Page 1 of 86

#1 MasterChef Nova TV

Posted: 26/03/2011 23:43
by plain vanilla
Nova TV pocela je emitirati novi reality show „MasterChef“.

Image

U pet dana produkcijski tim sastavljen od vrhunskih stručnjaka ocjenjivao je kulinarske sposobnosti natjecatelja. Samo najbolji su prošli dalje, odjenuli svoju Masterchef pregaču i dobili priliku ostvariti svoje gastro snove. Mladi, stari, kućanice, ribari, inženjeri, pravnici, umjetnici, trgovci, arhitekti, dizajneri, studenti, informatičari, medicinske sestre, direktori samo su neka od zanimanja natjecatelja.

Pred žirijem Tomislavom Gretićem, Radovanom Marčićem i Matom JankovićemImage natjecatelji morali su pokazati koliki talent posjeduju, te koliko je zaista velika njihova ljubav prema hrani i pripremanju različitih jela. U prvom tjednu upoznali smo kandidate koji su na audicijama odmah dobili pregaču za prolazak, one koji su svoju kuharsku avanturu morali odmah zaboraviti, ali i one koji su dobili drugu šansu i kratkom vremenu morali otrčati po namirnice, pripremiti i servirati jelo još jednom.

TOP 50 natjecatelja Masterchefa suočilo se zatim i sa svojim prvim izazovom te su pokušali osvojiti svoju priliku za ulazak u idući krug, u društvo privilegiranih TOP 20. Kandidati su morali uvjeriti tročlani žiri da su upravo oni najbolji u vještini rezanja luka.

U ovom izazovu provjeravala se vještina baratanja nožem u kojoj je presudno pravilno isjeckati luk ne misleći pritom na brzinu koja u ovom slučaju nije bila ključna. Najboljih 38 natjecatelja prošlo je izazov i zaštitilo se od eliminacije dok preostalih 12 ide u sljedeći, eliminacijski izazov u kojem ih očekuje test kreativnosti.

Njihov zadatak bio je pripremiti jela od namirnica koje sami biraju te poslužiti ga na tanjur i ukrasiti prije isteka vremena. Žiri je ocjenjivao sve od odabira namirnica, načina pripreme jela, brzine, konačne prezentacije na tanjuru i naposljetku okusa.

Kako se prvi tjedan bližio kraju tako i utrka za Masterchefa postaje sve uzbudljivija. Samo 44 natjecatelja nastavlja dalje te sudjeluje u svom trećem izazovu, testu osjetila. Od natjecatelja se očekuje da prepoznaju sastojke jela osjetilom okusa i mirisa.
Pred natjecatelje su bili postavljeni lonci u kojima se nalazi pripremljeno jelo, a na njima je bilo da prepoznaju što je više moguće sastojaka iz jela koje se nalazi u loncu. Oni s najbolje razvijenim osjetilima okusa i mirisa prolaze dalje, a 12 ih ide u eliminacijski izazov u kojem ih očekuje novi zadatak koji će ujedno i presuditi čak šestorici natjecatelja.
Naime, u određenom vremenskom roku i sa zadanim budžetom natjecatelji moraju kupiti namirnice te skuhati i servirati obrok.

U petak su od istih namirnica imali zadatak skuhati nešto čime će pokazati svoje sposobnosti i impresionirati žiri. Eliminirano ih je čak 18 i sad preostaje TOP 20 kandidata koji će se za titulu MasterChefa boriti 3 mjeseca, počevši u ponedjeljak.

#2 Re: MasterChef Nova TV

Posted: 27/03/2011 01:42
by ladyblue18
Da se pribiljezim u klub Matinih stovaoca 8-) i emisije dakako. :D

#3 Re: MasterChef Nova TV

Posted: 27/03/2011 13:37
by Jed1217
+1 za Matu :oops: :D
A eto i emisiju :D

#4 Re: MasterChef Nova TV

Posted: 27/03/2011 15:53
by Not My Idea
Odlicno :thumbup:
I'm lovin' it!

#5 Re: MasterChef Nova TV

Posted: 27/03/2011 16:03
by plain vanilla
Dok cekamo novu emisiju u ponedjeljak, evo nesto o strucnom ziriju:

Image

TOMISLAV GRETIĆ
Hrana koju pripremate odražava Vaš misaoni proces,
Vaš ukus…Vas čitave. Vaši najdublji osjećaji i misli, posluženi drugome – ništa ne ostaje skriveno.

Tomislav Gretić jedan je od najznačajnijih predstavnika 'nouvelle cousine' u Hrvatskoj i jedan od rijetkih šefova kuhinje u ekskluzivnim restoranima koji u svojoj kuhinji zaista i kuha, a ne samo delegira. Vodio je domaće restorane, kao i one u Europi i svijetu, a posljednjih nekoliko godina živi i radi u Hrvatskoj. Trenutno je zaposlen u luksuznom rovinjskom hotelu Monte Mulini. Uz Matu Jankovića, Denisa Zembu i Marina Rendića, jedan je od nositelja novije hrvatske gastro scene koja zahvaljujući njihovom vizionarskom pristupu doživljava svoj preporod.

U ciriškom hotelu Dolder Grand Tom je kuhao za Rolling Stonese, Stinga, U2, Depeche Mode, Billa Clintona, a jednom tjedno u restoran je dolazila i Tina Turner.
O svojoj ulozi žirija u MasterChefu Hrvatska Tomislav izjavljuje: 'Bit ću strog, ali pravedan. Svoje znanje i iskustvo rado ću podijeliti s talentiranim natjecateljima, ali od budućeg MasterChefa imam velika očekivanja.'

MATE JANKOVIĆImage
Da bi netko postao vrhunski kuhar, uz talent koji eventualno ima, mora biti spreman na rad i odricanje. To je posao s kojim živite od 0-24, jedino tako se od prosječnog može postati nešto više.

Mate Janković jedan je od najmlađih šefova kuhinje u Hrvatskoj, a iskustvo je stekao radom u prestižnim restoranima (The Fairmont na Bermudama, Bevanda i Baltazar u Hrvatskoj). Mate u svojoj kuhinji inzistira na autohtonim, sezonskim i organski uzgojenim namirnicama. Ovaj vrhunski majstor kuhinje voli koketiranje s eklektičnom kuhinjom. Mate predvodi novi hrvatski kulinarski val, a tek su mu 32 godine. Kuhao je za sve hrvatske predsjednike, njujorškog gradonačelnika Giulianija, Catherine Zeta Jones i Michaela Douglasa, Paula Allena te mnoge druge.

O svojoj ulozi žirija u MasterChefu Hrvatska Mate izjavljuje: U kuhinji želim vidjeti da se natjecatelji trude, da im je stalo, da budu kreativni i maštoviti, a kao član žirija bit ću nepopustljiv i zahtjevan.

RADOVAN MARČIĆ
Istraživač uvala i tanjura, vječno zaljubljen u more i kuhinju.

Radovan Marčić, redatelj i maritimni pisac, na pozornicu je postavio pedesetak kazališnih predstava. Piše scenarije, režira reklamne i dokumentarne filmove i producira. Petnaest godina je urednik i jedan je od pokretača u nautičkom magazinu 'More'. Radovan je često i moderator tematskih večeri u restoranima, radi i kao savjetnik za gastronomsku strategiju, te kreator jelovnika. U njegov opus spadaju naslovi: 'Peljar hrvatskog Jadrana', '1300 planova luka, lučica i uvala hrvatskog Jadrana', 'Poslanice sladokuscima' te 'Gustoza đita' koja je prevedena na četiri strana jezika. Njegovi tekstovi o kazalištu, moru i gastronomiji objavljeni su u mnogim revijama, tjednicima i dnevnom tisku. Radovan Marčić uredio je dvadesetak knjiga za razne izdavače, a najviše na temu mora i gastronomije. Gastrokritičar i član žirija MasterChef Hrvatska živi dijelom u Zagrebu dijelom u Malom Lošinju.

O svojoj ulozi žirija u MasterChefu Hrvatska Radovan izjavljuje: 'Nastojat ću savjetima pomoći natjecateljima showa kako bi u konačnici ostvarili svoj cilj, no širom otvorenih očiju i okusima pristupit ću njihovim jelima i oštro osuditi svaku grešku koja će se naći na njihovom putu do titule Masterchefa. Kuhanje je veliko umijeće, a može postati i istinska umjetnost.'

#6 Re: MasterChef Nova TV

Posted: 27/03/2011 16:07
by ivannn
ovaj djed je simpatičan, dok su ova ostala dvojica nekako se prave važnima, prepotentni

#7 Re: MasterChef Nova TV

Posted: 27/03/2011 17:31
by BarbaDue
dali je ovo tema za ovaj pdf?

#8 Re: MasterChef Nova TV

Posted: 27/03/2011 17:43
by yellow cat
šou mi je super, jedino ima onaj jedan stari što me nervira (onaj što se u prvoj emisiji prijavio zajedno sa kćerkom, proćelav, tamnoput).. čovjek je prepotentan, uvjeren u pobjedu i ne znam je li ostao u zadnjih 20 (ne viđah, imala goste).

#9 Re: MasterChef Nova TV

Posted: 27/03/2011 17:43
by Ma.Le.Na
jeko Mate? :oops:

#10 Re: MasterChef Nova TV

Posted: 27/03/2011 17:46
by yellow cat
Ma.Le.Na wrote:jeko Mate? :oops:

na slici ovaj mlađi kuhar, član žirija. Simpa je.

#11 Re: MasterChef Nova TV

Posted: 27/03/2011 17:50
by Ma.Le.Na
aha hvala :)

izgleda pravo staro za 32 godine :-) :oops: :run:

#12 Re: MasterChef Nova TV

Posted: 27/03/2011 17:53
by yellow cat
Ma.Le.Na wrote:aha hvala :)

izgleda pravo staro za 32 godine :-) :oops: :run:
Slažem se. Ali valjalo bi ga imati u kući. :D

#13 Re: MasterChef Nova TV

Posted: 27/03/2011 18:03
by Ma.Le.Na
njah...ima i puno boljih a znaju kuhat :D

#14 Re: MasterChef Nova TV

Posted: 27/03/2011 18:26
by plain vanilla
BarbaDue wrote:dali je ovo tema za ovaj pdf?
ako nije, moderator neka prebaci

ako moze veliki brat ovdje, sto ne moze ovo? :?

#15 Re: MasterChef Nova TV

Posted: 27/03/2011 18:51
by -LIBERO-
U kojim terminima i kojim danima ide ovaj show?

#16 Re: MasterChef Nova TV

Posted: 27/03/2011 18:57
by plain vanilla
-LIBERO- wrote:U kojim terminima i kojim danima ide ovaj show?
ponedjeljak-petak u vecernjem terminu, oko pola 10

#17 Re: MasterChef Nova TV

Posted: 27/03/2011 19:06
by -LIBERO-
plain vanilla wrote:
-LIBERO- wrote:U kojim terminima i kojim danima ide ovaj show?
ponedjeljak-petak u vecernjem terminu, oko pola 10
Hvala. Obratit cu paznju :D

#18 Re: MasterChef Nova TV

Posted: 27/03/2011 20:06
by ladyblue18
BarbaDue wrote:dali je ovo tema za ovaj pdf?
Zasto ne bi bila :?

#19 Re: MasterChef Nova TV

Posted: 27/03/2011 22:14
by Not My Idea
ladyblue18 wrote:
BarbaDue wrote:dali je ovo tema za ovaj pdf?
Zasto ne bi bila :?

Film/TV?

#20 Re: MasterChef Nova TV

Posted: 27/03/2011 22:16
by sarajevsko_pivo
Kad cemo mi dobiti normale emisije na nasim kanalima, vazda moramo gledati Sprske i Hrvatske, oni barem znaju kupiti licencu za emisije...

#21 Re: MasterChef Nova TV

Posted: 27/03/2011 22:17
by prilagodjena
Sviđa mi se emisija :-D Osim što je zabavna jako je edukativna za razliku od sapunica tipa "šeherzde" te emisija kao što je "big brothet".
Imam namjeru pratiti,vidjećemo kako će se dalje stvari odvijati ;-) Meni je mladi bradonjica iz žirija pomalo prepotentan ali da se trpiti :lol: :lol:

#22 Re: MasterChef Nova TV

Posted: 27/03/2011 22:19
by ladyblue18
Not My Idea wrote:
ladyblue18 wrote:
BarbaDue wrote:dali je ovo tema za ovaj pdf?
Zasto ne bi bila :?

Film/TV?
...se uglavnom koristi za filmove i serije, ovdje se prica o televizijama i emisijama.

#23 Re: MasterChef Nova TV

Posted: 27/03/2011 22:28
by VenomousV
ja cekala i cekala da ne ko otvori temu, ukucavala u search masterchef a nidje ga... i sad slucajno vidjeh :D

ja dedicu obozavam, koja je to duuuuuuuuuuuusa ^^

onaj ciko ribar iz makarske mi je skroz simpa =)

#24 Re: MasterChef Nova TV

Posted: 27/03/2011 22:34
by plain vanilla
Lud i ponosan wrote:Emisija je odlicna.

Kao i Vece sa Ivanom Ivanovicem. :D

P.S. Cvikeras poduzetnik ce mislim najbolje proci, iako mi djeluje nekako pederasto sa ray-ban okvirom :D
Je li to onaj sto grimase pravi, ceska se itd :D
Meni je simpa i ona iz Capljine :D

#25 Re: MasterChef Nova TV

Posted: 27/03/2011 22:47
by VenomousV
plain vanilla wrote:
Lud i ponosan wrote:Emisija je odlicna.

Kao i Vece sa Ivanom Ivanovicem. :D

P.S. Cvikeras poduzetnik ce mislim najbolje proci, iako mi djeluje nekako pederasto sa ray-ban okvirom :D
Je li to onaj sto grimase pravi, ceska se itd :D
Meni je simpa i ona iz Capljine :D

jel to ona buci-duci duge kose svijetlo smedje kose?

cvikeras ce da pobjedi, u finalu on i ona mala sto je isla u SAD i lutala po kulinarskim institutima