Najmocniji ljudi u BiH
#1 Najmocniji ljudi u BiH
U startu radili anketu medju novinarima ko su najmocniji ljudi u drzavi i interesantno je to da skoro niko od novinara ne smatra da Zeljko Komsic ima uticaja. Ko je za vas najmocniji covjek u BiH?
Esss, BH novinari? Po cemu i u cemu se sastoji moc Reisa Cerica? Pazite razgovaramo o moci, ne visini funkcije i u cemu je ta moc veca od moci katolickog odnosno ortodoksnog vrhovnog poglavara u BIH? Kako ja znam Reis Ceric i da ima apsolutnu moc u "bosnjackim" podrucjima, opet bi to bilo na 23% BiH teritorije sto je duplo manje od moci srpskog poglavara Pavla iz Beograda?
Dobro je da je Start popisao one kako su ih redali da vidimo koliko je koji BiH novinar glup.
Najmocniji covjek u BiH i s njom vlada bez svake sumnje, VOJISLAV KOSTUNICA.
Dobro je da je Start popisao one kako su ih redali da vidimo koliko je koji BiH novinar glup.
- TheWatcher
#8 Re: Najmocniji ljudi u BiH
mislim da je reis prilicno mocna osoba iz razloga jer se bavi nekim stvarima koje ne prilice jednom vjerskom poglavaru jednog narodaJOSEF K wrote:U startu radili anketu medju novinarima ko su najmocniji ljudi u drzavi i interesantno je to da skoro niko od novinara ne smatra da Zeljko Komsic ima uticaja. Ko je za vas najmocniji covjek u BiH?

...dobro,ti si nas idol,hajde sad brisi,radimo.Unjustice wrote:Esss, BH novinari? Po cemu i u cemu se sastoji moc Reisa Cerica? Pazite razgovaramo o moci, ne visini funkcije i u cemu je ta moc veca od moci katolickog odnosno ortodoksnog vrhovnog poglavara u BIH? Kako ja znam Reis Ceric i da ima apsolutnu moc u "bosnjackim" podrucjima, opet bi to bilo na 23% BiH teritorije sto je duplo manje od moci srpskog poglavara Pavla iz Beograda?
No 1 reis,zaista kopletna licnost.
-
InfraRedRidinghood wrote:Veliko Startovo istraživanje : Ko su najmoćniji ljudi u državi
Faris Softić, književnik:
Ćelo I
Ćelo II
Ćelo III
START, broj 220, 14. MAJ/SVIBANJ 2007.

Pa sad vjerovatno da me znas bio bi ti idol, inace nemoj da se nabadas sa rogatim.ines.c wrote:...dobro,ti si nas idol,hajde sad brisi,radimo.
No 1 reis,zaista kopletna licnost.
To za reisa je vrhunac gluposti. kad vam kazem najmocniji covjek u BiH ali ne i iz BiH je Vojislav Kalesnjikov Kostunica. Sve ostalo su amateri koji trckaraju za njim.
Evo moje liste zasnovane na argumentima
1. Vojislav Kalesnjikov Kostunica

2. Toma Grobar Nikolic, Ratko Mladic
3. Radovan Karadzic, Visoki namjesnik, Uvozni i naftni lobi
4. Mile Ronhil Dodik, poglavar Srpske Ortodoksne Crkve u Beogradu
5. Haris Silajdzic, Zlatko Lagumdzija, Sulejman Tihic, Mijo Brajkovic
6. Dragan Covic, Reis Ceric, Kardinal Puljic
7. Janez Jansa, Miroslav Miskovic, Ivica Todoric
8. Fahrudin Radoncic, Ivic Pasalic
9. Hilmo Selimovic
10. Ivo Sanader
joj sega je onaj lik sto muniba na prvo mjesto stavi
moj izbor:
1) R.Karadzic
2) G.Soros
3) Mijo Brajkovic
4)Hilmo Selimovic
5)Rizzo Ruza
Radoncic ne moze ni pod razno medju najmocnije, jer on nema svoje JA,nego je on roba koja ima cijenu,tj tudji telal...takav mocnik a drzi ga (izmedju ostalih)npr.jedan uhljup tipa ahmeda pasalica u saci??...zar samo zato sto njegovi novinari mogu besplatno putovati s repkom,a ovaj mu zauzvrat cuva stolicu??...da se radi o dilu u kojem se vrte milioni,razumio bih racunicu,ali zbog par stoja
dakle,krajnje je neozbiljno njega uvrstavati i u sire izbore
(zelim da mu udarim u seljacku sujetu
,fahro ...ti si mali mishko,jebo li te mishko)

moj izbor:
1) R.Karadzic
2) G.Soros
3) Mijo Brajkovic
4)Hilmo Selimovic
5)Rizzo Ruza
Radoncic ne moze ni pod razno medju najmocnije, jer on nema svoje JA,nego je on roba koja ima cijenu,tj tudji telal...takav mocnik a drzi ga (izmedju ostalih)npr.jedan uhljup tipa ahmeda pasalica u saci??...zar samo zato sto njegovi novinari mogu besplatno putovati s repkom,a ovaj mu zauzvrat cuva stolicu??...da se radi o dilu u kojem se vrte milioni,razumio bih racunicu,ali zbog par stoja

dakle,krajnje je neozbiljno njega uvrstavati i u sire izbore
(zelim da mu udarim u seljacku sujetu

Obzirom da je ova zemlja podijeljena na 3 feuda, tj. zone odgovornosti ne moze se govoriti o najmocnijim ljudima u BiH nego o najmocnijim ljudima u te tri zone odgovornosti,
Bosnjacka zona odgovornosti:
1. Reis Ceric
2. Fahrudin Radoncic
3. Haris Siljadzic
4. Bakir Izetbegovic
5. Safet Orucevic
Srpska zona odgovornosti
1. Milorad Dodik
2. Mladen Ivanic
3. Gavrilo Bobar
4. Vasilije Kacavenda
5. Milan Jelic
Hrvatska zona odgovornosti:
1. Biskup Ratko Peric
2. Dragan Covic
3. Mladen Ivankovic
4. Mijo Brajkovic
5. Martin Raguz
Bosnjacka zona odgovornosti:
1. Reis Ceric
2. Fahrudin Radoncic
3. Haris Siljadzic
4. Bakir Izetbegovic
5. Safet Orucevic
Srpska zona odgovornosti
1. Milorad Dodik
2. Mladen Ivanic
3. Gavrilo Bobar
4. Vasilije Kacavenda
5. Milan Jelic
Hrvatska zona odgovornosti:
1. Biskup Ratko Peric
2. Dragan Covic
3. Mladen Ivankovic
4. Mijo Brajkovic
5. Martin Raguz
-
#24 Re:
i dobro je sto medju ovakvim "mocnicima" nema nijedne zene.JOSEF K wrote:kakva smo mi zemlja najbolje govori podatak da medju mocnicima nema niti jedne zene!
samo bi nam jos trebale i zene mafijasice.
treba i ove mudate ova jadna zemlja izdrzati...