Zbog Zenice je procitaj clanak ...
nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Moderators: Bobi, _BataZiv_0809
-
#19652 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Jos se lajvovi pucaju.

- Logovan
- bitanga_sa_otesa
#19656 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Jel kolega @r_faruk testirao lezece, da cujemo utiske ?
#19658 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Imas na sipu nove lezece pa predji preko njih 30. Kod merkatora. Ali obavezno snimaj da vidimo 

#19659 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ovaj moj ako predjes 30 i ostanes citav kunem se u tebe
- vjeshalica
#19660 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Predlazem ti 3 lezeca u ulici Marka Marulića kod Osnovne skole Malta, tamo ona ulicica kad se hoce na nadvoznjak zeleni na Drinskoj, snimi pa stavi...da vidimo
#19661 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Haha, dođi u Pofaliće, ili na Dobrinju, pa ga pređi 30.r_faruk wrote: ↑30/11/2020 10:51- uvijek imam razumijevanja za ljude koji voze oprezno, idu negdje prvi put i td. svi smo mi isli i vozili prvi put negdje, ali sam se i sklanjao na prosirenja svaki put kada napravim kolonu (i danas usporim, desni zmigavac i pustim auto koje me stiglo), ne treba zbog toga biti bezobrazan.mirsek wrote: ↑30/11/2020 10:19
Slazem se za vecinu toga s tim da moras uzeti u obzir i drugu stranu. Taj sto vozi na bjelasnici 30-40 po okukama je mozda prvi put na toj cesti i zato vozi oprezno, mozda su zena i djeca sa njim u autu pa mu zena panici da ne zuri da se ne survaju sa ceste. Sto se tice prelaska preko sina i lezeceg, ja sam isto tako prelazio brze pa sam svaki put stresao i sebe i auto, letale stvari po gepeku i kabini, sad skoro stanem pred lezecim, takodjer mislio sam da ce mi se auto raspasti kad sam prije prelazio preko sina odmah prije skretanja za vlakovo, sad tu usporim skoro kao da je lezeci na cesti, kome nije zao auta neka prekazi 50-60 km/h preko toga, ja vise necu.
Hocu reci nije sve crno bijelo, dosta ljudi ne radi to radi nekog kurcenja ili egoizma, ali si generalno u pravu.
- istina, mozda su sa njim u autu zena i djeca, ali onda se pomjeris na prosirenje i pustis 20+ auta da prodju i onda opet lagano, bez srkleta, ima i zena i djece u ovih 20+ auta.
- ja sam poceo prestizati auta na lezecim policajcima, toliko se pretjeruje... sa 30km/h se moze preci svaki lezeci policajac, bilo da je motor ili auto u pitanju
ljudi usporavaju i na sinskim prelazima, pa nesto mota lijevo, kod grasa, muzeja, fol zaobilazi sine, izbjegava neke nevidljive rupe, katastofa ziva. neki dan sam zamalo udario idiota, mislio sam da skrece desno s obzirom koliko je zaobisao sredinu raskrsnice... kad jok, vrati se u traku, izasao je cijelom sirinom auta u desnu stranu prije raskrsnice, kod mosta suade dilberovic, iz pravca vilsonovog.

- insaneinthebrain
#19662 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
malo se drkalo i skripale gume

#19663 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Komšiju neki dan, preko ležećeg, pretek'o jaran sa dvicom. Komšo vozi w211 k'o avion, a jaranika golfa dvojku, eh, to su ti što piče 30 preko ležećeg, ali opet lažu, ne prelaze više od 15.
#19664 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
dobrinju sam prosao uzduz i poprijeko, jedini lezeci koji je katastrofa i na kojem sam cak i ja usporio ispod 30km/h je prema osnovnoj skoli Camil Sijaric, na semaforu poslije gimanzije, desno.S4mpion wrote: ↑02/12/2020 18:13Haha, dođi u Pofaliće, ili na Dobrinju, pa ga pređi 30.r_faruk wrote: ↑30/11/2020 10:51- uvijek imam razumijevanja za ljude koji voze oprezno, idu negdje prvi put i td. svi smo mi isli i vozili prvi put negdje, ali sam se i sklanjao na prosirenja svaki put kada napravim kolonu (i danas usporim, desni zmigavac i pustim auto koje me stiglo), ne treba zbog toga biti bezobrazan.mirsek wrote: ↑30/11/2020 10:19
Slazem se za vecinu toga s tim da moras uzeti u obzir i drugu stranu. Taj sto vozi na bjelasnici 30-40 po okukama je mozda prvi put na toj cesti i zato vozi oprezno, mozda su zena i djeca sa njim u autu pa mu zena panici da ne zuri da se ne survaju sa ceste. Sto se tice prelaska preko sina i lezeceg, ja sam isto tako prelazio brze pa sam svaki put stresao i sebe i auto, letale stvari po gepeku i kabini, sad skoro stanem pred lezecim, takodjer mislio sam da ce mi se auto raspasti kad sam prije prelazio preko sina odmah prije skretanja za vlakovo, sad tu usporim skoro kao da je lezeci na cesti, kome nije zao auta neka prekazi 50-60 km/h preko toga, ja vise necu.
Hocu reci nije sve crno bijelo, dosta ljudi ne radi to radi nekog kurcenja ili egoizma, ali si generalno u pravu.
- istina, mozda su sa njim u autu zena i djeca, ali onda se pomjeris na prosirenje i pustis 20+ auta da prodju i onda opet lagano, bez srkleta, ima i zena i djece u ovih 20+ auta.
- ja sam poceo prestizati auta na lezecim policajcima, toliko se pretjeruje... sa 30km/h se moze preci svaki lezeci policajac, bilo da je motor ili auto u pitanju
ljudi usporavaju i na sinskim prelazima, pa nesto mota lijevo, kod grasa, muzeja, fol zaobilazi sine, izbjegava neke nevidljive rupe, katastofa ziva. neki dan sam zamalo udario idiota, mislio sam da skrece desno s obzirom koliko je zaobisao sredinu raskrsnice... kad jok, vrati se u traku, izasao je cijelom sirinom auta u desnu stranu prije raskrsnice, kod mosta suade dilberovic, iz pravca vilsonovog.![]()
ako mislis na one lezece kuda trola ide, oni su ok. bez problema 30km/h.
#19666 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ležeći kod novog bazena na Dobrinji, tu ga pređi 30, može i 20.r_faruk wrote: ↑02/12/2020 18:19dobrinju sam prosao uzduz i poprijeko, jedini lezeci koji je katastrofa i na kojem sam cak i ja usporio ispod 30km/h je prema osnovnoj skoli Camil Sijaric, na semaforu poslije gimanzije, desno.S4mpion wrote: ↑02/12/2020 18:13Haha, dođi u Pofaliće, ili na Dobrinju, pa ga pređi 30.r_faruk wrote: ↑30/11/2020 10:51
- uvijek imam razumijevanja za ljude koji voze oprezno, idu negdje prvi put i td. svi smo mi isli i vozili prvi put negdje, ali sam se i sklanjao na prosirenja svaki put kada napravim kolonu (i danas usporim, desni zmigavac i pustim auto koje me stiglo), ne treba zbog toga biti bezobrazan.
ljudi usporavaju i na sinskim prelazima, pa nesto mota lijevo, kod grasa, muzeja, fol zaobilazi sine, izbjegava neke nevidljive rupe, katastofa ziva. neki dan sam zamalo udario idiota, mislio sam da skrece desno s obzirom koliko je zaobisao sredinu raskrsnice... kad jok, vrati se u traku, izasao je cijelom sirinom auta u desnu stranu prije raskrsnice, kod mosta suade dilberovic, iz pravca vilsonovog.![]()
ako mislis na one lezece kuda trola ide, oni su ok. bez problema 30km/h.

A te tamo ne ubrajam u ležeće, to prelazim 60.

#19667 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ja mislim da ovaj sto prica da vozi 30km/h preko lezecih ni nema svoj auto 

- RagibUzoriti
#19668 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Krelac neki.
Kod mene gume ko baloni na vozilu, vazdusni ovjes,pa predjem plafon 15 km/h preko lezeceg.
Kod mene gume ko baloni na vozilu, vazdusni ovjes,pa predjem plafon 15 km/h preko lezeceg.
#19671 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Kurac ces kod unitradea preci 30. Kucaj u google unitrade i vozi prema njima, ne mozes ga fulitir_faruk wrote: ↑30/11/2020 21:09Nisam ni mislio 50, ali cu proci sa 30, sutra poslije posla30 je ogranicenje ispred lezeceg. Ako hocete oznacite jos par mjesta na mapi, meni nije zao auta, je*at ga, ja kupio njega ne on mene.
#19672 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
oni lezeci u marka marulica se mogu preci 30 bez problema, druga je stvar sto je pored skole pa treba usporiti, a nisam ih jednom u kasnim vecernjim i ranim jutarnjim satima presao, i sad jako cesto idem tuda
lezeci na putu prema unitradeu se mora lagano, jer je napravljen previsoko
lezeci na putu prema unitradeu se mora lagano, jer je napravljen previsoko
-
#19673 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Zafurao se tom malom ulicom, bio mrak i zab na lezeci totalno. Kad sam jedno 40+ preko njega proletio stao sa strane gledao 20min jel sve ok sa autom. I sada kada kod tuda prodem samo 20 na sat, zbog lezeceg i onih rupa kasnije.S4mpion wrote: ↑02/12/2020 18:57Ležeći kod novog bazena na Dobrinji, tu ga pređi 30, može i 20.
A te tamo ne ubrajam u ležeće, to prelazim 60.![]()
- JavierBosnia