HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...
User avatar
Benq
Posts: 8093
Joined: 16/11/2009 18:00
Location: Sarajevo
Has thanked: 70 times
Been thanked: 53 times

#12551 Re: HS kablovska

Post by Benq » 07/10/2015 19:07

Svako ima svoj razlog zasto bi ostao na HS-u ili ceka prelazak na TM. Evo npr mene ne privlaci TM zbog cijena , a sto se tice kanala volio bih da uvedem TM jer ima nekoliko programa koji me zanimaju, onda D3 GO opcija i eto od 1.11. ce imati brzi net.


Astrix
Posts: 1735
Joined: 30/09/2009 14:14
Has thanked: 1 time

#12552 Re: HS kablovska

Post by Astrix » 07/10/2015 19:29

Sad je Internet svakako brz kod svakog operatera, prosječnom korisniku ne treba više od 10mb, to je sasvim dovoljno.
Mene oni ne privlače uglavnom zbog cijena, a ovde imam sve sto mi treba za odličnu cijenu.

User avatar
Benq
Posts: 8093
Joined: 16/11/2009 18:00
Location: Sarajevo
Has thanked: 70 times
Been thanked: 53 times

#12553 Re: HS kablovska

Post by Benq » 07/10/2015 19:40

Meni je ovih 40Mb taman , da je sporije ne bi valjalo , dva laptopa , racunar i tv na internetu , vecinom youtube , online gaming.. a i kad skidam neki program/film .. ne bih da cekam sat vremena , film u fullhd-u skinem za 10ak minuta otprilike , tako da tih 10Mb meni ne predstavljaju nista. Samo neka dizu brzine .. ;)
Webamaster Dub wrote: 10MB je malo, najmanja potrebna brzina meni je barem 100MB i upload pola od toga!!
10MB je extra , ako vec pricamo o MB , a ako je rijec o Mb onda je nista..

User avatar
Benq
Posts: 8093
Joined: 16/11/2009 18:00
Location: Sarajevo
Has thanked: 70 times
Been thanked: 53 times

#12554 Re: HS kablovska

Post by Benq » 07/10/2015 19:48

Hehehe znam , salim se malo , dosta raje po automatizmu pise MB :) . Meni licno ne treba velik upload ali download mi je jako bitan :D

The Realist
Posts: 6809
Joined: 31/03/2006 11:46
Location: Sarajevo

#12555 Re: HS kablovska

Post by The Realist » 07/10/2015 19:50

Do nedavno sam mislio uzeti onaj Duo Net Grande paket kada dođe Telemach, ali kako sam sebi uštimao Netflix, dvoumim se da li ipak na manji paket preći, jer HBO mi sada i nije toliko bitan, a u suštini u tome i jeste najveća razlika i netu. Istina, volim imati kanale na TV-u čisto što mogu gledati neobavezno i ako na nešto naletim, ostaviti, ali i Netflix omogućava da se dosta brzo bilo šta pokrene.

EDIT: Jedino ako ne misle 150 kanala i bez HBO-a? Otišao pogledati i izgleda da su tu neki kanali poput SK 4, 5 i 6 - tj., da je to taj dodatni paket.

User avatar
supercali
Posts: 24002
Joined: 06/07/2014 12:30

#12556 Re: HS kablovska

Post by supercali » 07/10/2015 20:46

Astrix wrote:Sad je Internet svakako brz kod svakog operatera, prosječnom korisniku ne treba više od 10mb, to je sasvim dovoljno.
Mene oni ne privlače uglavnom zbog cijena, a ovde imam sve sto mi treba za odličnu cijenu.
nemoj ko telecomovci za korisnika je dovoljno 5mb brzina i te fazone
mojoj babi je dovoljno meni nije ni 110 dovoljno
zasto? zato jer mi treba i zato jer placam to i zelim platiti to al ne po astronomskoj cijeni nego neka normalna

Astrix
Posts: 1735
Joined: 30/09/2009 14:14
Has thanked: 1 time

#12557 Re: HS kablovska

Post by Astrix » 07/10/2015 22:48

Rekao sam za prosjecnog korisnika kojem nije toliko bitna brzina, skine nekad mozda neki film ili igru, koristi za fb i ostalo za to ti ne treba vise. Nisam rekao da je svima dovoljna ta brzina, normalno da nije nekome nije ni priblizno dovoljno ta...
A sto ce tice cijena na HS-u za ono sto se dobije ja bih rekao da je dobro. Ja za 36 KM imam odlican internet, sto se tice digitale meni je jedino sport bitan i sa tim sam zadovoljan. A za slican paket na TM bi platio vise sigurno...

User avatar
dzeno123
Posts: 1264
Joined: 20/04/2009 20:39
Location: Dreamland
Has thanked: 11 times
Been thanked: 3 times

#12558 Re: HS kablovska

Post by dzeno123 » 07/10/2015 23:43

Image

User avatar
perfect_guy
Posts: 5964
Joined: 18/04/2008 23:08
Location: Anfield road
Has thanked: 6 times
Been thanked: 19 times
Contact:

#12559 Re: HS kablovska

Post by perfect_guy » 07/10/2015 23:46

dzeno123 wrote:Image
ovaj lijevi gdje je kid14 39,90 je stari cjenovnik, dokje sama kablovska bila 11,50

La_Forge
Posts: 645
Joined: 14/06/2002 00:00
Location: Sarajevo

#12560 Re: HS kablovska

Post by La_Forge » 08/10/2015 00:21

Ima na www.kliker.ba poređenje, tarife, internet, krediti... barem neku najjeftiniju opciju probrati

probook
Posts: 3249
Joined: 13/10/2013 22:38
Been thanked: 14 times

#12561 Re: HS kablovska

Post by probook » 08/10/2015 08:26

La_Forge wrote:Ima na http://www.kliker.ba poređenje, tarife, internet, krediti... barem neku najjeftiniju opciju probrati
Na svakoj mogucoj temi pucas reklamu, a sajt i ne radi :-)

User avatar
Haris033
Posts: 1793
Joined: 02/02/2005 07:07
Location: Sarajevo
Has thanked: 5 times
Been thanked: 10 times
Contact:

#12562 Re: HS kablovska

Post by Haris033 » 08/10/2015 08:30

The Realist wrote:
Haris033 wrote:
Za Telemach DuoNet - Grande Family paket (ugovor na 24 mjeseca) plaćam 59,90 KM i za taj iznos dobijam:
- 183 TV kanala (preko CI modula)
- 30 HD kanala (na 12 mjeseci)
- 70 radio kanala
- HBO
- HBO Go (Gledanje HBO filmova na netu)
- D3 Go (praćenje 100 kanala na 3 mobilna ili PC uređaja)
- SportKlub HD
- Internet 60/4 mb/s

Pa ko voli nek' izvoli. :izet:
Možeš li boldano pojasniti? Je li to svi HD kanali koje nude 12 mjeseci, a onda se smanji na manje nakon toga (u tom paketu)?

Da. Ako potpišeš (DuoNet - Grande Family paket) ugovor na 24 mjeseca, imaš od njih gratis sve HD kanale 12 mjeseci. Po isteku tih 12 mjeseci, ostaje ti 13 HD kanala (SportKlubovi, HBO, FaceTV, N1, History,...)

Najveća moja zamjerka Telemachu je baš to što HD kanale stavljaju u poseban paket. Nigdje u svijetu se HD programi ne naplaćuju. Samo kod nas... :-)

User avatar
kemox
Posts: 584
Joined: 02/02/2013 12:43

#12563 Re: HS kablovska

Post by kemox » 08/10/2015 10:48

Ovo je otprilike kao KID paketi kod HS-a

http://www.telemach.ba/PAKETI/2204/DUO+ ... av_start=0

Moj drug zvao Telemach posto je imao problema sa internetom i digitanom tv, a sve mu ide preko one "satelitske" antene. Rekli mu da će tu uslugu ukinuti i pošto oni ne mogu da mu pruže uslugu preko kabla, da pozove HS pošto su ih kupili, da mu oni ako imaju mogućnost priključe kablovsku i net.

User avatar
Benq
Posts: 8093
Joined: 16/11/2009 18:00
Location: Sarajevo
Has thanked: 70 times
Been thanked: 53 times

#12564 Re: HS kablovska

Post by Benq » 08/10/2015 10:56

kemox wrote:Ovo je otprilike kao KID paketi kod HS-a

http://www.telemach.ba/PAKETI/2204/DUO+ ... av_start=0

Moj drug zvao Telemach posto je imao problema sa internetom i digitanom tv, a sve mu ide preko one "satelitske" antene. Rekli mu da će tu uslugu ukinuti i pošto oni ne mogu da mu pruže uslugu preko kabla, da pozove HS pošto su ih kupili, da mu oni ako imaju mogućnost priključe kablovsku i net.
Telemach rekao da ce mu ugasiti svoju uslugu i da zove HS da oni ukljuce svoje ? Izvini ako sam pogresno shvatio .. TM jeste kupio HS , ali ako sad tvoj drug uvede HS i naravno potpise ugovor na dvije godine , mislim da nece moci koristiti usluge TM-a kad puste svoj signal HS korisnicima. Inace , dobio sam potvrdnu informaciju iz telemach-a da se radi na tome da se signal pusti preko HS-a , eh sad , hocemo li mi imati opciju da biramo izmedju HS-a i TM-a koji cemo koristit ili ce biti samo TM .. to ne znam.


The Realist
Posts: 6809
Joined: 31/03/2006 11:46
Location: Sarajevo

#12566 Re: HS kablovska

Post by The Realist » 09/10/2015 13:50

Eto, sada kada nama dolazi Telemach, oni riješili pitanje SK :D. Hebat ga sada, ali barem će ostali dobiti.

nookey
Posts: 907
Joined: 13/10/2010 21:42

#12567 Re: HS kablovska

Post by nookey » 13/10/2015 09:08

Raja treba mi pomoć, želim da pređem sa resivera na modul, šta, kako?

User avatar
Benq
Posts: 8093
Joined: 16/11/2009 18:00
Location: Sarajevo
Has thanked: 70 times
Been thanked: 53 times

#12568 Re: HS kablovska

Post by Benq » 13/10/2015 09:13

Imas dvije opcije , da ih nazoves i da kazes da ti zamjene resiver za modul pa da cekas, ili da odes sam u HS i da ti zamjene na licu mjesta. Bolja ti je ova druga opcija , zavrsit ces sve za pola sata , samo ubodes modul u tv i skeniras kanale.

nookey
Posts: 907
Joined: 13/10/2010 21:42

#12569 Re: HS kablovska

Post by nookey » 13/10/2015 09:53

Zvao sam ih, rekli su danas, eventualno sutra da će doći, jbg razgovor se snima nadam se da me neće izraditi :P

User avatar
Promoe
Posts: 322
Joined: 25/08/2015 20:30

#12570 Re: HS kablovska

Post by Promoe » 13/10/2015 10:12

Imam problem sa kablovskom i internetom, u sobi na tv-u kad prebacim na neki od domacih kanala tipa ftv, bht, tvsa, hayat i slicno odmah mi pukne konekcija. I tako nemam konekcije sve dok ne prebacim na drugi program i ne restartujem modem. Zna li neko u cemu je problem?

User avatar
Benq
Posts: 8093
Joined: 16/11/2009 18:00
Location: Sarajevo
Has thanked: 70 times
Been thanked: 53 times

#12571 Re: HS kablovska

Post by Benq » 13/10/2015 10:32

Hehehe prvi put cujem da takvo nesto postoji :-)

Labirint
Posts: 1182
Joined: 24/06/2013 14:37
Been thanked: 10 times

#12572 Re: HS kablovska

Post by Labirint » 13/10/2015 14:47

Meni se recimo dešava da kada pokrenem igricu na telefonu pukne konekcija... na svim telefonima u kuci :D

rješenje, mobilni internet :D

nookey
Posts: 907
Joined: 13/10/2010 21:42

#12573 Re: HS kablovska

Post by nookey » 14/10/2015 09:05

nookey wrote:Zvao sam ih, rekli su danas, eventualno sutra da će doći, jbg razgovor se snima nadam se da me neće izraditi :P
Završeno, zamijenili sinoć, slika vrh, HD kanali :thumbup:

User avatar
chakany
Posts: 2142
Joined: 05/09/2010 14:05
Been thanked: 1 time

#12574 Re: HS kablovska

Post by chakany » 15/10/2015 10:15

Zašto nema opcije prevoda na EUROCHANNEL-u?
Slika je mnogo bolja kada imamo opciju prevoda.

bull21
Posts: 2250
Joined: 14/06/2011 16:05

#12575 Re: HS kablovska

Post by bull21 » 18/10/2015 01:04

Šta mi treba za prebacivanj sa kablovska + internet na kid paket koji uključuje i digitalnu? Imam televizore sa onim modulima, pretpostavljam da će mi oni dati/naplatiti te neke famozne kartice koje idu unutra? Jel' se moram zaje*avati ići gore do njih ili mogu sve preko telefona? I jel' internet stabilan? Ovaj sad što imam, superior, me tuca u zdravu pamet. Puca, ne valja ni pet para. Negdje sam čitoa da se može uzeti neki novi modem, cisco neki model - zna li iko za to?

Post Reply