HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...
User avatar
O'zone
Globalni moderator
Posts: 21899
Joined: 17/02/2008 20:29
Location: Kad god popizdite na vlast, sjetite se da i u opoziciji sjede ista takva govna...."

#13051 Re: HS kablovska

Post by O'zone » 17/12/2015 18:32

AdrianMole wrote:Telemach pustio sve pakete digitalnih kanala svim korisnicima digitale.HS nema pakete digitalnih kanala(osim HBO-a za koje nikada ne važe promocije ovakve vrste),pa nema što ni pustiti :D .Trenutno stanje na HS-ovoj digitali:
1.Eurochannel već dva dana ne radi
2.Sci fi štopa kartica,pa je kanal praktično negledljiv
3.Preko 20 kanala nema EPG-a
Kao što se da primjetiti HS je praktično na auto-pilotu i samo čekaju preuzimanje.Iskreno,puštanje Telemachovih kanala u sistem sigurno ne treba ovom sporoćom očekivati prije februara.Ako Telemach ima operativnu kontrolu nad HS-ovom centralom ,mogli bi nama,kao svojim budućim korisnicima pokazati dobru volju i pustiti 10-ak probranih kanala iz svoje programske sheme na nekoj probnoj frekvenciji.No,to je samo moja misao,a ostaje pitanje:Vjerujete li u Djeda Mraza? :-D
A puštan je HBO promotivno po 30-ak dana na HS-u


dexxa
Posts: 55
Joined: 26/10/2005 21:01
Location: Sarajevo

#13052 Re: HS kablovska

Post by dexxa » 18/12/2015 07:42

Sanduče

Image

User avatar
ElRe
Posts: 5921
Joined: 12/12/2011 11:28

#13053 Re: HS kablovska

Post by ElRe » 18/12/2015 08:40

Jucer ste mogli da vidite i cjenovnik od 17.01.2016. Od tog dana na HSu ce biti moguci samo aktuelni Telemach paketi.

dexxa
Posts: 55
Joined: 26/10/2005 21:01
Location: Sarajevo

#13054 Re: HS kablovska

Post by dexxa » 18/12/2015 10:51

Taj cjenovnik od 17.01.2016. godine i cjenovnik Telemach-a nisu isti.

made_in_sarajevo
Posts: 3197
Joined: 06/05/2013 23:05

#13055 Re: HS kablovska

Post by made_in_sarajevo » 18/12/2015 11:02

dexxa wrote:Taj cjenovnik od 17.01.2016. godine i cjenovnik Telemach-a nisu isti.
ovaj cjenovnik na stranici HS pise da nije uracunata cijena od 15KM za koritenje kablovske. uracanoj to i eto ti ga isto.

sad prevarante zovem i javlja se podrska telemacha ona automatska govorna

felichi
Posts: 884
Joined: 15/01/2005 17:48

#13056 Re: HS kablovska

Post by felichi » 18/12/2015 11:19

azurna_obala wrote:Sad dolazio lik iz logosoft-a, radi anketu vezano za eventualni prelazak kod njih...trenutno su 8 KM skuplji u odnosu na osnovni paket HS-a (kablovsku i internet koji koristim skupa 29 KM), pa ako neko zna bilo šta o poskupljenju telemach usluga, neka se javi.
Logosoft osnovni paket tv programa ima 145 kanala i prva tri mjeseca se plaća 1 KM...pošto ovi iz HS-a podmuklo šute, ozbiljno kontam da pređem na logosoft
ja se vec danima lomim da predjem na lol ali... nemaju hbo :|
nacin na koji nas je hs zavlacio posljednjih mjeseci i ko zna koliko ce jos je sraman.
btw mislim da je i lol kupljen od telemacha tako da ne razumijem kako nemaju iste kanale

Dzontra_Volta
Posts: 3294
Joined: 20/01/2011 11:10

#13057 Re: HS kablovska

Post by Dzontra_Volta » 18/12/2015 11:50

felichi wrote: btw mislim da je i lol kupljen od telemacha tako da ne razumijem kako nemaju iste kanale
LOL je kupljen od mtel-a.

User avatar
MTV
Posts: 11529
Joined: 21/08/2013 19:39

#13058 Re: HS kablovska

Post by MTV » 18/12/2015 12:22

felichi wrote:
azurna_obala wrote:Sad dolazio lik iz logosoft-a, radi anketu vezano za eventualni prelazak kod njih...trenutno su 8 KM skuplji u odnosu na osnovni paket HS-a (kablovsku i internet koji koristim skupa 29 KM), pa ako neko zna bilo šta o poskupljenju telemach usluga, neka se javi.
Logosoft osnovni paket tv programa ima 145 kanala i prva tri mjeseca se plaća 1 KM...pošto ovi iz HS-a podmuklo šute, ozbiljno kontam da pređem na logosoft
ja se vec danima lomim da predjem na lol ali... nemaju hbo :|
nacin na koji nas je hs zavlacio posljednjih mjeseci i ko zna koliko ce jos je sraman.
btw mislim da je i lol kupljen od telemacha tako da ne razumijem kako nemaju iste kanale
Mtel i Logosoft nemaju iste kanale jer obadva operatera rade sami za sebe, prvi imaju hbo i cinemax a nemaju nijedan HD kanal, a drugi nemaju hbo a imaju sportklub i arene i 28 HD kanala sto je covjek koji radi u Logosoftu fino objasnio.
Hvala svima koji su se ovako brzo javili :). Zaista vjerujem da je vama ova godina izgledala tako da se ništa posebno nije dešavalo, ali vjerujte da je kod nas bilo zaista usijano. Ne da vas to treba posebno zanimati, ali tranzicija koju je Logosoft prošao zaista nije bila jednostavna. No i pored toga, zaista nas zanima šta mislite i potrudit ćemo se da ove bolne tačke koje ste naveli adresiramo, a i da ponudimo neke druge novosti.
Takođe, pošto je neko od vas ovdje pomenuo Mtel, htio bih zaista da budem jasan kad je ovo u pitanju : Mtel jeste većinski vlasnik Logosofta, ali je Logosoft zaseban privredni subjekat sa svojom upravom i svojom politikom poslovanja. Obzirom na to, nema direktnog preslikavanja onog što ima Mtel na Logosoft ni u jednom segmentu. Nekad je to dobro, nekad loše, ali tako je.

Hvala svima još jednom. Sama činjenica da se ovdje javljate govori da vam je stalo.

Damir Dizdarević
ID za usluge i prodaju
Logosoft d.o.o.
Sarajevo

soha96
Posts: 665
Joined: 13/01/2015 23:30

#13059 Re: HS kablovska

Post by soha96 » 18/12/2015 13:15

Gdje je taj novi cjenovnik, ja ga ne vidim na hs-hkb

User avatar
ned424
Posts: 448
Joined: 07/08/2009 09:07

#13060 Re: HS kablovska

Post by ned424 » 18/12/2015 13:20

Na Grbavici mi dosao update na kablovskoj i nestao HISTORY CHANNEL a na Sedreniku radi svasta nije valjda da ce nam ukinuti history?

silver_testelone
Posts: 52
Joined: 19/12/2013 15:24

#13061 Re: HS kablovska

Post by silver_testelone » 18/12/2015 13:34

soha96 wrote:Gdje je taj novi cjenovnik, ja ga ne vidim na hs-hkb
http://www.hs-hkb.ba/wp-content/uploads ... .2015..pdf

User avatar
cpu_fan
Posts: 1631
Joined: 24/06/2009 14:38

#13062 Re: HS kablovska

Post by cpu_fan » 18/12/2015 13:51

Ja kako ovo kontam oni će nam oduzeti kartice i početi uvaljivati one cisco skule ?

The Realist
Posts: 6809
Joined: 31/03/2006 11:46
Location: Sarajevo

#13063 Re: HS kablovska

Post by The Realist » 18/12/2015 13:56

Valjda nam barem besplatno zamijene module i daju HD recievere na korištenje. Ovdje mislim na one što imaju po jedan modul, za ove sa više bi moglo guravo biti.

kakaljin
Posts: 7368
Joined: 14/03/2008 12:30
Location: Sarajevo
Contact:

#13064 Re: HS kablovska

Post by kakaljin » 18/12/2015 14:07

The Realist wrote:Valjda nam barem besplatno zamijene module i daju HD recievere na korištenje. Ovdje mislim na one što imaju po jedan modul, za ove sa više bi moglo guravo biti.
Biće ovdje svega. Moduli, arene.

The Realist
Posts: 6809
Joined: 31/03/2006 11:46
Location: Sarajevo

#13065 Re: HS kablovska

Post by The Realist » 18/12/2015 14:08

kakaljin wrote: Biće ovdje svega. Moduli, arene.
Ma sa Arenama se možemo halaliti i tu se ne može ništa, ali moduli su već problem, jer su ljudi platili, a sada postoji opcija da im uopšte ne vrijede, da traže da se doplati za HD reciever i slično.

Naravno, ne treba odmah frku praviti, jer možda i bude rješenje na obostrano zadovoljstvo, koliko je to moguće.

User avatar
starii
Posts: 3015
Joined: 15/04/2007 13:49
Location: Tito partija, omladina akcija

#13066 Re: HS kablovska

Post by starii » 18/12/2015 14:16

jel ovo sad skuplja kablovska i internet?

nookey
Posts: 929
Joined: 13/10/2010 21:42

#13067 Re: HS kablovska

Post by nookey » 18/12/2015 14:18

Ne znam, ovo je po meni katastrofa ponuda, znači hd kanali, dodatni, sk 4,5,6 dodatni, erotski dodatni...
da bi sve imao kao na hs izađe te duplo skuplje... :(

User avatar
cpu_fan
Posts: 1631
Joined: 24/06/2009 14:38

#13068 Re: HS kablovska

Post by cpu_fan » 18/12/2015 14:22

The Realist wrote:
kakaljin wrote: Biće ovdje svega. Moduli, arene.
Ma sa Arenama se možemo halaliti i tu se ne može ništa, ali moduli su već problem, jer su ljudi platili, a sada postoji opcija da im uopšte ne vrijede, da traže da se doplati za HD reciever i slično.

Naravno, ne treba odmah frku praviti, jer možda i bude rješenje na obostrano zadovoljstvo, koliko je to moguće.
ma sva oprema se dobije đaba na korištenje nego mi muka da mi za gledanje TV-a treba dva daljisnka upravljača i nikad nemaš pojma na kojem je stišan ton nego k'o Ani 4 pištolja moraš imati skills za gledanje TV-a. I muka mi je što Ligu prvaka moram gledati na BHT-u i OBN_u. To mi je najviše muka.

dexxa
Posts: 55
Joined: 26/10/2005 21:01
Location: Sarajevo

#13069 Re: HS kablovska

Post by dexxa » 18/12/2015 14:36

Bilo je lijepo dok je trajalo, Hs kakav god bio, jeftiniji je od ovih oko 20 KM kad sve skontas.

User avatar
radiša
Posts: 6395
Joined: 04/02/2012 00:23
Location: Sator

#13070 Re: HS kablovska

Post by radiša » 18/12/2015 15:18

a sta sad ako hoces samo tv kanale bez interneta na vise televizora,treba vise resivera?

User avatar
NK33
Posts: 702
Joined: 01/02/2015 18:13

#13071 Re: HS kablovska

Post by NK33 » 18/12/2015 15:25

Upravo i ja gledam listu kanala na Telemach stranici i fakat je neki teski debil sastavljao.
Kao sto neko rece, ako hoces sve normalne kanale kao na HS moras platiti bar 20KM vise, nevjerovatno.

Ja sam pokusao sastaviti otprilike listu kanala koje redovno gledam i neke koje ponekad pogledam. Znaci uz onaj START paket koji dodje po defaultu (i koji je smece) u DUO NET, pogledam ponekad History Channel i imam u porodici dijete koje gleda Baby TV. Sto znaci moram uzeti Osnovni paket i to je + 5KM, do sad ukupno DUO NET 40KM + Osnovni 5KM = 45KM.

Ako slucajno hoces Discovery World ili Science moras uzeti Prosireni paket pa umjesto +5 placas + 10KM, znaci umjesto 45 placas 50KM.
Eh sad posto su mi ukinuli Arene HD, logicno je da hocu SK kanale u HD sto je jos dodatnih 4KM pa dodjemo do cifre od 54KM.
Dok sam u HS-u to isto placao 37KM, znaci 17KM manje. Jest da cu s Telemachom dobili brzi internet ali da mi treba brzi uzeo bih ga i u HS-u. Uglavnom s konja na magarca ali sta bi, takav nam grah pao :)

User avatar
sheilak
Posts: 17836
Joined: 29/12/2006 21:44
Location: kod njega

#13072 Re: HS kablovska

Post by sheilak » 18/12/2015 15:30

nookey wrote:Ne znam, ovo je po meni katastrofa ponuda, znači hd kanali, dodatni, sk 4,5,6 dodatni, erotski dodatni...
da bi sve imao kao na hs izađe te duplo skuplje... :(
Pa na sta ja da drkam ako bude dodatni jebem im sve zenske dole (r)

User avatar
radiša
Posts: 6395
Joined: 04/02/2012 00:23
Location: Sator

#13073 Re: HS kablovska

Post by radiša » 18/12/2015 15:36

sheilak wrote:
nookey wrote:Ne znam, ovo je po meni katastrofa ponuda, znači hd kanali, dodatni, sk 4,5,6 dodatni, erotski dodatni...
da bi sve imao kao na hs izađe te duplo skuplje... :(
Pa na sta ja da drkam ako bude dodatni jebem im sve zenske dole (r)
zaljepi kakav poster na zid pa ga bacaj do iznemoglosti,kad ti dosadi promjenis ga.

User avatar
vicious
Posts: 4958
Joined: 05/03/2006 15:41
Location: zrakopraz

#13074 Re: HS kablovska

Post by vicious » 18/12/2015 15:40

NK33 wrote:Upravo i ja gledam listu kanala na Telemach stranici i fakat je neki teski debil sastavljao.
Kao sto neko rece, ako hoces sve normalne kanale kao na HS moras platiti bar 20KM vise, nevjerovatno.

Ja sam pokusao sastaviti otprilike listu kanala koje redovno gledam i neke koje ponekad pogledam. Znaci uz onaj START paket koji dodje po defaultu (i koji je smece) u DUO NET, pogledam ponekad History Channel i imam u porodici dijete koje gleda Baby TV. Sto znaci moram uzeti Osnovni paket i to je + 5KM, do sad ukupno DUO NET 40KM + Osnovni 5KM = 45KM.

Ako slucajno hoces Discovery World ili Science moras uzeti Prosireni paket pa umjesto +5 placas + 10KM, znaci umjesto 45 placas 50KM.
Eh sad posto su mi ukinuli Arene HD, logicno je da hocu SK kanale u HD sto je jos dodatnih 4KM pa dodjemo do cifre od 54KM.
Dok sam u HS-u to isto placao 37KM, znaci 17KM manje. Jest da cu s Telemachom dobili brzi internet ali da mi treba brzi uzeo bih ga i u HS-u. Uglavnom s konja na magarca ali sta bi, takav nam grah pao :)
Ma ono je katastrofa kako su ciganski podijelili kanale i pakete, i baš sam neki dan pitao za ovo tamo na telemah temi.

Pazi ovog apsurda, npr. imaš Trio grande family paket (koji na toj nekakvoj akciji 6 mjeseci košta 47,90 a inače je 69,90!), i u njega su uključeni Sportklub 1, 2 i 3 u HD, i 4, 5, 6 u SD rezoluciji.
Eh, ima još neki Sportklub HD (bez broja), ali on ima samo u Sportklub paketu, i znači ti ako hoćeš još i taj kanal faktički samo za njega moraš platiti 4 KM (kao za cijeli paket)!
Naravno telemahovci nisu imali odgovora na taj debilizam.

Isto tako ako hoćeš Eurosport HD, moraš uzeti kompletan HD paket koji košta 8 KM. Ma ciganluk pravi.

User avatar
maraccana
Posts: 1140
Joined: 10/08/2015 05:17

#13075 Re: HS kablovska

Post by maraccana » 18/12/2015 16:00

Zanimljivo, paket Duo Net Grande Family na novom HS cjenovniku košta 44,90 KM, a na Telemach sajtu snižen na 37,90 KM. :-)


http://www.hs-hkb.ba/wp-content/uploads ... .2015..pdf
http://www.telemach.ba/PAKETI/2204/DUO+ ... av_start=0

Post Reply