Udruzenje "Komsiluk" - Forumasi u akciji!

Forum za humanitarne akcije.
User avatar
kurty
Posts: 44917
Joined: 17/08/2008 23:29
Location: Made in Breza
Has thanked: 4 times
Been thanked: 14 times

#26 Re: Udruzenje "Komsiluk" - Forumasi u akciji!

Post by kurty » 24/09/2012 01:35

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:


bizet
Posts: 1541
Joined: 24/06/2012 07:41

#27 Re: Udruzenje "Komsiluk" - Forumasi u akciji!

Post by bizet » 24/09/2012 08:07

fina organizacija, dopada mi se sto vi vec radite taj posao a sad ga samo registrujete, znaci znate sta zelite

ipak mora biti ono ali misa mu...nemojte me staviti na kriz odmah

lud i ponosan prica o nekakvom dugorocnom zbrinjavanju ili pomoci osobama kojima je pomoc potrebna...misa mu imamo mi institucije koje se trebaju brinuti za takve...tesko ce biti pruzati dugorocnu pomoc ikome i vjerujem da se trebate ograditi od ovakvih entuzijastickih izjava na vrijeme, ili mozda ne mislimo na isto, u tom slucaju sori...ali ono sto bi mogao biti jedan od ciljeva jeste djelovanje na drzavne institucije da vise i bolje rade na polju socijalne pomoci (joj al' ovo zadnje zvuci hmmm, ali mozda se kakva fina ideja izrodi u vasim mozgicima na temu)

šime dobro veli, trebate vise puta procitati vas statut i razmisliti sta sve mozete dodati, nece to kvariti prvobitni cilj...bubam npr. organizovanje manifestacija, takmicenja, festivala, radionica, seminara koji za cilj imaju prikupljanje sredstava koja ce ici u dobrotvorne svrhe
imate pravo napravititi bilo kakvu radionicu na kojoj ce ucesnici ili posjetioci placati ulaz ili participaciju a prikupljeni novac neka ide onima kojima je pomoc potrebna...na ovaj nacin mozete aplicirati i drzavnim institucijama da vam pomognu u smislu prostora ili nekaih skromnih sredstava takodje
vjerujem da bi vecina forumasa dosla na takve skupove gdje bi se druzili, uradili nesto korisno, platili koju markicu za taj uzitak, a novac bi opet isao u namjenjene svrhe

takodje ako niste imali u planu licne troskove dok dostavljate pomoc drugima trebate ih planirati...citam sve dobrovoljno ali nisam iscitala sve, misli su na dnevnim poslovima i nisam posvecena temi u potpunosti, bacam misli kako mi stignu....jasno je da ste posveceni svom cilju da pomognete ljudima, jasno je da je dobrovoljno, ali takodje je svima jasno da je dovoljno izgubiti vrijeme da bi se sakupila pomoc i odnijela na odredjenu adresu...nema smisla placati o svom trosku prevoz i taj dan o svom trosku jesti negdje u putu i popiti kafu...takve troskove trebate planirati za sebe i neka budu javni...niko normalan to nece zamjeriti...ama bice tu i drugih troskova...vremenom ce organizacija rasti..ne znam kako ide sa humanitarnim organizacijama ali vjerujem da svaka organizacija treba slati izvjestaje misnistarstvu finansija...za takvo sto vam treba knjigovodja, sad kad ste organizacija...ispitajte ovo...mozete naci i knjigovodju mozda koji ce raditi besplatno ali sta ako to ne bude slucaj...treba novac i za to...ako vec dovoljno "narastete" onda se moze dobiti i prostor za neku kancelariju, koja bi sigurno dobro dosla...ali sa kancelarijom idu i troskovi telefona (kad smo kod telefona neka skromna naknada za potroseni kredit za mobitel se vec treba uracunati, jer ponavaljam dovoljno je od vassto trosite svoje vrijeme, sem ako niste bogati ne vidim razloga zasto bi trosili i novac i to svakodnevno...marka po marka ucini se da je malo, ali se vremenom ta cifra pretvori u razocarenje), struje, grijanja i sta ti ja znam sta sve ne...ili da jednostavno napravite sajt sa svim informacijama, dostupnim ziro racunom za nas koji zelimo pomoci i to je to...takva stranica bi kostala nekih 10-11 KM mjesecno a moze se sve voditi i iz svog doma...rijesite pitanje knjigovodje da se ne bi za pola godine uhvatili za glavu ako budete morali platiti izvjestaj, koji nije tako jeftin, iz svog dzepa jer niste planirali taj trosak

nabacah misli a ne procitah sve, jos jednom sori i fakat ste me obradovali sa ovom vijesti o ovakvoj finoj ideji i vasoj entuzijasticnoj organizaciji...sve najbolje u buducem radu :)

zvrk
Posts: 1723
Joined: 19/08/2008 13:00

#28 Re: Udruzenje "Komsiluk" - Forumasi u akciji!

Post by zvrk » 24/09/2012 08:26

Draga Bizet i svi ostali
hvala puno na sugestijama i komentarima, zaista nam znače puno i zato smo i otvorili ovu temu, izmedju ostalog.

pokusacu ovako kako si Ti pisala, da i ja pojasnim nasa razmisljanja i nacrt statuta koji je vec gotov.

Prema statutu, osnovni cilj udruzenja j kontinuirano pomaganje socijalno ugrozenim kategorijama. (parafraziram)
Djelatnosti za ostvarenje cilja su:
- utjecaj na vlasti za bolje sprovođenje zakona (ovo o cemu Ti pises u prvom pasusu),
- organizovanje manifestacija, priredbi i savjetovanja - je takodjer jedna od djelatnosti
a imamo i
prodaju radi prikupljanja sredstava (promotivni materijal i sl)

sto se tice dostavljanja pomoci, barem do sada - svi smo mi i ranije ucestvovali u humanitarnom radu i dostavljanje smo pokrivali iz vlastitih sredstava. Jednostavno, do sada to nije bio problem, a mislim da nece biti ni ubuduce. Pomoc koja se skupi - do sada se prevozila licnim automobilima. Takodjer, racune telefona - svako od nas halali. Do sada je bilo tako, ako bi ubuduce troskovi akcija prevazisli neke razumne cifre - i eventualno udruzenje bilo prisiljeno angazovati nekoga sa strane - to ce itekako biti transparentno objavljeno. Ali u ovim uslovima - zaista nije bio problem nikome od nas da volontira, jer to smo i do sada radili i i taj segment smatramo nasim prilogom.

Sto se tice finansija, pokusacemo naci osobu koja bi volonterski kao i svi mi obavljala taj dio posla. Ako to ne uspije - statutom je predvidjena mogucnost sklapanja ugovora o djelu sa osobama čije stručno znanje i rad su potrebni za rad udruzenja. UVIJEK cemo pokusati besplatnu opciju, putem poznanstava i nade da ima bas neko ko je spreman dati i svoje znanje u humanitarne svrhe.

mislim da je znacajno napomenuti jos nesto, a cini mi se da to nije naglaseno nigdje.
svi clanovi organa uprave - svoje mandate ce obavljati BEZ ikakve naknade.

Nadam se da sam malo pojasnila pitanja oko ovog statutarnog aspekta.

Hvala puno na sugestijama i dobrodosle su i dalje, jer i vasa iskustva i sugestije potvrdjuju da smo na dobrom putu.

I na kraju opet ponavljam sve sto i drage Komsije ( :) ) :
svacija pomoc je dobrodosla, ako ne ocekuje nista zauzvrat. A vodovi pomoci su raznorazni: od savjeta, finansija, materijalnog, pomaganja poznanstvima - pa na kraju i preporuke Udruzenja i njegovog rada kada ga osnujemo.

Veliki pozdrav od mene svim dobrim ljudima :bih:

User avatar
Ljuska_u_BaklaFi
Posts: 2689
Joined: 27/06/2008 00:48
Location: Tu i tamo...vise tu, nego tamo..
Contact:

#29 Re: Udruzenje "Komsiluk" - Forumasi u akciji!

Post by Ljuska_u_BaklaFi » 24/09/2012 10:42

Malo kasnim sa upisom ali tu sam i dalje i za sve sto treba. :oops:
Zanima me da li ste kao clanarinu zamislili da to bude iznos koji dajemo "baska" za clanstvo, ili je to ustvari ono za sta smo se obavezali da cemo ionako davati na mjesecnom nivou. Ako je "clanarina" neovisna o onome sto smo rekli davati mjesecno, onda cu se sloziti sa kadinicom ili bjese zvrk da to ne treba biti neka velika cifra nego onoliko koliko sigurno svako moze odvojiti mjesecno, i na sta se sigurno moze racunati...

samoTEgledam
Posts: 579
Joined: 10/03/2011 16:36
Has thanked: 4 times
Been thanked: 2 times
Contact:

#30 Re: Udruzenje "Komsiluk" - Forumasi u akciji!

Post by samoTEgledam » 24/09/2012 11:00

To je ono što smo se obavezail nekad ranije. Nije nikakva dodatna članarina. Suština sve priče i ovog koncepta je okupiti što više ljudi koji su spremni svakog mjeseca izdvajati neki iznos (koji neće ugroziti njihov budžet) i taj novac usmjeriti na jednu, dvije, ... porodice. Broj porodica ovisno o realnom konstantnom prilivu sredstva.
Na ovaj način se obezbjeđuje konstantni mjesečni priliv u nekom iznosu porodici koja ima potrebu za tim sredstvima, a ne samo ono jednokratnu pa opet za 2-3 mjeseca po starom.


User avatar
O'zone
Globalni moderator
Posts: 21791
Joined: 17/02/2008 20:29
Location: Kad god popizdite na vlast, sjetite se da i u opoziciji sjede ista takva govna...."
Has thanked: 54 times
Been thanked: 241 times

#32 Re: Udruzenje "Komsiluk" - Forumasi u akciji!

Post by O'zone » 24/09/2012 13:36

Tu sam pa koliko nafake bude bilo :thumbup:

User avatar
PeekABoo
Posts: 289
Joined: 31/07/2012 16:11

#33 Re: Udruzenje "Komsiluk" - Forumasi u akciji!

Post by PeekABoo » 24/09/2012 13:44

Prijavljujem se :thumbup:

faca-ko-kaca
Posts: 52
Joined: 21/10/2002 00:00

#34 Re: Udruzenje "Komsiluk" - Forumasi u akciji!

Post by faca-ko-kaca » 25/09/2012 08:51

Žao mi je što neću moći da pomognem oko registracije udruženja ali mjesečne uplate sigurno neće izostati. Sve pohvale za ekipu koja ne odustaje!!!

User avatar
Challenger__
Posts: 26509
Joined: 25/03/2012 09:31
Location: In weiter Ferne, so nah!
Contact:

#35 Re: Udruzenje "Komsiluk" - Forumasi u akciji!

Post by Challenger__ » 25/09/2012 15:43

:thumbup:

faca-ko-kaca
Posts: 52
Joined: 21/10/2002 00:00

#36 Re: Udruzenje "Komsiluk" - Forumasi u akciji!

Post by faca-ko-kaca » 27/09/2012 08:57

Lud i ponosan wrote:
faca-ko-kaca wrote:Žao mi je što neću moći da pomognem oko registracije udruženja ali mjesečne uplate sigurno neće izostati. Sve pohvale za ekipu koja ne odustaje!!!
:thumbup:

Svako ko zeli participirati na bilo koji nacin, ili donirati mjesecna sredstva u skladu sa mogucnostima, moze ostaviti E-mail na pp. ;-)
tu sam od samog početka :-D

User avatar
melbaa
Posts: 4349
Joined: 09/10/2008 15:33
Location: tu negdje okolo

#37 Re: Udruzenje "Komsiluk" - Forumasi u akciji!

Post by melbaa » 30/09/2012 08:20

Lud i ponosan je u pravu: u redu je da se radi na dobrovoljnoj osnovi tj volontereski ali bit ce i mora biti troskova. Hajede da i na stranu stavimo sto je neko potrosio za prevoz ili tel. poziv... ali knjige financijske se moraju voditi, a za to treba knjigovodje. Treba tu i logistike (papir, postarina, ....). Jedna napomena: financijski izvjestaj se ne treba slati nikakvom ministarstvu ako se od drzave ne dobija nesto sredstava, a mogu se dobijati ako udruzenje dobije status od javnog interesa tj. ako ga zatrazi od ministarstva pravde gdje se regisruje (prema zakonu o udruzenjima i fondacijama humanitarne organizacije tj pomoc soc. ugorzenom stanovnistu je od javnog interesa).
Zakljucak: moraju se u samom pocetku planirati i neki torskovi za servisiranje udruzenja (pa makar to bili i minimalni troskovi).
:bih:

User avatar
PipiDugaDevetka
Posts: 19072
Joined: 25/12/2003 00:00
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
Been thanked: 3 times

#38 Re: Udruzenje "Komsiluk" - Forumasi u akciji!

Post by PipiDugaDevetka » 01/10/2012 22:09

http://www.mostar.ba/vijesti_citanje/it ... sjeda.html
Svjetski Dan susjedluka i komšiluka je 24. maj u svibnju.

User avatar
me_mery
Posts: 26
Joined: 22/09/2012 22:07
Location: na kraju gada, na kraju ulice...

#39 Re: Udruzenje "Komsiluk" - Forumasi u akciji!

Post by me_mery » 02/10/2012 17:23

Evo da ja pocnem pa mozda neko dalje bude imao prijedloge. Zeljela sam da predlozim jednu nanu koja zivi na c.vili kojoj moja porodica ponekad pomogne. Međutim u razgovoru sa njom ona rece da ima par volontera i ljudi dobrog srca koji joj pomazu svaki mjesec, tako da je ona manje vise zbrinuta. Htjela sam da pitam sta je sa tom djevojkom sa kos.brda, koja ima hepatitis, zivi sama, nema nikakva primanja niti moze da radi? Mozda bismo mogli nju uljuciti kao jedan od mogucih izbora. Posjetiti je pa odluciti sta dalje?

Ima li iko ikakav drugi prijedlog. Evo blizi nam se i drugo mjesecno skupljanje novca pa bilo bi lijepo da imamo nekoga u vidu :)

User avatar
A_R
Posts: 82
Joined: 16/08/2012 14:01

#40 Re: Udruzenje "Komsiluk" - Forumasi u akciji!

Post by A_R » 03/10/2012 12:28

pratim

zvrk
Posts: 1723
Joined: 19/08/2008 13:00

#41 Re: Udruzenje "Komsiluk" - Forumasi u akciji!

Post by zvrk » 03/10/2012 13:03

imam osim ove djevojke o kojoj cu pisati brzo, cim uhvatim vrijeme - i jos dvije porodice

ne znam doduse jesu li u nasem kantonu ili u ovom gdje kiseljak pripada

Agnese
Posts: 1709
Joined: 29/12/2011 17:08

#42 Re: Udruzenje "Komsiluk" - Forumasi u akciji!

Post by Agnese » 03/10/2012 15:57

Pratim

zvrk
Posts: 1723
Joined: 19/08/2008 13:00

#43 Re: Udruzenje "Komsiluk" - Forumasi u akciji!

Post by zvrk » 04/10/2012 18:42

Ovo je djevojka sa kosevskog brda o kojoj sam govorila. Njoj bi i simbolična pomoć dobro došla.

Minela Č. ima 28 god, živi kao podstanar na Koševskom brdu, prepuštena je sama sebi, nije zaposlena zbog zdravstvenog stanja.

Boluje od hepatitisa kojeg je dobila u ratu.


Mjesečna kirija iznosi 50km ali Mineli je i to puno, s obzirom da nema nikakvih primanja, i da veći dio novca izdvaja za kupovinu lijekova, tako da je nedavno zbog kašnjena sa plaćanjem kirije morala izaći iz stana i par noći provesti u hitnoj. Minela je bila student Medicinskog fakulteta, ali je napustila studij zbog finansijskih problema. Iako je bolesna, ona moli sve dobre ljude da joj pruže priliku da zaradi za život,tako što bi čistila stanove i sl.

zvrk
Posts: 1723
Joined: 19/08/2008 13:00

#44 Re: Udruzenje "Komsiluk" - Forumasi u akciji!

Post by zvrk » 04/10/2012 18:52

isto tako , ovaj momak je u stanju budne kome - kuci, kod roditelja oko kiseljaka negdje

bilo je prikupljeno mnogo pomoci, ali davno...
vidim da na fb ima i grupa i da se nesto organizuje, ali slabo :S

trebalo bi vidjeti moze li se barem jednokratno pomoci - pelenama ili necim slicnim

User avatar
CaneBos
Posts: 1063
Joined: 27/07/2012 20:57

#45 Re: Udruzenje "Komsiluk" - Forumasi u akciji!

Post by CaneBos » 04/10/2012 21:52

Ja samo apelujem da se za svaki prijedlog i vijest o novom slucaju, porodici ili osobi kojoj "treba pomoc", prvo dobiju kredibilne "background" informacije kako bi se moglo savjesno odvagati prioritet i potreba.
Mislim na to tipa: Je li djevojka u slucaju dijete bez roditelja, familije? Odavde iz Sarajeva ili ima nekoga negdje drugo gdje bi mogla biti, roditelja/roditelje/blizu rodbinu u nekom mjestu?? mada sumnjam jer ko bi se patio bolestan kao podstanar bez ista, ako ima bilo gdje drugo biti. Pa recimo stanje i progresivnost bolesti, njena ogranicenja itd..sa pravom terapijom hepatitis se moze drzati pod kontrolom.

Ovo samo kao primjer navodim..

User avatar
poznanik
Posts: 6749
Joined: 12/05/2010 16:18
Location: Novo Sarajevo
Been thanked: 3 times

#46 Re: Udruzenje "Komsiluk" - Forumasi u akciji!

Post by poznanik » 05/10/2012 00:46

CaneBos wrote:Ja samo apelujem da se za svaki prijedlog i vijest o novom slucaju, porodici ili osobi kojoj "treba pomoc", prvo dobiju kredibilne "background" informacije kako bi se moglo savjesno odvagati prioritet i potreba...

Ne može se ovako ništa postići.. Zapravo - može, ali to je kap u moru :(

U našem društvu, neovisno od administrativno-političke podjele, od religiozne, etničke i svake druge pripadnosti, gotovo "svaka druga kuća" ima neki socijalni slučaj :(

Ni jedno udruženje ne može postići pravovremenu i ravnopravnu pomoć pojedincima kojima ona treba. Zadatak jednog ovakvog udruženja, kao i svakog drugog, koji u opisu djelatnosti ima cilj humanitarnu pomoć sugrađanima, treba biti prvenstveno na zagovaranju, na stvaranju pritiska na vlast na svakom nivou, da izvršava obaveze prema građanima, da kroz stručne službe i ostale organe postigne njihovu rehabilitaciju.

Ovo udruženje treba ujediniti svoje kapacitete sa drugim, sličnim udruženjima u BiH, treba oformiti jedno snažno, moćno i za svaku vrstu pregovaranja s organima vlasti, sposobno udruženje, koje će znati okupiti stotine, hiljade članova i simpatizera, i "zauzeti" kabinet nekog načelnika, ministra, "zauzeti" parlament, blokirati mu rad, blokirati rad svih odgovornih... dok se ne riješi neki hitan slučaj, kao što je bio slučaj sa porodicom Omerović, koji je i inicirao nastanak ovog udruženja, ili dok se ne riješe svi slučajevi redom.

Država mora konačno na sebe preuzeti odgovornost i započeti s dugotrajnim rješavanjem problema socijalno ugroženih sugrađana, ne mogu i ne trebaju građani izvršavati poslove vlasti. Sve dok građani ne izvrše snažan, konkretan, ozbiljan i djelotvoran pritisak na odgovorne, socijalno stanje građana se neće bitnije poboljšati, naprotiv, imaćemo sve više slučajeva i sve više i više ovakvih organizacija... :(

P.S. Svakako želim napomenuti da nisam protivnik organizacije i rada ovog i ovakvih udruženja, naprotiv, samo želim iznijeti svoje mišljenje da je djelatnost ovakvih udruženja mnogo djelotvornija njihovim udruživanjem, okrupnjavanjem, osnaživanjem...

Mustafapasa
Posts: 1073
Joined: 16/06/2010 11:19
Been thanked: 8 times

#47 Re: Udruzenje "Komsiluk" - Forumasi u akciji!

Post by Mustafapasa » 05/10/2012 08:47

Da se nadovezem na Lud i ponosan...
Ja sam nekoliko puta bio zrtva prevare od strane "bolesnih i umirucih" ljudi, ali obicno to se shvati i otkrije tek poslije...Covjek pristupi s iskrenom namjerom da nekom pomogne, ali danasnji ljudi to iskoriste na ruzan nacin, tako da ne samo sto se treba slucaj provjerit, nego treba bas bas provjerit. Zasto bi neko od dobrih ljudi pravio budale, od njihovog truda, odvojenoh vremena i na kraju i sredstava...???? ma ne dam! Bas kao sto uvijek trazim racun u kaficima i za sve sto kupujem (jer zelim da PDV koji ja placam ode na pravo mjesto a ne njemu u djep i pored njegove zarade koju je zaracunao) treba i ovo provjerit...
Danas svi kopiraju nalaze, kopiraju sve, ali prave i jednu gresku, nemaju pojma o onome od cega "boluju"! Zato jedan info razgovor bez obecanja o pomoci s pitanjima o terapiji, koja je vrsta lijekova u upotrebi svakako pozeljna...

User avatar
CaneBos
Posts: 1063
Joined: 27/07/2012 20:57

#48 Re: Udruzenje "Komsiluk" - Forumasi u akciji!

Post by CaneBos » 05/10/2012 10:01

Mustafapasa wrote:Da se nadovezem na Lud i ponosan...
Ja sam nekoliko puta bio zrtva prevare od strane "bolesnih i umirucih" ljudi, ali obicno to se shvati i otkrije tek poslije...Covjek pristupi s iskrenom namjerom da nekom pomogne, ali danasnji ljudi to iskoriste na ruzan nacin, tako da ne samo sto se treba slucaj provjerit, nego treba bas bas provjerit. Zasto bi neko od dobrih ljudi pravio budale, od njihovog truda, odvojenoh vremena i na kraju i sredstava...???? ma ne dam! Bas kao sto uvijek trazim racun u kaficima i za sve sto kupujem (jer zelim da PDV koji ja placam ode na pravo mjesto a ne njemu u djep i pored njegove zarade koju je zaracunao) treba i ovo provjerit...
Danas svi kopiraju nalaze, kopiraju sve, ali prave i jednu gresku, nemaju pojma o onome od cega "boluju"! Zato jedan info razgovor bez obecanja o pomoci s pitanjima o terapiji, koja je vrsta lijekova u upotrebi svakako pozeljna...
Potpuno se slazem, jer imam ista iskustva, naravno ne sprecava mi to ni zelju ni namjeru da budem ucesnik i pomognem ponovo i ponovo, samo zaista sa osnovom da me niko ne levati vise. Opet ne mozemo ni mi ocekivati da sad ovi ljudi ovde bas 100% budu sigurni i da sad kopaju ama bas sve informacije o nekome da bi to bilo neupitno, ali eto koliko god se moze biti siguran da se bude.

Drugo, kolega poznanik iznad govori o macro aktivnostima koje jesu zaista jedini nacin da se efikasno pomogne i napravi trajan ucinak u zivotu socijalnih kategorija, ali moramo biti realni da ima prilican broj humanitarnih udruzenja vec i grupacija, UG-a koje su se davno prije osnovale i mnogo duze rade, pa eto ni ona nisu uspjela uticati na vlasti, promijeniti raspodjele budzeta, socijalnu politiku i sl,. vec jedino ovaj pojedinacni efekt pomoci porodici po porodici, osobi po osobi. Previse je sada govoriti o jednom takvom zamahu i dosegu kad se trenutno radi o manjoj grupi ljudi koja je pokrenula aktivnosti osnivanja malog udruzenja i tek krece sitnim koracima. Hajmo lagano, napraviti par uspjesnih akcija kroz koje cemo svi (prvenstveno glavni ucesnici) i nauciti i steci iskustva kako manevrisati i kojim metodama se sluziti da se jedna akcija sprovede od pocetka do kraja uspjesno.
Tesko da cemo moci i sprovoditi "trajne pomoci" porodicama i slucajevima koje budemo imali, to je bar moje misljenje, jer da bi to mogli raditi, mora usporedo rasti i finansijski priliv sredstava ove druzine, a to tek treba vidjeti.

eto tako..ne bih vise da @[email protected] jer vrlo vjerovatno samo ponavljam ono sto je vec neko rekao, pa se izvinjavam jer nemam uvijek vremena pratiti sve sto je napisano :)

zvrk
Posts: 1723
Joined: 19/08/2008 13:00

#49 Re: Udruzenje "Komsiluk" - Forumasi u akciji!

Post by zvrk » 05/10/2012 11:07

obrisan mi je link za momka
Momak se zove nermin cesko i mozete puno naci o njemu prostim guglanjem

ove osobe nisu osobe za koje zahtijevam pomoc - nego ih samo predlazem za provjeru uz naznaku kako bi im mogli eventualno pomoci

poznanik, razumijemo se odlično
i jedan od ciljeva i jeste djelovanje na vlasti ...

ali dok se do toga dodje...

svakako smo svjesni ovoga na sto ukazujete i ti i cane boss :)
zahvaljujem i svakako pozivam na pomoc u svakom smislu - savjet, poznanstva, provjere, ali i finansijska izdavanja

User avatar
Pasiflora
Posts: 3910
Joined: 30/03/2007 20:41
Location: Bolje bi bilo da je malo dalje
Been thanked: 1 time

#50 Re: Udruzenje "Komsiluk" - Forumasi u akciji!

Post by Pasiflora » 05/10/2012 12:26

.

Post Reply