nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Moderators: Bobi, _BataZiv_0809
- Naslovnica
#9476 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
SDA Banovići nema veze sa ostatkom SDA u BiH.
Svi su u duši komunjare, cugaju, pojest', popit', u džamiju samo o Bajramu...
-
#9477 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Eto bas ostali ne piju, ne vole pojest (krmetinu) i svaki namaz su u u dzamiji. ahaaa...Naslovnica wrote:SDA Banovići nema veze sa ostatkom SDA u BiH.
- Logovan
#9480 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Jebo te.tempuser wrote:https://www.facebook.com/ParkingPapakTM ... 992969812/

#9481 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Sto se tice ovog prvog snimka , reno 5 , i meni se isto desilo , zagledao se i zeleno i krenuo

- Better Man
#9482 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Jedno pitanje u vezi kamera u gradu koje snimaju prolazak kroz crveno i prekoračenje brzine. Šta bi se desilo da biciklista prođe kroz crveno ili recimo razvije brzinu od 72 km na sat. Da li bi senzori reagovali i snimili ga? Na kom principu reaguju ti senzori u vezi prekoračenja brzine i prolaska kroz crveno i da li su postavljeni prije ili nakon semafora? Laik sam za ove stvari, pa me čisto interesuje.
- zateznistub
#9483 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Koliko znam postavljeni su nakon semafora i reaguju na prolazak ne na težinu. E sad da li u sve tri trake to ne znam. Pričali se da na nekom mjestima ako prođeš drugom trakom (u binjezevu) onom kontrast trakom biva neće te u slikati.... navodno... nisam niti ću provjeravati. E sad da li je biciklo dovoljno velik predmet da ga senzor "ocita" and nisam siguranBetter Man wrote:Jedno pitanje u vezi kamera u gradu koje snimaju prolazak kroz crveno i prekoračenje brzine. Šta bi se desilo da biciklista prođe kroz crveno ili recimo razvije brzinu od 72 km na sat. Da li bi senzori reagovali i snimili ga? Na kom principu reaguju ti senzori u vezi prekoračenja brzine i prolaska kroz crveno i da li su postavljeni prije ili nakon semafora? Laik sam za ove stvari, pa me čisto interesuje.
#9484 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
elektromagnetni/indukcioni senzoriBetter Man wrote:Jedno pitanje u vezi kamera u gradu koje snimaju prolazak kroz crveno i prekoračenje brzine. Šta bi se desilo da biciklista prođe kroz crveno ili recimo razvije brzinu od 72 km na sat. Da li bi senzori reagovali i snimili ga? Na kom principu reaguju ti senzori u vezi prekoračenja brzine i prolaska kroz crveno i da li su postavljeni prije ili nakon semafora? Laik sam za ove stvari, pa me čisto interesuje.
ako su kakve karbonske feLUGE ili bicklo ništa od slikanja

imaju i moderniji, al kod nas su ovi malo manje moderni
#9486 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
I snimaju od tacke A do tacke B. Ne snimaju od B ka A, pa zato mozes primijetiti debile kako predju u drugu traku 

#9487 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Hvata li stacionarna kamera i ovakve prekršaje? Često se dešava da ovde likovi požure lijevom trakom koja skreće lijevo a oni hoće pravo, i onda ako se ne stignu na vrijeme ubaciti prođu do pola raskrsnice pa se onda prestrojavaju.
#9488 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Vjerovatno u toj traci nema senzora tako da ne hvata
Naravno ako je traka samo za lijevo
Naravno ako je traka samo za lijevo
-
#9489 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ne hvata. Isto kao sto ne hvata ni kod RTV-a kada ides lijevom trakom i prodjes pravo..
- Pitar sa Kariba
- Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.
- Logovan
#9492 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Nema sta zajebo nas je sve, svi smo kontali ode u zabranu 

- Tomahawk11
- Globalni moderator
#9493 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Mah, kod nas se zmigavci daju nasumice.
Onda neko galami, sto se ne pale zmigavci....za neke bolje da ih i ne pale, samo jos vise zbune covjeka.
Onda neko galami, sto se ne pale zmigavci....za neke bolje da ih i ne pale, samo jos vise zbune covjeka.
-
#9494 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
vezano za ovo, gledam na youtube neki dan slucajeviX, i pricaju da raja koristi ovo da predje u kontra traku gdje ga senzor ne moze uhvatiti (jer senzor u kontra traci ocekuje da se auto krece u kontra pravcu pa slika vremenski tako)...seoBIH wrote:I snimaju od tacke A do tacke B. Ne snimaju od B ka A, pa zato mozes primijetiti debile kako predju u drugu traku
Tako da sada povremeno okrenu senzore, kako bi slikali samo te koji mijenjaju trake

#9495 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Raja ne prelazi u kontra traku da izbjegne senzor nego da izbjegne macku! 

-
#9496 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
objasnjavaj to na sudu kako si macu izbjegavao 93 na sat u zoni 50tempuser wrote:Raja ne prelazi u kontra traku da izbjegne senzor nego da izbjegne macku!

#9497 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Necu ja, ima ko ce...azdralovic wrote:objasnjavaj to na sudu kako si macu izbjegavao 93 na sat u zoni 50tempuser wrote:Raja ne prelazi u kontra traku da izbjegne senzor nego da izbjegne macku!![]()

#9498 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
tempuser wrote:Raja ne prelazi u kontra traku da izbjegne senzor nego da izbjegne macku!

#9499 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Nema veze kako okrenu senzore ako kamera ne hvata drugu stranuazdralovic wrote:vezano za ovo, gledam na youtube neki dan slucajeviX, i pricaju da raja koristi ovo da predje u kontra traku gdje ga senzor ne moze uhvatiti (jer senzor u kontra traci ocekuje da se auto krece u kontra pravcu pa slika vremenski tako)...seoBIH wrote:I snimaju od tacke A do tacke B. Ne snimaju od B ka A, pa zato mozes primijetiti debile kako predju u drugu traku
Tako da sada povremeno okrenu senzore, kako bi slikali samo te koji mijenjaju trake
To moze upaliti samo na jednoj suprotnoj strani jer je kamera samo sa jedne strane ceste
#9500 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
kako ce kamera u binjezevu slikati "jednu" stranu kad sasvim normalno pokriva obe trake ?