HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...
User avatar
chakany
Posts: 2299
Joined: 05/09/2010 14:05

#1051 Re: HS kablovska

Post by chakany » 11/09/2010 11:59

Narode,
ja uopce ne znam zasto nam nedaju kakvu anketu, pa da se ljudi mogu odluciti sta bi htjeli gledati u buducnosti na HS kablovskoj.
Interesuje me zna li neko kako mozemo pratiti animirane filmove na HBO-u ali da su titlovani.Nasi su na HBO sinkronizovani, a ja bas to ne volim.
Ima i opcija da budu titlovani, ali gospoda iz HS to ne zele da kazu.Ja sam gledao i titlovane animirane na HBO.Provjereno.


User avatar
chakany
Posts: 2299
Joined: 05/09/2010 14:05

#1052 Re: HS kablovska

Post by chakany » 11/09/2010 12:01

Danima ih zovem u vezi toga da mi ostave samo HBO paket, koji kosta 8 KM mjesecno, sto je za mene sasvim solidno, a ukinu ostale kanale.Ali eto niko mi jos nije ukinuo imam ih i dan danas.Samo gledaju kako ce sebi uzeti sto vise.Na papiru sam se odlucio za paket HBO i licno im dostavio, ali izgleda da se tu neko pravi lud.

User avatar
davorf
Posts: 11086
Joined: 15/02/2008 15:53
Location: lost in thought and lost in time while the seeds of life and the seeds of change were planted...

#1053 Re: HS kablovska

Post by davorf » 11/09/2010 19:05

hoggarr wrote:
davorf wrote:Imam par pitanja vezano za digitalnu TV...prvo...zna li neko koji sistem kodiranja koriste, i koji CI module potreban, da bi se mogla kartica ubaciti direktno u TV, da se izbjegne upotreba receivera, posto je katastrofa...na TV-u mi je na ovim kanalima koji nisu kodirani puno jaci signal i na vecini nema kockica, dok preko receivera ima :twisted: Drugo...radi li vama Pink...nije kanal vrijedan spomena, ali opet...nervira me kad listam kanale, a neki ne radi :twisted: I trece...ako se neko malo bolje razumije u sistem kodiranja koji koriste, i tip kartica, ako mu nije mrsko, nek' mi se javi na PP :mrgreen:
  • Odgovor na 1. pitanje: Koliko sam nacuo, imaju nekakve kartice koje se uticu u TV. Najbolje bi bilo da se sa njima (HS-om) cujes pa da ti oni bolje pojasne koji sistem kodiranja koriste, i koji CI module je potreban, i kako dobiti karticu na koristenje;
    Odgovor na 2. pitanje: Ovako su meni odgovorili "Pink nece vise biti u ponudi digitalne, imate ga u kablovskoj."
    Odgovor na 3. pitanje: Procitaj odgovor na 1. pitanje.
Prvo pitanje: Oni zvanicno ne podrzavaju televizore sa DVB-C tunerima, tako da od njih nemam puno pomoci...kartica je vec u receiveru, pa ne bi bio problem izvaditi je i ubaciti u CI module, ukoliko bi mi neko znao reci koji sistem kodiranja koriste, da znam koji CI module mi je potreban. :mrgreen:

Drugo pitanje: Hvala na odgovoru...da mogu onda pobrisati Pink, da me ne nervira bezveze prazan kanal :mrgreen:

Trece pitanje: Ni u kojem slucaju ne dolazi u obzir razgovor sa HS-ovcima :mrgreen: Zato sam i trazio ako neko zna, da se javi na PP :mrgreen:

mala-i
Posts: 1315
Joined: 16/03/2006 15:32
Location: sa/zg

#1054 Re: HS kablovska

Post by mala-i » 11/09/2010 19:07

Ljudi, imate li Eurosport 1 trenutno?

*mima*

#1055 Re: HS kablovska

Post by *mima* » 11/09/2010 19:10

Ja imam.

User avatar
dottore
Posts: 1320
Joined: 06/02/2008 18:18
Location: Canton SA

#1056 Re: HS kablovska

Post by dottore » 11/09/2010 19:14

mala-i wrote:Ljudi, imate li Eurosport 1 trenutno?
nemam
a snooker šampionat :skoljka:

mala-i
Posts: 1315
Joined: 16/03/2006 15:32
Location: sa/zg

#1057 Re: HS kablovska

Post by mala-i » 11/09/2010 19:21

I tenis kasnije koji ću očito gledati preko neta.
Mima, da nije dvojka Eurosport kod tebe? Njega ima.

*mima*

#1058 Re: HS kablovska

Post by *mima* » 11/09/2010 19:27

Sad sam vidjela da je dvojka.

gaius
Posts: 1012
Joined: 17/09/2004 10:33

#1059 Re: HS kablovska

Post by gaius » 11/09/2010 23:38

meni su odgovorili na mail da uskoro planiraju nabaviti CI module za korisnike koji imaju TV sa DVB-C tunerom.. do tada smo osuđeni na onaj bezvezni STB... kažu nema ništa od vađenja kartice i stavljanja u CI jer je kartica kodirana za uređaj (STB)

zikmu
Posts: 405
Joined: 22/03/2008 21:48

#1060 Re: HS kablovska

Post by zikmu » 12/09/2010 01:13

e hvala :)
ja bas konto da im posaljem mail u vezi kartica...

vendetta87
Posts: 256
Joined: 08/10/2008 09:35

#1061 Re: HS kablovska

Post by vendetta87 » 12/09/2010 12:06

hoggarr wrote:
Sunshine19 wrote:a kako da skeniram frekvencije? poprilični sam laik u vezi sa tim
  • Skeniranje i setovanje frekvencija digitalnog receiver-a (SET TOP BOX-a)

    1. Pritisnuti tipku MENU na daljinskom upravljaču;
    2. Strelicom za smanjivanje izabrati opciju Installation;
    3. Strelicom za mijenjanje kanala (prema dole) izabrati opciju Channel search;
    4. Pritisnuti tipku OK na daljinskom upravljaču;
    5. Pritisnuti crvenu tipku na daljinskom upravljaču ( izabrati edit mode);
    6. Setovati tražene parametre ( Frequency, Symbol rate, Modulation) sa strelicom prema dole i ukucavanjem brojeva preko daljinskog

    Parametri kiji su potrebni za unošenje u digitalni receiver:

    Frenquecy 386 MHz, Symbol rate 6875, Modulation 128 QAM
    Frenquecy 610 MHz, Symbol rate 6875, Modulation 64 QAM
    Frenquecy 642 MHz, Symbol rate 6875, Modulation 64 QAM
    Frenquecy 618 MHz, Symbol rate 6875, Modulation 64 QAM
    Frenquecy 626 MHz, Symbol rate 6875, Modulation 64 QAM
    Frenquecy 634 MHz, Symbol rate 6875, Modulation 64 QAM
    Frenquecy 327 MHz, Symbol rate 6875, Modulation 64 QAM
    Frenquecy 319 MHz, Symbol rate 6875, Modulation 64 QAM
    Frenquecy 335 MHz, Symbol rate 6875, Modulation 64 QAM

    7. Strelicom prema dole izabrati opciju Save da bismo spasili unešene vrijednosti;
    8. Tipkom prema dole izabrati opciju Search CH, zatim tipkom za pojačavanje tona izabrati opciju Search All CHs i pritisnuti tipku OK na daljinskom;
    9. Kada receiver(Set-top box) završi sa skeniranjem izabrati opciju SAVE i pritisnuti tipku OK;
    10. Nakon toga pritisnuti tipku EXIT na daljinskom ( dva puta) da se izađe iz menu-a.

    Ako na kanalu Travel & Living nema tona, ili slike, procedura je slijedeća:

    Prebaci na kanalu na kojem ti je sačuvan Travel & Living i pritisnite Info tipku dva puta. Zatim pritisni crveno dugme na upravljaču i promijeni vrijednost Audio PID na 1822.

    Preuzeto sa hs web portala! (+ frekvencije koje kriju kao zmija noge)
Malo sam listao ove prošle stranice pa mi je ovo privuklo pažnju.Zanima me kako tačno da unesem ove frekvencije.Da li radim na više kanala, ili samo jednom.I također imam problem sa Hallmarkom(Universal) - nema tona.Ako mi možeš pomoći puno bi mi značilo

tacna
Posts: 338
Joined: 17/06/2010 00:25

#1062 Re: HS kablovska

Post by tacna » 13/09/2010 00:00

HS kablovska MRS, mamu vam j...m non stop kanali nestaju na p......j kablovskoj sta je ovo vise za sta mi placamo 11,50 km za njegovu HEMU crkni seljacino zajedno sa radoncicem.

User avatar
AfromMann
Posts: 481
Joined: 24/01/2007 13:57
Location: Grad bez boje

#1063 Re: HS kablovska

Post by AfromMann » 13/09/2010 09:56

Eurosport stalno nestaje a i kada dodje neki nepoznatim jezikom govore mislim da je rumunjski,katastrofa!Trenutno nema spomenutog kanala!
Last edited by AfromMann on 13/09/2010 10:18, edited 1 time in total.

tacna
Posts: 338
Joined: 17/06/2010 00:25

#1064 Re: HS kablovska

Post by tacna » 13/09/2010 10:07

Nema eurosporta1, nema rtcg, mktv nebitna dva kanala ali daj mi ono za sta plaćam a ne svaki dan fali poneki kanal, i to kad nestane nema ga po dva tri dana. Jadovi najkatastrofalnija kablovska ali brojim dane do lol-a SUPERTV, od 07.10.i cao gamad od hs-a

StupskaBitanga
Posts: 15590
Joined: 20/12/2006 16:59

#1065 Re: HS kablovska

Post by StupskaBitanga » 13/09/2010 10:18

tacna wrote:Nema eurosporta1, nema rtcg, mktv nebitna dva kanala ali daj mi ono za sta plaćam a ne svaki dan fali poneki kanal, i to kad nestane nema ga po dva tri dana. Jadovi najkatastrofalnija kablovska ali brojim dane do lol-a SUPERTV, od 07.10.i cao gamad od hs-a
tacna
ionako ćeš postati korisnik LOL Duo+ pa nećeš se viđe nervirati zbog HS
a tek resiveri sa daljinskim upravljačem na ćirilici :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

hoggarr
Posts: 304
Joined: 03/04/2010 07:31

#1066 Re: HS kablovska

Post by hoggarr » 13/09/2010 11:23

vendetta87 wrote:
hoggarr wrote:
Sunshine19 wrote:a kako da skeniram frekvencije? poprilični sam laik u vezi sa tim
  • Skeniranje i setovanje frekvencija digitalnog receiver-a (SET TOP BOX-a)

    1. Pritisnuti tipku MENU na daljinskom upravljaču;
    2. Strelicom za smanjivanje izabrati opciju Installation;
    3. Strelicom za mijenjanje kanala (prema dole) izabrati opciju Channel search;
    4. Pritisnuti tipku OK na daljinskom upravljaču;
    5. Pritisnuti crvenu tipku na daljinskom upravljaču ( izabrati edit mode);
    6. Setovati tražene parametre ( Frequency, Symbol rate, Modulation) sa strelicom prema dole i ukucavanjem brojeva preko daljinskog

    Parametri kiji su potrebni za unošenje u digitalni receiver:

    Frenquecy 386 MHz, Symbol rate 6875, Modulation 128 QAM
    Frenquecy 610 MHz, Symbol rate 6875, Modulation 64 QAM
    Frenquecy 642 MHz, Symbol rate 6875, Modulation 64 QAM
    Frenquecy 618 MHz, Symbol rate 6875, Modulation 64 QAM
    Frenquecy 626 MHz, Symbol rate 6875, Modulation 64 QAM
    Frenquecy 634 MHz, Symbol rate 6875, Modulation 64 QAM
    Frenquecy 327 MHz, Symbol rate 6875, Modulation 64 QAM
    Frenquecy 319 MHz, Symbol rate 6875, Modulation 64 QAM
    Frenquecy 335 MHz, Symbol rate 6875, Modulation 64 QAM

    7. Strelicom prema dole izabrati opciju Save da bismo spasili unešene vrijednosti;
    8. Tipkom prema dole izabrati opciju Search CH, zatim tipkom za pojačavanje tona izabrati opciju Search All CHs i pritisnuti tipku OK na daljinskom;
    9. Kada receiver(Set-top box) završi sa skeniranjem izabrati opciju SAVE i pritisnuti tipku OK;
    10. Nakon toga pritisnuti tipku EXIT na daljinskom ( dva puta) da se izađe iz menu-a.

    Ako na kanalu Travel & Living nema tona, ili slike, procedura je slijedeća:

    Prebaci na kanalu na kojem ti je sačuvan Travel & Living i pritisnite Info tipku dva puta. Zatim pritisni crveno dugme na upravljaču i promijeni vrijednost Audio PID na 1822.

    Preuzeto sa hs web portala! (+ frekvencije koje kriju kao zmija noge)
Malo sam listao ove prošle stranice pa mi je ovo privuklo pažnju.Zanima me kako tačno da unesem ove frekvencije.Da li radim na više kanala, ili samo jednom.I također imam problem sa Hallmarkom(Universal) - nema tona.Ako mi možeš pomoći puno bi mi značilo
  • Naravno, koristiš gore pomenute frekvencije pojedinačno. Kada ukucaš parametre za jedan kanal, spasiš ga i onda ukucavaš narednu frekvenciju, dok ih ne spasiš sve pojedinačno. Zatim kada to odradiš pređi na tačku 8 (vidi gore), poslije skeniranja kanala samo će ti kanale preimenovati u DTV HS-M&H.

    Što se tiče problema sa Hallmark (Universal) kanalom, uradi sljedeće: prebaci na kanal na kojem ti je sačuvan Hallmark i pritisni Info tipku dva puta. Zatim pritisni crveno dugme na upravljaču i promijeni vrijednosti:
    Video PID na 0266;
    Audio PID na 0267;
    PCR PID na 0261.
    Nakon gore navedenog pritisni OK, a potom EXIT tipku.

vendetta87
Posts: 256
Joined: 08/10/2008 09:35

#1067 Re: HS kablovska

Post by vendetta87 » 13/09/2010 11:30

E hvala puno :thumbup:

kakaljin
Posts: 7346
Joined: 14/03/2008 12:30
Location: Sarajevo
Contact:

#1068 Re: HS kablovska

Post by kakaljin » 13/09/2010 11:30

hoggarr wrote:
  • Naravno, koristiš gore pomenute frekvencije pojedinačno. Kada ukucaš parametre za jedan kanal, spasiš ga i onda ukucavaš narednu frekvenciju, dok ih ne spasiš sve pojedinačno. Zatim kada to odradiš pređi na tačku 8 (vidi gore), poslije skeniranja kanala samo će ti kanale preimenovati u DTV HS-M&H.

    Što se tiče problema sa Hallmark (Universal) kanalom, uradi sljedeće: prebaci na kanal na kojem ti je sačuvan Hallmark i pritisni Info tipku dva puta. Zatim pritisni crveno dugme na upravljaču i promijeni vrijednosti:
    Video PID na 0266;
    Audio PID na 0267;
    PCR PID na 0261.
    Nakon gore navedenog pritisni OK, a potom EXIT tipku.

Meni stoje te postavke na univrsalu ali i dalje nema tona

hoggarr
Posts: 304
Joined: 03/04/2010 07:31

#1069 Re: HS kablovska

Post by hoggarr » 13/09/2010 16:54

kakaljin wrote:
hoggarr wrote:
  • Naravno, koristiš gore pomenute frekvencije pojedinačno. Kada ukucaš parametre za jedan kanal, spasiš ga i onda ukucavaš narednu frekvenciju, dok ih ne spasiš sve pojedinačno. Zatim kada to odradiš pređi na tačku 8 (vidi gore), poslije skeniranja kanala samo će ti kanale preimenovati u DTV HS-M&H.

    Što se tiče problema sa Hallmark (Universal) kanalom, uradi sljedeće: prebaci na kanal na kojem ti je sačuvan Hallmark i pritisni Info tipku dva puta. Zatim pritisni crveno dugme na upravljaču i promijeni vrijednosti:
    Video PID na 0266;
    Audio PID na 0267;
    PCR PID na 0261.
    Nakon gore navedenog pritisni OK, a potom EXIT tipku.

Meni stoje te postavke na univrsalu ali i dalje nema tona
  • Kod mene radi perfektno i zvuk i slika. Probaj da resetuješ risiver.

User avatar
2407
Posts: 4437
Joined: 26/07/2007 21:32
Location: on a 50 milion year trip...

#1070 Re: HS kablovska

Post by 2407 » 13/09/2010 18:21

Koliko se placa ugradnja digitalne i placa li se najam recivera?

User avatar
respo
Posts: 12675
Joined: 15/08/2009 05:26
Location: ->oʞɐdoɐu ǝʌs ǝuǝɯ poʞ<-

#1071 Re: HS kablovska

Post by respo » 13/09/2010 18:43

ne znam tacno koliko se placa ugradnja digitalne
znam da sam ja na nekoj akciji uzeo to za 1 marku i najam resivera je besplatan a potpisao ugovor cini mi se na 15 mjeseci

User avatar
2407
Posts: 4437
Joined: 26/07/2007 21:32
Location: on a 50 milion year trip...

#1072 Re: HS kablovska

Post by 2407 » 13/09/2010 19:19

respo wrote:ne znam tacno koliko se placa ugradnja digitalne
znam da sam ja na nekoj akciji uzeo to za 1 marku i najam resivera je besplatan a potpisao ugovor cini mi se na 15 mjeseci
Ok, hvala.

tacna
Posts: 338
Joined: 17/06/2010 00:25

#1073 Re: HS kablovska

Post by tacna » 13/09/2010 20:33

Kakav je ovo sad fazon sa BIR Radiom citav ramazan ide program Bajram ide program, cim je sve proslo nestade i BIR radia sad moze da hoce tu ubaciti TV1 ili neki drugi program sta se ovo desava sa budalama iz HS-a.

User avatar
AfromMann
Posts: 481
Joined: 24/01/2007 13:57
Location: Grad bez boje

#1074 Re: HS kablovska

Post by AfromMann » 13/09/2010 20:58

tacna wrote:Kakav je ovo sad fazon sa BIR Radiom citav ramazan ide program Bajram ide program, cim je sve proslo nestade i BIR radia sad moze da hoce tu ubaciti TV1 ili neki drugi program sta se ovo desava sa budalama iz HS-a.
ne moze tv1 moraju uvesti opremu iz kine,mamicu im lopovsku!

tacna
Posts: 338
Joined: 17/06/2010 00:25

#1075 Re: HS kablovska

Post by tacna » 13/09/2010 21:13

Iz zicagu ne iz kine jadovi jadni gade mi se.

Post Reply