HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...
kakaljin
Posts: 7578
Joined: 14/03/2008 12:30
Location: Sarajevo
Contact:

#17676 Re: HS kablovska

Post by kakaljin » 24/03/2016 11:38

The Realist wrote:Ja sam se vala usrećio sa recieverima. I ako se šta promijeni, ja sam sebi napravio liste i to se ne mijenja, kanali su uvijek tu. Još da hoće signal popraviti, ali reče tehničar da imaju taj problem i da moraju pojačalo staviti, samo ne znam kada će.
Kako sam bio upravu da prije pustanja novog signala trebaju postaviti pojacala za signal. :-D :-D :-D :-D


sarajlija1971
Posts: 314
Joined: 12/12/2011 20:05

#17677 Re: HS kablovska

Post by sarajlija1971 » 24/03/2016 12:12

MH i HS kablovska wrote:
sarajlija1971 wrote:Porodice Ribar, bili na spisku da cemo danas dobiti novu programsku semu. Koliko vidim sve isto, 151 digitalni kanal, 1 radio i 62-63 cini mi se analogna TV kanala. KID 8 paket u pitanju.

Nije dolazilo ni do kakvih prekida slike ili interneta u toku dana, ali sam ja ipak preskenirao i vidim da je sve jos uvijek po starom.

Opet corak ili vas je snijeg omeo u pustanju nove programske seme?
U navedenoj ulici je jučer tokom dana pušten novi signal.
Podsjećamo da je nakon puštanja novog signala neophodno preskenirati TV uređaj i uraditi restart modema.
Vjerovali Vi meni ili ne, Porodice Ribar (nije vazno koji broj), evo sad uradio restart modema i preskenirao TV, 151 digitalni TV kanal, 1 Radio kanal i 63 analogni TV kanali.

Znaci jos uvijek stara sema. Ima li jos neko iz Porodice Ribar da potvrdi ovu moju pricu? Hvala.

Nije moguce da dvije programske seme idu kroz kablovski sistem.

gaius
Posts: 1013
Joined: 17/09/2004 10:33

#17678 Re: HS kablovska

Post by gaius » 24/03/2016 12:16

ista stvar grbavička

made_in_sarajevo
Posts: 3276
Joined: 06/05/2013 23:05

#17679 Re: HS kablovska

Post by made_in_sarajevo » 24/03/2016 12:23

Benq wrote:
made_in_sarajevo wrote: Napisat cu kako bude. Kad vam dodje novi signal pustite jedno 20-30min pa tek onda cackajte. Ja jutros gledao tv i samo nesta signala, nema.interneta. dobio uputstvo u sanducetu kao kako se sta radi ali nema od toga nista. Meni je nakon jedno 30min sve doslo, digitalna, kablovska i internet i tad sam stimao kanale. Prvo na kablovskoj je nasao samo 5 kanala,a digitalna nasao 200 ali ni jedan nije radio.
Hvala drug :)
Evo prosla noc, nisam imao problema sa internetom ni sa tv-om. Nikakvih trzanja nije bilo

User avatar
Benq
Nindža revizor
Posts: 8787
Joined: 16/11/2009 18:00
Location: Sarajevo

#17680 Re: HS kablovska

Post by Benq » 24/03/2016 12:26

made_in_sarajevo wrote: Evo prosla noc, nisam imao problema sa internetom ni sa tv-om. Nikakvih trzanja nije bilo
Hvala drug , moja ulica bi trebala biti sljedece sedmice jer su bukvalno sve okolo uradili , vidim ovdje neki korisnici koji zive u pomenutim ulicama jos nisu dobili signal iako su trebali biti prebaceni :roll:

User avatar
kloniran
Posts: 12020
Joined: 06/09/2013 18:57
Location: Ispod palme na obali mora.

#17681 Re: HS kablovska

Post by kloniran » 24/03/2016 18:11

Postajete vise naporni sa ovim predvecernjim pucketanjem interneta po 20 puta u satu :twisted:

jastuk1
Posts: 3855
Joined: 17/09/2010 14:38

#17682 Re: HS kablovska

Post by jastuk1 » 24/03/2016 18:57

The Realist wrote:......
Ako mogu tebe da pitam (pošto si uveo novi paket) koji su ti modem donijeli (jel skupa modem i wi-fi router?) i kako se pokazao?

Pošto mene kanali ne interesuju, ja najradije ne bih uvodio paket (sve mi je razdvojeno) ali sad brži internet izgleda uslovljavaju paketom. (Ne isplati se brži net bez paketa)....
Hvala

The Realist
Posts: 6809
Joined: 31/03/2006 11:46
Location: Sarajevo

#17683 Re: HS kablovska

Post by The Realist » 24/03/2016 19:22

jastuk1 wrote:
The Realist wrote:......
Ako mogu tebe da pitam (pošto si uveo novi paket) koji su ti modem donijeli (jel skupa modem i wi-fi router?) i kako se pokazao?

Pošto mene kanali ne interesuju, ja najradije ne bih uvodio paket (sve mi je razdvojeno) ali sad brži internet izgleda uslovljavaju paketom. (Ne isplati se brži net bez paketa)....
Hvala
Ubee, u jednom modem i router. Na početku je bilo problema, ali sada nema problema. Jedina mana mu je relativno slab dome Wi-Fi, ali sam ja spojio još jedan modem i stavio ga u hodnik, pa sam i taj problem riješio.

kakaljin
Posts: 7578
Joined: 14/03/2008 12:30
Location: Sarajevo
Contact:

#17684 Re: HS kablovska

Post by kakaljin » 24/03/2016 19:26

MH i HS kablovska wrote:
kakaljin wrote:
MH i HS kablovska wrote:
Obavještavamo Vas da je treća faza puštanja novog signala uspješno završena. U novitetima mogu da uživaju stanovnici sljedećih adresa:
Porodice Ribar, Zagrebačka, Grbavička, Azize Šaćirbegović - TC ROBOT, Derviša Numića, Radnička, Aleja Lipa br.1,3,7,9,11,13, Trebevićka, Travnička, Ohridska, Trg heroja, Džamijska, Hamdije Čemerlića
Da li ce napokon u cetvrtoj fazi biti ulica Avde Smajlovica jer u trecoj fazi su novi signal dobile ulice koje okruzuju ovu ulicu.

Pozdrav
Quotaste pitanje, ali nedadoste odgovor.

Pozdrav

User avatar
suad-sarajevo
Posts: 2157
Joined: 22/08/2006 01:54
Location: Memli strana
Contact:

#17685 Re: HS kablovska

Post by suad-sarajevo » 24/03/2016 19:41

The Realist wrote:
jastuk1 wrote:
The Realist wrote:......
Ako mogu tebe da pitam (pošto si uveo novi paket) koji su ti modem donijeli (jel skupa modem i wi-fi router?) i kako se pokazao?

Pošto mene kanali ne interesuju, ja najradije ne bih uvodio paket (sve mi je razdvojeno) ali sad brži internet izgleda uslovljavaju paketom. (Ne isplati se brži net bez paketa)....
Hvala
Ubee, u jednom modem i router. Na početku je bilo problema, ali sada nema problema. Jedina mana mu je relativno slab dome Wi-Fi, ali sam ja spojio još jedan modem i stavio ga u hodnik, pa sam i taj problem riješio.
Vjerovatno si mislio na još jedan ruter a ne modem.

User avatar
sizif
Posts: 69
Joined: 26/11/2007 18:58
Location: Seher

#17686 Re: HS kablovska

Post by sizif » 24/03/2016 19:44

Pitanje za HS, kada će doći signal u ulicu Aleja lipa br,54,55,56

jastuk1
Posts: 3855
Joined: 17/09/2010 14:38

#17687 Re: HS kablovska

Post by jastuk1 » 24/03/2016 19:52

The Realist wrote:
Ubee, u jednom modem i router. Na početku je bilo problema, ali sada nema problema. Jedina mana mu je relativno slab dome Wi-Fi, ali sam ja spojio još jedan modem i stavio ga u hodnik, pa sam i taj problem riješio.
Ti problemi... jel to samo bilo u vezi dometa i brzine ili je prekidao konekciju?

Ovo tjeranje na paket, nas koji nećemo kanale, ali bismo rado brži internet, baš uhmmm.

Sam XL internet paket 36/3 mbps - 55KM, a Trio grande family sa kanalima, telefonijom i 50/3 mbps - 57KM.

User avatar
Sarajbeg
Posts: 272
Joined: 11/07/2015 12:26

#17688 Re: HS kablovska

Post by Sarajbeg » 24/03/2016 21:19

jedno pitanje za ove koji su dobro "upuceni" :?:

Korisnik sam kId 8 paketa ,i citajuci stranice u nazad ,gdje se pise kao su ovi koji su presli sa kid paketa na ove nove pakete DUO I TRIO ,da ih je doslo skuplje ,skuplja pita nego tepsija u tom nekom smilu. Kolko znam i sjecam se da smo mi korisnici kid 8 imali 154 ili 155 kanala to je sto se tice digitale ,i sad prelaskom primjerice na trio pakete dodje nas po njima kao skuplje a imao iste usluke kao sto smo imali kao korisnici kid 8 barem do trio grande family paketa i onog posljenjega.

Meni je cilj da ustedim pare realno ,uz to sam korisnih NHT telefonije i svaki mjesec mi u prosjeku dodje oko 35 KM na racunu u koji je ukljucena i pretplata .

Ovo sto se nudi u trio paketima meni izgleda uredu i ekonomski privlacno -

Imam bi sve kabl,telefonija + brzi internet.Do sada sam sa kablovskom i BHT racunom samo na to dvoje trosio mjesecno oko 66 KM mozda malo jace ali tu negdje od prilike.

Volio bih cuti i druga misljenja u vezi ovoga kako vi vidite ,i po cemu je to po nekima barem sto se tice kablovkse p vama skuplje u odnosu na kid 8 paket.

User avatar
Benq
Nindža revizor
Posts: 8787
Joined: 16/11/2009 18:00
Location: Sarajevo

#17689 Re: HS kablovska

Post by Benq » 24/03/2016 21:24

Imao sam BHT telefon , odjavio ga jer je bezobrazno skup , imao sam i Mtel HomeLine telefon , i njega sam odjavio nakon godinu dana jer su digli cijene. U zadnje tri godine sam na telefonu preko kablovske i prezadovoljan sam , nikad ni najmanji problem nisam imao. Moj ti je savjet da objedinis sve u jedan racun i ustedis malo prelaskom na Trio Grande pakete.

User avatar
Sarajbeg
Posts: 272
Joined: 11/07/2015 12:26

#17690 Re: HS kablovska

Post by Sarajbeg » 24/03/2016 21:28

Benq wrote:Imao sam BHT telefon , odjavio ga jer je bezobrazno skup , imao sam i Mtel HomeLine telefon , i njega sam odjavio nakon godinu dana jer su digli cijene. U zadnje tri godine sam na telefonu preko kablovske i prezadovoljan sam , nikad ni najmanji problem nisam imao. Moj ti je savjet da objedinis sve u jedan racun i ustedis malo prelaskom na Trio Grande pakete.

razumijemo se :thumbup: ,a hocu da vidim elaborat onih koji pisu ,misle da je to skuplja verzija konkretno sto se tice same kablovsske (digitalne )tv u tom evenutalno nekom od tiro paketa u odnosu na kid 8 paket

sa stanovista telefonoije i interneta nema sumnje da su vise nego povoljni,

User avatar
starii
Posts: 3025
Joined: 15/04/2007 13:49
Location: Tito partija, omladina akcija

#17691 Re: HS kablovska

Post by starii » 24/03/2016 21:50

kloniran wrote:Postajete vise naporni sa ovim predvecernjim pucketanjem interneta po 20 puta u satu :twisted:
na mejtasu ga vise i nema, non stop puca...sreca pa imam mojutv

The Realist
Posts: 6809
Joined: 31/03/2006 11:46
Location: Sarajevo

#17692 Re: HS kablovska

Post by The Realist » 24/03/2016 21:55

suad-sarajevo wrote: Vjerovatno si mislio na još jedan ruter a ne modem.
Logično :D.

The Realist
Posts: 6809
Joined: 31/03/2006 11:46
Location: Sarajevo

#17693 Re: HS kablovska

Post by The Realist » 24/03/2016 22:01

jastuk1 wrote:
Ti problemi... jel to samo bilo u vezi dometa i brzine ili je prekidao konekciju?

Ovo tjeranje na paket, nas koji nećemo kanale, ali bismo rado brži internet, baš uhmmm.

Sam XL internet paket 36/3 mbps - 55KM, a Trio grande family sa kanalima, telefonijom i 50/3 mbps - 57KM.
Problem je bilo izbacivanje uređaja i neki uređaju su se teže kačili, ali je to nestalo.

Drugi problem je bio set up njegov, koji nije davao odmah punu brzinu preko wi-fi, nego samo do 46-47mbps.

I treći je domet, ali nije sada toliko strašan problem sa dometom.

Što se tiče pucanja konekcije toga nije bilo.

User avatar
kloniran
Posts: 12020
Joined: 06/09/2013 18:57
Location: Ispod palme na obali mora.

#17694 Re: HS kablovska

Post by kloniran » 24/03/2016 22:02

starii wrote:
kloniran wrote:Postajete vise naporni sa ovim predvecernjim pucketanjem interneta po 20 puta u satu :twisted:
na mejtasu ga vise i nema, non stop puca...sreca pa imam mojutv
prvo sam mislio da mi je do routera

ali nije
nego do njih
citav dan radi normalno i onda krene od 4 sata
svako 5 minuta da puca
to traje po par sekundi ali dovoljno da te prekine u poslu

hali gali halid
Posts: 1902
Joined: 08/10/2007 22:45

#17695 Re: HS kablovska

Post by hali gali halid » 24/03/2016 22:24

Je li moguce da mi nema Sportklubova, Viasat Nature, i jos pojedinih programa zato sto mi nije noviji tv? Bar me tako ubjedjuje operater sa 1360...

User avatar
crnivrag
Posts: 10696
Joined: 17/10/2010 19:58
Location: Sarajevo

#17696 Re: HS kablovska

Post by crnivrag » 24/03/2016 22:30

hali gali halid wrote:Je li moguce da mi nema Sportklubova, Viasat Nature, i jos pojedinih programa zato sto mi nije noviji tv? Bar me tako ubjedjuje operater sa 1360...
Ako je u pitanju analogna TV i CRT televizor, onda je moguće da taj TV može skenirati samo C frekventni opseg, ali ne i S frekventni opseg.

Iz tog razloga svi kanali koji se nalaze na S frekvencijama se ne mogu pronaći i memorisati

hali gali halid
Posts: 1902
Joined: 08/10/2007 22:45

#17697 Re: HS kablovska

Post by hali gali halid » 24/03/2016 22:47

Jeste analogna i jeste crt.

batara
Posts: 1164
Joined: 24/01/2014 23:31

#17698 Re: HS kablovska

Post by batara » 24/03/2016 23:15

hali gali halid wrote:Je li moguce da mi nema Sportklubova, Viasat Nature, i jos pojedinih programa zato sto mi nije noviji tv? Bar me tako ubjedjuje operater sa 1360...
Star ti je tv, al baš i zato ne možeš naći pomenute kanale, imao sam istu situaciju na jednom starom tv-u.

User avatar
supercali
Posts: 24009
Joined: 06/07/2014 12:30

#17699 Re: HS kablovska

Post by supercali » 24/03/2016 23:53

meni se pojavio hbo3 na starom signalu

SM1967
Posts: 65
Joined: 09/01/2015 13:10

#17700 Re: HS kablovska

Post by SM1967 » 25/03/2016 00:26

kakaljin wrote:
The Realist wrote:Ja sam se vala usrećio sa recieverima. I ako se šta promijeni, ja sam sebi napravio liste i to se ne mijenja, kanali su uvijek tu. Još da hoće signal popraviti, ali reče tehničar da imaju taj problem i da moraju pojačalo staviti, samo ne znam kada će.
Kako sam bio upravu da prije pustanja novog signala trebaju postaviti pojacala za signal. :-D :-D :-D :-D
Potpuno tačno. Sve je isto kao ranije. Promjena nema.

"More bit bidne,more bit ne bidne"

Post Reply