Znam da.je nesto crveno, nisam siguran sta! A i mi iz provincije ne mozemo znati sve po gradu

Znam da.je nesto crveno, nisam siguran sta! A i mi iz provincije ne mozemo znati sve po gradu
Imaju neke slicne. Nisu iste ali imaju taj smek i omot je "kremast" kao i na Amela karamelama sto je bio. Ali mi sada ne moze pasti na pamet i one kako se zovu.
Satori wrote: ↑03/12/2020 13:54Malac jede Kiki i Haribo. Eventualno neke Frufru vocne.
Muž i ja Bronhi, Negro (kupujemo na kg a ne mala pakovanja), svicarski mentol, pepermint sa cokoladnim punjenjem. Dok je nas, nece propasti industrija slatkisa
One Dado, Goga... Ne racunam.
E da, i Herbu sam nekad tamanila kao luda, sad mi nema isti okus.
Reko doš'o si i ovdje sa sjekiromSnake Eyes wrote: ↑06/12/2020 16:04Praksa je pokazala da je tako lošu ishranu nemoguće pobijediti treningom. Ko toliko voli bombone, voli i ostale slatkiše, sokove, brašno u različitim agregatnim stanjima....
izgleda da sa čežnjom iščekuješ koju ću sjekiru narednu zakačitsuspect_zero wrote: ↑06/12/2020 16:33Reko doš'o si i ovdje sa sjekiromSnake Eyes wrote: ↑06/12/2020 16:04Praksa je pokazala da je tako lošu ishranu nemoguće pobijediti treningom. Ko toliko voli bombone, voli i ostale slatkiše, sokove, brašno u različitim agregatnim stanjima....
![]()
![]()
100% tacno.Snake Eyes wrote: ↑06/12/2020 16:04Praksa je pokazala da je tako lošu ishranu nemoguće pobijediti treningom. Ko toliko voli bombone, voli i ostale slatkiše, sokove, brašno u različitim agregatnim stanjima....
Nerealna je cijena limuna 1,35 KM/kg. Prije da je to bio limun iz prošlogodišnjih zaliha iz skladišta.vjeshalica wrote: ↑14/12/2020 10:27U sred zime limun sa 1,35 ode na 2,55....kad treba da bude najjeftiniji on vazda skup
Skontali sirotinja kupovala pa da vise ne kupuje
boga pitaj odakle, poljska, rusija, itd
Nisam znala da onako dobar limun sa tanjom korom zut i vrlo svjez sa puno soka je iz proslogodisnjih zalihahigh_volume wrote: ↑14/12/2020 10:38Nerealna je cijena limuna 1,35 KM/kg. Prije da je to bio limun iz prošlogodišnjih zaliha iz skladišta.vjeshalica wrote: ↑14/12/2020 10:27U sred zime limun sa 1,35 ode na 2,55....kad treba da bude najjeftiniji on vazda skup
Da bi limunu na BiH tržištu cijena bila 1,35 KM/kg, takav limun kod trgovca, npr. u Turskoj, mora biti cca. 0,50 KM/kg. A valuta u Turskoj je njihova lira i USD. U ovom trenutku, limun iz ovogodišnje berbe, iz skladišta u Turskoj po ovoj cijeni je teško postići, izuzev ako nije neka muljavina ili teški damping. Inače, plantaže limuna u Turskoj su u njenom jugozapadnom području, od Antalije prema Siriji, tamo.vjeshalica wrote: ↑14/12/2020 11:04Nisam znala da onako dobar limun sa tanjom korom zut i vrlo svjez sa puno soka je iz proslogodisnjih zalihahigh_volume wrote: ↑14/12/2020 10:38Nerealna je cijena limuna 1,35 KM/kg. Prije da je to bio limun iz prošlogodišnjih zaliha iz skladišta.vjeshalica wrote: ↑14/12/2020 10:27U sred zime limun sa 1,35 ode na 2,55....kad treba da bude najjeftiniji on vazda skup
Osim toga to je isti onaj koji je bio po 1,35
To jeste realna cijena u zimskom peroidu jer mu je sezona a sto neko voli 5KM placati kilu u sred ljeta njegov problem
Cim pisete neistine po pitanju kvaliteta onda ne mozete komentarisati cijenu,kvalitet i vrijeme u kojem se prodaje
zasto, objasni, prvi put cujem.bunk wrote: ↑14/12/2020 12:19Kad limun prodajes po 1,35 a bananu po 1km(mislim na ispravnu robu ne na prezrelo voce koje ce za 24h postati kasha) onda zavrsis na nacin da drzava mora napraviti lex specijalis da te spasava.
Ko se imalo razumije u voce i povrce ...cijena limuna 2,5km tokom cijele godine je normala osim u onom prelaznom periodu juli avgust kad se ceka nova berba pa ode na 5 ili 6 km..
Banana opet 2km tokom cijele godine,ova vjestacka poskupljkenja oko NG i Bozica su uzrokovana prevelikom potraznjom u svijetu tokom praznika..
Kakva marka i mp3..to samo dalabu ili neko koga nije briga za posao moze raditi..
p.s.
Navece potopiti u cistu vodu,limun,narandze,jabuke koje ce se sutra koristiti..najsigurnija metoda.