GDJE KUPITI AKUMULATOR
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
#701 Re: GDJE KUPITI AKUMULATOR
Mogu valjda i konstantno da rade i u određenim intervalima okidaju po jednu sličicu, a to jako malo struje troši i ne zahtjeva nikakav specijalni akumulator.
#702 Re: GDJE KUPITI AKUMULATOR
Kabinska kamera u parkirnom režimu rada snima snimak samo kada prepozna pokret u kadru, a neke i snimaju i na zvuk ili vibraciju.
Da bi kamera to sve mogla pratiti, ona svo vrijeme (24/7) troši struju. Potroši za nekoliko dana mirovanja i preko pola baterije. Stoga se treba ugraditi i dodatna prekidna elektronika koja prepozna određeni nivo ispražnjenosti baterije i tada prekine napajanje kameri. Bez te elektronike, nakon npr. 7 dana mirovanja, sjednete u vozilo a baterija izmužena.
Međutim, to nije tema ove teme. Tema je gdje kupiti "veću" (Ah) bateriju od tipičnih.
Da bi kamera to sve mogla pratiti, ona svo vrijeme (24/7) troši struju. Potroši za nekoliko dana mirovanja i preko pola baterije. Stoga se treba ugraditi i dodatna prekidna elektronika koja prepozna određeni nivo ispražnjenosti baterije i tada prekine napajanje kameri. Bez te elektronike, nakon npr. 7 dana mirovanja, sjednete u vozilo a baterija izmužena.
Međutim, to nije tema ove teme. Tema je gdje kupiti "veću" (Ah) bateriju od tipičnih.
Last edited by Hamzza on 16/09/2022 11:19, edited 1 time in total.
-
#703 Re: GDJE KUPITI AKUMULATOR
Neka si pojasnio, korisno je znati. Što se tiče prodaje akumulatora, ja znam za Vesprom i Unitrade. Ako oni nemaju onda ne vjerujem ni ove manje firme da imaju. Jedino da potražiš na internetu postoje li takve baterije pa da na osnovu oznake pitaš negdje da ti naruče.
#704 Re: GDJE KUPITI AKUMULATOR
Hvala za dojavu za Unitrade i Vesprom. Bio sam zaboravio za Unitrade.
Također sam saznao i za CIAK (www.ciak.ba) u naselju Stup.
Također sam saznao i za CIAK (www.ciak.ba) u naselju Stup.
-
#705 Re: GDJE KUPITI AKUMULATOR
Pošto vrijeme ubija akumulator preporuka je da se ne kupuje ako je stariji od 6 mjeseci.
Obraćate li pažnju na ovo i hoće li reći u ovim firmama koje se pominju (Vesprom, Unitrade...) kad je akumulator proizveden?
Obraćate li pažnju na ovo i hoće li reći u ovim firmama koje se pominju (Vesprom, Unitrade...) kad je akumulator proizveden?
- drug_profi
#706 Re: GDJE KUPITI AKUMULATOR
Hajd se ti drzi botovanja po politici, mani se prakticnih savjeta.akcelerator wrote: ↑06/10/2022 13:00 Pošto vrijeme ubija akumulator preporuka je da se ne kupuje ako je stariji od 6 mjeseci.
- Evolution_IV
#707 Re: GDJE KUPITI AKUMULATOR
nego gdje ima azija modela
hocu da slozim -kablove kako treba, a to mi trenutno ne dozvoljava ovaj obicni akumulator...
treba ovakav bit, da su izdignuti polovi i da ovaj bi bio idealan od slovenaca

hocu da slozim -kablove kako treba, a to mi trenutno ne dozvoljava ovaj obicni akumulator...
treba ovakav bit, da su izdignuti polovi i da ovaj bi bio idealan od slovenaca

- EFD22
- Grijem se na: trenje.
- Vozim: a i samo vozim.
#708 Re: GDJE KUPITI AKUMULATOR
Ako ti nije žurba vidi kod UniTrade ili Vesprom da ti naruče, valjda može doći za 10-15 dana.
Ja sam sebi na Mazdu naručivao Exide sa obrnutim polovima, direkt od Energoinvest SUE, oni su ovlašteni uvoznici za Exide. Doduše na firmu se kupovalo.
Ja sam sebi na Mazdu naručivao Exide sa obrnutim polovima, direkt od Energoinvest SUE, oni su ovlašteni uvoznici za Exide. Doduše na firmu se kupovalo.
-
#709 Re: GDJE KUPITI AKUMULATOR
Pa ima li u Japanautu?!Evolution_IV wrote: ↑06/10/2022 18:20 nego gdje ima azija modela![]()
![]()
treba ovakav bit, da su izdignuti polovi i da ovaj bi bio idealan od slovenaca![]()
![]()
- Evolution_IV
#710 Re: GDJE KUPITI AKUMULATOR
Mrka kapa, imaju 70aH, ako mogne stat mjeraNaslovnica wrote: ↑07/10/2022 06:33Pa ima li u Japanautu?!Evolution_IV wrote: ↑06/10/2022 18:20 nego gdje ima azija modela![]()
![]()
treba ovakav bit, da su izdignuti polovi i da ovaj bi bio idealan od slovenaca![]()
![]()

btw.hvala
- Evolution_IV
#712 Re: GDJE KUPITI AKUMULATOR
Pozz raja. U septembru 2021. Godine sam kupio HUGEL akumulator u Motoexu sa 2 godine garancije (ističe u septembru 2023.) To je onaj što mu pingvini zavide i slično. E sad, nakon stajanja auta par dana isti nisam uspio pokrenuti jer je akumulator izgleda pri kraju... Upalio sam auto na kablove i sad upali kad ga palim svako jutro. Koji je način reklamiranja ovakvog akumulatora u motorexu? Treba mi neko ko je imao iskustva sa ovim ili sličnim slučajem. Pozz i hvala
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#713 Re: GDJE KUPITI AKUMULATOR
to su najaći akumulatori na trzistu ćudi me da se pokvario...
#714 Re: GDJE KUPITI AKUMULATOR
Kakva je procedura? Sad trebam ici vadit akumulator nosit im, oni ce rec da je dobar i igrat se gluhih telefona... Kako izbjec te gluposti... Akumulator koji nakon 3 dana stajanja ne moze upaliti NIJE ISPRAVAN.bitanga_sa_otesa wrote: ↑18/03/2023 22:28 to su najaći akumulatori na trzistu ćudi me da se pokvario...
- bitanga_sa_otesa
#715 Re: GDJE KUPITI AKUMULATOR
procedura je izvadis i bacis u smece i odes kupis vartu ili ciak(topla vise ne valja) i nemas tih problema,al dzabe ja pisem kad ces se ti opet isciganit i kupit najjeftiniji i kmecat po forumu kao i za sve ostalo

#716 Re: GDJE KUPITI AKUMULATOR
Isti sam problem imo sa bošovim akumulatorom--kupio u auto kuci.dgL_ wrote: ↑18/03/2023 22:05 Pozz raja. U septembru 2021. Godine sam kupio HUGEL akumulator u Motoexu sa 2 godine garancije (ističe u septembru 2023.) To je onaj što mu pingvini zavide i slično. E sad, nakon stajanja auta par dana isti nisam uspio pokrenuti jer je akumulator izgleda pri kraju... Upalio sam auto na kablove i sad upali kad ga palim svako jutro. Koji je način reklamiranja ovakvog akumulatora u motorexu? Treba mi neko ko je imao iskustva sa ovim ili sličnim slučajem. Pozz i hvala
Upalio na kablove i odem do njih-kažu da mi auto negdje struju gubi

#717 Re: GDJE KUPITI AKUMULATOR
Ja licno znam ljude koji su vartu reklamirali... Bezzveze pričaš da bi nešto rekaobitanga_sa_otesa wrote: ↑18/03/2023 22:39procedura je izvadis i bacis u smece i odes kupis vartu ili ciak(topla vise ne valja) i nemas tih problema,al dzabe ja pisem kad ces se ti opet isciganit i kupit najjeftiniji i kmecat po forumu kao i za sve ostalo![]()
- Evolution_IV
#718 Re: GDJE KUPITI AKUMULATOR
doalo vrijeme da je sve lesh, jebla im globalizacija mater
pogledaj ti i exide

pogledaj ti i exide
#719 Re: GDJE KUPITI AKUMULATOR
Nekad voziš 10 godina i sekunde akumulator ne zašteka--sad dvije godine vrh 

- bitanga_sa_otesa
#720 Re: GDJE KUPITI AKUMULATOR
imaju 3 varte:crna-cigan varijanta,plava-srednja zalost i siva-premium ,siguran sam da je crna bila na reklamaciji .
jeste, ja samo bezveze pricam,glup sam i nemam pojma...
sretno s reklamacijom pingwina

#721 Re: GDJE KUPITI AKUMULATOR
Ništa reklamacija--samo nov kupit a postojeci na otpadu unovcit za cvaju i vozdrabitanga_sa_otesa wrote: ↑18/03/2023 22:52imaju 3 varte:crna-cigan varijanta,plava-srednja zalost i siva-premium ,siguran sam da je crna bila na reklamaciji .
jeste, ja samo bezveze pricam,glup sam i nemam pojma...
sretno s reklamacijom pingwina![]()

- Evolution_IV
#723 Re: GDJE KUPITI AKUMULATOR
Evolution_IV wrote: ↑18/03/2023 22:56pa kazem globalizacija, daj sto jeftinije da se napravi...mada, ima i do punjenja i tu stede proizvodjaci na alternatorima, sve jedna velika rinaka![]()

Meni u vespromu provjeravali punjenje--sve ok--što znaci da je akumulator rinaka i mogu ga reklamirat do besvjesti i jebavat svoje živce a na kraju opet nov kupit i vozdra
#724 Re: GDJE KUPITI AKUMULATOR
ma koji to akumulaotri dvije godine i vrh, šta pričate bezveze?
stavljao sam ovdje slike računa tačno u dan koliko je izdržao boš 6-7 godina tako nešto, banner isto tako
hugel dobar
stavljao sam ovdje slike računa tačno u dan koliko je izdržao boš 6-7 godina tako nešto, banner isto tako
hugel dobar
-
#725 Re: GDJE KUPITI AKUMULATOR
Naleti falš roba pa crkne za godinu-dvije.
5-6 godina je danas realno za auta sa start&stop.
5-6 godina je danas realno za auta sa start&stop.