Izotop C-13 bi već možda mogao imati 6 protona i 7 neutrona, ali broj protona bi morao biti 6 to mi je makar jasno

U PSE je navedena atomska masa 12,011 zbog onog načina izračunavanja koji sam ranije objasnila. Dakle ''ugljik iz PSE'' ili ''samo ugljik''Drug Član wrote:Čekaj, da li je onda izotop C-12 upravo onaj koji je u PSE prikazan sa masenim brojem 12 i sa atomskim (odnosno rednim) brojem 6ili je to još uvijek "samo" C
moon78 wrote:
Daj mi kakav zadatak, ovo mi je dosadilo
nisi se valjda reg. samo da ''vidis kako razmisljam''prepisivac wrote:moon78 wrote:
Daj mi kakav zadatak, ovo mi je dosadilo
zadatak kazes, aj da vidim kako razmisljas (provjeri i ti mene)
Kolika je koncentracija (kolicinska) 34,2%-tne otopine etanola, gustine 0,965g/cm3?
i kod mene je "ispalo" isto, dobri stari SIKIRICA, a to sto se pitas za maseni il zapreminski procenat, to vise govori "o tvom (hemicarskom) razmisljanju" nego tacan rezultatmoon78 wrote:
nisi se valjda reg. samo da ''vidis kako razmisljam''![]()
7,17 mol/l (ako su ovi procenti maseni a ne zapreminski, nisi naglasio)
hehe, mani se politike (i ne ''ujedaj'' moderatore, da ne bude opet...)prepisivac wrote:i kod mene je "ispalo" isto, dobri stari SIKIRICA, a to sto se pitas za maseni il zapreminski procenat, to vise govori "o tvom (hemicarskom) razmisljanju" nego tacan rezultatmoon78 wrote:
nisi se valjda reg. samo da ''vidis kako razmisljam''![]()
7,17 mol/l (ako su ovi procenti maseni a ne zapreminski, nisi naglasio)![]()
a sto se registracije tice, nije mi prvi put, (je)banovan sam dva puta (politicki), a da nikog nisam uvrijedio...
sad sam se uvuko na nauku, tu moderatori ne zalaze, pogotovo ne na hemiju, oni su ostali na nivo hem.for. vode
u pravu si, al politika nam nad glavom vec 20 godina i kad me neki povuku za...moon78 wrote:
hehe, mani se politike (i ne ''ujedaj'' moderatore, da ne bude opet...)
Pridruzujem seprepisivac wrote:ja i moon78 se "nudimo" da na ovom mjestu rjesavamo stehiometrijske i dr. hemijske zaje.....je za skolarce, srednjoskolce, a moze i studente raznih profila, nesudjene masinbravare, frizere, a buduce ljekare, inzenjere...