Od samoga početka mi je jasno da imam posla sa mlađahnim, ali vrlo nadobudnim,
internetskim "filozofom", od kojega sam stariji - tri puta ! O životnim iskustvima da i ne govorimo.
( kako onim predratnim, tako i o iskustvima stečenim u ratu - od prvoga do posljednjega dana ! )
Ti još moraš rasti. I učiti. Nadam se da te u tome neće omesti neka nova agresija na tvoj dom,
kao što se nadam da - u slučaju te eventualne, nove agresije - više niko neće uspjeti pobjeći
i gledati nas preko CNN-a kako ginemo za njihovu guzicu !
Nemoj se kriti iza Kur'ana i kur'anskih ajeta i pozivati se na kur'ansku mudrost kao autoritativan argument,
nakon kojega ( po tebi ) više niko nema pravo na drugačiji izbor. Takvo ponašanje je griješno i pogrešno !
Uz dužno poštovanje Staroga i Novoga Zavjeta, Kur'ana časnoga i svih ostalih Kitaba, ja sam jedan od mnogih
vjernika koji bi, u slučaju da se pruži nova prilika ( a na stvaranju nove prilike treba i raditi ! ), birajući između
Kitaba i puške, bez razmišljanja uzeo pušku i odradio ono što se mora ( ako se ima obraza ), a za namaz, zikr
i sve ostalo što ide uz Din i Iman, već bi se našlo vremena. Nakon bitke. Ako se preživi !
Da li bih ja umirao za vjeru, osvetu ili domovinu, moja je osobna stvar, ali sam uvjeren da bi Bosna,
kad bi se odbrani njene neovisnosti i njenog suvereniteta pristupilo na ovaj način, izgledala sasvim drugačije nego danas.
P.s.
Bojim se da smo otišli u besmislene rasprave, na sasvim pogrešnoj temi/topicu.
Ovo je - da 'prostiš - tema o Foči ! A Bosna bez Foče ili Banja Luke je isto što bi bio i islam bez Kur'ana.
P.s./2.
Spomenuh i Banja Luku, jer "neki" ne znaju zašto i protiv koga bi ratovali.
Da me nije sramota, ponekad bih i svojima bližnjima izgovorio samo jednu riječ: Sikter !
..
.