Ma ne - to joj je samo ograničenje teoretski a ne u praksi da ona stalno radi na onoliko % maskimalne snage koliko joj postaviš. Na 50% ona u najgorem slučaju ide do oko 1,5kW potrošnje, što ne znači da je stalno na 1,5kW već samo ako se stvore takvi uslovi (visoka postavka u C na daljinskom, niska vanjska temp., velik prostor koji grije i/ili veliki toplotni gubici itd.).zomri wrote:Pravo rijetko ide u odmrzavanje, bar ja to ne primjećujem. Od 18-00h kada sam kući i ne spavam, ide jednom ili nijednom u defrost. Osim jedne noći prošle sedmice kada je išla u defrost svakih 2-2,5h.Hajlac wrote: I za tebe ista molba pogotovo sad od naredne sedmice kad budu i preko dana minusi - Pls javi kako se ponaša s odmrzavanjem, koliko često i tako to i dobro bi bilo ako možeš koju sliku vanjske staviti da vidimo kako je postavljena.
Thnx
Takođe, neki sam dan primjetio da mi je ostalo postavljeno na 100% kapaciteta tako da je vjerovatno cijeli novembar radila na tom režimu. Međutim, to se na računu za 11.mjesec uopšte ne primjeti jer je on isti kao prethodna tri mjeseca.
Slike možda uspijem uhvatiti za vikend.
Jedno pitanje: pored polja "filter" na unutrašnjoj lampica sjaji narandžasto, šta to znači? Indikator da je filter uključen ili da ga treba čistiti?
Ali zbog rjeđeg odmrzavanja, ti njoj možeš spustiti taj limit na 50% a ako vidiš da se muči s grijanjem, povećaš joj na 75% pa eventualno na 100%. Sve po potrebi.
Indikator da ga treba očistiti tj. onaj elektrostatički filter a uz njega i one obične za krupnu prašinu.
Znači, nađeš neku dovoljno veliku posudu da elektrostatički možeš u nju uroniti, naspeš vruće vode i malo nekog univerzalnog a blagog sredstva za čišćenje (masnoća itd.) recimo ono žuto iz DMa i malo promuljaš filter u toj vodi.
Obične filtere možeš nekom blagom četkom(npr. za odjeću) uz tu sapunicu pročetkati ali elektrostatički nemoj ničim četkati jer ima vrlo tanke žice(da ne puknu).
Na kraju ga vrlo jakim mlazom vruće vode isperi (iz svih uglova kroz ona plastična 'rebra').
Ako vidiš prašinu po radijatoru/izmjenjivaču toplote, isključi klimu iz struje pa i njega poprskaj takvim blagim rastvorom sredstva za čišćenje, najbolje onom pumpicom/špricaljkom pa onda običnom opet vrućom vodom saperi sapunicu s radijatora. Samo pazi elektroniku(ona siva/plava kutija od eletrostatičkog filtera, desno stoji) da ne poprskaš.