malo nasalio. Dobra iskustva treba podijeliti jer kod nas svega ima kod prodaje polovnih vozila. I te provjere su sasvim uredu da uradis koliko znas i mozes .Throttle wrote: ↑19/06/2020 23:12Auto vec kupljeno, i naknadno provjerili radi sebe, kad je vec bilo moguce. Kupljeno 1.1. bez posjeta ikakvim majstorima a to otprilike govori o stanju. Pregledao ja sta sam znao i to je to. Pola godine kasnije, trosak samo za registraciju. Auto je ispod cijene bilo. Doduse, nije atraktivno ovako na prvuartur morgan wrote: ↑19/06/2020 20:11Znaci iskustva su vam odlicna, iako je prodavac sve rekao malo sumnje je bilo pa ste uradili temeljite provjere auta od njegove servisne historije pa sve do provjere instagram profila vlasnice ... :
![]()
![]()
P.S. Nisam ja.nista provjeravao nego mati, auto je kupljen i rekao sam roditeljima da vrijedi i da bude 1000-2000 neocekivanih troskova na cijenu. Nije ih bilo
Svako 5 godina 15 000 izgubis, th za 25 godina 75 000 otislo u havu i plus jos par hiljada na kamete za krediteDozer wrote: ↑19/06/2020 20:45Ja to uvijek radim ovako... Prvi put se '96 nategao za nov auto sa 100% kredita, ali - potrosacki nenamjenski. Kes u moje ruke, jer na to onda dobijem malo i dodatnog popusta.Industrialyzer wrote: ↑19/06/2020 09:44Kljucna razlika je upravo ovo sto Emko kaze, kod kredita si vlasnik auta od prvog dana, a kod leasinga nisi dok ga ne otplatis. Neki kraci period otplate kredita uopste nije losa opcija za kupovinu auta, kamate nisu tako visoke, pogotovo ako si klijent te banke, primas platu na njihov racun itd.
Onda svakih 5 godina zamjena - prodam sta imam (uvijek izvucem oko 50-55% cifre koju sam platio), a onda opet nenamjenski potrosacki kredit na cifru koja mi fali. I opet kupim novo.
Posto ne patim od marke i "klase", kupujem nove autice izmedju 30 i 40 milja, a na vaj fol svakih 5 godina samo doplatim 15-17.
I tako vec 25 godina
Prst u uho, kvarova nikad jos nisam imao, garancija uredna, i laganini. Mijenjaj ulje, filtere, gume i disk plocice, i to je to.
izvrsni direktor wrote: ↑20/06/2020 06:08Svako 5 godina 15 000 izgubis, th za 25 godina 75 000 otislo u havu i plus jos par hiljada na kamete za kredite![]()