#1 MasterChef Nova TV
Posted: 26/03/2011 23:43
Nova TV pocela je emitirati novi reality show „MasterChef“.
U pet dana produkcijski tim sastavljen od vrhunskih stručnjaka ocjenjivao je kulinarske sposobnosti natjecatelja. Samo najbolji su prošli dalje, odjenuli svoju Masterchef pregaču i dobili priliku ostvariti svoje gastro snove. Mladi, stari, kućanice, ribari, inženjeri, pravnici, umjetnici, trgovci, arhitekti, dizajneri, studenti, informatičari, medicinske sestre, direktori samo su neka od zanimanja natjecatelja.
Pred žirijem Tomislavom Gretićem, Radovanom Marčićem i Matom Jankovićem natjecatelji morali su pokazati koliki talent posjeduju, te koliko je zaista velika njihova ljubav prema hrani i pripremanju različitih jela. U prvom tjednu upoznali smo kandidate koji su na audicijama odmah dobili pregaču za prolazak, one koji su svoju kuharsku avanturu morali odmah zaboraviti, ali i one koji su dobili drugu šansu i kratkom vremenu morali otrčati po namirnice, pripremiti i servirati jelo još jednom.
TOP 50 natjecatelja Masterchefa suočilo se zatim i sa svojim prvim izazovom te su pokušali osvojiti svoju priliku za ulazak u idući krug, u društvo privilegiranih TOP 20. Kandidati su morali uvjeriti tročlani žiri da su upravo oni najbolji u vještini rezanja luka.
U ovom izazovu provjeravala se vještina baratanja nožem u kojoj je presudno pravilno isjeckati luk ne misleći pritom na brzinu koja u ovom slučaju nije bila ključna. Najboljih 38 natjecatelja prošlo je izazov i zaštitilo se od eliminacije dok preostalih 12 ide u sljedeći, eliminacijski izazov u kojem ih očekuje test kreativnosti.
Njihov zadatak bio je pripremiti jela od namirnica koje sami biraju te poslužiti ga na tanjur i ukrasiti prije isteka vremena. Žiri je ocjenjivao sve od odabira namirnica, načina pripreme jela, brzine, konačne prezentacije na tanjuru i naposljetku okusa.
Kako se prvi tjedan bližio kraju tako i utrka za Masterchefa postaje sve uzbudljivija. Samo 44 natjecatelja nastavlja dalje te sudjeluje u svom trećem izazovu, testu osjetila. Od natjecatelja se očekuje da prepoznaju sastojke jela osjetilom okusa i mirisa.
Pred natjecatelje su bili postavljeni lonci u kojima se nalazi pripremljeno jelo, a na njima je bilo da prepoznaju što je više moguće sastojaka iz jela koje se nalazi u loncu. Oni s najbolje razvijenim osjetilima okusa i mirisa prolaze dalje, a 12 ih ide u eliminacijski izazov u kojem ih očekuje novi zadatak koji će ujedno i presuditi čak šestorici natjecatelja.
Naime, u određenom vremenskom roku i sa zadanim budžetom natjecatelji moraju kupiti namirnice te skuhati i servirati obrok.
U petak su od istih namirnica imali zadatak skuhati nešto čime će pokazati svoje sposobnosti i impresionirati žiri. Eliminirano ih je čak 18 i sad preostaje TOP 20 kandidata koji će se za titulu MasterChefa boriti 3 mjeseca, počevši u ponedjeljak.
U pet dana produkcijski tim sastavljen od vrhunskih stručnjaka ocjenjivao je kulinarske sposobnosti natjecatelja. Samo najbolji su prošli dalje, odjenuli svoju Masterchef pregaču i dobili priliku ostvariti svoje gastro snove. Mladi, stari, kućanice, ribari, inženjeri, pravnici, umjetnici, trgovci, arhitekti, dizajneri, studenti, informatičari, medicinske sestre, direktori samo su neka od zanimanja natjecatelja.
Pred žirijem Tomislavom Gretićem, Radovanom Marčićem i Matom Jankovićem natjecatelji morali su pokazati koliki talent posjeduju, te koliko je zaista velika njihova ljubav prema hrani i pripremanju različitih jela. U prvom tjednu upoznali smo kandidate koji su na audicijama odmah dobili pregaču za prolazak, one koji su svoju kuharsku avanturu morali odmah zaboraviti, ali i one koji su dobili drugu šansu i kratkom vremenu morali otrčati po namirnice, pripremiti i servirati jelo još jednom.
TOP 50 natjecatelja Masterchefa suočilo se zatim i sa svojim prvim izazovom te su pokušali osvojiti svoju priliku za ulazak u idući krug, u društvo privilegiranih TOP 20. Kandidati su morali uvjeriti tročlani žiri da su upravo oni najbolji u vještini rezanja luka.
U ovom izazovu provjeravala se vještina baratanja nožem u kojoj je presudno pravilno isjeckati luk ne misleći pritom na brzinu koja u ovom slučaju nije bila ključna. Najboljih 38 natjecatelja prošlo je izazov i zaštitilo se od eliminacije dok preostalih 12 ide u sljedeći, eliminacijski izazov u kojem ih očekuje test kreativnosti.
Njihov zadatak bio je pripremiti jela od namirnica koje sami biraju te poslužiti ga na tanjur i ukrasiti prije isteka vremena. Žiri je ocjenjivao sve od odabira namirnica, načina pripreme jela, brzine, konačne prezentacije na tanjuru i naposljetku okusa.
Kako se prvi tjedan bližio kraju tako i utrka za Masterchefa postaje sve uzbudljivija. Samo 44 natjecatelja nastavlja dalje te sudjeluje u svom trećem izazovu, testu osjetila. Od natjecatelja se očekuje da prepoznaju sastojke jela osjetilom okusa i mirisa.
Pred natjecatelje su bili postavljeni lonci u kojima se nalazi pripremljeno jelo, a na njima je bilo da prepoznaju što je više moguće sastojaka iz jela koje se nalazi u loncu. Oni s najbolje razvijenim osjetilima okusa i mirisa prolaze dalje, a 12 ih ide u eliminacijski izazov u kojem ih očekuje novi zadatak koji će ujedno i presuditi čak šestorici natjecatelja.
Naime, u određenom vremenskom roku i sa zadanim budžetom natjecatelji moraju kupiti namirnice te skuhati i servirati obrok.
U petak su od istih namirnica imali zadatak skuhati nešto čime će pokazati svoje sposobnosti i impresionirati žiri. Eliminirano ih je čak 18 i sad preostaje TOP 20 kandidata koji će se za titulu MasterChefa boriti 3 mjeseca, počevši u ponedjeljak.