Sta je interesantno u BH Danima?

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...
idic
Posts: 865
Joined: 04/06/2002 00:00
Location: Sarajevo

#51

Post by idic » 18/07/2006 10:05

Prestaneš kupovati Dane ili otkažeš pretplatu i riješio si sve svoje probleme i frustracije, vrlo jednostavno. Kada bi bar bilo tako lako riješiti probleme BH-društva koje u svakom svom broju Dana hrabro iznose njihovi novinari. Gdje bi nam bio kraj ?


User avatar
addem
Posts: 2136
Joined: 13/02/2004 00:00

#52

Post by addem » 18/07/2006 10:22

Postoji jedna jako lijepa stvar kod dana a to je da ne gledaju na onu stranu na koju vjetar puse. Dobro se sjecam koliko su govorili protiv SDA. Onda je dosao Lagumdzija i Alijansa za promjene na vlast i njih su zestoko kritikovali. Danas opet kritikuju SDA-SBiH. Vlast se uvijek kritikuje.
Slobodna bosna je sluzbeni glasnik SDP-a, Avaz je sluzbeni glasnik SDA. Dani bash i nemaju neki kvalitet kao sto imaju moderni politicki magazini na zapadu. Imaju dosta bespotrebih tekstova. Al ako nista kritikuju one koje treba i kad treba.

sveu16
Posts: 100
Joined: 27/05/2002 00:00

#53

Post by sveu16 » 01/08/2006 00:13

Iako su neke primjedbe na mjestu (ulicar), Dani su odlican i vazan magazin.

medulla
Posts: 121
Joined: 13/07/2006 19:19

#54

Post by medulla » 01/08/2006 00:26

moram priznat da je mene bas neugodno iznenadio kvalitet jergoviceve kolumne u zadnje vrijeme

sveu16
Posts: 100
Joined: 27/05/2002 00:00

#55

Post by sveu16 » 01/08/2006 00:49

Tekst o piramidama je antologijski.

medulla
Posts: 121
Joined: 13/07/2006 19:19

#56

Post by medulla » 01/08/2006 00:54

sveu16 wrote:Tekst o piramidama je antologijski.
nisam misla na stav vec nacin na koji je napisan.

ulicar
Posts: 443
Joined: 27/02/2004 00:00

#57

Post by ulicar » 01/08/2006 02:16

Jeste! I covjek uradi upravo ono sto ja kazem da kolumnisti treba da urade.
Miljenko Jergovic wrote: Želim opisati događaj o kojemu zadnjih mjeseci puno razmišljam, a nikako da se odlučim ispunjava li me taj događaj gađenjem ili ponosom.
On bukvalno na samom pocetku svoje KOLUMNE stavi IMHO u vidu gornje recenice, gdje kaze da zeli opisati dogadjaj i svoje osjecaje vezane za taj dogadjaj. To je kolumna. On nije isao na to da podastre dokaze, njega to ne haba, on je isao na to da prica o svojim osjecajima. On nije morao biti u studiju Pink, nije morao pitati nista tu djevojku iz Visokog, nije morao pitati nista Semira... On ima stoj stav, ali on je kolumnista. NJemu je to dozvoljeno. Novinar nesmije imati stav, vec mora imati na sudu neoborive informacije, nesto cime BHDani ne vladaju bas najbolje.
sveu16 wrote:Tekst o piramidama je antologijski.

whow
Posts: 2217
Joined: 11/11/2004 07:17
Location: Edmonton
Contact:

#58

Post by whow » 01/08/2006 04:58

Ako je rat produzena ruka politike onda su mediji njen vid ,glas i sluh. Dakle nista se ne dogade niti opstaje u nekom vakumu nego onako kako to mediji predstave. Prosjecan : citatelj/ gledatelj/ slusatelj ima na biranje kako ce tu informaciju "provariti". Dani imaju tradicuju opozicionarskih novina koju nose jos iz vremena "Nasih Dana" ....Objektivno nit jedan medij nije realno nezavisan jer opstati na ovim prostorima znaci imati sponzore da ti cuvaju leda kada su vremena teska. Pecanin kao i svi ostali ima svoje sponsore. Nezavisnog novinarstvo ne postoji na srecu jos uvijek postoje poneki nezavisni novinari. Cilj novinarstva nije pronaci istinu , cilj novinarstva je predociti informaciju, politika s druge strane je ta koja poslije manipulira informacijama u sopstvene svrhe. Ponekad se radi o urednickoj politici izdavacke kuce a ponekad to moze biti i nacionalna politika . Fenomen 21 stoljeca nije cinjenica da su se od pojave CNN ratovi vodili putem medija nego zapravo cinjenica da je prosjecan " konzumer " medija razvio odbrambeni mehanizam putem kojeg filtrira informaciju umjestu da je prihvata kao korpus delict. Dakle kada Dani objave na naslovnoj stranici da je Izetbegovic mladi kriminalac to uistinu nemora znaciti nista vise od puke cinjenice da je doticni bio na odgovornim duznostima za vrijeme dok su se odvijale sumljive radnje . Jadnako kada Dnevni Avaz objavi da se RS odcjepljuje vjerovatno se samo radi o pokusaju homegenenizacije nacionalnih grupa u odredenom interesu. Dakle novine treba citati i prevoditi i sto je najvaznije uvijek misliti svojom glavom posebno u vremenima kada mediji raspiriju mrznju i netrpeljivost na bilo kojim osnovama.
Cheers

User avatar
Jimmy_The_Saint
Posts: 2436
Joined: 09/01/2006 11:16
Location: Koliba na Rogoju
Contact:

#59

Post by Jimmy_The_Saint » 22/09/2006 13:47

Fini moj uličar... Malo posao, malo platica, pa onda malo kući za kompić da posurfaš svoju dozu nostalgije i prosvijetliš zemljake u domovini...

Čovječe, kako te nije stid? Vanity Fair? O čemu to ti ovdje palamudiš. Ako imaš petlju, vrati se. Odaberi novinu. Ili odaberi ekipu, pa pravi novine i novinare po toj tvojoj mjeri.

Dani jesu sve gori i gori. Kompletno novinarstvo post-jugoslovenskoh prostora jeste oboljelo od viška komentara i manjka činjenica. I sam sam se, dok sam bio u tom zanatu, borio za što više zapadnih standarda, i što manje bljuvotina.

Ali šta ti sebi umišljaš? Pominješ Time? Jel' to onaj isti Time koji protežira Bushovu administraciju barem onoliko koliko Dnevni avaz rahmetli Aliju I.? Jel' su ti TO činjenice? By the way, taj Time ima milione čitalaca, decenije tradicije, stotine hiljada dolara od marketinga po broju... Ovdje niko, pa ni Dani, sve i kad bi umjeli i htjeli, ne može operirati po tim standardima, naprosto zato što OVOLIŠNO i ovako osiromašeno tržište ne može, čak ni proporcionalno, pružiti dovoljno profita.

Jedno si svakako u pravu. Rukovodstvo Dana uvijek je protežiralo "autore" koji kenjaju o svom viđenju svega, a novinare, čak i one koje je imalo, otjeralo u sto pički materinih. Čitava top-lista perspektivnih zanatlija otišla je da mlati pare negdje gdje ih niko neće drkati...

No, Propovjedniče, de malo pojasni šta si ti, konkretno, učinio da stvari budu bolje, kada i gdje?

Drži se ti auta i gadgetry rubbish.


ulicar
Posts: 443
Joined: 27/02/2004 00:00

#61

Post by ulicar » 23/09/2006 05:40

Jimmy_The_Saint wrote: Čovječe, kako te nije stid? Vanity Fair? O čemu to ti ovdje palamudiš. Ako imaš petlju, vrati se. Odaberi novinu. Ili odaberi ekipu, pa pravi novine i novinare po toj tvojoj mjeri.
Ja sam se s rogatim bo i narodski receno, poj'o govno. Preduga prica da ti objasnim u jednom postingu, a i bilo je davno i sve cak i meni, koji sam to prozivio zvuci kao "teorija zavjere", tako da...
Jimmy_The_Saint wrote: Dani jesu sve gori i gori. Kompletno novinarstvo post-jugoslovenskoh prostora jeste oboljelo od viška komentara i manjka činjenica. I sam sam se, dok sam bio u tom zanatu, borio za što više zapadnih standarda, i što manje bljuvotina.

Ali šta ti sebi umišljaš? Pominješ Time? Jel' to onaj isti Time koji protežira Bushovu administraciju barem onoliko koliko Dnevni avaz rahmetli Aliju I.? Jel' su ti TO činjenice? By the way, taj Time ima milione čitalaca, decenije tradicije, stotine hiljada dolara od marketinga po broju... Ovdje niko, pa ni Dani, sve i kad bi umjeli i htjeli, ne može operirati po tim standardima, naprosto zato što OVOLIŠNO i ovako osiromašeno tržište ne može, čak ni proporcionalno, pružiti dovoljno profita.
Da, to su magazini koji ce ti pokazati cinjenice, a slazemo se u potpunosti da su BH Dani tu samo zbog para. Ako nisi tu zbog para, onda...
Jimmy_The_Saint wrote: Jedno si svakako u pravu. Rukovodstvo Dana uvijek je protežiralo "autore" koji kenjaju o svom viđenju svega, a novinare, čak i one koje je imalo, otjeralo u sto pički materinih. Čitava top-lista perspektivnih zanatlija otišla je da mlati pare negdje gdje ih niko neće drkati...
Da, oni su to radili iz istog razloga iz kojeg na zapadu proteziraju shock-jocks na radiju, Springera na televiziji... Ali i ti i ja znamo da Springer nije ozbiljna emisija, da shock-jocks nisu ozbiljni radio novinari, zasto onda imati papirnate shock-jocks u BHDanima i srati kako su oni ozbiljna novina? Jednako su ozbiljni koliko i Sun, a svi znamo da je Sun ozbiljna novina, jah.
Jimmy_The_Saint wrote: No, Propovjedniče, de malo pojasni šta si ti, konkretno, učinio da stvari budu bolje, kada i gdje?
Kada budem kod tebe u firmi aplicirao za posao, mozes traziti da mi vidis CV, do tada mozes samo usima mahat'.
Jimmy_The_Saint wrote: Drži se ti auta i gadgetry rubbish.
Naravno, pa tu oni makar ukradu tekst sa the Register, ili the Inquirer, ili nekog desetog magazina, pa makar i sa par sedmica zakasnjenja, dodje, koliko-toliko dobra informacija. Ono sto oni da izvinis na mom francuskom, seru, to je tolika glupost, da ti to opisati ne mogu.

User avatar
Jimmy_The_Saint
Posts: 2436
Joined: 09/01/2006 11:16
Location: Koliba na Rogoju
Contact:

#62

Post by Jimmy_The_Saint » 25/09/2006 12:28

Vanity Fair i činjenice... Time i činjenice... Oprosti, na putu smo da se (spo)razumijemo, al' s koje ti je to planete.... Tajmov "slant" i "spin" je jači nego centfifuga Gorenje veš-mašine, a Vanity Fair, nomen est omen. Da si barem stavio Newsweek i NYT, možda bi sve skupa i imalo smisla.

Drugo, jako bitno. Osobna podjebavanja na stranu, očito obojica imamo CV oko kojeg smo se spremni pobiti, svoja bodenja s rogatima, i svoje razloge za i protiv... No, jel' kontaš suštinu stvari? NE MOŽE BiH imat' Time. Ne može čak ni Nacional. Ima stoga Dane i SB koji su takvi kakvi su.

Ponavljam: imaš viziju za bolje? Dođi i napravi nešto. Možda JA dam CV u TVOJU firmu. Dotad... Mahni i ti mojim da se ne brinu.

PS. Odakle će se ljudi OVDJE informirati o autima u gadgetima, ako neće s interneta?

User avatar
Jimmy_The_Saint
Posts: 2436
Joined: 09/01/2006 11:16
Location: Koliba na Rogoju
Contact:

#63

Post by Jimmy_The_Saint » 25/09/2006 12:30

Vanity Fair i činjenice... Time i činjenice... Oprosti, na putu smo da se (spo)razumijemo, al' s koje ti je to planete.... Tajmov "slant" i "spin" je jači nego centfifuga Gorenje veš-mašine, a Vanity Fair, nomen est omen. Da si barem stavio Newsweek i NYT, možda bi sve skupa i imalo smisla.

Drugo, jako bitno. Osobna podjebavanja na stranu, očito obojica imamo CV oko kojeg smo se spremni pobiti, svoja bodenja s rogatima, i svoje razloge za i protiv... No, jel' kontaš suštinu stvari? NE MOŽE BiH imat' Time. Ne može čak ni Nacional. Ima stoga Dane i SB koji su takvi kakvi su.

Ponavljam: imaš viziju za bolje? Dođi i napravi nešto. Možda JA dam CV u TVOJU firmu. Dotad... Mahni i ti mojim da se ne brinu.

PS. Odakle će se ljudi OVDJE informirati o autima u gadgetima, ako neće s interneta?

štzngrm
Posts: 401
Joined: 16/03/2005 14:43

#64

Post by štzngrm » 25/09/2006 13:03

Dani su odron i to je činjenica, svi oni koji ne propuštaju dane i životni im san da nekad zapišu u njima su manje više neinformisane budale-
Dani=dosada, ako to ne možete primijetiti, onda ne znate čitati

User avatar
Jimmy_The_Saint
Posts: 2436
Joined: 09/01/2006 11:16
Location: Koliba na Rogoju
Contact:

#65

Post by Jimmy_The_Saint » 25/09/2006 13:08

Kupi babo playboy i CKM i tutanj se igrati....

ulicar
Posts: 443
Joined: 27/02/2004 00:00

#66

Post by ulicar » 26/09/2006 09:14

Jimmy_The_Saint wrote:Vanity Fair i činjenice... Time i činjenice... Oprosti, na putu smo da se (spo)razumijemo, al' s koje ti je to planete.... Tajmov "slant" i "spin" je jači nego centfifuga Gorenje veš-mašine, a Vanity Fair, nomen est omen. Da si barem stavio Newsweek i NYT, možda bi sve skupa i imalo smisla.
I za jedan i za drugi pisu svjetski poznati novinari pulitzeri i ostala pih kaka, koju cemo mi dobit' al' trasu, danas smo zauzeti.
Jimmy_The_Saint wrote:Drugo, jako bitno. Osobna podjebavanja na stranu, očito obojica imamo CV oko kojeg smo se spremni pobiti, svoja bodenja s rogatima, i svoje razloge za i protiv... No, jel' kontaš suštinu stvari? NE MOŽE BiH imat' Time. Ne može čak ni Nacional. Ima stoga Dane i SB koji su takvi kakvi su.
Sto? Sustina stvari je da su svi magazini i novine u BiH ovisni, a ovisni su jer nemaju para drugacije, a nemaju para drugacije jer pisu sr*nja onako kako im dodje iz centrale [stavi ime stranke ovdje u zavisnosti od magazina] i zato ih niko zdrave pameti ne kupuje, a dolaze im iz centrale, zato sto stranke, a ne urednistvo kontroliraju kakva ce novina biti, a kontroliraju jer su novine ovisne...

Ja se sjecam kada su na Hayatu, kojeg ovdje svi pljuju kako stignu, doveli lektoricu da im uci one cure i frajere da pricaju bosanski. U danima car napise u naslovu "sexy dijelu price" "podvodno ronjenje", kao da postoji i nadvodno, a i u vakumu? Pa i ja sam svoje tekstove, koje sam objavljivao, prvo nosio covjeku koji je zavrsio knjizevnost, ili jednoj novinarki iz stare garde, da ih pregledaju. Za sve gluposti koje dani objave na svojim stranicama, trebala bi ti vojska lektora.

Znam da za Oslobodjenje rade lektori, knjizevnici, ali opet nije samo lektorisanje, vec i novinar... Jel' kontas sada? Nije problem u tome sto nema ko da kupuje novine u BiH. Da je tako, ne bi bilo toliko trznih centara, vec nemaju ljudi sta kupiti. Ja kupim pretplatu na sest mjeseci, samo kada nesto vidim "interesantno" i onda se igram hrkljusa pet mjeseci i tri sedmice, jer nemam vise sta procitati.
Jimmy_The_Saint wrote:Ponavljam: imaš viziju za bolje? Dođi i napravi nešto. Možda JA dam CV u TVOJU firmu. Dotad... Mahni i ti mojim da se ne brinu.

PS. Odakle će se ljudi OVDJE informirati o autima u gadgetima, ako neće s interneta?
Pa ja sam radio sa ekipom da te glava zaboli dobrom na elektronskom magazinu, koji je kvalitetom bio tako dobar da smo dobili pravo da nosimo JAVA everywhere logo (tada smo bili jedini na balkanu, a bilo je nekih 2000 profesionalaca i ustanova u svijetu nosilaca logoa) i mi ponudimo danima (medju ostalim) da printaju clanke dzaba, pod idejom da dijelimo znanje sa bosancima tamo i mislis da smo dobili i odgovor? Ma nisu se udostojili ni reply da opale, zasto, jer se vode idejom kojom se vodis i ti, prepisati cu sa the register, the inquirer, a tamo imaju i fotografije...

Bas mi je prije par dana prijateljica rekla da je za dane napisala clanak/interview, rekla ljudima da ce izaci i clanak nikada ne izadje. Zena je vjerovatno najobrazovanija osoba koju su oni vidjeli, profesor na nekoliko zapadnih sveucilista (nije Lamija, ona je mala maca za ovu) i svjetski priznat filozof. Zasto nece objaviti clanak? Zato sto imas internet, pa copy-paste.

Pa eno je prije nekih godinu dana raja sa 202 na jedvite jade otjerala iz dana Vlaskog, njihovog muzickog urednika, cija se muzicka urednost svodila na prevodjenje tekstova sa interneta i potpisivanje kao svojih... Bolan, o cemu ti pricas?

User avatar
Jimmy_The_Saint
Posts: 2436
Joined: 09/01/2006 11:16
Location: Koliba na Rogoju
Contact:

#67

Post by Jimmy_The_Saint » 26/09/2006 10:32

Jebaji ga, pričam ti o klinu i ploči, te o logistici. I ponovio bih, Pulitzer ili ne (a dotična nagrada ionako nije međunarodna), Time je propagandno smeće BAREM KOLIKO I DANI. Uostalom, Belma Bećirbašić svojedobno je dobila međunarodno priznanje Amnesty Internationala... Dal' je to čini najboljom novinarkom Dana, ili čak BiH?

Mislim da si dosad primijetio, da ne osporavam tvoju realnu dijagnozu qurza u kom se Dani nalaze. Samo mislim da mjeriš potpuno nepoštenim aršinima i uzimaš loše primjere. Ne znam da li ćeš se šokirati ako čuješ da je novi lektor Dana, odgovoran za niz provala koje si očito primijetio a i za neke koje vjerovatno nisi, došao upravo iz Oslobođenja.

A to, da je u Danima važno zvati se Bazdulj i da ti mama u Travniku bude doktor'ca (a znaš dobro šta znači biti "dobar" s doktor'com u našoj provinciji), a nije važno gdje si sve u svijetu napravio kick-ass reference, osim ako si K. Kurspahić pa si uz te reference stuk'o whiskey s Pećaninom, znam malkice bolje nego ti.

U svom poslu, inače, nisam u prilici bogznašta prepisati. Dok sam bio u novinariji, NARAVNO da sam koristio net k'o "vlah oca", no bitno je šta s informacijom uradiš i kako je, kako reče, UMIJEŠ UPAKOVAT, a ne odakle ti TAČNO. Jedno sam izbjegavao: to, da pišem o nečemu o čemu nemam jebenog pojma, i to, da đonim tuđe tekstove.

No, auti i gadgeti su taman takvo polje, gdje možeš biti originalan jedino ako si inženjer, koji to dobije na probu. Sve ostalo se svodi na prepakivanje informacija. Nego, ja znam tačno zašto se palim k'o kutnjak oko Dana... Znam ljude, znam priču. A ti?

ulicar
Posts: 443
Joined: 27/02/2004 00:00

#68

Post by ulicar » 26/09/2006 13:46

Jimmy_The_Saint wrote:Jebaji ga, pričam ti o klinu i ploči, te o logistici. I ponovio bih, Pulitzer ili ne (a dotična nagrada ionako nije međunarodna), Time je propagandno smeće BAREM KOLIKO I DANI. Uostalom, Belma Bećirbašić svojedobno je dobila međunarodno priznanje Amnesty Internationala... Dal' je to čini najboljom novinarkom Dana, ili čak BiH?
Kakve veze ima amnesti sa novinarstvom? I ja sam neki dan dobio nagradu za najbolju loncaricu na sajmu malog bilja, da li to od mene cini novinara?

A u ostalom, sta se koje 3.14159cke materine moramo slagati u svemu?
Jimmy_The_Saint wrote:Mislim da si dosad primijetio, da ne osporavam tvoju realnu dijagnozu qurza u kom se Dani nalaze. Samo mislim da mjeriš potpuno nepoštenim aršinima i uzimaš loše primjere. Ne znam da li ćeš se šokirati ako čuješ da je novi lektor Dana, odgovoran za niz provala koje si očito primijetio a i za neke koje vjerovatno nisi, došao upravo iz Oslobođenja.
Pa moras se slagati, jer je misljenje pravljeno na cinjenicama :)

Vjerujem za lektora, a sto ne bih vjerovao?
Jimmy_The_Saint wrote:A to, da je u Danima važno zvati se Bazdulj i da ti mama u Travniku bude doktor'ca (a znaš dobro šta znači biti "dobar" s doktor'com u našoj provinciji), a nije važno gdje si sve u svijetu napravio kick-ass reference, osim ako si K. Kurspahić pa si uz te reference stuk'o whiskey s Pećaninom, znam malkice bolje nego ti.
Super. Vidim da se slazes u svemu samnom, izuzev u svemu :)
Jimmy_The_Saint wrote:U svom poslu, inače, nisam u prilici bogznašta
No, auti i gadgeti su taman takvo polje, gdje možeš biti originalan jedino ako si inženjer, koji to dobije na probu. Sve ostalo se svodi na prepakivanje informacija. Nego, ja znam tačno zašto se palim k'o kutnjak oko Dana... Znam ljude, znam priču. A ti?
Uzeli mi pare za pretplatu, pa sada imam pravo da citam sr*nje

User avatar
Jimmy_The_Saint
Posts: 2436
Joined: 09/01/2006 11:16
Location: Koliba na Rogoju
Contact:

#69

Post by Jimmy_The_Saint » 26/09/2006 15:12

U pravu si. Načelno, ne moramo se slagati ni u čemu. Al' ako se nekom povraća od bazduljanja, jako mi je stalo do usuglašavanja stavova za opću dobrobit i kozmičku ravnotežu. Samo, nemoj po Vanity Fairu.

Hoću reći, i ja iz hefte u tjedan dajem po tri KM za Dane, i da nije Sudnjih dana, koje INAČE pravi A. Obradović, smatrao bih 80 % tih para bačenim. Al' niti ne tvrdim da je Playboy bolji jer tamo uz Miljenka Jergovića daju i gole sike, a za nj pišu ponajbolja pera R.Hrvatske.

I da, bestidno je napraviti intervju, recimo, u kojem se Vuk Hamović predstavlja kao Lepi Dečko, demokrat, biznismen i općenito genij. Al' je bi ga, s druge strane lijepo je da i Samir Šestan negdje može objavit' šta misli o čemu. A činjenica bude i na TV.

Najradije bih čitao Newsweek, BH izdanje. Rado bih i pisao za isti. Ovako, mogu k'o i ti kenjati po forumima.

Kontamo se?

DonDavudes
Posts: 827
Joined: 09/12/2003 00:00
Location: sarajevo

#70

Post by DonDavudes » 26/09/2006 15:48

jimmy i ulicar, kul rasprava ;)

cnjenica je da je bh trziste smijesno i da je porediti njusvik sa danima ili njujorker sa slobodnom bosnom i vise nego smijesno

ali isto tako tuzno je da u zadnjem broju dana nema ni jedne price koju vrijedi procvitati (ako, kao sto rece jimmy, izuzmes sudnji dan) osim reportaze o FK Guber (ps. ni ovo nije njihova prica 100% slike rojterove :roll: )

PS. dani su mi totalno pali u ocima kad je M.bazdulčj poceo pisati (i) o kosarci :x

User avatar
Jimmy_The_Saint
Posts: 2436
Joined: 09/01/2006 11:16
Location: Koliba na Rogoju
Contact:

#71

Post by Jimmy_The_Saint » 26/09/2006 15:54

Ma Taras Zduljba je genij opće prakse, iz NajOpćije Gimnazije Dr. Ivan Lovrenović - Šinjel. A za Guber, budi fer: ipak je taj Reuters Damir Šagolj, drevni povremeni suradnik Dana i SB...

DonDavudes
Posts: 827
Joined: 09/12/2003 00:00
Location: sarajevo

#72

Post by DonDavudes » 26/09/2006 16:04

ok za damira sagolja
ali kazem ti da JEDINA interesantna prica u Danima nije njihovo 100% djelo (nasuprot njima u bezveznom startu mozes naci bar tri zanimljive price)

bajdvej, gdje je onaj čečo, on je bio kul lik

User avatar
Jimmy_The_Saint
Posts: 2436
Joined: 09/01/2006 11:16
Location: Koliba na Rogoju
Contact:

#73

Post by Jimmy_The_Saint » 26/09/2006 17:47

Čečo? Onaj čupavi? Taj k'o da je u zemlju prop'o. Valjda je otiš'o na kakvo selo baviti se poljoprivredom, nije taj za drugo bio...

Helem
Posts: 1386
Joined: 05/07/2006 06:12
Location: za kompjuterom

#74

Post by Helem » 01/10/2006 05:11

Dani su izuzetno losa novina sa izuzetno losim ljudima koji ih pisu.
Prije Dana postojao je List SSO-E BiH ali je taj list prestao izlaziti da bi mu S.Pecanin,skratio ime u Dani i nastavio izdavati novinu pod skracenim naslovom sa potpuno izmijenjenom idejnom postavkom i uredijvackom politikom Nasih Dana.

ulicar
Posts: 443
Joined: 27/02/2004 00:00

#75

Post by ulicar » 01/10/2006 07:51

InfraRedRidinghood wrote: Uopce nisam primjetila da si odgovorio na ovo. Prvo da naglasim da ti je opaska o mojoj mami iznimno djikanska, sta ti je, nisi valjda Fatmir Alispahic?!
Pa ako te je odgojila da raspravljas k'o krkan zadnji, onda pitaj nju zasto je to uradila, a ne mene. Fakt da si ti neodgojena govori vise o tvojoj materi nego o meni, ako to do sada nisi skontala, to je zaista tvoj problem.
InfraRedRidinghood wrote:Stav? Vidjala sam pasirane patlidzane s vise stava, no, dobro... A, sto se metoda novinarstva tice, ne pada mi napamet da se oko toga natezem s likom koji je, prije svega, nepismeniji od bilo kakvog balavog devetogodisnjaka razbijenih koljena koji imalo drzi do sebe. Drzi se ti Vanity Faira, ispuzat ce jos stogod iz Angelininog uterusa, pa ces se osjetiti tuznim i izostavljenim...
Klap, klap, klap... I onda se zacudis kada kazem da te mater odgojila da budes dzikan? Svaka cast, 'vakvi su mi najdrazi. Kajmaka majko, kajmaka! I sira mrve.
InfraRedRidinghood wrote:Niko ovdje ne tvrdi da su Dani bez mane, ali su i pored njih najbolje sto BiH trenutno ima (dok god je brnjica na Bazduljevoj gubici, moze se trpiti).
Jah i zato sto ti mislis da su njihove zlatom optochene chune ja moram sutat? De, ne kaki matere ti.

Post Reply