Mercedes-Benz ALL ABOUT
Moderators: Bobi, _BataZiv_0809
#1551 Re: Mercedes-Benz ALL ABOUT
To lezaj sa glavcinom? Bez glavcine za dosta auta FAG je ~70 KM
#1552 Re: Mercedes-Benz ALL ABOUT
za moje SKF 200 okruglo 

#1553 Re: Mercedes-Benz ALL ABOUT
Ja za korsu platio zadnji lezaj 154KM, SKF. Plus 50 marelica iz ovlastenog prsten sa magnetima za ABS senzor. To je samo na GSi korsi tako, inace jeftinije
#1554 Re: Mercedes-Benz ALL ABOUT
Zena ima B klasu a i ja sam vozao keca( nije moj bio) i od golfa V su oba bolja auta.
Zenin ima jos neki " sportski" fabricki ovjes sa 17" felgama ali je opet neuporedivo udobniji u voznji od golfa.
Jesu malo skuplji za odzavanje ali se i ne kvari, jbg.
#1555 Re: Mercedes-Benz ALL ABOUT
ma ovdje na temi je prosjek godina otprilike 30... ne znaju da cijene auta kao a i b klasu.

moji starci voze b klasu... njima je dobro sto sjede visoko i imaju bolji pregled saobracaja.
da budem iskren udoban jeste ali nema uzivanja u voznji... pogotovo automatik.
penzionersko auto koje se u 10 godina i skoro 150000 km nikad nije kvarilo... redovno odrzavano
#1556 Re: Mercedes-Benz ALL ABOUT
B klasa se lagano i lijepo vozi, ne umara to i jest Mercedes.parappa wrote: ↑23/04/2020 13:42ma ovdje na temi je prosjek godina otprilike 30... ne znaju da cijene auta kao a i b klasu.![]()
moji starci voze b klasu... njima je dobro sto sjede visoko i imaju bolji pregled saobracaja.
da budem iskren udoban jeste ali nema uzivanja u voznji... pogotovo automatik.
penzionersko auto koje se u 10 godina i skoro 150000 km nikad nije kvarilo... redovno odrzavano
Ko hoce da "uziva" ima AMG, "M", golf R.... pricaju o uzivanju a voze 1.6 tdi, hdi,dci... sve dizelasi.
A u golfu se vozis kao na panju.
#1557 Re: Mercedes-Benz ALL ABOUT
Pa smijesno, kod mercedesa imas osjecaj na kvacilu, na volanu, na mjenjacu. Puno bolji osjecaj nego na VW.
Izaolacija je mnogo bolja, kao i odabir unutrasnjih materijala. Za svoje gabarite i tezinu B klasa super "lezi" i odlicno se ponasa.
Ali set kvacila i zamajac i ostale karafeke su mnogo mnogo precijenjene.
OM motor mnogo se sretnije vrti od tdi-a
I svako ko kaze da je B klasa udobna, nije vozio duzi put od 5h. Ne umara al toliko da je udobna nije.
Ti sam odaberi sta ti je draze 800 KM vise u dzepu za mali kompromis materijala i malo slabije izolacije
Izaolacija je mnogo bolja, kao i odabir unutrasnjih materijala. Za svoje gabarite i tezinu B klasa super "lezi" i odlicno se ponasa.
Ali set kvacila i zamajac i ostale karafeke su mnogo mnogo precijenjene.
OM motor mnogo se sretnije vrti od tdi-a
I svako ko kaze da je B klasa udobna, nije vozio duzi put od 5h. Ne umara al toliko da je udobna nije.
Ti sam odaberi sta ti je draze 800 KM vise u dzepu za mali kompromis materijala i malo slabije izolacije
Last edited by kabal1337 on 23/04/2020 13:57, edited 2 times in total.
#1558 Re: Mercedes-Benz ALL ABOUT
hajde ba odvadite,vozio sam od famElije A klasu benzinca,govno od auta..jedino sto je dobro je prostor unutra..
ma kakvo bolan,sjedista bez imalo podrske an isu ni mekana nesto

nisam jedan od onih sto svrsavaju na znak
druga prica su ovi od 2014
ma kakvo bolan,sjedista bez imalo podrske an isu ni mekana nesto

nisam jedan od onih sto svrsavaju na znak

druga prica su ovi od 2014

Last edited by amar1994 on 23/04/2020 14:07, edited 1 time in total.
- Maraschino
#1559 Re: Mercedes-Benz ALL ABOUT
Je li moguce da ste se uhvatili prve serije A i B clase da bi dokazali kako Mercedes ne valja. 

#1560 Re: Mercedes-Benz ALL ABOUT
niko ne kaze da ne valja
nego problem je svarit da ne prave aman zaman auta kako se predstavljaju
,"best or nothing" 
da ti kazem,auto je placen skoro 50 hiljada vani,presao skoro 100 hiljada i poceo da hrdja po:haubi,vratima i pragovima

nego problem je svarit da ne prave aman zaman auta kako se predstavljaju

da ti kazem,auto je placen skoro 50 hiljada vani,presao skoro 100 hiljada i poceo da hrdja po:haubi,vratima i pragovima

Last edited by amar1994 on 23/04/2020 14:13, edited 1 time in total.
#1561 Re: Mercedes-Benz ALL ABOUT
Hrdja svaki brend, na Fl (2008-) je taj problem poprilicno rijesen
#1562 Re: Mercedes-Benz ALL ABOUT
naravno,samo neki naplate masno 
recimo benwe iz tih godina neces vidjet tkao cesto da hrdja,ako uopste hrdja..

recimo benwe iz tih godina neces vidjet tkao cesto da hrdja,ako uopste hrdja..
#1563 Re: Mercedes-Benz ALL ABOUT
samo kazem da se auto (a i b klasa) meni ne svidja... ne svidja mi se pogotovo kombinacija sa automatik mjenjacem.
vozio sam ga bar 5 puta na relaciji bih-njemacka. razumijem zasto su ga kupili (ljudi u godinama) ali ja ga nikad ne bih volio imati (a volim mercedes kao brend)
vozio sam ga bar 5 puta na relaciji bih-njemacka. razumijem zasto su ga kupili (ljudi u godinama) ali ja ga nikad ne bih volio imati (a volim mercedes kao brend)
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
#1564 Re: Mercedes-Benz ALL ABOUT
Kad je Opel ili Ford hrdjao, onda se kaze Opel i Ford kurcu ne valja. Kad Mercedes hrdja, onda se kaze hajde Boga ti sta fali, pa svaki hrdja. 

#1565 Re: Mercedes-Benz ALL ABOUT
neki su krivili chrysler za one modele iz 90tih i pocetka 00tih 

#1567 Re: Mercedes-Benz ALL ABOUT
zar ne hrdjaju vise?sime_cipol wrote: ↑23/04/2020 14:19Kad je Opel ili Ford hrdjao, onda se kaze Opel i Ford kurcu ne valja. Kad Mercedes hrdja, onda se kaze hajde Boga ti sta fali, pa svaki hrdja.![]()

#1568 Re: Mercedes-Benz ALL ABOUT
hrdjaju ko i mazde do odvajanja sa fordom
(al jok opel,astra j/insignia nema tih problema)

hoces a3 2004 do fl

Last edited by amar1994 on 23/04/2020 14:24, edited 1 time in total.
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
#1569 Re: Mercedes-Benz ALL ABOUT
Opel prestao sa Astrom G, za Forda nisam siguranparappa wrote: ↑23/04/2020 14:22zar ne hrdjaju vise?sime_cipol wrote: ↑23/04/2020 14:19Kad je Opel ili Ford hrdjao, onda se kaze Opel i Ford kurcu ne valja. Kad Mercedes hrdja, onda se kaze hajde Boga ti sta fali, pa svaki hrdja.![]()
![]()

#1570 Re: Mercedes-Benz ALL ABOUT
Pa on je prestao negdje tamo 2008, sa trecom generacijom Focusa otprilike, mada i oni nisu nesto sto se hrdje tice.sime_cipol wrote: ↑23/04/2020 14:24Opel prestao sa Astrom G, za Forda nisam siguranparappa wrote: ↑23/04/2020 14:22zar ne hrdjaju vise?sime_cipol wrote: ↑23/04/2020 14:19Kad je Opel ili Ford hrdjao, onda se kaze Opel i Ford kurcu ne valja. Kad Mercedes hrdja, onda se kaze hajde Boga ti sta fali, pa svaki hrdja.![]()
![]()
![]()
Al Opel je i pretjero sa zastitom na novijim modelima, to je bruka koliko voska stave recimo.
- bitanga_sa_otesa
#1571 Re: Mercedes-Benz ALL ABOUT
uh da vas sad vauvau Ćuje o hrDŽi 

-
#1572 Re: Mercedes-Benz ALL ABOUT
A klasu ne bih vozio ni da mi je neko dzabe odrzava....kakva samo gadost od auta i izgledom i osjecajem u voznji.
#1573 Re: Mercedes-Benz ALL ABOUT
Kod druga focus 2011to, hebo moju vektru za njega, koliko voli korozijuUmaX wrote: ↑23/04/2020 14:48Pa on je prestao negdje tamo 2008, sa trecom generacijom Focusa otprilike, mada i oni nisu nesto sto se hrdje tice.
Al Opel je i pretjero sa zastitom na novijim modelima, to je bruka koliko voska stave recimo.

- Maraschino
#1574 Re: Mercedes-Benz ALL ABOUT
Mlad i Nevin wrote: ↑23/04/2020 17:06A klasu ne bih vozio ni da mi je neko dzabe odrzava....kakva samo gadost od auta i izgledom i osjecajem u voznji.

mislis na ovoga?
#1575 Re: Mercedes-Benz ALL ABOUT
taj kosta ko nissan gtr ili bmw m5